Ръководство за начинаещи: Какво е Stratis? Блокчейн като услуга платформа

Пожелавали ли сте някога многофункционална блокчейн? Блокчейн индустрията създава нови проекти всеки ден. Защо не разполагате с блокчейн, приложим във всички ситуации? И така, какво е Stratis и неговото значение?

Кредити за изображения: Стратис

Stratis е амбициозен проект. Най-горните слотове в крипто стиха са запълнени с Bitcoin и Ethereum. Но те имат своите дялове от предизвикателства, оставяйки нови проекти да наваксват. Един потенциален претендент за най-добрите слотове е Stratis.

Може би сте чували за „нещо като услуга“. Стратис е отличен пример за използване на тази концепция. Находчивостта му е във финансовите услуги.

Стратис е много неизследван. Как започна? Какъв е екипът зад Стратис? Какво го кара да кърлежи? И така, какво е Stratis?

Stratis ще позволи на фирмите да изградят своите персонализирани блокчейн приложения. И не можете да споменавате Stratis, като изключвате технологиите на Microsoft.

Какво е Стратис: задълбоченото изследване

Каква е историята на Стратис?

С малко известна история, платформата е основана във Великобритания и стартира през август 2016 г..

По време на пътуването си Стратис се е сблъсквал с хълцане. Една честота, която ще ви удари, е отхвърлянето и приемането от Никола Дорие. Тогава Дорие беше обсебен разработчик на биткойни. Уникално е, че случаят е документиран, за да покаже как Стратис се е борил да бъде там, където е.

Често казват, че когато дойде времето на една идея, тогава никой няма да я спре. Пътуването на Стратис последва тази мисъл. По едно време Крис Треу, изпълнителен директор на Stratis, се обърна за помощ към Николас Дорие. За съжаление Николас го обърна, но остана в развитието на биткойните.

Крис нямаше да се отчайва. Вместо това Крис видя възможност. Възможността беше в милионите компютри, които използваха езика на Microsoft’s.Net и C #. Нещо повече, друга мотивация беше, че Microsoft имаше отворени източници .Net и C #. Знаеше, че ще достигне милионите бизнес компютри.

По-късно Николас видя видението на Крис, промени мнението си и се съгласи да говори с него. Така в продължение на 2 години Никола работи за разработването на биткойн възел в C #.

Освен това Никола нямаше обезщетение и нямаше подходящ баланс на живота. И така, Крис избра да плати на Никола, за да завърши работата по биткойните. В плана Stratis не само ще бъде от полза за биткойн общността, но и за себе си.


Крайният резултат от това споразумение беше клонинг на работата на Никола. По-конкретно, клонингът ще ускори развитието на Stratis.

След стартирането, нека да разгледаме екипа, който напредва и поддържа този проект.

ICO на Stratis

Stratis ICO стартира през юни и продължи до юли 2016 г..

Проектът успя да събере над $ 600 000 на стойност 915 BTC. Тази сума оцени и издаде токена Stratis (STRAT) на $ 0,0073 за токен.

През първите 5 дни от ICO инвеститорите се радваха на 20% бонус. Всъщност бонусът постепенно намалява през последните 11 дни до нула. И все пак това не попречи на инвеститорите да внесат 561 BTC през последния ден.

Заедно с цел за развитие, проектът разпространи общо 98 милиона токена. Проектът споделя 85,7% от STRAT сред инвеститорите. Но екипът запази останалите 14,3% за развитие и напредък.

За да постигне завесата, която Стратис има, тогава той трябва да има зад себе си силен и силен екип. Нека сега разгледаме какво представлява екипът на Stratis.

Екипът зад Стратис ?

Крис Треу лесно ще дойде в съзнанието ви, след като страдате от отказ. И по-късно получаване на вдъхновяващо приемане. Въпреки честотата, все още трябва да знаете неговите роли, както и другите членове.

И така, екипът се състои от:

 1. Крис Треу

Крис е главен изпълнителен директор и основател на Stratis. Той има богат опит в ИТ за предприятия. Преди това е работил за топ финансови институции, както и за юридически и авиационни институции. В близкото минало Крис има ръце в проекта „Блиц“.

 1. Крушанг Пател

Крушанг е ръководител на комуникациите. Първата му среща с блокчейн беше с биткойн в края на 2013 г. Тази технология го очарова до такава степен, че той израсна силно да вярва в блокчейн.

 1. Карлтън Прингъл

Карлтън е ръководител на проекта. Той е ветеран по въпросите на софтуерната индустрия. Той се фокусира върху изграждането на проекти, които използват технологиите на Microsoft. И така, той е запален по C #. По случайност C # направи Carlton достъпен за Stratis.

 1. Никола Дорие

Никълъс е съветник за развитие на биткойни. С богат опит в разработването на биткойни, Стратис се нуждае от полезната си информация. Не забравяйте, че той участва в клонирането на биткойн възел, като по този начин ускори растежа на Stratis.

 1. Дан Гершони

Дан е разработчик на Stratis. Той е софтуерен инженер, който може да работи главно в C # and.Net framework. И така, тези умения го излагат на способности в развитието на Стратис. Дан се сблъска с блокчейн технологията през 2013 г. И оттогава е част от нея.

 1. Pieterjan Vanhoof

Също така, разработчик на Stratis с опит в .Net framework. Той е бил активен в сферата на блокчейн. Клиентите са му възложили да приспособи решения в сферата на блокчейн. Участието му в индустрията е през първата среща с биткойн през 2013 г..

 1. Джеръми Бокобза

Джереми също е разработчик на .Net и C # Stratis. Активно участие в Enterprise Application от повече от 10 години му дава опит. Интересът му към блокчейн започна през 2013 г. В Stratis той работи върху Cloud Stratis, Full Node и Wallet.

 1. Беноа Филибер

Потребителите на интерфейса на Stratis трябва да са удобни и щастливи. Benoit е дизайнер на UI и UX в Stratis. Тъй като е водещ в своята област, той работи за предоставяне на интерфейси на Stratis.

Характеристиките на Stratis

Нека сега знаем за вътрешната работа на Stratis и за това, което тя разкрива за вас на потребителя.

C # Език за програмиране

Stratis е софтуерна платформа. И имайте предвид, че екипът трябва да избере език, на който да развива Stratis. Езикът е C #.

Ethereum границата в интелигентните договори използва Solidity. Едно от препятствията на Solidity е, че е сложно да се учи. Докато екипът използва C #, високо доверен и добре познат език.

Предимство при използването на C # е, че компаниите не искат да правят допълнителни разходи за обучение на собствените си разработчици. Така че те по-скоро използват вече приетия и по-добър C #.

Затова Stratis стартира своята рамка за разработка, която позволява програмиране в C # и.NET. Следователно разработчиците могат да използват простия и мощен език.

Доказателство за залог

Stratis прилага алгоритъма Proof-of-Stake. По-рано в ранните етапи Stratis сечеше STRAT токени, използвайки Proof-of-Work.

POW предостави единствения начин за създаване на нови STRAT токени.

С POS новите блокове се осигуряват от валидатори. Валидаторите се избират произволно от местни притежатели на монети в мрежата.

Последователно те се добавят към блокчейна. В този процес възел участва, залагайки част от съществуващите средства за решаване на блок, подобен на залагането.

POS алгоритъмът работи, за да ограничи потребителя да валидира нови блокове със същата стойност като броя на монетите, които залага. И така, това означава, че ако имате повече монети, можете да потвърдите повече транзакции. И наградата е повече монети.

Мрежата избира залози от група възли, които имат някаква сума в портфейлите. За залагане са необходими специални портфейли за залагане.

Методът Proof-of-Stake осигурява лесен начин за получаване на повече монети. Биткойн и Ethereum използват напрегнатите военнопленници, които качват цените да скочат. Но POS прави Stratis ефективен и лесен за придобиване.

Помислете за това, като разбърквате STRAT в портфейла си и получавате повече награди за залагане на вашите съществуващи монети.

Интелигентни договори

Това може би е нещо в сферата на блокчейн. Той има значителни предимства, когато се използва. И сега всеки блокчейн иска да включи тази концепция.

За щастие на Ник Сабо, тази концепция също се превърна в реалност в Стратис.

Интелигентните договори позволяват изпълнение на транзакции без нужда от трети страни.

Всички внедрения на интелигентни договори са подобни, единствената разлика е в ефективното развитие. Интелигентните договори Stratis са написани на C #, който е често срещан, лесен и мощен. Това дава на разработчиците лесно време за авансиране на интелигентните договори в Stratis.

Друго предимство е, че хората могат да създават системи от интелигентни договори на една и съща блокчейн. И съществуването на интелигентните договори няма да наруши основната блокчейн.

Екипът на Stratis в по-късно издание ще добави поддръжка за F #. Език, популярен във финансовия сектор.

Блокчейн като услуга (BaaS)

Stratis е внедрен като услуга. По този начин тя се превръща в платформа BaaS. На практика блокчейн-овете, работещи в мрежата, са достъпни през облака.

Така че, за корпорациите, не е необходимо да имате пълен пълен възел за достъп до специфичната им блокчейн. Предимството е, че системата освобождава ресурси на корпорацията.

Това развитие насърчава приемането на блокчейн в бизнеса. Бизнесът използва облачната блокчейн, интелигентни договори и приложения.

Сигурни мрежи

Това е присъщото свойство на блокчейните. Обрат към това свойство съществува за Stratis.

Екипът разработи Stratis за Bitcoin. По този начин той носи със себе си предимствата на сигурността на Bitcoin. Оттам Stratis се опитват да смекчат недостатъците на Bitcoin. Например, със Stratis разработчиците могат да разполагат приложения на Bitcoin.

Достъпни мрежи

Върхът на развитието на блокчейн е най-висок. Така ще остане и в обозримо бъдеще, тъй като всеки субект изглежда има своя блокчейн. Стратис предвижда това прозрение.

В резултат на това Stratis има предимството да задвижва както публични, така и частни блокчейни. Това е възможно с STRAT токени, които имат естествена стойност за платформата.

Има предимство да имате частна блокчейн. Можете да създавате и персонализирате приложения според вашите нужди.

Освен това има намалени разходи за пускане на хардуер за копаене на жетони поради Proof-of-Stake.

Разгръщане с едно кликване

Друго добро свойство за почти всички нива в развитие. Вашият бизнес не иска през цялото време да се опитва да конфигурира блокчейн.

С тази функция разработчикът ще използва блок-верига за разполагане с едно кликване. Функцията обещава цяла мрежа с едно щракване. Кой не би искал такова удобство на Stratis?

Функцията с едно щракване ще генерира свойства, получени от блокчейн от родителската верига. Можете лесно да разположите персонализирана странична верига.

Тази способност допълнително се разпростира и върху други блокчейни. Можете да разположите блокчейн на други платформи като Ethereum и Bitcoin. Освен това могат да се използват функциите, които се предлагат в другите блокчейни.

ICO платформа

В миналото повечето ICO се изпълняват на Ethereum. И той видя подуване на мрежата поради многото ICO, работещи в основната блокчейн. Има нов и по-добър вариант в Стратис.

През май 2018 г. Stratis пусна пълния продукт с богата функция за използване. Той гарантира внедряване за минути, като използва кликването Deploy to Azure.

Платформата Stratis ICO има:

 • Персонализиращ се дизайн, който лесно ще се съобрази с вашата уникална марка
 • Използване на fiat, BTC, STRAT и други над 50 допълнителни алткойни
 • Услугата Know-Your-Customer за проверка срещу употребата на пране на пари
 • Йерархични детерминистични (HD) портфейли за осигуряване на събиране на средства
 • Безплатното използване на платформата ICO намалява високите разходи за масово финансиране

Платформата подобрява драстично потребителското изживяване както за издателите на ICO, така и за сътрудниците – Крис Треу, главен изпълнителен директор Stratis

Ефективността на Stratis ICO ще види бизнеса да го използва и от своя страна да доведе до по-голям трафик. По този начин, благоприятен скок в стойността на STRAT токена

Странични вериги

Допълнителните блок-вериги, които хората разполагат в Stratis, са частни странични вериги. Те позволяват персонализиране, като се възползват от свойствата на родителския блокчейн. Освен това можете да правите актуализации на вашата странична верига, без да засягате останалите.

През юни 2018 г. Stratis пусна Federated Sidechains Alpha.

Бизнесът ще има възможността да разгърне своята странична верига. Функцията на страничната верига има:

 • Персонализиращи се странични вериги с гъвкави функции като консенсус, размер на блока и поверителност
 • Мащабируема блокчейн
 • Трансгранични транзакции между родителската верига на Stratis и страничните вериги

Екипът работи по по-късно издание, за да даде възможност за интелигентни договори на странични вериги.

Проектът маркира настоящата функция с тестова среда. Екипът назовава средата Apex. Тестването показа, че Apex взаимодейства с основната верига по безпроблемен начин. И потребителите могат да опитат това с транзакции с монети TSRAT и TAPEX.

Sidechains осигуряват средство за бързо осигуряване, пясъчник и внедряване на блокчейн по поръчка, съобразен с конкретни корпоративни процеси – Chris Trew

Интеграция на шлюза на Fiat

Тази функция е създадена в Stratis от самото начало. Финансовите институции ще прехвърлят стойност, лесно приета от основните потребители. Прехвърлената стойност ще бъде обект на увреждаща волатилност.

В крайна сметка бизнесът може да се наслади на най-доброто от двата свята при спазване на политиката. По този начин бизнесът ще се радва на скорост на транзакциите, разходи, прозрачност и стабилност на валутата.

Breeze Wallet

Портфейлът Breeze е насочен към увеличаване на финансовата неприкосновеност на потребителите на Stratis и Bitcoin. Портфейлът добавя към него иновациите на TumbleBit.

Също така, за подобренията на поверителността, има системата за пълно потвърждение на сигурността на плащанията.

Екипът на проекта също разширява протокола Stratis Financial Privacy. Протоколът осигурява надежден и децентрализиран протокол в блокчейн и страничните вериги.

TumbleBit е избран след няколко съображения, защото:

 • Транзакциите са несвързани и частни
 • Сигурно: Никой не може да краде плащания – по този начин ненадеждното имущество
 • Той е съвместим с биткойн протокола
 • Неверен обмен като сигурен обмен на двойка Bitcoin-STRAT

Връзката на Stratis и Bitcoin ще види приток на използване на Stratis от общността Bitcoin. Той ще превърне този портфейл в портфейла по подразбиране за използване в двете крипто общности.

Masternodes

Stratis masternodes в неизбежен момент в индустрията. Блокчейнът ще предоставя полезни услуги, като същевременно поддържа услугите децентрализирани и защитени от фалшифициране. Ранното внедряване е Протоколът за поверителност на Breeze. Но в допълнение към услугите има очакване.

Функцията masternode включва:

 • На живо Masternode работи на Microsoft Azure
 • Поддръжка на Service Discovery Protocol конфигуриране за стартиране на протокола за поверителност Breeze
 • Функция за проверка на обезпечението, която изисква от оператора да има 250000 STRAT на наблюдаван адрес, стимулиращ доставката на подходящи ресурси, изисквани от мрежата.

Функцията masternode осигурява промяна на механизма за реклама и откриване.

Segwit Ready

Макар и противоречива, тази функция може да се активира с лекота. Разработчиците го изградиха в рамките на кодовата база Stratis.

Това е важна характеристика при увеличаване на скоростта на транзакциите. Той постига скоростите, като разделя транзакцията на два сектора. И премахва подписа за отключване. Освен това добавя подписа като нова структура в края на транзакцията.

Стратис идентичност

Разработката на Stratis предвижда управление на идентичността. Изискване за регулиране на криптовалутите е мотивацията за тази концепция.

В отговор на това Stratis създаде приложение за управление на идентичността в KYC. И приложението проверява самоличността ви веднъж и по-късно, необходима е само атестацията. Приложението е партньорство между Stratis и Escalate Group.

Приложението работи на Stratis с помощта на Proof-of-Concept. Всъщност идентичностите са неизменна книга, която може да се споделя с други.

Внимавайте, че никакви лични данни няма да бъдат споделяни без вашето предварително разрешение.

Уникално приложението използва бизнес решенията на Microsoft. И това са направените ползи:

 • Използват се социални акаунти, имейли и персонализирани идентификатори
 • Има поддръжка за отворени стандарти и всички платформи
 • Осигурени са сигурност и мащабируемост
 • Популяризиране на вашата марка с помощта на решение за бял етикет
 • Можете да персонализирате самоличността

Те имат приложението за iOS и Android. Но приложението за Android съществува като бета версия.

Социална отговорност на Стратис?

Академия Stratis

Социалната отговорност е аспект, който разглежда Стратис. Тоест, Стратис иска да помогне на непосредственото общество.

Стратис отвори врати за своята академия. Целта на академията ще бъде център, където разработчиците се учат. Разработчиците ще научат безценни умения, свързани с блокчейн технологията.

В момента хъбът е онлайн. Той съществува като библиотека със съдържание, която покрива основите на блокчейн. Освен това има и модули за обучение за отделни функции на платформата Stratis.

Учебният материал е подреден във формат за глави за всяко от предлаганите продукти на Stratis.

Форми на придобиване на Stratis Token

Стратис пазар

Според CoinMarketCap, всеки STRAT има стойност от 2,70 $. В момента пазарната капитализация е над 250 милиона долара.

С потенциала за огромен растеж, вие може да склоните да го придобиете. Но въпросите за добива и закупуването му ще витаят във вас.

Сега научавате начините за получаването му.

Възможен ли е добив?

В началните етапи е възможно копаене на Stratis. Но към момента POS алгоритъмът се използва. Следователно не можете да добивате. По-скоро можете да заложите съществуващите си монети, за да получите повече.

Не забравяйте, че залагането включва държане на монети в портфейла ви. И блокчейнът ще ви възнагради под формата на лихва. Тъй като залагането помага за защитата на мрежата, системата ограничава лихвения процент от 0,5-1% годишно.

Съществуващите монети предразполагат да сте ги придобили чрез предварителна покупка.

И така, как се купува?

Как да закупите Strats

Можете да закупите STRAT на утвърдени крипто борси като:

 • Bittrex
 • Binance
 • Poloniex
 • GDAX
 • зодия Близнаци

На борсите общата двойка е с Ethereum и Bitcoin. Това означава, че трябва да обменяте вашата фиатна валута или за Ethereum, или за Bitcoin.

След това придобитият етер или BTC се заменя за STRAT.

След като имате вашите жетони Stratis, трябва да ги използвате или съхранявате в зависимост от вашата стратегия. Съхранението зависи от вашите предпочитания. Ето опциите:

 • Electrum – портфейл Stratis
 • Портфейл Stratis-QT за залагане
 • Бриз портфейл
 • Портфейл Ledger Nano S (хардуер за максимална сигурност)

Пътна карта на Стратис

Пътят Stratis е пълен с амбициозни функции и продуктови версии. Някои от функциите са в процес, докато други екипът е успял да пусне пълни версии.

Ето списъка с подробностите за тяхната пътна карта:

Кредити за изображения: Стратис

Екипът пусна пълната версия на:

 • ICO платформата е напълно освободена
 • Stratis Identity iOS приложение
 • Академия Stratis с общностната секция

Екипът работи по:

 • Пълен възел и неговия GUI в бета версия Mainnet
 • Приложението Stratis Identity за Android в бета версия
 • Странични вериги в алфа освобождаване
 • Протокол за поверителност на Breeze в изданието Mainnet Beta
 • Интелигентен договор в алфа версия

Те не се ограничават до изброените функции. Екипът ще иска да се увери, че Stratis е изключителен и е на върха на блокчейна. Така че, внимавайте за нови функции, тъй като тяхната пътна карта се основава на тримесечията на годината.

Стратис партньорства

В крипто, стиховите проекти трябва да си партнират с другите, за да увеличат влиянието. Stratis е управлявал безценни партньорства в Escalate Group, Gluon, C # Corner, Beyond Global Trade и Earth Twine.

Партньорството Stratis-Earth Twine създава специална блокчейн за проследяване на данни от международната индустрия за морски дарове. Системата включва и SPARKL. Също така предоставя средства за проследяване на данни за съответствие с ННН риболов.

Отвъд глобалните търговски сделки в производството. Има присъствие в Китай, Сингапур, САЩ и Тайван. И така, ангажиментът със Stratis беше домакин на тяхната ICO на платформата.

Заедно със Stratis можем да оптимизираме процесите, да се борим с фалшификатите и да подобрим доверието в търговията. – Питър Чин, основател и главен изпълнителен директор Beyond Global Trade

Стратис конкуренти

Състезанието за Stratis съществува в Ethereum, Ark, Lisk и Rise.

Lisk е може би най-големият пряк конкурент на Stratis при предлагането на странични вериги. Въпреки това, за разлика от Stratis, Lisk е написан на JavaScript. Блочните вериги също са публични и използват делегирания Proof-of-Stake (DPOS).

Ark and Rise също са конкуренти на Stratis. Те не само поддържат множество езици извън C #, но и странични вериги. Също така те използват DPOS, който е потенциален за централизация и атаки.

Финални мисли

Платформата Stratis сама по себе си е голям потенциал.

STRAT като символ е достигнал рекорд от около 20 долара. Това показва, че отборът е положил много усилия за напредъка на Стратис.

Освен това реалният свят използва Stratis. Приложенията включват предоставяне на медицински изследвания, логистика на интернет бизнеса и финтех решения.

В нишата на BaaS, Stratis има какво да предложи във възможно най-близко бъдеще, тъй като развитието продължава.

Намерете повече подробности за тяхната уебсайт и Twitter.

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map