Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ръководство за начинаещи: Какво представляват криптовалутите Penny?

Криптовалутите с пени са тези, които ви струват под долар за единица. Но тези стотинки криптовалути имат потенциала да ви направят богати или дори богати. Като се има предвид, че много от тези криптовалути са глупави монети.

Аналогията е направена от акции от стотинки, където цената на акциите би била под един долар.

Нямате представа какво е криптовалута? Ние го покрихме тук.

В тази статия се опитваме да обясним подробно какво е стотинка криптовалута и как да купим правилните, без да попадаме в яма.

Какво представляват криптовалутите Penny?

Кредит за изображение; IMDB

Във филма „Вълкът от Уолстрийт“ Джордан Белфорт „героят“ е брокер, който продава акции от розови чаршафи и в крайна сметка изгражда империя около него.

Запасите от розови листове не се регистрират на големите фондови борси и често се търгуват на гише. Името дойде, когато котировките на акциите се разпространяват с помощта на розови листове.

Необходимо е по-малко спазване на нормативните изисквания, за да се регистрира и търгува компания като запаси от розови листове.

Джордан Белфорт дори продаде акциите на компания, чийто регистриран адрес е хижа в средата на земеделска земя. Той направи много незаконни ходове и продаде на своите клиенти буквално глупости. В крайна сметка той плати цената за това.

Филмът е базиран на книга, написана от истинския Джордан Белфорт. Да, събитията във филма са се случили в реалния живот.

Криптовалутите Penny са нещо като запаси от розови листове. Но знаете ли, розовите чаршафи също не са незаконни. Джордан Белфорт използва скромното спазване на нормативните изисквания и спечели милиони долари, продавайки незаконни акции чрез розови листове.

Така че, като запасите от розови листове, не всички стотинки криптовалути са измами. Има и добри. Трябва да изберете ръчно да ги изберете.


Ако купувате криптовалути Penny?

Това зависи. Дори да изберете една правилна криптовалута за стотинка, може да промени финансовия ви живот завинаги.

Да приемем, че Боб се интересува от закупуването на някои стотинки криптовалути.

Той избира 10 различни криптовалути и инвестира по 1000 USD във всяка.

След 6 месеца 7 от тях бяха станали напълно безполезни. Две от тях са удвоили стойността си. И един е застрелян толкова далеч, че стойността му се е увеличила 100 пъти.

Като рискува 10 000 USD и стратегически ги инвестира, Боб открива, че една златна мина, която му е донесла 10 пъти печалба.

Може би си мислите, че стократното увеличение на стойността е преувеличено. Но историята ви казва друго.

Сега лидерите като Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) и Litecoin (LTC) са еднократни криптовалути веднъж. Тези криптовалути са съществували от времето, когато не е имало голям интерес към криптоактивите. И всъщност тогава и пазарът не беше претъпкан.

Във всеки случай тези времена отдавна са отминали. Но възможностите все още са много. Просто трябва да знаете как да ги грабнете.

Какво представлява Penny Cryptocurrency?

В днешния ден, според CoinMarketCap, налични са 1644 криптовалути. И не е толкова трудно да се намерят куп стотинки криптовалути.

И така, как бихте избрали една стотинка криптовалута, която ще ви донесе огромни печалби?

Стратегии за закупуване на пени криптовалути

В този раздел разглеждаме какво да търсим в стотинка криптовалута и какви сигнали за опасност да идентифицираме и как да избегнем закупуването на монета.

Основни положения

Биткойнът е създаден, за да бъде равноправна система за електронни разплащания, която не изисква доверие на трети страни.

Платформата Ethereum е създадена с убеждението, че блокчейнът може да направи много повече от просто криптовалути.

И така, каква е целта на конкретната криптовалута?

Решава ли проблем от реалния свят? Ако не, забравете за това и преминете към следващия. Имайте предвид, че един и същ проблем би имал различни решения. По същия начин редица стотинки криптовалути може да се опитват да разрешат един и същ проблем по различни начини. Трябва да прецените кой е по-добър. Но как?

Да вземем Ripple (XRP) и Stellar Lumens (XLM).

И двете са платежни мрежи и са фокусирани върху глобалните плащания. Те помагат на банки, финансови институции и физически лица да ускорят трансграничните преводи.

Основни институции като American Express, Santander и UBS тестват мрежата Ripple.

От друга страна, организации с нестопанска цел като фондация Praekelt и бизнеса използват инфраструктурата на Stellar.

Сега, как да изберем едното пред другото? Нека разберем.

Ripple стартира през 2012 г. И над 100 финансови институции по света го използват пробно.

Stellar стартира през 2014 г. Но той няма толкова голяма експозиция, колкото Ripple, и двете са в новините и под радара на финансовата институция.

Максималното предлагане на двете криптовалути е около 100 милиарда монети.

Ясно е, че Ripple има предимството да расте в бъдеще. Тъй като вече има силно установен бизнес с голям брой клиенти, които тестват мрежата си.

Въпреки това, звездните лумени също могат да растат добре. Но това отнема време. Вместо това има шанс, че ако инвестирате в Ripple (XRP), ще имате по-добра възвръщаемост на инвестицията (ROI), сравнително.

Помпи и сметища

какво е стотинка криптовалути

Изкуственото увеличаване на цената на даден актив и след това продажбата му с цел печалба е известно като Pump and Dump. Това е незаконно на традиционните фондови пазари като NYSE (Нюйоркската фондова борса).

Тъй като няма правилна регулация около стотинки криптовалути и тъй като те растат като гъби ден след ден, се случват много схеми за помпа и изхвърляне. Освен това е лесно да се манипулират стотинки криптовалути, тъй като цената им е много ниска.

И така, как да забележите помпа?

Ако кит, търговец с огромни активи и пазарно влияние, направи помпа, е трудно да го хванете. Защото не можете да получите информация бързо и да сте сигурни в нея. Тук няма какво да направите много.

Но има групи за пратеници на Telegram, които организират помпи и сметища. Тук трябва да знаете кога започва дъмпингът. Защото всички тези неща се случват за минути. И това, че сте в грешна посока и в грешно време може да ви струва скъпо.

Така че, по-добре е да избягвате този алчен начин да печелите пари.

Как да избегнем сметището?

Когато цената на една стотинка криптовалута изскочи внезапно, по-добре е да стоите настрана ―, тъй като това може да сигнализира за вероятна схема Pump and Dump.

Също така, пазете се от непоискани оферти за информация относно възможностите за изпомпване и изхвърляне. Шансовете са, че сте на път да платите цената за чужди печалби.

Монети, които паднаха до дъното

Още през декември 2016 г. стартира криптоплатформа, наречена BitConnet. Платформата улесни криптозаемането и размяната. Освен това от потребителите се изисква да имат някои токени BitConnect (BCC), за да участват в платформата. Това създаде огромно търсене на BCC.

С течение на времето BCC се класира сред първите десет криптовалути по отношение на пазарната капитализация ― стойността на общите монети, налични на пазара.

До края на 2017 г. едно време токенът BitConnect се търгуваше около 460 USD.

В средата на януари 2018 г. компанията обяви те изключват платформата BitConnect поради регулаторни причини и лоши медии.

Оттогава цената на BCC падна драстично и сега е една сред криптовалутите, които в момента се търгуват около 0.7 USD.

Монети като BCC никога не биха се възстановили. И инвестирането в тях би било просто загуба на пари.

И така, анализирайте внимателно защо една монета е паднала на дъното. Ако видите няколко причини, поради които монетата може да се покачи отново, тогава купуването би било добър вариант.

Общ лимит на предлагане

Общото ограничение на предлагането е броят на жетоните / монетите на определена криптовалута, които някога биха били достъпни на пазара

Да вземем за пример жетона Kin. Търгува се около USD 0,000193. Общото ограничение на предлагането е от 10 трилиона токена.

Ако има повишение в цената, това означава, че стойността на всички 10 трилиона токена се е увеличила. Тъй като обемът е много висок, цената на Kin се движи относително по-бавно от монета, която има сходна цена и по-малко общо ограничение на предлагането.

Например Bytecoin (BCN) има около 184 милиарда токена и по време на писането се търгува на 0.006071 USD. При подобни пазарни условия стойността на Bytecoin се увеличава по-добре от тази на Kin.

Шиткойни

Това са криптовалутите, които са там, за да правят пари на хората, които са го стартирали. Най-просто казано, шиткойните са направени, за да ви огорчат.

Как да ги идентифицирам?

  • Няма подходящ официален уебсайт. И сайтът изглежда така, сякаш дори новобранец може да го постави.
  • Бяла книга не се предлага. Или наличният не е професионален.
  • Бялата книга не обяснява проекта или не може да ви убеди какъв проблем решава.
  • Пътната карта за проекта е твърде дълга, за да стартира продукта. Дори продуктът да бъде пуснат, по това време криптопазарът би имал по-добри решения.
  • Екипът зад проекта не се разкрива и остава анонимен. Освен ако екипът не проектира монета, базирана на поверителност, няма причина да бъдете в сянка.
  • Профилите в социалните медии за компанията или проекта не са налични.
  • Проектът не се продава добре. И много по-малко хора знаят за проекта.
  • Потърсете за проекта в google, ако не можете да ги намерите на първата страница, вероятно никой друг няма да го направи. И проектът може никога да не придобие сцепление.

Всички горепосочени правила се прилагат по различен начин за различни криптовалути. Трябва да го решите сами въз основа на вашите лични изследвания.

Лични изследвания

В света на инвестициите нищо не може да победи знанията, които получавате за даден актив от вашето лично проучване. И всъщност е много необходим.

Не забравяйте, трагичният балон в САЩ с жилища през 2008 г., където милиони загубиха работа и домове. Дори световната икономика страда много.

Без правилна оценка на риска бяха дадени жилищни заеми. И по тези жилищни заеми са създадени дългови облигации и, ако кредитополучателят е платил заемите своевременно, притежателят на дълговата облигация получава обезщетението. Въпреки че тези облигации бяха рискови, рейтинговите агенции им дадоха отлична оценка.

Когато бъдат разследвани, тези рейтингови агенции заявиха, че техните рейтинги не са нищо друго, а просто мнения.

Сега говорим за инвестиции в криптовалута, които са предимно извън контрола на правителството и са трудни за прилагане регулации. Понякога дори не е възможно да се намерят измамниците зад измамите.

Така че, направете свое собствено проучване, преди да вземете инвестиционни решения.

Какво да запомните, докато правите лични изследвания?

Вярвайте само на информацията от източници от надеждни източници. Например Bitcoin Magazine, Forbes, NYTimes и Fortune са някои добри.

Ако нещо е твърде хубаво, за да е истина, трябва да запазите сетивата си чисти, преди да действате. Примамването е предпочитана стратегия, използвана от много измамници. Емоционално да си силен, наистина ти помага.

Заключителни мисли

Трябва ли да купя монети от пени?

Всички знаем, че е по-добре да бъдете в безопасност, отколкото да съжалявате.

Трябва да отделите достатъчно време, преди да вземете решение. И това е игра на пари. Трябва да се избягва доверието на случайни хора. Дори близките ви хора може да ви дадат лоши съвети за криптовалути, които не знаят. Направете собствена старателна проверка и отделете времето, необходимо за вземане на решения за инвестиране.

Освен това трябва да разберете кога да продадете и кога да купите. Дори вундеркиндите в търговията с криптовалути могат да се объркат, такава е несигурността на крипто пазара.

Друго добре познато златно правило е: не влагайте парите си, които не можете да си позволите да загубите, в стотинки криптовалути.

Освен това трябва да запазите спокойствие, когато нещата не се развият по ваш начин. Първо анализирайте защо се е случило нещо и предприемете необходимите действия. Не правете нищо ирационално, когато получите паника.

Всичко това е казано, ако всичко това ви се струва поразително. Просто стойте далеч от стотинки криптовалути.

*Опровержение: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя никакви инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector