Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ръководство за начинаещи: Какво е Spectrecoin – монета за анонимност

Какво е Spectrecoin (XSPEC)? Вероятно не знаете. В крипто-стиха има известните криптовалути. А има и по-малко популярните алткойни.

Зад всички проекти за крипто активи има екипи. И всеки отбор ще се стреми да победи останалите. Но с осведомеността за марката и добрия маркетинг, ще знаете за алткойни, за които дори няма да имате грижа. И в същата бележка в крайна сметка ще не знаете за другите, от които се нуждаете.

В крипто-стиха има хиляди криптовалути. Всички имат своята цел да съществуват или по-скоро екипите зад тях са имали за цел да ги създадат. Всеки от тях иска да запълни и експлоатира ниша, останала от другата.

Резултатът е конкуриране на крипто и блокчейн проекти. Една ниша, която изпитва добра конкуренция, е поверителността и анонимността. Това е същата ниша, в която е Spectrecoin (XSPEX). Други в същата ниша са като DASH, PIVX, Monero и Zcash.

Всеки от тях има своите изключителни характеристики. Те са видни и имат значителен пазарен дял сред тях. Ще се справите с това с друг ден. И така, нека изследваме какво е Spectrecoin, как е стартиран и неговите характеристики. Освен това ще знаете какво е искал екипът да се възползвате.

История на Spectrecoin (XSPEC)

Екипът отзад Spectrecoin разработен въз основа на оригиналната бяла книга ShadowCash. Това прави Spectrecoin крипто вилица на ShadowCash. Въпреки че бялата книга имаше няколко проблема с качеството, те все пак продължиха. Няма официален документ за Spectrecoin. Те стартираха Spectrecoin, за да подобрят концепцията за ShadowCash през 2016 г..

Tor и Hawala вдъхновиха системата Spectrecoin. Tor интеграция с кода ShadowCash за разширяване на анонимността. И Hawala дава на блокчейна концепцията за парични преводи чрез мобилно приложение.

За повечето проекти за крипто активи, които започват днес, те се нуждаят от средства. И начинът им на достъп до средства за подкрепа на техните системи е чрез ICO. И така, те стартираха ICO през ноември 2016 г. до януари 2017 г..

ICO събра около 16 000 долара, което е еквивалент на 17 BTC по това време. Сумата не беше достатъчна, тъй като някои хора нарекоха проекта измама или клонинг на ShadowCash. Но все пак трябваше да разпределят събраните средства. Разпределението беше пропорционално на приноса на инвеститорите. Резултатът беше поразителна ICO цена от 0,00000083 BTC средно. Поради бонусна система, повечето инвеститори са платили 0 0000009 BTC на монета, за да се възползват от ранните птици в ICO.

След интеграцията на Tor и обменната борса, монетата се търгуваше между 0.00001 – 0.0002 BTC. Тази цена доведе до много висока възвръщаемост за инвеститорите. И екипът отклони малко пари от ICO, за да сключи разработчици.

Преход на Spectrecoin към признат Altcoin

Не забравяйте, че Spectrecoin се е сблъскал с измамата и клонинга ShadowCash. И така, през април 2017 г. разработчиците изоставиха ShadowCash и стартираха Particl. В резултат на това обвиненията срещу Spectrecoin спряха.


Друга промяна се случи с управлението на Spectrecoin. През юни 2017 г. основателят на Spectrecoin mandica цитира здравословни проблеми. Поради тази причина той предаде ръководството на проекта на jbg.

Оттогава до сега проектът отбеляза забележителни подобрения. Те са събрали повече средства. Също така те са разработили портфейл. И те видяха растежа на общността зад Spectrecoin.

Например, през август 2017 г. те събраха около $ 4000 в 37500 XSPEC и 1 BTC. Сумата позволи на jbg да се концентрира върху Spectrecoin. През септември 2017 г. @brycel, бивш колега на jbg, се присъедини към проекта. Като криптограф, неговата роля беше да подобри стелт механизма на транзакциите.

Освен повече финансиране и разработчик, проектът е изградил портфейл, който в момента е версия 1.3.5. И текущото развитие ще доведе до версия 1.4.

Екипът пусна версия 1.3.5 в стратегически план, за да помогне при финансирането. Изданието има механизъм, който позволява на потребителите да допринасят. Приносът е определен процент от техните награди за разработчиците. По подразбиране е 5%, което означава, че всеки 20-ти залог се отчита по адреса на проектите.

Но какво е Spectrecoin (XSPEC)?

Сега, след като знаете как започна Spectrecoin, какво е Spectrecoin?

Spectrecoin е криптовалута, насочена към поверителност като физически пари. Активът разполага с алгоритъм за доказателство за участие. Алгоритъмът осигурява подпис на пръстени за анонимност и поверителност. Освен това алгоритъмът осигурява бързи транзакции и прикриване на IP в портфейла.

Разработчиците на Spectrecoin са активни в разработването му. Те имат пътна карта, даваща приоритет на сигурността, поверителността и децентрализацията на функциите. Разработчиците ще направят скритите адреси достъпни в предстоящия портфейл на Android. Те също така ще предоставят залагане на мобилен портфейл в портфейла.

Не забравяйте, че ShadowCash вдъхнови развитието на Spectrecoin. И така, Spectrecoin заимства и подобрява схемата за подписване на пръстена от ShadowCash.

Как Spectrecoin постига своята поверителност? Spectrecoin използва мрежата Tor. И така, комуникацията на ниво мрежа се осъществява чрез скритите услуги на мрежата Tor.

В изпълнението на Spectrecoin той постига следните спецификации:

 • 60 секунди Блок време
 • 5% лихва
 • 2 XSPEC Block награда
 • 288 блока зрелост
 • 8 часа минимална възраст на залога

Spectrecoin има 20 000 000 първоначални доставки и няма максимално предлагане.

Характеристики на Spectrecoin

Характеристики на Spectrecoin

Кредити за изображения: Spectrecoin

Spectrecoin е блокчейн за сигурност и поверителност при транзакции с криптовалута. Но за да го постигне, има задължителни неща за това. Според уебсайта на проекта това са 6-те актуални функции:

1. Родна Tor интеграция

Както видяхте по-рано, мрежата Tor или Onion използва скрити услуги. Когато се използва в блокчейна, той ще запази поверителността. Мрежата Tor ще предпазва потребителите от наблюдение и проследяване. Мрежата поддържа всякаква комуникация в себе си.

SPEC се счита за най-частната и анонимна мрежа за криптовалута днес – coins.newbium.com

2. Поддръжка на мост OBFS4

OBFS4 е най-ефективният транспортен и байпасен протокол за цензура. Слоят има за цел да ограничи трети страни. В резултат на това страните не могат да кажат използвания протокол въз основа на естеството на съобщенията.

Така че, за да се засили сигурността и поверителността, проектът Spectrecoin използва този протокол. Слоят осигурява неоткрита употреба в страни, които не позволяват Tor. Според уебсайта на проекта това е единствената монета, използваща тази функция.

3. Звънене на подписи

Подписът на пръстен е устройство за криптография. Това е вид ограничаване на използването на цифров подпис в рамките на членове на група, която има ключове. По този начин конкретната група може да вижда само всяко съобщение с подпис на звънене, създаден от групата.

Този цифров подпис гарантира пълна анонимност при транзакция в рамките на блокчейна. Не можете да проследите действителния източник на средства в транзакция.

4. Стелт адреси

Стелт методът е мощен инструмент в рамките на блокчейн. Представете си, че създавате временен еднократен адрес за дадена транзакция. Това е използването на скритите адреси. Макар и потенциалната злонамерена употреба, можете да я използвате и да имате допълнителен слой анонимност.

Блокчейнът записва много транзакции, колкото изходящи плащания на различни адреси. Следователно, затрудняването на проследяването на транзакциите.

Понастоящем функцията за скрит адрес не е задължителна в блокчейн Spectrecoin. Но екипът ще го направи по подразбиране във версия 2.0 през 2018 г..

5. Бързи и евтини транзакции.

Биткойн блокчейнът, предшественикът на криптовалутните валути, има високи разходи за транзакции. По същия начин времето за транзакция е високо. Средното време за транзакция е около 78 минути за потвърждаване на биткойн транзакция. А цената е достигнала 34 $.

Въпреки че в близкото минало тя отказа да облагодетелства потребителите, тя все още е висока. Причината за други крипто активи да започват да намаляват или да нямат разходи за транзакции на първо място. Също така, за да се намали времето за транзакция. В резултат на това малките парични преводи са ефективни.

Spectrecoin потвърждава 30-60 секунди транзакции. Той също така гарантира ниски такси за транзакции.

6. 5% годишни награди

Spectrecoin използва алгоритъма за доказателство за залог. Този алгоритъм има предимства. Работи като банка по някакъв начин.

Алгоритъмът включва закупуване на актив и съхраняването му в портфейл за определен период. Както при фиксиран депозит, доказателството за залагане ще ви спечели допълнителни монети.

Блокчейнът поддържа залагане. Функцията позволява стабилен темп на надуване, като позволява по-ниско залагане на мощност. Също така, функцията ви възнаграждава, когато помагате на мрежата. Системата прави възнаграждение, като държи портфейла ви отворен за залагане.

Предстоящи функции

Разработчиците на Spectrecoin обещават други функции, които да направят проекта увлечен. Функциите включват:

1. Стелт по подразбиране

Не забравяйте функцията за скрит адрес. В Spectrecoin това не е задължително. Но в следващата версия, надяваме се, 2.0, тя ще има скрито адресиране по подразбиране.

Можете да очаквате безпроблемни частни транзакции и стелт изтегляне от борсите.

2. Стелт залагане

Залагането е печелене на монети за поддръжка на мрежата. Сега Spectrecoin иска да създаде стелт режим за залагане.

Така че скоро можете да очаквате безпроблемно анонимно залагане с техния алгоритъм.

3. Преработен потребителски интерфейс на портфейла

Екипът също иска да се насладите на техния интерфейс. Те са в процес на използване на Qt5. Това ще подобри производителността, лекотата на използване и поддръжката на платформата.

Един прост и удобен потребителски интерфейс ще направи функциите привлекателни за използване за вас.

4. Мобилни и хардуерни портфейли

Друго нещо, което екипът се фокусира, за да постигне сигурност на вашите активи. И тъй като свързвате сигурността на парите си с портфейли, екипът иска да поддържа всички портфейли. Или хардуер или софтуер.

Мобилните портфейли ще бъдат лесни за използване и удобни за съхранение и транзакции. Портфейлите също ще поддържат залагане с по-ниска мощност.

Мобилните портфейли са сигурни. Но те не са толкова безопасни, колкото хардуерните портфейли. Следователно в момента екипът разработва поддръжка за хардуерни портфейли. Типичните хардуерни портфейли са Trezor и Ledger Nano S.

5. SpectreCash

По същия проект екипът иска да изгради платформа. Платформа, която ще използвате за извършване на 100% анонимни транзакции равнопоставени. Те са насочени към най-малките транзакции с тази платформа.

Те имат за цел да постигнат взаимозаменяема система за електронни пари.

Кой стои зад Spectrecoin?

Като цел за създаване на Spectrecoin, екип е анонимен. Това е относително неизвестно в крипто стиха. Няма много неща, с които можете да ги обвържете, с изключение на този проект. И за съжаление, няма идентичности, с които лесно да се свържете.

Това, което са ви оставили, са дръжки, с които да се свържете.

Мисля за една причина те да скрият истинската си самоличност. То е, че те разработват проект, базиран на поверителност. Както и да е, пак ще знаете за тях с малкото, което предлагаме.

От уебсайта на проекта има ядро, общност и екипи за развитие.

Основният екип разполага с:

 • @mandica е основател и от време на време ръководител на проекти поради здравословни причини
 • @RKh е маркетинг и wen мениджър
 • @Beachguy е мениджърът на общността

Лидерите на общността са @ dandan123, @devilseye, @LeoBitman, @Skotty, @Skull, @Tek, @Titorelli

А екипът за разработка включва:

 • @ mammix2 водещият разработчик и консултант по блокчейн. Това е възможната идентичност на jbg.
 • Иван Радигалес Крей разработчикът на криптография и блокчейн. Това е възможната идентичност зад @brycel.
 • Ахмед Шбли, софтуерният дизайнер, Qt и специалист по GUI.

Как да купувате и съхранявате Spectrecoin

Spectrecoin е монета като всяка друга. Единственото специално място, където можете да го намерите с лекота, е размяната. За съжаление няма да го видите във всеки обмен. В момента Cryptopia, Livecoin и Trade Satoshi изброяват актива.

Има 2 начина да закупите Spectrecoin:

 1. Директна покупка на Cryptopia или друга борса, в която е включена

Тази стъпка ще ви трябва да имате Bitcoin, Ethereum или Fiat, поддържани на борсата. Това ще включва директно закупуване с използване на съществуващата валута.

 1. Индиректна покупка чрез междуобменен трансфер на друг altcoin.

Този метод е като първия. Ще трябва да прехвърлите валута от една борса на друга. От такъв, който не изброява Spectrecoin до такъв, който изброява.

Криптовалутата стартира наскоро. Така че, малко портфейли дали софтуерът и хардуерът го поддържат. Но все пак можете да го съхранявате. Екипът беше много разумен да разработи настолен портфейл. И в момента са ангажирани с разработването на мобилен такъв.

Портфейлът за настолен компютър е наличен за MacOS, Windows и Linux.

Популярността на монетата нараства. Следователно можете да очаквате повече борси да започнат да котират монетата. И повече хардуер и софтуер ще започнат да го поддържат.

Заключение

Монетата е показала огромен растеж от пускането си на пазара. Едно забележително постижение е рекордът за всички времена от $ 6. По време на писането цената на 1 XSPEC е около $ 0,18.

Този проект обещава иновативна технология, което я прави уникална. Още повече, че има подкрепяща и активна общност. Разработчиците са отворени за нови идеи, за да гарантират, че Spectrecoin работи за вас.

Тяхната пътна карта поставя целта си много висока за постигане на здравословен продукт. Бъдещето изглежда буйно по отношение на характеристиките, които екипът иска да внедри.

Какво е Spectrecoin? Това е един от най-добрите конкуренти на DASH, Monero и Zcash. Фактът, че не знаем истинската самоличност зад този проект и няма официална бяла книга, проектът повдига въпросите за неговата достоверност и бъдеще.

Можете да прочетете на техните уебсайт.

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector