Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

EOS срещу NEO: Кой ще поеме Ethereum (ETH) на DApps

Еволюцията на технологията на блокчейн доведе до появата на вълнуващи проекти, насочени към вниманието на хората. EOS срещу NEO е най-новата борба, която се оформя, тъй като разработчиците продължават да изследват платформи за хостинг на интелигентни договори и децентрализирани приложения.

NEO и EOS набират скорост през последните месеци, считани за достойни конкуренти на Ethereum (ETH), който се очерта като желаната платформа за разработване на интелигентни договори и децентрализирани кандидати.

И така, какво прави EOS срещу NEO да се открояват като достойни убийци на Ethereum?

NEO VS EOS: Цел

NEO срещу EOS

NEO е блокчейн платформа и криптовалута, която се стреми да изгради мащабируема мрежа от децентрализирани приложения. Екипът зад базираната в Китай криптовалута възнамерява да подобри начина на дигитализация на активите, използвайки технология за цифрова идентичност.

Това каза, че NEO по същество е платформа за интелигентни договори, подобно на Ethereum, което дава възможност на разработчиците да кодират и излизат с децентрализирани приложения.

EOS точно като NEO също е блокчейн проект, който се стреми да осигури висока мащабируемост за разполагане на DApps и блокчейн. Той се нарече най-мощната базирана на блокчейн децентрализирана система, която позволява разработването, хостинга и изпълнението на DApps.

EOS срещу NEO: Родна валута

EOS срещу NEO

NEO е естественият токен, който захранва NEO платформата, използвана за разработване на децентрализирани приложения. В началото в блока Genesis са създадени 100 милиона монети. Петдесет милиона монети бяха продадени на ранни инвеститори, а останалите петдесет милиона са заключени в интелигентен договор. Всяка година се пускат 15 милиона монети, за да се финансира развитието на дългосрочни цели.

EOS е символът, който има сила EOS.IO, който действа като операционна система в компютър, който управлява и контролира EOS блокчейн. Разработчикът трябва да държи EOS монети, вместо да ги харчи, за да използва мрежовите ресурси за изграждане и стартиране на децентрализирани приложения.

Между 26 юни 2016 г. и 1 юли 2017 г. бяха разпределени общо 200 милиона или 20% от общите EOS токени. Понастоящем 700 милиона токени се разпространяват постоянно. 100 милиона монети се държат в ескроу за block.one.


EOS срещу NEO: Скорост на транзакциите и такси

NEO разчита на византийски алгоритъм за консенсус за толерантност към грешки, който му позволява да поддържа до 10 000 транзакции в секунда. За счетоводно счетоводство възлите се избират произволно, за да обработват транзакции в мрежа въз основа на припокриващи се мрежи от доверие. В момента проектът NEO не начислява на хората никакви такси за използване на мрежата.

EOS, от друга страна, нараства популярността си отчасти поради огромното количество транзакции, които може да обработи за секунда. Високата мащабируемост означава, че блокчейнът на проекта може да обработва над един милион транзакции в секунда чрез хоризонтално мащабиране

EOS не изисква от хората да извършват микроплащания, за да изпълняват задачи в блокчейна или да изпращат съобщения. Вместо това на индивидуалните разработчици е позволено да определят таксите за транзакции, които обикновено са ниски. Компаниите могат да дойдат със своите стратегии за осигуряване на приходи.

NEO срещу EOS: Протокол за блокчейн

EOS.IO разчита на делегирано доказателство за участие и концепция за разрешаване въз основа на роли за операции. Протоколът за блокчейн дава възможност за гъвкавост, когато става въпрос за незабавни решения като откат, замразяване и фиксиране на приложения, заразени от грешки.

NEO, от друга страна, използва византийска толерантност към неизправности, което според него е подобрение на доказателството за работа и доказателството за залог. С този алгоритъм всеки, който притежава NEO, може да гласува кой ще бъде техните консенсусни възли, отговорни за вземането на решение.

Присъда

И EOS, и NEO имат потенциал да се развиват с развитието на криптовалутата и технологията на блокчейн. Изглежда обаче, че EOS имаше по-добра година и изглежда има по-голям шанс да вземе Ethereum като предпочитана платформа за интелигентни договори и децентрализирани приложения.

Прочетете още

  • NEO dApps Ecosystem: Пълният списък

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector