Блокчейн срещу криптовалута: Не оставайте объркани!

Има редица хора, които просто изследват света на блокчейн наскоро. Хората често бъркат блокчейн с криптовалути. Някои са склонни да вярват, че те са просто синоними. Е, можете да предположите, че те със сигурност не са едно и също нещо. И така, какви са големите разлики между тях? Дръжте конете си, ще знаете всичко за тези двама в тази статия за блокчейн срещу криптовалута.

Blockchain срещу Cryptocurrency: Какво е Blockchain?

Добре, така че първо идва блокчейн. Блокчейнът е технология, при която се съхраняват транзакции или данни. Всеки блок във веригата съдържа уникална част от данни или информация. Тези блокове комбинират пълна верига и работят като голяма цифрова книга. Всички данни се съхраняват хронологично.

В самото начало, когато Сатоши Накамото изобретил технологията, която той нарече своята блокчейн като биткойн. Отново името на криптовалутата в екосистемата също е Биткойн. Тук започна объркването. Тогава това беше просто равнопоставена електронна парична наличност.

Блокчейн

След икономическия срив през 2008 г. светът плаче за нови пари, които няма да бъдат загубени поради някои грешки на банките. Светът просто мразеше банките, тъй като много хора загубиха всичко, което имаха. Биткойнът започна да показва потенциала да бъдат новите доказани от банката (!) Пари, на които хората могат да разчитат.

По-късно много други блокчейни излязоха на бял свят като Ripple и Ethereum. Те направиха технологията още по-сложна. Те ни показаха, че блокчейнът може да има много други аспекти. Той може да съхранява всякакъв вид данни. В известен смисъл това беше технологичен подем. Това, което хората могат да направят с тази блокчейн технология, е безгранично.

Характеристики на Blockchains

Блокчейн има 4 ключови характеристики. Те са както следва,

1. Децентрализиран. Така че никой не може да променя или манипулира начина, по който трябва да действа блокчейн.

2. Разпределена книга за укрепване на измамите и по-лесно управление.

3. Чекането на монети е често срещан сценарий. Можете да мислите за добив на биткойни като сечене на монети.

4. Безпроблемна екосистема.


Blockchain срещу Cryptocurrency: Какво е Cryptocurrency?

Криптовалутата е съвсем нова различна история! Можете да го наречете активът, който технологията блокчейн използва – парите на мрежата. От техническа гледна точка хората често го наричат ​​„жетони“. Въпреки това, има блок вериги, които не използват символи в своята екосистема. Това е блокчейн без символи. Ripple без тяхната монета XRP може да бъде чудесен пример за такъв тип. Ще стигнем до това по-късно, това е друга история.

Блокчейн срещу криптовалута

Когато обменяме материали или услуги, трябва да използваме обща парична единица, за която двете страни се съгласяват да имат доверие, за да имат стойност. Криптовалутата е общият актив, на който и двете страни имат доверие – средство за размяна.

Можете да го изразите така – блокчейн са федералната банка на САЩ, а криптовалутите са щатските долари.

Както видяхме безнадеждните блокчейни, има и безблокови криптовалути. IOTA е чудесен пример за такъв вид компания за разпределена книга.

Не всяка монета има едно и също име на Blockchain, която използва. Подобно, Ethereum използва Ether (ETH), а Ripple използва XRP.

Множество криптовалути могат да бъдат изградени на една и съща блокчейн. Например дори можете да направите своя собствена криптовалута, като използвате блокчейна на Ethereum. Технологията е наистина сложна и солидна.

Как бихте могли да притежавате криптовалути?

И така, искате ли да притежавате криптовалути? Обикновено има два сценария за това как бихте могли да го направите –

1. Минирайте валутата, използвайки вашата обработваща мощност и електрическа мощност.

2. Купете валутата от всеки доверен център за крипто обмен.

Характеристики на криптовалутите

Има някои общи характеристики или свойства на крипто,

1. Необратимо, което означава, когато транзакцията е извършена там, където няма връщане назад.

2. Псевдоним.

3. Бързо и сигурно

4. Не е нужно да искате разрешения, за да давате или вземате пари от някого.

5. Предлагането на пазара е строго контролирано. На планетата има само ограничен брой биткойни.

6. Въз основа на системата IOU, така че няма дългове.

Заключителни думи

И така, момчета, това беше. Мисля, че разбирате същността на блокчейна срещу объркването с криптовалутата. Никога не се бъркайте по темата. Ако планирате да инвестирате в криптовалутите, по-добре трябва да получите представа за всичко, което има значение. Ето няколко страхотни статии, които биха изпреварили надпреварата на знанието. Надявам се, че ви предстои страхотно пътуване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map