Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

10 най-добри крипто борси във Великобритания

Прегледахме 60+ крипто борси и класирахме най-добрите борси за криптовалута във Великобритания за да купите биткойн. Нашата оценка се основава на важни потребителски фактори като лекота на използване, местни методи за депозит, такси за търговия, сигурност и поддръжка на клиенти. Също така, някои борси изискват да притежавате портфейл за биткойн, като Ledger Nano X. Ако нямате портфейл, не забравяйте да прочетете и нашето ръководство за най-добрите крипто хардуерни портфейли, преди да започнете.

нашият избор

Най-добър обмен за

Начинаещи

coinbase Посетете уебсайта

Най-добър обмен за

Социална търговия

еторо Посетете уебсайта

Вашият капитал е изложен на риск.

Най-добър обмен за

Ниски такси

binance Посетете уебсайта

Contents

Най-добрата крипто борса Великобритания

Въз основа на нашите рецензии, тук са най-добрите борси за закупуване на биткойн и крипто във Великобритания:

Най-добрите борси за биткойни във Великобритания: Сравнения


Тази таблица за сравнение предоставя преглед на най-добрите борси за криптовалути в Обединеното кралство за покупка, търговия и продажба на биткойн и други цифрови валути.

Ако все още не можете да намерите това, което търсите, има и възможността да използвате глобална услуга fiat-to-crypto, която обикновено приема други методи за депозит като дебитна или кредитна карта, PayPal и дори карти за подарък на Amazon.

Най-добрите британски борси за криптовалути: Отзиви

Ето нашето резюме на най-добрите биткойни & уебсайтове за криптовалута във Великобритания. За по-задълбочена информация за всяка платформа кликнете върху връзките за обмен на обмен по-долу.

1. Coinbase

Жителите на Обединеното кралство могат да използват Coinbase за закупуване на биткойн, който е популярна борса за криптовалути, която съществува от юни 2012 г. От старта си Coinbase се превърна в доверен портфейл и платформа за цифрова валута за покупка, продажба и търговия с биткойн и други криптовалути.

Посетете Coinbase

Гражданите във Великобритания могат да купуват биткойн с помощта на кредитна / дебитна карта или банков превод. Тези методи на плащане са лесно достъпни и подходящи за първи път инвеститори в биткойн. Потребителският интерфейс е удобен за начинаещи и включва портфейл Coinbase за съхранение на вашите биткойни след покупката.

coinbase

Coinbase предлага усъвършенствана и професионална борса за търговия, наречена Coinbase Pro, която е идеална за начинаещи и междинни търговци на криптовалути. Борсата позволява на лица, които искат да търгуват с голямо разнообразие от цифрови валути на сигурна и застрахователна платформа.

Като цяло Coinbase е добър вариант за закупуване на биткойн във Великобритания. Има дори Coinbase Earn за начинаещи, които да научат за блокчейн проектите за печелене на криптовалута. Важно е обаче да знаете, че биткойните, които се съхраняват в портфейла на Coinbase, не са под ваше попечителство. Така че след като закупите биткойн, препоръчваме незабавно да изтеглите средствата си, за да сте в безопасност на надежден хардуерен портфейл.

2. eToro

eToro е глобален финансов брокер, който предоставя платформа за финансова търговия и инвестиции за няколко пазара, включително Crypto, ETF, акции, индекси, стоки и Forex. Брокерът се използва от милиони инвеститори и търговци в различни юрисдикции по света, включително клиенти в Обединеното кралство.

Посетете eToro

Опровержение: 67% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват CFD с този доставчик. Трябва да помислите дали можете да си позволите да поемете високия риск да загубите парите си. Инвестирането в Cryptoasset е нерегламентирано в повечето страни от ЕС и Великобритания. Няма защита на потребителите.

eToro е подходящ за начинаещи, които искат да инвестират в различни криптовалути с помощта на мощна и лесна за ползване платформа за търговия. Платформата поддържа 94 криптовалутни двойки, които могат да се търгуват срещу алткойни или фиатни валути или да практикуват крипто търговия с помощта на виртуално портфолио.

уебсайт на etoro

eToro е добре известен със своята общност за социална търговия, където търговците могат да се присъединят и да се свържат с други търговци, за да споделят идеи, стратегии или отразяват резултатите от търговията на печеливши търговци. Това означава, че нови инвеститори и начинаещи могат да участват на пазара на криптовалути, следвайки успешни търговци на биткойни.

Има система за филтриране, която да открие портфолиото на инвеститора за копиране, което отговаря на определени критерии като възвръщаемост на инвестицията, толерантност към риска и броя на копирните машини. За да ограничите потенциалните загуби, има възможност да зададете ниво на стоп загуба.

etoro копиране търговия

Предходните резултати не са показател за бъдещи резултати.

3. Близнаци

Gemini е базирана в Ню Йорк фирма и регулирана борса за криптовалута, която е наличен във Великобритания. Основана от близнаците Уинкълвос, борсата бързо се разраства и се превръща в популярен избор за физически лица, търговци и институции да купувате, продавате и съхранявате биткойн и криптовалута.

Посетете Близнаци

Gemini поддържа множество фиатни валути, включително GBP, които могат да бъдат депозирани на борсата с помощта на дебитна карта или превод от банкова сметка чрез по-бързи плащания, CHAPS или SWIFT. Други забележителни функции включват усъвършенствана платформа за търговия, услуга попечителство, сигурен портфейл, приложение за мобилна търговия и крипто сделки извън борсата.

уебсайт за близнаци

Близнаците често се наричат ​​един от най-безопасните борси за криптовалута да купува и продава цифрови активи. Това се дължи на банковите мерки за сигурност и манталитет на първо място за безопасността от екипа. Използват се редица защитни механизми за защита на информацията и средствата на потребителя, съхранявани на платформата, като съхранение на студен портфейл, процес на изтегляне на много подписи, двуфакторно удостоверяване, криптиране, адреси на бели списъци и защита от влизане с груба сила.

Чудесна функция, използваща Gemini, е таксите с нулев депозит за прехвърляне на фиатна валута или криптовалутни активи на борсата. Клиентите във Великобритания обаче могат да депозират лири без такси покупките с дебитни карти ще наложат 3,49% такса върху общата сума на покупката.

4. Crypto.com

Crypto.com е борса за криптовалута, която предлага няколко продукта и услуги за криптовалута над 1 милион потребители земното кълбо в множество държави, включително САЩ, Великобритания и Австралия. Приложението crypto.com улеснява всеки, независимо от опит или финансово състояние, да купува, търгува и продава криптовалути за минути.

сайт crypto.com

Приложението Crypto.com е достъпно за изтегляне за устройства с iOS и Android и е снабдено с отлични функции като:

 • Купувайте, търгувайте и продавайте биткойн и 50+ двойки алткойн
 • Закупете биткойн с помощта на банков превод, дебитна или кредитна карта или други крипто активи
 • Ниски и конкурентни такси за борсова търговия
 • Нулеви такси за кредитни карти за закупуване на биткойн с помощта на приложението
 • 0% такси за търговия за нови потребители през първите 90 дни

Вземете $ 50 БЕЗПЛАТНО Когато изтегляте приложението Crypto.com, използвайте нашия код за препоръки 45h3ct59tv и заложете токена MCO.

Посетете Crypto.com

Инвеститорите, които искат да диверсифицират своите криптовалутни инвестиции, могат да се осмелят да се възползват от други популярни цифрови валути като XRP, LTC, MCO, EOS, XLM, ATOM, LINK, XTZ, BCH, VET и USDT в приложението Crypto.com.

Платформата използва модел на такса за вземане и вземане, който предлага изключително конкурентни цени за конвертиране на GBP в Bitcoin. Таксата за търговия се основава на нива, които зависят от 30-дневен обем на търговията и започват от 0,25% и постепенно намаляват в зависимост от обема.

приложението crypto.com

5. Binance

Binance е стабилна и безопасна платформа за търговия с фиат към криптовалута, изградена по същата технология, разработена от компанията майка Binance. Водеща в света крипто борса и една от най-бързите истории за успех в цялата индустрия на блокчейн.

Посетете Binance

Новите потребители на борсата на Binance Jersey могат да създадат акаунт за няколко минути с бързата си обработка Know-Your-Customer (KYC). Платформата също поддържа голямо разнообразие от фиатни валути като лири стерлинги (GBP) и евро (EUR) които могат бързо и лесно да бъдат конвертирани в Bitcoin (BTC) и Ethereum (ETH).

binance jersey

Binance Jersey е бил предназначен за инвеститори и търговци със знанието за съставяне на графики и подаване на поръчки. Потребителите ще трябва да разберат как да въведат поръчка, използвайки търговския прозорец. Това може да е изключение за начинаещи, които искат незабавно да закупят Bitcoin с GBP.

Наличните методи за депозит включват SEPA и по-бързо плащане, които са широко достъпни, но взимат малка такса за депозит съответно от 0,25 GBP и 0,48 EUR. Има и малка такса за теглене. Като цяло, Binance Jersey е едно от най-добрите места за закупуване на биткойн във Великобритания поради своята стабилност, репутация и конкурентни такси за обмен.

6. CoinJar Великобритания

CoinJar предоставя a лесен начин за закупуване & продавайте цифрова валута с помощта на платформа за търговия на настолен компютър или мобилно приложение. Създадена през 2013 г., компанията стартира като австралийска борса за биткойни и криптовалути, която разшири своите иновативни крипто финансови продукти и услуги за жители във Великобритания.

Посетете CoinJar Великобритания

CoinJar предлага на британския пазар солидна гама дигитални продукти, включително сигурен портфейл, дебитна карта за криптовалута, усъвършенствана платформа за дигитална търговия за обмен на монети, мобилно приложение и извънборсова за институционални инвеститори. Приложението за мобилен телефон се поддържа на собствени устройства с iOS и Android.

coinjar

Разбираме, че таксите за търговия са важно съображение, когато търсите борса в Обединеното кралство за закупуване на криптовалута. CoinJar предлага конкурентна такса за търговия на пазара от 1%. Това е сравнимо с други популярни борси за биткойни във Великобритания. Също така има без такси за депозиране на GBP чрез банков превод (услуга за по-бързо плащане). Няма такси за теглене на GBP от портфейла на CoinJar по банкова сметка.

В обобщение, най-добрите характеристики на CoinJar UK включват:

 • Купувайте и продавайте цифрова валута на настолни и мобилни устройства
 • Конкурентна фиксирана такса от 1% за покупка и продажба на криптовалута
 • Изпращайте и получавайте плащания от външни акаунти и други потребители на CoinJar
 • Разширено платформа за търговия с ценови сигнали
 • Теглете GBP по банкова сметка без такси
 • Сигурен и сигурен портфейл за съхранение на крипто монети
 • Наблюдавайте портфолиото с помощта на приложението CoinJar

7. CEX.IO

CEX.IO е популярна борса за купувайте биткойн незабавно, използвайки уебсайта или мобилното му приложение което се предлага на iOS и Android. Със своите поддържащи множество методи за плащане, включително кредитни карти, дебитни карти, банкови преводи, Skrill и други, CEX.IO се счита за една от най-добрите крипто борси в света.

Посетете CEX.IO

Обменът CEX.IO се гордее със стабилността, за да предостави безпроблемна услуга, подкрепена от надеждна система и сигурност на потребителската сметка, безопасно съхранение на средства, финансова жизнеспособност и задълбочено спазване на закона. Това е реномирана и сигурна биткойн борса без хакнати акаунти или кражба на средства от старта си през 2013 г..

CEX.io

CEX.IO е пълен с функции, които включват незабавни крипто покупки с кредитна карта, маржин платформа за търговия и залагане на любими монети, за да печелите награди и други като:

 • Удобен за начинаещи потребителски интерфейс
 • Бързо и лесно да се купуват и продават биткойни
 • Поддържа плащания с кредитни / дебитни карти и банкови преводи, Skrill
 • Приема фиатни валути като USD, Британски паунд, EUR и RUB
 • Книга за поръчки с висока ликвидност с ниски спредове
 • Защитете портфейла, като използвате офлайн мерки за съхранение
 • Мобилно приложение с услугите Instant Exchange и Instant Sell. Последното е уникално за CEX.IO – позволява ви да продавате вашите монети и незабавно се оттегли вашите фиатни печалби на Visa или Mastercard
 • 24/7 екип за поддръжка на клиенти

8. StormGain

StormGain е платформа за търговия и инвестиране на криптовалута, която е оборудвана с авангардни функции и инструменти за търговия. Това е усъвършенствана търговия, която позволява на инвеститорите да купуват биткойни, използвайки криптовалути и стабилни монети и да се възползват от променливите крипто пазари с ливъридж до 200 пъти.

Посетете StormGain

Инвеститорите, които предпочитат да купуват и държат, могат да закупят крипто с fiat, използвайки кредитни карти VISA и Mastercard, които могат да се съхраняват в портфейла StormGain.

Функции на Stormgain

StormGain е предназначен за средно напреднали и напреднали инвеститори и търговци. Съществуващите търговци на биткойни, които искат да използват позиция с помощта на StormGain, ще имат достъп до следните функции на платформата:

 • Бързо записване и регистрация
 • Няма KYC процес за започване на търговия с крипто
 • Разширена платформа за търговия и елегантен потребителски интерфейс
 • Търговия с висок ливъридж до 200x
 • Уреждане на стабилни валути в USDT
 • Cloudminer Tool за копаене на крипто от мобилно приложение
 • Програми за лоялност
 • Търговски сигнали
 • Двуфакторно удостоверяване
 • Практикувайте крипто търговия на демо сметка
 • Приложение за мобилна търговия за iOS и Android

9. Луно

Луно е обмен на криптовалута със седалище в Сингапур и се предлага в над 60 страни по света, включително Великобритания. С над 6 милиона потребители в глобален мащаб и 17 милиарда щатски долара в транзакции, Luno е една от най-големите борси, която предлага бърз начин за частни лица във Великобритания да инвестират в биткойн или алткойни като Ethereum, XRP и Litecoin.

Посетете Луно

Опитът за търговия е предназначен за начинаещи и е един от най-лесните начини да започнете да търгувате с крипто, използвайки GBP и банков превод. Luno също предоставя a надежден и сигурен онлайн портфейл за физически лица, които временно да съхраняват своите монети.

уебсайт luno

За разлика от други платформи за търговия с криптовалути, Luno е внимателно проектиран с мисъл за начинаещи и ги запознайте с цифровите монети. Регистрацията, потвърждаването и връзката към процеса на плащане отнема само няколко минути. Клиентите могат да закупят цифрови активи с помощта на изключително интуитивен и елегантен потребителски интерфейс на работния плот или с помощта на мобилното приложение Luno.

За жителите на Обединеното кралство, използващи Luno, таксата за търговия е между 0% – 0,1% което е много конкурентно в сравнение с водещите платформи за криптовалута. Например, таксата за търговия на Binance е равна на 0,1%. Има и нулеви такси за депозиране и теглене на средства в местна банка.

10. Коинмама

Coinmama е fiat-to-crypto борса, която е достъпна за инвеститори в Обединеното кралство, която предоставя a бърз, безопасен и лесен начин за закупуване на цифрова валута. Крипто обменът поддържа фиатни валути като GBP, AUD, EUR, USD и CAD, които могат да бъдат конвертирани незабавно за закупуване на Bitcoin.

Посетете Coinmama

Гражданите в Обединеното кралство имат разнообразни методи на плащане, за да инвестират в биткойн. Coinmama предлага широко достъпни методи за плащане като банков превод, SWIFT, SEPA, Кредитни и дебитни карти Visa и Mastercard.

coinmama

Потребителите на Coinmama трябва да имат хардуерен портфейл, тъй като закупеният биткойн се изпраща директно към портфейла. Това означава, че Coinmama не съхранява Bitcoin, което значително намалява риска от хакери и измами. Биткойн, закупен от Coinmama, се изпраща директно към хардуерния портфейл. Ако не го направите, разгледайте нашия преглед на най-добрите хардуерни портфейли.

Таксите Coinmama заслужават да бъдат отбелязани и се таксуват a фиксирана такса от 5,9% и 5% надбавка за закупуване на биткойн с кредитна карта. Таксите за транзакции са доста високи и ще се натрупват при често купуване на биткойни, като например усредняване на разходите в долари (DCA).

Как да изберем британска крипто борса

Намирането на подходяща британска борса за криптовалута може да бъде сложно за начинаещи в крипто сферата. Важно е да вземете предвид следните фактори, преди да депозирате средства.

Регулирано в Обединеното кралство

Важно е да използвате надеждна платформа, която е регулирана в Обединеното кралство и отговаря на строгите закони и разпоредби, които регулират индустрията на цифровите валути. Криптовалутни борси, които са заверено от Органа за финансово поведение (FCA) се считат за надеждни и безопасно място за закупуване на цифрови валути.

Подходящ за начинаещи & лесен за използване

Потърсете криптообмен, поддържан във Великобритания, който позволява бързи и лесни депозити в GBP и мобилно приложение за покупка / продажба на Bitcoin по всяко време или място. Чудесен пример за крипто обмен във Великобритания с мобилно приложение е Luno. Има нулеви такси за депозиране на GBP чрез банков превод.

Методи за депозиране

Намерете британска борса за криптовалута, която предлага предпочитани опции за депозит като банкови преводи или покупки на кредитни / дебитни карти за закупуване на биткойн. Това са най-често срещаните методи за плащане, които имат ниски такси и бързо време за обработка. Всяка криптообмен има различни минимални и максимални дневни лимити за 24 часа.

Поддържани криптовалути

Има хиляди различни криптовалутни проекти и монети за покупка и продажба. Не всички борси ще предлагат всяка монета за търговия. Ако има определена цифрова валута, която искате да купите, проверете уебсайта на борсата, за да потвърдите, че монетата е в списъка и е налична AUD двойка за търговия (напр. BTC / GBP).

Сигурност на портфейла

Потърсете крипто платформа, която предлага функции за сигурност като студено съхранение на портфейла, процес на изтегляне с много подписи и двуфакторно удостоверяване. Тези мерки ще помогнат за предотвратяване на кражба на средства и измамна дейност.

Такси за търговия

Има няколко различни такси, които трябва да знаете, когато използвате крипто обмен, като например депозиране на GBP, теглене на пари в брой или крипто и търговия между активи. Има също такса за разпространение и такса за конвертиране на валута, която често е „скрита цена“ и не се разкрива напълно. „Препоръчително е да проверете разликата между цената за покупка и продажба на борсата за определяне на разпространението.

Поддръжка на клиенти

Разгледайте уебсайта, за да разберете какви методи за комуникация са на разположение в подкрепа на потребители, които се нуждаят от съвет за отстраняване на неизправности или помощ при борсата. Повечето британски крипто борси ще предоставят раздел с често задавани въпроси (FAQ) и ръководства за ръководство, което е полезно за начинаещи. В противен случай се уверете, че уебсайтът има система за билети, за да се свържете директно с екипа за поддръжка на клиенти или бот за чат на живо.

Онлайн рецензии & Социална медия

Търсете отзиви за онлайн обмен, коментари на форуми и публикации в социалните медии е чудесен начин да видите какъв опит са имали други инвеститори и търговци с платформата. Уебсайтовете за преглед обикновено имат за цел да предоставят бързо, лесно за четене обобщение на обмена, преди да създадат акаунт.

Най-добрата криптообменна Великобритания: Категории

Крипто борса с най-ниски такси

Когато търсите най-евтините борси за криптовалута във Великобритания, е важно да вземете предвид таксата за търговия, а също и разпространението. Един от най-ниският обмен на такси е Binance с такси между 0% до 0,1%. Binance е най-големият уебсайт за борса, който поддържа незабавни депозити в GBP чрез банков превод или покупка на кредитна карта.

Най-добрата крипто борса за начинаещи

Coinbase е най-добрият уебсайт за купуване / продажба на крипто във Великобритания за начинаещи. Купувачите и продавачите могат да използват изчистената, интуитивна, лесна за навигация. Платформата е напълно отзивчиво мобилно приложение за устройства с Android и iOS, което включва всички функции за търговия, налични в настолната версия на сайта. Размяната беше проектиран за простота, лесен за използване и включва изключително отзивчива функция за чат на живо за поддръжка на клиенти.

Най-добрата платформа за търговия с биткойни

Binance е популярна платформа за търговия с криптовалути, която разполага с усъвършенствана система за графики, която позволява на търговците да започнат да търгуват с цифрови активи като Bitcoin. Осъществено от TradingView, която е водеща диаграма и социална мрежа, потребителите на Binance са напълно оборудвани с най-добрите инструменти за графики и функции за търговия за криптовалута, за да търгуват стотици двойки на един сайт за търговия.

Binance предлага и маржин търговия на своята платформа, за да могат потребителите да търгуват позиции с ливъридж. Като цяло Binance е една от най-добрите платформи за търговия с криптовалути за Великобритания.

Най-доброто приложение за търговия с биткойни

CoinJar UK пусна мобилно приложение за iOS и Android за закупуване на Bitcoin и други цифрови активи. Приложението осигурява напълно отзивчив интерфейс, където потребителите могат да управляват портфолиото си, да изпращат крипто на други потребители и да извършват незабавни плащания в крипто. Приложението CoinJar е ефективен начин да купувате / продавате крипто по всяко време и на всяко място.

Криптовалутни борси, които не изискват ID

Лицата, които конвертират фиатната валута (например лири) в криптовалута (например биткойн), използвайки онлайн обмен, обикновено трябва да представят документи за самоличност. Това е в съответствие с изискванията на FCA и в съответствие с разпоредбите за борба с изпирането на пари и финансирането на тероризма (AML / CTF).

Има някои изключения от правилото като peer-to-peer услуги като Paxful и незабавни услуги за крипто суап. Тези платформи позволяват на потребителите да купуват и продават директно помежду си, които не винаги изискват идентификация в зависимост от начина на плащане.

Къде да съхранявате биткойн & Криптовалута

Съхраняването на криптовалута с помощта на британска борса за криптовалути или онлайн портфейл може да бъде рисковано. Докато повечето борси включват защитен портфейл, безопасността на актива трябва да е отговорност на собственика и да бъде държана под техен контрол. Има реномирани портфейли за криптовалута за съхранение на Биткойн и други монети като:

Използването на портфейл за студено съхранение осигурява заключване между устройства, свързани с интернет, и актива. Частните ключове, които дават право на достъп до криптовалутата (изпращане, прехвърляне и получаване), се съхраняват в портфейла, а не на борса. Дори ако хардуерният портфейл е повреден, загубен или откраднат, средствата могат да бъдат достъпни с помощта на различни резервни опции, като например използване на фраза за възстановяване.

често задавани въпроси

Можете ли да купите биткойн във Великобритания с кредитна карта?

Криптовалутните борси като Coinbase, CEX.IO и Coinmama позволяват на клиентите във Великобритания да купуват биткойни с помощта на кредитна карта. Таксите могат да варират в зависимост от обмена и обикновено се прилага надбавка, която може да достигне до 5%.

Кой е най-евтиният начин за закупуване на биткойни във Великобритания?

Crypto.com е един от най-евтините начини за закупуване на биткойн и други криптовалути във Великобритания. Популярната крипто борса предлага нулеви такси за търговия за нови клиенти през първите 90 дни и 0% такси за кредитни карти.

Законно ли е да купувате биткойни във Великобритания?

В момента има няма ограничения или закони за криптовалута, които забраняват на физическите лица да купуват цифрови валути като Bitcoin. Криптовалутите не се считат за законно платежно средство в Обединеното кралство и инвеститорите трябва да спазват местните данъчни закони.

Коя е най-добрата борса за търговия с биткойни във Великобритания?

Има няколко борси за търговия с криптовалути, които са на разположение на инвеститорите във Великобритания за търговия с биткойн. Всяка борса има различни функции, пазари за търговия, такси и потребителски интерфейс. Една от най-добрите борси в света е Binance, която е достъпна за потребителите в световен мащаб за търговия с биткойн.

Заключение

В заключение на нашето сравнение на най-добрите места за закупуване на биткойни в Обединеното кралство, според нас горните борси са достоен избор въз основа на тяхната лекота на използване, сигурност, методи на депозит, поддръжка за GBP, такси за търговия и поддръжка на клиенти.

Ние признаваме, че има много други борси за биткойни в Обединеното кралство, които да изберете, но начинаещите трябва да бъдат внимателни и да използват добре установените и реномирани борси за криптовалути, които се използват от милиони клиенти по целия свят.

Може да се интересувате и от тези подбрани статии:

 • преглед на bitFlyer: Безопасно ли е? Трябва да прочетете, преди да се регистрирате
 • 5 най-добри платформи за печелене на лихва върху крипто
 • 8 най-добри борси за биткойни в САЩ

 • 8 най-добри крипто борси с нулеви такси (Без комисионна търговия)
 • Bitit Exchange: Прочетете този преглед, преди да се регистрирате

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector