Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ръководство за начинаещи: Какво е Nuls? Бизнес блокчейн

Nuls blockchain има за цел да предостави на бизнес субектите платформа за създаване и внедряване на техните децентрализирани приложения за решаване на проблемите, с които се сблъскват в реалния живот.

Imgae Кредити: Nuls

Повечето блокчейни са възприели технологията за интелигентни договори. Повечето от тях обаче имат проблеми с разходите за внедряване на децентрализирани приложения, а някои от тях не се вписват много добре в света на бизнеса. Това е мястото, където Nuls влезе и изобрети начин за намаляване на тежестта върху основната верига на нейната блокчейн чрез въвеждане на странични вериги за отделяне на събитията и услугите в блокчейна.

Следователно Nuls осигурява функционални механизми за прилагане на интелигентни договори в кръстосания консенсус, като по този начин намалява разходите за генериране и внедряване на децентрализирани приложения и в същото време улеснява разработчиците да персонализират Dapps за различни бизнес приложения.

История на нулите

Нули (NULs) е базирана в Сингапур криптовалута, която стартира през септември 2017 г..

За разлика от повечето криптовалути, Nuls никога не е имал първоначално предлагане на монети (ICO). Вместо това криптовалутата пусна 40 милиона NULS токена в платформата Binance Exchange по-късно през ноември 2017 г. на цена от $ 1 за монета.

Проектът се финансира главно чрез самолета, въпреки че има много финансиране от общността и бизнес партньорствата.

Екип на Nuls

Основният екип зад тази необикновена криптовалута се състои от 11 членове, обединени от техния дял от философската идеология.

Екипът се състои от: Джейсън Джанг (основател & Водещ разработчик), Лили Уанг (съосновател & COO), Reaper Ran (Съосновател & Лидер на общността), Омар Елмир (английски лидер на общността), Ким Во (мениджър на английската общност – Америка), Есам Елмир (мениджър на английската общност – Австралия), Юджин Лий (мениджър на английската / китайската общност – Сингапур), Niels Wang (основен разработчик) , Vivi Zhou (Core Developer), Davi Yang (Core Developer) и Moonlight (Core Developer).

Почти половината от членовете на основния екип са лидери на общността, които помагат за обединяването на различни децентрализирани разработчици на приложения от цял ​​свят към обща цел.

 Какво е Nuls Blockchain? Топ характеристики:


Кредити за изображения: Nuls

 1. Гъвкавост: Nuls се засилва като много гъвкава блокчейн мрежа. Инфраструктурата на блокчейн е силно адаптивна и модулирана. Разработчикът може лесно да включи и замени вградените модули с подходящи модули в зависимост от конкретната задача. Вградените модули са мрежови, консенсус, съхранение и алгоритмични модули, които могат да бъдат персонализирани или заменени всеки път, когато разработчикът почувства, че се нуждае от нещо различно, за да разработи децентрализираните им
 2. Отворен код: Разработчиците имат свободата свободно да използват кода на blockchain, за да генерират свои собствени децентрализирани Една от основните цели на екипа е да гарантира, че интелигентните договори поддържат възможно най-много езици за програмиране. По този начин разработчиците ще имат широка гама от възможности, когато става въпрос за създаване на техните децентрализирани приложения.
 3. Лесно се актуализира: Тъй като модулите на блокчейна са персонализируеми, потребителите / разработчиците могат лесно да заменят или променят модулите, за да благоприятстват тяхното изпълнение. Това е основна характеристика, като се има предвид, че технологиите непрекъснато се развиват. Тъй като технологията се развива, разработчиците могат бързо да променят модулите, за да се съобразят с наличните проблеми.
 4. Интелигентни договори: Nuls blockchain се основава на Ethereum’s технология за интелигентни договори. Това е причината защо NULS маркерът е ERC-20 Token. Интелигентните договори също правят блокчейн програмируеми. С интелигентните договори потребителите / разработчиците могат да очертаят логистиката на всеки децентрализиран бизнес модел, който искат да разработят, дори с много малко познания по програмиране. Интелигентните договори вече съдържат определени правила за изпълнение и те изискват от разработчика само да очертае логиката, която договорът трябва да следва, когато изпълнява задачите си.
 5. Консенсус с множество вериги: Една от основните характеристики на Nuls е, че се състои от множество странични вериги, свързани към основната верига. Следователно блокчейнът използва кръстосан механизъм за консенсус от името на доказателство за кредит, за да позволи на различните вериги да комуникират ефективно помежду си.

Nuls доказателство за кредит механизъм

Повечето криптовалути използват Proof-of-Work (PoW), Proof-of-Stake (PoS), Практическа византийска толерантност към грешки (PBFT), Наети доказателства за залог (LPoS), Доказателство за важност (PoI) или Делегирано доказателство за залог (DPOS) ) механизми за валидиране на техните транзакции.

Механизмът за консенсус потвърждава, че данните се добавят към регистъра на която и да е блокчейн, съгласява се с конкретната книга, тъй като в него се опитва да постигне консенсус между данните, поставени в блокчейн. Механизмът на консенсуса гарантира, че текущият блок представлява най-актуалните транзакции, направени в блокчейна. Механизмът също така предотвратява постоянно дерайлиране на блокчейн мрежата поради постоянното разклоняване.

Чрез използване на механизми за консенсус PoF, PoS, DPoS или PBFT, криптовалутите се ограничават до изпълнението на тези Dapps, които се поддържат от конкретния механизъм за консенсус.

Тъй като обаче криптовалутата Nuls се стреми да направи процеса на разработване на Dapps по-приспособим, нито един от предишните механизми за консенсус не би работил за неговия механизъм, особено поради модуларизацията и структурата на множество вериги. В резултат на това екипът за разработка излезе с нов механизъм за консенсус, посочен като Proo-of-Credit (PoC).

Proof-of-Credit е първият по рода си консенсусен модул, разработен от екипа за разработка на Nuls, за да помогне за решаването на въпроса за свързването на различните персонализирани странични вериги с основната верига чрез персонализируемите модулни слоеве.

Предприятията имат свободата да измислят персонализиран блокчейн със странична верига и да го прикрепят към основната верига на Nuls с цел решаване на конкретния технически проблем. Механизмът PoC ще бъде отговорен за проверка, че персонализираната странична верига е в съгласие с основната верига.

PoC срещу PoS (доказателство за кредит срещу доказателство за залог)

PoC е по начин, подобен на PoS, тъй като по време на процеса на проверка някои маркери трябва да бъдат доказано заключени / подредени, за да позволят на потребителя да стартира всеки възел. За PoC обаче не е посочен точният брой на жетоните, които трябва да бъдат заключени, и общността може да продължи да гласува, докато потребителят има достъп до възлите. Когато потребителят трябва да си възвърне достъпа до маркерите, те просто спират да изпълняват възлите и имат достъп до своите маркери.

Механизмът за консенсус PoC обаче се различава от механизма за консенсус PoS, когато става въпрос за процес на стимулиране на операторите на възли за добро поведение или наказване за нарушаване на правилата. PoC предлага кредитен рейтинг на всеки възел въз основа на поведението на оператора на възела за период. Също така, когато става въпрос за изплащания, колкото повече символи, които възел съхранява / залага, толкова повече изплащания. Изплащането обаче се влияе от кредитния рейтинг на възела.

Архитектура на обслужващия слой на приложенията Nuls

Всяко децентрализирано приложение, разработено чрез блокчейн Nuls, трябва да има три слоя. Тези слоеве са верижният слой, логическият слой и модулният слой.

Модулният слой съдържа различните модули (работа в мрежа, консенсус, съхранение и алгоритъм). Разработчикът трябва да избере модулите, които иска да разработи своя DApp. Тъй като модулите могат да се персонализират, могат да се добавят и сменят, разработчикът може да избере да избягва използването на някои модули или да избере да промени структурата на някои модули, така че те да отговарят на конкретната задача, която той / тя иска да реши.

Слоят на страничната верига гарантира, че модулите са свързани към различни възли, които също са свързани към различни странични вериги, за да се гарантира, че приложението работи добре.

Логическият слой се състои от интелигентните договори. Интелигентният договор дава насоки за стартиране на всяко децентрализирано приложение. Разработчикът ще трябва да дефинира и изпълни конкретен интелигентен договор. Интелигентните договори също могат да бъдат персонализирани, за да отговарят на специфичните нужди на разработчика, което прави процеса много гъвкав и адаптивен.

Как работи Nuls

Nuls blockchain използва интелигентни договори, множество вериги и адаптивни модули.

Интелигентните договори спомагат за улесняването на разработчиците на DApp при проектирането, разработването и внедряването на Dapps. Използвайки интелигентни договори, всеки може да разработи Dapps на блокчейна Nuls. Не е нужно да владеете отлично кой да е език за програмиране, за да можете да напишете добър код за вашия DApp. Всичко е изложено в интелигентния договор и от разработчика се изисква само да посочи логистиката на DApp, който той / тя иска.

С многобройните вериги, децентрализираните разработчици на приложения могат да създадат DApp и да го прикачат към основната верига. Многоверижните вериги спомагат за облекчаване на трафика по основната верига. Основната верига обработва само жизненоважната информация, която й се предава от страничната верига чрез механизма за консенсус Proof-of-Credit.

Nuls също има четири вградени модула, които помагат да се дадат насоки за разработчиците на Dapp. Четирите модула включват мрежи, консенсус, съхранение и алгоритмични модули. Модулите съдържат спецификации за разработване на специфични сегменти на децентрализирано приложение, които по подразбиране включват работа в мрежа, консенсус, съхранение и алгоритъм. Следователно модулите до голяма степен помагат на разработчиците при разработването на децентрализирани приложения, тъй като те трябва само да изберат какъв модул да използват. Също така, модулите са персонализируеми и сменяеми, в случай че разработчикът усети, че не се нуждае от тях.

С въвеждането на адаптивни модули и страничните вериги, разработчиците могат да проектират и внедрят децентрализирани приложения, които са специфични за нуждите.

Кредити за изображения: Nuls

Ето защо, с прости думи, в блокчейн Nuls разработчиците разработват децентрализирани приложения за решаване на специфични бизнес проблеми, пред които са изправени потребителите. След това потребителите плащат за Dapps, използвайки NULS токена в блокчейн Nuls.

Пътна карта Nuls

Пътната карта за криптовалута Nuls е разделена на три раздела: ICE, WATER и STEAM. В момента екипът за разработки се фокусира върху частта ICE.

Точно както в цикъла на водата. Започва с ICE форма, след това, когато температурите се затоплят, ICE става ВОДА и ако температурите продължават да нарастват, водата в крайна сметка ще се превърне в STEAM. И така, Nuls в момента е на ниво ICE.

ЛЕДНА ФАЗА

Нивото на ICE е планирано да приключи през юли 2018 г..

До март 2018 г. екипът е постигнал следното:

 1. Завърши разработката на централната верига и фазата на тестовата мрежа започна.
 2. Подобряване на техническата проектна документация на проекта.
 3. Създаване и разширяване на общността за развитие с отворен код.

След това до края на май Nuls постигна следното:

 1. Завърши разработването на необходимите модули на блокчейн Nuls.
 2. Подобрени вградени модули.
 3. Увеличен брой приложения, които са достъпни чрез блокчейна
 4. Попълнете основния нетен консенсус.
 5. Освободи портфейла RC
 6. Стартира мобилния портфейл
 7. Пусна Nuls, блокчейн

До края на юли 2018 г. екипът трябва да постигне следното:

 1. Уверете се, че интелигентните договори могат да поддържат до три езика за програмиране.
 2. Уверете се, че поне три приложения могат да работят в мрежата Nuls.
 3. Подобрете цялостната екосистема на основната верига, включително блокчейн браузъра Nuls, електронния портфейл и мобилния портфейл.

ВОДНА ФАЗА

Фазата NULS WATER все още не е определена за срокове. Той има само конкретните задачи, които екипът очаква с нетърпение да изпълни. Тези задачи включват:

 1. Попълнете още функционални модули
 2. Уверете се, че поне пет подвериги се свързват към основната верига.
 3. Уверете се, че 15 приложения могат да работят на блокчейн Nuls.
 4. Осигурете технически решения за поне три компании.

ПАРНА ФАЗА

Фазата NULS STEAM все още не е определена за срокове. Той има само конкретните задачи, които екипът очаква с нетърпение да изпълни. Тези задачи включват:

 1. Имат поне 30 странични вериги, свързани към основната верига Nuls.
 2. Имате поне 50 приложения, които могат да работят в системата Nuls
 3. Да можете да предоставите техническо решение на поне 20 компании / индустрии.

NULS срещу NEO: защо големият шум!

Напоследък има много разговори за NULS и NEO, особено поради сходството в имената на водещите разработчици и основатели. Основателят и водещият разработчик на NEO се наричат ​​Ерик Джанг, докато основателят и водещият разработчик на NULS се наричат ​​Джейсън Джанг. Хората са убедени, че между двете трябва да има нещо; като основният въпрос е дали двете са свързани. Отново двете криптовалути са базирани извън Китай, но в рамките на Азия.

Има някои прилики между двете блокчейни. Например, двете блокчейни използват интелигентен договор, механизъм за консенсус между вериги и Dapps.

Въпреки приликите и слуховете наоколо, двете блокчейни са изградени или две различни цели, въпреки че изглежда взаимно се допълват. Блокчейнът NULS предоставя адаптивна платформа за бизнес субекти за разработване и внедряване на децентрализирано приложение, докато NEO дигитализира активи, използвайки технологията за интелигентни договори, за да излезе с интелигентни икономики.

NULS използва мащабиране извън веригата, докато NEO използва мащабиране по веригата.

Разлика между мащабиране извън веригата и мащабиране във веригата

Мащабирането извън веригата се отнася до подходи, които помагат да се увеличи полезността на блокчейн мрежата, без да се намесва в основната блокчейн. Тези практики включват:

 • Групиране на множество транзакции в една транзакция.
 • Създаване на виртуални плащания вътре в блокчейн системата.
 • Представяне на специализирани мрежи за разплащане.
 • Странични вериги.
 • Използване на цветни монети.

Блокчейнът NULS използва страничните вериги заедно с новия си механизъм за консенсус за доказателство за кредит.

Мащабирането по веригата, от друга страна, се отнася до средства за увеличаване на капацитета на блокчейн, променящ слоя блокчейн. С прости думи, блокчейн мрежата се променя по един или друг начин. Нещо се променя в блокчейн мрежата, за да се увеличи полезността на системата.

Примери за такива процедури включват:

 • Увеличаване на размера на блока или теглото на блока.
 • Използвайки по-малки подписи на Schnorr.
 • Използване на колекцията от подписи Bellare-Neven

NEO главно се занимава с увеличения размер на блока.

Кое е по-ценено: NEO или NULS

Единичен NEO маркер се оценява повече от един NULS маркер. Един NEO маркер е еквивалентен на около 15 NULS токена.

NEO разполага и с по-широко циркулиращо предлагане, което в момента е 65 000 000 NEO от общата сума от 100 000 000 NEO в сравнение с циркулиращото предлагане на NULS от 40 000 000 NULS.

Спорно е обаче, че NEO е по-стар от NULS с приблизително една година и следователно голямата разлика. Това обаче е спорно, тъй като има някои монети, които са по-млади от NULS, но се справят по-добре от NEO.

DO NULS портфейлите приемат NEO?

Най-добрият портфейл, който е съвместим с NULS и NEO, е портфейлът Ledger Nano S.

NEO обикновено има два типа токени: NEO и GAS токени и обикновено е трудно да се намери портфейл, който да приема двата токена. Ето защо освен хардуерния портфейл на Ledger, другите портфейли, съвместими с NEO, са специално проектирани за NEO токените.

Някои от най-добрите портфейли NEO са:

 1. Нео портфейл (настолен портфейл)
 2. NEO GUI (настолен портфейл)
 3. NEO Tracker (уеб портфейл)
 4. NEO Wallet (уеб портфейл)
 5. Ansy (хартиен портфейл)
 6. NEO CLI (настолен портфейл)

Закупуване на NULS маркер

За да придобие NULS токени, човек може да отиде до някои от платформите за обмен на крипто, които изброяват Nuls (NULS), и да го купи.

Тъй като не можете да закупите NULS директно с помощта на кредитната си карта, първо ще трябва да придобиете друг тип криптовалута, за предпочитане Ethereum на Bitcoin и след това да отидете на една от чистите платформи за обмен на крипто, които поддържат NULS, за да обменят Etherum или Bitcoin за NULS токени.

Някои от основните крипто борси, които поддържат NULS, включват:

 1. Binance
 2. OKex
 3. EtherDelta
 4. Kucoin
 5. Bit-Z

Портфейли, съвместими с NULS

След закупуване на NULS токени, ще трябва да потърсите портфолио, съвместимо с NULS, за да можете да съхранявате своите NULS токени там.

Някои от портфейлите, които са съвместими с NULS, включват:

 1. Портфейл MyEther
 2. Портфейл Ledger Nano S
 3. Трезор
 4. Ethereum Mist DApp
 5. MetaMask

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector