Ръководство за начинаещи за IOTA Blockchain

Какво е IOTA?

IOTA е платформа за блокчейн решения и криптовалута, която се формира като Интернет на нещата. Той се различава от всеки друг криптокойн или блокчейн проект, тъй като не използва традиционната блокчейн система. Той осигурява прилагането на интелигентни договори със способността си да се превърне в гориво за транзакции. Това се прави с помощта на машини, които са обединени в една мрежа. С пазарна капитализация от 11 млрд. Долара, това е седмата по големина криптовалута, присъстваща на крипто пазара.

Как работи IOTA?

IOTA не използва блокчейн технология, която я прави различна от другите популярни монети като Ethereum или Bitcoin. Заплетеният дневник се използва от платформа въз основа на ацикличната графика, която е насочена към DAG. В случай на Ethereum или Bitcoin се използват блокове, за да се води запис на транзакцията, която се извършва от потребителя, но в случай на IOTA Tangle не се използват такива.

7 Характеристики на IOTA

Умните договори се използват ефективно и се управляват с помощта на IOTA. Изчислителната мощ на интелигентните устройства може да се споделя в реално време във всяка част на света с помощта на „икономия на нещата“. Някои други функции, които IOTA предлага на своите потребители, включват:-

 1. Микро-транзакции – Помага при изпълнението на малки транзакции с помощта на своята плетена архитектура. В резултат на тази функция се появиха нови възможности за компаниите и им позволиха да правят бизнес с по-малко такси за транзакции.
 2. Трансфер на данни – Данните се прехвърлят с помощта на перваза Tangle, който е основната характеристика. С помощта на IOTA между устройствата се установяват удостоверени и защитени канали. Данните са напълно защитени от фалшифициране и удостоверени чрез заплитане. Това не означава място за достъп на нападателите до данни.
 3. Гласуване – Много е лесно да гласувате сигурно онлайн. Той използва интернет на нещата, който позволява предаването на данни за организации за електронно управление, защитено и безопасно.
 4. Маскирани съобщения – Данните се обменят чрез Tangle с помощта на маскирани съобщения (MAM) по криптиран и удостоверен начин. С прости думи можем да кажем, че с помощта на вашите интелигентни устройства можете да прехвърляте чувствителни и ценни данни с квантово доказана защита. Подобно на радиото, всеки може да споделя всякаква информация с редица страни. За да получите излъчваните данни, трябва просто да се настроите на конкретната честота.
 5. Всичко като услуга – Преобразува всичко в услуга. Можете да наемете всичко в реално време, което има чип вътре. За примери дронове и инструменти. Отделно от това, изчислителната мощност, съхранението на компютъра, честотната лента на Wi-Fi и др.
 6. Нулеви такси за транзакции – Той не начислява никакви такси за транзакции от своите потребители.
 7. Няма ангажирани миньори – Това е децентрализирана криптовалута, тъй като в мрежата няма миньори. Тези, които извършват транзакциите в мрежата, активно участват в консенсуса.

Как да купя IOTA

Подобно на други криптовалути, той може да бъде закупен или в долари, или в замяна на други популярни криптовалути като биткойн или Ethereum. Тъй като на пазара вече се предлагат множество платформи за криптообмен, най-добрият вариант е да закупите Ethereum или Bitcoin на сайта като Bitfinex или Coinbase и да го конвертирате във валутата IOTA.

Предимства IOTA

 • IOTA предоставя възможност за разрешаване на микротранзакции заедно с операции с висока скорост. Това е възможно само с помощта на Tangle.
 • IOTA се различава от всеки друг редовен блокчейн, което го прави силна общност, тъй като търговците имат пълна вяра в тях.

Недостатъци на IOTA

 • Всяка транзакция на IOTA изисква такса, дори не са необходими токени при завършването на транзакцията сред разпределената книга. Изчислителната мощност трябва да бъде изразходвана от потребителя, за да завърши транзакцията.
 • За бъдещи инвестиции не е добър вариант да се помисли, тъй като за IOT, IOTA не е валута.

Заключителни думи

IOTA е първата криптовалута, която използва Интернет на нещата (IoT). Това повишава способността на машините да търгуват с услуги, стоки и информация за доходи. Това е интересен ъгъл за използване на мрежа без транзакции.

IOTA е много интересен проект, който има безкраен лимит на пазара, за да демонстрира своя потенциал. IOT ще се използва във всички възможни неща – от интелигентни оръжия до интелигентни автомобили, за да се изгладят нуждите на потребителя. Тъй като технологията е мащабируема и таксите са по-малко, това я прави обещаващ проект, който да бъде приет от голям брой търговци.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map