Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ръководство за начинаещи: Какво е Tangle? Убийствено оръжие на IOTA

Хората понякога бъркат блокчейн с криптовалути. Дори някои смятат, че крипто без блокчейн е невъзможно. Но в действителност съществуват безблокови крипто мрежи. Сред тях IOTA е на първо място в списъка. IOTA има уникална мрежова система, наречена Tangle. Днес ще обсъдя подробно – какво е Tangle?

Когато блокчейнът излезе за първи път на сцената, той революционизира самата идея за икономика и финанси. Но хората и техническите експерти винаги са предвиждали, че рано или късно блокчейнът ще остарее. Не заради света няма да го приеме или нещо подобно. По-скоро по-новите технологии ще поемат сценария.

IOTA имаше точно същата идея. И така, те решиха да изградят нов вид мрежа, която да смекчи всички проблеми, които технологията блокчейн имаше. Те са измислили Tangle.

Определението: Какво е заплитане?

Какво е Tangle?

Кредити за изображения: IOTA

Заплитането е доста сложна концепция. За да получите по-добра картина, трябва да добиете представа за Интернет на нещата (IoT). Всяко устройство, което може да се свърже с интернет, може да бъде свързано към IoT мрежата. Thant означава, че не само вашият смартфон или лаптоп, IoT може да се формира от автомобила GPS, хладилник, радио, телевизор. Всички перални могат да се считат за допустими, ако могат да се свържат с интернет.

Tangle ще се увери, че тези устройства могат да се присъединят към мрежата. Красотата на тази технология е, че не е нужно да плащате никакви такси, когато правите транзакция. Това е една от ключовите основни разлики с блокчейн технологията.

По-задълбочен поглед към технологията

Какво представлява Tangle Blockchain?

Кредити за изображения: IOTA

Tangle възприема технологията, наречена Насочена ациклична графика. Графика е структурата на данните според компютърните науки. Обектите в мрежата са възли. Възлите създават уеб-подобно тяло, наречено мрежа. Всеки възел може да сочи към два други възела, а също така два възела могат да сочат към един възел.

Отново всички възли имат присвоена стойност. Така че всеки възел има кумулативна стойност, която определя устойчивостта на възел. Възлите по ръба нямат насочващи възли. Тези възли се наричат ​​съвети. За да се определи стойността на съветите е избран PoW алгоритъм. За да имате по-добра представа за това какво е Tangle, можете да разгледате техните Бяла хартия.

Какви са предимствата на Tangle Key?

За да знаем отговора какво е Tangle, по-добре се запознайте с предимствата на Tangle. Tangle основно се опитва да намали недостатъците на по-старата блокчейн технология.


1. Скоростта е приоритет

Предимства на Tangle Blockchain

Кредити за изображения: IOTA

Заплитането е много по-бързо от блокчейна. Типичен блокчейн като блокчейнът на Биткойн може да обработва само 5-7 транзакции в секунда. Дългият и енергоемък консенсусен алгоритъм като PoW причинява такива закъснения. Дори най-новите консенсусни алгоритми като PoS не могат да направят технологията по-бърза. Когато по-старите платежни системи като Visa могат да обработват 10 000 транзакции в секунда, блокчейнът отнема тежък удар. Tangle може да обработи около 800 транзакции в секунда, които все още са сравнително ниски, но по-добри от blockchain.

2. Без миньори и без допълнителни такси

Tangle използва DAG за проверка на транзакциите. Бихте могли да кажете, че хората, които извършват транзакции, също ще валидират транзакциите (на други). Тази идея премахва нуждата от миньори. Тъй като има миньори, няма да се налага да плащате на никого за валидиране на транзакцията ви. Целият процес е присъщ.

3. По-добра сигурност

Tangle предлага много по-добра защита срещу кибератаките като DDoS. Докато светът бие хакери всеки ден, Tangle осигурява първокласна защита срещу подобни атаки. Това ще ви направи пари по-сигурни. Дори Tangle е много по-добър боец ​​срещу хакерите и кибератаките.

4. Система, която е справедлива

Майньорите могат да изберат коя транзакция ще валидира и кои не. Майньорите винаги търсят по-големите транзакции, тъй като възнаграждението за валидиране е много по-високо при по-големи суми. Така че потребителите, които харчат малко, се засенчват от по-големите риби. Тъй като има миньор, Tangle няма такава несправедлива система. Транзакциите са безпристрастни и напълно справедливи.

Последни мисли

И така, всичко беше свързано с претендента, който оспорва блокчейн технологията. Никой не може да бъде сигурен дали Tangle ще смаже могъщия блокчейн или блокчейнът ще го смаже. Но докато сте в света на децентрализацията, трябва да имате представа какво е Tangle.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector