Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ethereum срещу Ripple: Сравнение в дълбочина

Ethereum срещу Ripple е битка, която се оформя, тъй като двата блокчейн проекта продължават да задвижват новаторски решения, които имат сериозни последици за различни сектори. И така, как тези два популярни блокчейн проекта се различават един от друг, но всички те са базирани на блокчейн технологията?

Ripple Vs. Ethereum: Основна цел

Ethereum е създаден с цел да съперничи на финансовите институции, като предостави децентрализирана мрежа, където хората могат да търгуват и да правят бизнес, без да се извършва контрол от централизирана власт. Следователно това е форум, където хората се срещат, за да създават проекти и да се споразумеят за това как могат да бъдат приложени различни промени.

Ethereum се използва и за обединяване на връстници по проекти, в които вярват. Използва се и за подпомагане на развитието и създаването на нови символи, наречени ERC20.

Ripple, от друга страна, е създадена с цел да подкрепя финансовите институции, вместо да им съперничи. Блокчейнът проект има за цел да улесни финансовите институции да извършват финансови транзакции на блокчейн. Проектът не е децентрализиран, а централизиран, при което е необходим консенсус за да бъдат засегнати всички промени.

RippleNet, задвижван от Ripple, е блокчейн решение, което става все по-популярно за улесняване на трансграничните плащания. Мрежата предлага и незабавни сетълменти на транзакции и възможности за двупосочни съобщения.

Ripple се продава като полезен механизъм за трансгранични транзакции, тъй като Ethereum се смята за цифров токен и единица за обмен.

Ethereum срещу Ripple: Технологии и бъдещо развитие

Ripple е разпределена платежна система с отворен код, която позволява незабавни плащания с минимални такси. Протоколът на мрежата позволява транзакции между множество валути, без да е необходим централен орган.

Ethereum, от друга страна, е софтуер, който позволява проверката и изпълнението на код на блокчейн Ethereum. Ethereum също така осигурява поддръжка за децентрализирани приложения, които са подобни на традиционните компютърни приложения, но с повишен слой на сигурност и намален риск от престой.

Ripple Vs. Ethereum: Разпределение на монети

XEP Lipger на Ripple се поддържа в протокол за консенсусен алгоритъм, който се различава от системите за доказателство за работа, често използвани в други криптовалути. Всички монети за родната валута на проекта бяха предварително добити при стартирането, което означава, че не е възможно да се добива XRP.

100 милиарда XRP монети са добити в началото на проекта, от който Ripple притежава 7 милиарда. Ripple също контролира приблизително 55 милиарда XRP монети чрез ескроу сметка.


Ethereum, от друга страна, се поддържа с помощта на алгоритъм за доказателство за работа, наречен Ethash. Ether е основната криптовалута, която захранва мрежата и действа като форма на плащане за работа с разпределени приложения на платформата.

За разлика от Ripple, Ethereum може да се добива в процес, който включва майнери, които настройват компютри за решаване на криптографски пъзели. Освен това през 2014 г. бяха създадени общо 60 милиона етер за участници в предпродажбата, от които 20% или 12 милиона бяха разпределени във фонда за развитие.

Ethereum срещу Ripple: Мащабируемост

Сравнението Ripple срещу Ethereum не би било пълно, без да се разгледа аспектът на мащабируемостта на двата блокчейн проекта. Мащабируемост се отнася до общия брой транзакции, които блокчейн може да обработва за определен период.

Ripple държи предимство не само срещу Ethereum, но и срещу други криптовалути, тъй като неговата блокчейн може да обработва до 1500 транзакции всяка секунда. Това е 100 пъти повече от това, което Ethereum може да обработи, предимство, при което мрежата привлича голям интерес от страна на основната финансова система.

Ripple също има предимство пред Ethereum, що се отнася до скоростта на транзакциите. Ethereum доставя транзакция на всеки две минути. Ripple, от друга страна, може да достави транзакция на всеки четири секунди.

Вижте другите ни сравнения:

  • Биткойн срещу Ethereum? Каква е разликата?

  • Ethereum срещу Litecoin: Защо LTC е за транзакции и ETH за интелигентни договори?

  • EOS срещу Ethereum: Потенциален убиец на Ethereum!

  • Ardor срещу Ethereum: Какви са плюсовете и минусите?

  • NEO срещу Ethereum: Което е по-добро?

Заключение

Ripple триумфира Ethereum, когато става въпрос за обработка на валутни преводи, предвид скоростта на транзакциите му и общия брой транзакции, които може да обработи за секунда. Ethereum, от друга страна, побеждава Ripple, когато става въпрос за справяне с редица сложни взаимодействия между множество страни, предимство, което го е използвало за неща като интелигентни договори.

По този начин се очаква битката Ethereum срещу Ripple да продължи много години, като се има предвид, че двете решения за блокчейн имат предимство в съответните области на специализация.

Хареса ли ви тази статия? Вижте Stellar срещу Ripple.

Ново в този свят? Разгледайте пълното ръководство за начинаещи за това как да инвестирате в крипто.

* Отказ от отговорност: Статията не трябва да се приема и не е предназначена да предоставя инвестиционни съвети. Исковете, направени в тази статия, не представляват инвестиционен съвет и не трябва да се приемат като такива. Направете свое собствено проучване и не забравяйте да прочетете пълния ни Отказ от отговорност.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector