Ardor срещу Ethereum: Какви са плюсовете и минусите?

Светът на криптовалутите става все по-наводнен от поредица от нови идеи и иновации, тъй като монетите се опитват да утвърдят своята конкурентна сила и уникалност. Ardor срещу Ethereum (ETC) изглежда е последната борба, която се оформя като криптовалута, насочена към вниманието на хората.

И така, как тези двама са справедливи един срещу друг

Ardor срещу Ethereum: Цел

Ardor се представя като a blockchain като услуга платформа което позволява на хората да използват блокчейн технологията с детски вериги. Блокчейнът като услуга предлага основна верига, която се справя със сигурността на блокчейн, както и децентрализация плюс персонализирани детски вериги, които обработват други транзакции.

Ardor Blockchain

Кредит за изображение: Ardor

Разработчиците зад Ardor са същите, които са работили по тях NXT, друг блокчейн проект, който се стреми да демократизира достъпа до блокчейн технологията. Основната цел на Ardor е да се решат критични проблеми с надуването на блокчейн, както и мащабируемост и персонализация.

Ethereum, от друга страна, е отворен софтуер, базиран на блокчейн технологията. Разпределената блокчейн мрежа предоставя платформа, чрез която разработчиците могат да изграждат и внедряват децентрализирани приложения.

Ethereum е изграден по начин, който позволява на разработчиците да измислят интелигентни договори, които са скриптове, които автоматично изпълняват задачи, когато са изпълнени определени условия.

Ardor срещу Ethereum: Професионалистите

Предимства на Ardor

Кредит за изображение: Ardor

Ardor като еволюция на NXT, която е първата блокчейн, създавана някога от нулата, идва с много подобрения, станали възможни от промяната на основната блокчейн. Като начало се освобождава от много данни повишаване на ефективността и ускорете чрез създаването на множество вериги.

Родителската верига на Ardor съхранява само жизненоважна информация с друга информация за транзакциите, преместена в дъщерни вериги. По този начин Ardor blockchain е по-малко тромав и по-ефективен за транзакции.


За разлика от това, Ethereum точно като магазина за биткойни и обработва транзакции на един блокчейн. Поради тази причина в момента той има капацитет от 121 GB блокчейн, което означава, че трябва да се извърши повторно потвърждаване за всички нови възли. Това обяснява проблемите с мащабируемостта.

Сигурността с блокчейн Ardor също е на друго ниво благодарение на веригите родител-дете, които разделят транзакциите и данните една от друга.

Ardor е наречен „WordPress на блокчейн“, тъй като предлага без уличен интерфейс, който хората могат да използват без необходимост от кодиране. Ethereum, от друга страна, е създаден, за да покаже високо ниво на персонализация, идеално за разработчици с полирани кодиращи умения.

Ardor срещу Ethereum: минусите

ETH

Кредит за изображение: Ethereum

Ardor е все още в ранните етапи на развитие. Въпреки че показа перспектива да бъде от полза за потребителите, разработчиците и компаниите, той все още трябва да извърви дълъг път. Ще отнеме доста време, преди да стане основно име в криптовалутното пространство.

Ethereum, от друга страна, предлага съществени технологични факти. За начало платформата работи на интелигентни договори, които стават популярни, което прави цялата мрежа да бъде технологично издържана и утвърдена.

Ardor не може да се сравни с популярността, която Ethereum е натрупала за краткия период, тъй като действа като платформа за дарения за първоначални предложения за монети. Платформата е помогнала на много проекти да получат максимална експозиция чрез икономически стимулирани усилия.

Вижте другите ни сравнения:

  • Биткойн срещу Ethereum? Каква е разликата?

  • Ethereum срещу Litecoin: Защо LTC е за транзакции и ETH за интелигентни договори?

  • EOS срещу Ethereum: Потенциален убиец на Ethereum!

  • NEO срещу Ethereum: Което е по-добро?

  • Ethereum срещу Ripple: Сравнение в дълбочина

Долна линия

Ardor изглежда набира скорост в криптовалутното пространство благодарение на новите си иновативни начини за структуриране на блокчейн инфраструктурата и сигурността. Това каза, че може да е въпрос на време бизнесът да го приложи, тъй като не изисква високи нива на експертиза или текуща поддръжка.

Ethereum, от друга страна, остава предпочитан блокчейн проект за разработчици, като се имат предвид неговите уникални ресурси за разработване на интелигентни договори и децентрализирани приложения. Докато изглежда, че Ethereum има предимство пред Ardor, предстои да разберем дали ще се задържи в своя полза.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map