Ръководство за начинаещи: Какво представлява Waves Blockchain? Проектирайте своите токени!

Всеки блокчейн въвежда нов токен за нас. Според CoinMarketCap към днешна дата има повече от 1600 криптовалути. С нарастващата нова блокчейн революция тези символи със сигурност правят онлайн живота много по-управляем.

Хората вече могат да използват жетони за онлайн транзакции. Някои дори могат да използват жетони за закупуване на децентрализирани приложения!

Така че на практика е нормално хората да се интересуват повече от използването на жетони като платежна услуга за бизнеса си.

Вие ли сте от тях? Тогава защо не разгледате платформата Waves?

Чудите се „какво е блокчейн на Waves?“ Е, това е блокчейн платформа, която ще ви помогне да създадете свои собствени персонализирани токени!

Доста готино, нали? Прочетете повече за това в това ръководство „какво е блокчейн на Waves“.

 

Какво представлява Waves Blockchain: Платформа, пълна с потенциал?

Вълните не са като всяка друга платформа. С това можете бързо да създадете свой собствен персонализиран маркер без никакви неприятности. Може би искате да стартирате нов проект и се нуждаете от краудфандинг за него, или искате да създадете програма за награда за лоялност.

И в двата случая може да се наложи изцяло нов тип токен, за да привлечете хората към интерес. Платформата Waves със сигурност ще ви помогне тук. Създаването на организация в приложението никога няма да бъде по-удобно без тази прекрасна технология.

Въз основа на техните уебсайтове и изявления на екипа, ще ви отнеме само една минута, за да проектирате своя токен! Това е високоскоростен изход за блокчейн платформа.

Но нещото би било да отнеме толкова време, колкото ви е необходимо и след това да го проектирате въз основа на това. Нека не се увличаме твърде много тук!

Платформата включва и техния собствен децентрализиран обмен. Можете да използвате тази борса, за да търгувате с вашия нов токен в търговска двойка с друг съществуващ токен.

В това ръководство „какво е Waves Blockchain“ ще говоря повече за платформата сега и как тя наистина работи.


 

Как работи платформата Waves?

Процесът е напълно различен от типичната блокчейн платформа. Платформата Waves прави това предимно като привързаност към цялата мрежа. Основният проблем с този странен процес е доста подобен на типична блокчейн мрежа.

Ако използват този типичен метод за създаване на нови токени, ще трябва да актуализират централната мрежова платформа с всеки нов токен въведени в системата.

Този метод се нарича хард форк и е един от присъщите проблеми на блокчейн технологията. Waves обаче предотврати този проблем, като направи новите видове транзакции като приставки за мрежата.

Кредит за изображение: Waves WhitePaper

Така потребителите ще могат да използват нови транзакции като разширение на основната мрежа. По този начин те няма да имат нужда от хард форк, за да работи цялата стратегия. Не всички клиенти биха използвали различен тип транзакция.

Типичните клиенти все още ще могат да използват процеса на персонализирани транзакции през основната мрежа.

Има три различни типа Wave транзакции, които могат да се изпълняват в системата. Те включват:

 • Децентрализиран обмен (DEX)
 • Персонализирани токени на приложения (CAT)
 • Пълна анонимност

 

1) Децентрализиран обмен

Децентрализираният обмен ще намали риска от централизирана система. Обикновено има много проблеми, свързани с централизиран обмен, като проблеми със сигурността, свобода на потребителя и т.н..

Борсите имат директна връзка с портфейла ви и ако е децентрализиран, няма шанс той да бъде хакнат. Заедно с това, вие също няма да имате ограничения за вашите тегления и транзакции и няма шанс да си замразите акаунта.

Ще получите пълния контрол върху акаунта си точно както заслужавате.

За сдвояване, покупка и продажба на токен, DEX разполага с автоматизирана система, която може да обработва поръчката, ако е изпълнено конкретно споразумение.

Ще получите много опции на децентрализираната борса като Bitcoin / USD, Bitcoin / Litecoin, Ethereum / Bitcoin и много други. Това обаче са само 3% от общия обем на символите.

Най-високият процент на обем естествено принадлежи на двойката Waves / Bitcoin и той е най-популярният.

 

2) Персонализирани токени на приложения (CAT)

Това е основната цел на платформата Waves. С това ще можете да създавате персонализирани токени и да ги прехвърляте в цялата система. Токенът трябва да бъде проектиран с олекотен клиент.

Ще намерите клиента на уебсайта му и можете да го използвате директно от там или да го изтеглите за iOS и Android.

Всеки знак, който създадете, може да направи всичко. Можете да го купите, да го продадете, да го замените за нещо друго и дори да го сключите без централен орган. Тъй като ще персонализирате монетата, можете да я направите каквото искате.

Но за да направите новия символ, ще ви трябват Waves. Типичната скорост е една вълна за всеки токен.

За момента повече от 7000 персонализирани маркера са въведени като разширения в мрежата. Заедно с всеки нов токен пазарната стойност на Waves се увеличава до голяма степен.

 

3) Пълна анонимност

Въпреки че ще трябва да предоставите допълнителна информация за обработка на всички фиат транзакции в мрежата, все пак основният крипто обмен на крипто се извършва анонимно.

Това означава, че никой не може да ви проследи само чрез вашите сделки на борсата.

 

Какво представлява Waves Blockchain’s Architecture?

Структурата на Waves архитектурата се различава значително от типичната блокчейн базирана мрежа. Проблемът с мащабирането може да причини много щети на вълните, затова те са го предотвратили с двустепенна архитектура.

Тази архитектура се състои както от пълни възли, така и от леки възли за поддържане на цялостната система. Това противоречи на типичната система за наблюдение на мрежата с пълни възли.

Кредит за изображение: Блог на вълните

Двустепенната архитектура

Леките възли в мрежата никога не изтеглят напълно блокчейна. Вместо това те зависят единствено от пълните възли. Пълните възли потвърждават транзакциите, а други взаимодействия в мрежата и леките получават информацията от тях.

Тази стратегия е донякъде подобна на SuperNET lite client. SuperNET е уникален клиент, който беше успешно внедрен в проекта NXT.

Но как поддържат доверието между тези два типа възли?

Просто е. Те използват друга платформа, наречена Scorex. Тази платформа позволява на леките възли да получават само текущата мрежова информация от пълните възли. Така че в резултат на това те никога не трябва да изтеглят цялата история на транзакциите.

След получаване на текущото състояние на мрежата, тези леки възли след това обработват, за да установят други проверки за плащане.

 

Предвиждане на цените на вълните и токени: Нает Proof-of-Stake (LPoS)

Циркулиращата доставка на символи Waves е 100 000 000 Waves. Но как мрежата валидира процеса?

Той използва специален алгоритъм за консенсус Proof-of-Stake, за да поддържа системата напълно. Алгоритъмът Leasing Proof-of-Stake ще ви позволи да отдавате токените под наем на пълни възли, за да стартирате цялата платформа.

Ще трябва да наемете поне 10 000 вълни, за да стартирате пълен възел. Нормално е обаче да не разполагате с толкова много символи. Затова вместо това можете да се присъедините към публичен пул за копаене и след това да наемете вашите токени.

Според

CoinMarketCap, в момента цената на Waves е $ 3.02 и може да достигне до $ 15!

Кредити за изображения: CoinMarketCap

Сега нека видим някои от историческия фон на Waves в това ръководство „какво е Waves Blockchain“.

 

Какво представлява историята и бъдещите планове на Waves Blockchain?

Добър товар от членове на екипа преди това е работил по друг проект за

NXT. Но според тях NXT не е бил достатъчно задоволителен. Липсваха проблеми с развитието, разпространение на монети и много други.

Ето защо те напуснаха проекта и започнаха своя собствен, сега известен като Waves.

Те обаче не го разклониха от NXT; те решиха да изградят системата от нулата. Най-съществената разлика между тези две блокчейн технологии е fiat интеграцията в блокчейн системата Waves.

През 2016 г. Waves най-накрая започна своето пътуване.

В момента компанията си партнира с Deloitte. Защо? Е, те искаха техните потребители да получат ICO услуги. Те също така работят с Руския национален депозитар на сетълмента, за да установят основание и за дистрибуция на цифрови активи.

Вълните винаги ще бъдат в клас с конкуренти по интелигентен договор, главно с Ethereum. Ethereum е едно от най-големите имена на блокчейн индустрията сега, а други проекти като NXT, NEO и Lisk също са по същия път.

От друга страна, Waves криви различен подход, който е твърде лесен за използване. Всеки токен, който създавате в системата, има някои ограничения, разбира се, но те са изключително лесни за правене!

За 2018 г. те ще донесат интелигентни договори, блокчейн месинджър, блокчейн v2.0 и много други.

Кредит за изображение: Блог на вълните

Курс на търговия

По време на разпространението им на ICO през 2016 г. те събраха голяма сума от 16 милиона долара. След пускането на ICO ставките бързо се повишиха с 80% повече от първоначалната стойност на монетата. Изглежда, че токенът е относително стабилизиран и е около $ 0.20.

Цената се стабилизира забележително до юли 2017 г. Започна да нараства до $ 15,15. Това най-вероятно беше причината за споделянето на тяхната пътна карта и партньорството с ICO hub.

След това започна да пада и отново излиза на стабилна земя.

 

От къде можете да си купите вълни?

Много от вас може би се чудят как можете да се докопате до вълните. Позволете ми да го изясня в ръководството си „Какво представлява Waves Blockchain“. Така че, прочетете, за да научите повече.

Ще получите много възможности да се възползвате от тях.

Малко от тях са:

 • Борси
 • Кранове
 • DEX

 

Борси

Няколко популярни борси търгуват с вълни като Bittrex и Binance. Но не можете да го купите директно с фиатни пари. Ще трябва да го замените с Ethereum или Bitcoin. След закупуване на Биткойн или Ethereum, можете да ги прехвърлите в един от тях и да ги замените за вълни.

Можете също да използвате специфични услуги като Shapeshift или Changelly, за да купите Waves.

Кранове

Ако изчерпвате бюджета си, но искате да вземете няколко криптовалути Waves, можете да изпробвате кранове за това. Те ще дават малка порция на всеки час, но хей! Това е абсолютно безплатно!

Трябва само да предоставите публичния адрес на вашата мрежа Waves и да докажете, че не сте бот.

Можете да проверите Wavesdrop по този въпрос.

DEX

Платформата DEX на Waves е достъпна за търговия с Waves. Той осигурява различни търговски двойки за това. Така че, можете да закупите биткойни, щатски долари и Ethereum за вълни. Биткойнът обаче има ъперкът тук по този въпрос.

 

Как да съхранявате вълни криптовалута

Най-добрият портфейл за вашите вълни би бил олекотеният портфейл, предоставен от компанията. Искам да кажа кое е най-доброто от портфейла от самата компания, нали?

Ако оставите вашите токени в акаунта за обмен, той може да бъде хакнат или контролиран от други органи.

От друга страна, олекотеният портфейл е достъпен само онлайн и ще можете да го използвате като разширение на Google Chrome. Можете също да използвате портфейла от мобилните си устройства. Портфейлът е изключително безопасен и гарантиран от самата компания.

Не забравяйте да наемете вашите токени, когато ги съхранявате. Той ще ви гарантира, че поддържате системата и също така получавате награди.

 

Прекарване на вълни

Можете да използвате криптовалута Waves като всяка друга базирана на блокчейн валута на пазара.

Той също така може да трансформира всички фиатни пари в криптовалути и процесът е лицензиран. След това фиатните пари се променят в жетон Waves и след това се приспадат за конвертиране в други криптовалути.

Всичко, което трябва да направите, е да предоставите адреса на портфейла си и това ще бъде направено. Можете също да го използвате, за да инициирате интелигентни договори в мрежата.

 

Какво е основното предимство на Waves Blockchain?

Кредит за изображение: Блог на вълните

Има много предимства, когато става въпрос за платформата Waves. Да видим какви са те, нали?

 • Много собствени монети или жетони: Всеки потребител може лесно да персонализира токен. Дори няма да е необходимо да го кодират и да могат да го разпространяват свободно. Можете да използвате този процес за

ICO.

 • Той има всичко: За разлика от други блокчейн мрежи, Waves изглежда имат всичко! Той има своя собствена система от портфейли, има децентрализиран обмен и уникална платформа за изработка на символи.
 • Без ограничение: Повечето борси имат някаква форма на лимити по време на търговия. Но не и на този! Децентрализираната борса ще ви позволи да търгувате свободно и без никакви граници.
 • Фиат парични шлюзове: Ще можете да използвате фиатни пари, за да купите токените на тяхната борса.
 • Добро сдвояване на DEX: Двойките за търговия са невероятно напреднали в платформата. Той предоставя някои солидни опции за търговия.
 •  

  Копаене на вълни

  Всеки потребител може да използва LPoS и да бъде пълен възел. Този процес ще ви позволи да използвате добивната мощ на другите и да обработвате транзакциите по-бързо. От друга страна, можете също така да наемете своята мощност за добив и да получавате такси за транзакции за това.

  Можете да направите това с вашия компютър или телефон. Това е различен вид копаене, не като типичния стил на копаене.

   

  Обобщение

  Стигнахме до крайната точка на ръководството ми „What is Waves Blockchain“. Изглежда, че Waves предоставя лесен начин за персонализиране на вашите собствени токени и използване на проста функционалност на blockchain.

  Платформата е много подходяща за вас, ако искате да съберете краудфонд или да използвате уникален токен за управление на вашия бизнес.

  Дори не отнема толкова много време за създаването му, а таксата също е евтина в този смисъл. Ако се възпитава по подходящ начин, това може да прерасне в огромна индустрия някой ден.

  Визията зад платформата е креативна и това може да е част от нова революция.

  * Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map