Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

6 блокчета за вкъщи от Ethereal Virtual Summit 2020

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Contents

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

НачалоБлогНовини

6 блокчета за вкъщи от Ethereal Virtual Summit 2020

Най-важните цитати, прозрения и прогнози от лидерите в индустрията за бъдещето на Ethereum, развитие на dapp, приемане на предприятия, DeFi и др. от ConsenSys 8 май 2020 г. Публикувано на 8 май 2020 г.

ефирен виртуален герой на блога

„Ethereum е може би единственото нещо, което надхвърля езика, надхвърля пола, надхвърля религията и надхвърля местоположението. Това е общ език, около който хората са се събрали. Не мисля, че може да има много от тях – потенциално само един. “

Колин Майерс, глобална продуктова стратегия, ConsenSys Codefi

През последните два дни повече от 200 разработчици, предприемачи, ветерани от предприятия и водещи умове на индустрията се събраха от цялата екосистема на блокчейн за първата по рода си виртуална среща на върха Ethereal. Тяхната мисия: да обсъждат, да си сътрудничат и да обучават по-широката крипто общност относно най-важните разработки в процеса за 2020 г. и на всеки слой от стека, от залагането на Eth2 до разрешаването на предприятия до приложенията DeFi. Ако има общо взето, това е, че нищо – нито чума, нито прекъсване, нито забавен видеопоток – няма да спре общността в усилията им да направят блокчейн мейнстрийма. Както Джо Любин подчерта в разговора си с Майк Новограц, революционерите и еволюционистите трябва да работят заедно, за да „донесат мъдростта надолу по планината на хората“. 

През следващите дни ще пуснем отделни видеозаписи, за да можете да уловите всички пропуснати сесии и да посетите отново любимите си. Междувременно ето най-добрите 6 закуски от двата претъпкани дни на интервюта, панели, демонстрации и други. 

1. Икономическите шокове от COVID-19 събуждат хората до потенциала на цифровите активи.

„COVID е огънят на четката, който прави път за появата на зелените издънки.“ 

Анджи Лау, главен редактор на Forkast.News

Много хора, особено крипто общността, виждат настоящата световна икономическа криза като призив за пробуждане за промяна на системата, особено около финансовата инфраструктура. Идеята за „цифров недостиг“ и ETH като „икономическа честотна лента“ се появява в разговори по отношение на проблемите с печатането на пари и обезценяването на долара. Както обясни Майк Новограц, „COVID отприщи фискален и паричен отговор, какъвто никога не сме виждали досега.“ И не непременно ефективен. Поради тази причина Цифровата валута на Централната банка (CBDC) привлече вниманието в банковия сектор като убедително приложение на блокчейн за рационализиране на релсите за плащания и увеличаване на финансовия достъп за отделните граждани. С предстоящото наполовина биткойн и местните механизми за недостиг на Ethereum около предлагането на ETH, мнозина виждат нашия уникален икономически момент като повратна точка за блокчейн и дигитални активи за привличане на глобалното внимание.

икона на консенсус плекс кръг Регистрирайте се за нашия предстоящ уебинар за CBDC и стабилни монети. Регистрирам


2. Ethereum 2.0 Phase 0 е най-очакваното развитие на мрежата през 2020 г..

„Вече сме на мястото, където Eth1 беше няколко месеца преди изстрелването.“ 

Виталик Бутерин, съосновател на Ethereum

Фаза 0, първата фаза на Ethereum 2.0, е Beacon Chain, сърцето на системата Eth2. Фаза 1 е шардинг, при който блокчейнът Ethereum ще бъде „разделен“ на 64 различни паралелни вериги. Джо Любин подчерта, че Ethereum 2.0 „ще бъде наистина полезен на практика веднага“. Както обясни Виталик, „Eth2 ще намали транзакционните разходи със фактор 100, което позволява повече операции да се извършват на по-ниска цена“. Eth1 в крайна сметка ще съществува като свой собствен парче в мрежата Eth2. 

В очакване на фаза 0 и икономиката на новия консенсусен механизъм залагането също беше на първо място. Mara Schmiedt от ConsenSys Codefi и Carl Beekhuizen от The Ethereum Foundation представиха Ethereum 2.0 Launchpad, официалният начин на EF да депозирате вашия ETH за Eth2. В момента Launchpad е в активна разработка за testnet. 

„Това нещо е сложно и невероятно и вълнуващо“, каза Дани Райън от EF, описвайки сложността на системата Eth2. „Ако ще го направиш, направи го както трябва.“ Най-важната стъпка сега, освен тестването, е обучение на потребителите за основите, предимствата и рисковете от залагане. Екипът на Codefi наскоро публикува доклад за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0, за да проучи мотивациите и притесненията на притежателите на ETH, които възнамеряват или не, да залагат. 

3. Ethereum 1.0 разполага с големи решения за мащабиране. 

„Ако погледнете блокчейна днес, това е като компютрите преди Apple … С SKALE искаме блокчейнът да стане основен.“

Стан Кладко, технически директор на SKALE Labs

Мрежата SKALE е еластична блокчейн мрежа от странични вериги, които са съвместими с основната мрежа Ethereum и могат да изпълняват до 2000 транзакции в секунда на верига. Екипът планира да стартира тестовата мрежа SKALE този месец и се подготвя за mainnet през следващите месеци. Мрежата SKALE стартира на Codefi Activate платформа, който използва уникален механизъм за токени, наречен Proof of Use, който, както обясни изпълнителният директор на SKALE Джак О’Холеран, „проектиран около здравето на мрежата, поставяйки dapps на първо място“. Дори с актуализациите на Eth2 зад ъгъла, мащабиращите решения като SKALE са огромна възможност за Ethereum да отговори на мрежовото търсене в краткосрочен план.

4. „Enterprise Ethereum“ е просто Ethereum с добавките за поверителност и съответствие, от които се нуждаят предприятията.

„Това е същата технология. Това е начинът, по който го внедрявате, е различен. “

Йорк Роудс, съосновател на Blockchain в Microsoft

С някои ключови подобрения в поверителността и разрешаването през последните няколко години, все повече предприятия се насочват към блокчейна с отворен код Ethereum за стартиране на евтини, силно програмируеми, изключително устойчиви ИТ. „Нека го възприемем като ИТ“, разсъждава Джон Уолперт. „Скучна стара корпоративна ИТ. Може би скучното е новото вълнуващо. ” 

PegaSys, екипът за инженеринг на протоколи в ConsenSys, обяви днес, че пакетът PegaSys Ethereum – който включва Hyperledger Besu, PegaSys Plus и PegaSys Orchestrate – ще бъде достъпен на пазара на Microsoft Azure. В допълнение, Комплектът за разработка на Microsoft Blockchain защото Ethereum вече ще поддържа директно Hyperledger Besu. Тези нови предложения ще помогнат на корпоративните разработчици лесно да получат достъп до платформите и инструментариума, необходими им за изграждане на частни, разрешени мрежи Ethereum, които са съвместими с mainnet. Wolpert, който е съосновател на инициативата Baseline Protocol, очертава предимствата на основната мрежа на Ethereum ясно: ако сте предприятие, можете да „използвате mainnet като шина за съобщения, за да свържете вашата система за запис със системите на други хора на запис. “

„През 2015 г.“, спомня си Волперт, „не бяхме в състояние да кажем думата„ блокчейн “в корпоративна Америка.“ Като се има предвид броят на титановите титани на корпоративните титани на Ethereal Virtual Summit през последните два дни, е ясно, че всичко това се е променило.  

5. Разработчиците отключват икономически модели, които привличат хората. Потребителите на Dapp управляват бизнес направо от портфейлите си на Ethereum. 

„С Ethereum всеки може да има свой собствен мини, базиран на цифрови колекционерски бизнес. Всичко, от което се нуждаят, е интернет и портфейл на Ethereum. ” 

Джефри Зирлин, ръководител на растежа в Axie Infinity

Blockchain игрите се превърнаха в мощна Web3 рампа за новодошлите. Както отбеляза Питър Киелтика от Horizon Games, „80% от нашата потребителска база са хора, които никога не са докосвали блокчейн.“ Игрите „Играй, за да печелиш“ като SkyWeaver, в които потребителите могат да създават и търгуват цифрови колекционерски предмети, са особено популярни. Със стабилни решения за мащабиране като SKALE на хоризонта, MetaMask мобилен в разработките и новата икономика на базираните на Ethereum игри, екосистемата dapp е готова да излети тази година. 

Започване на използване на blockchain приложения с Крипто портфейлът на MetaMask днес.

6. Сигурността е най-важното за DeFi.

„Не мисля, че би било лоша идея да започнем да координираме одитите в общността. Всички ние имаме залог в него. ” 

Кайл Кистнър, съосновател на bZx

Може би основният въпрос за пистата DeFi в Ethereal беше въпросът на Джордан Лайл в Ден 1 по време на панела „Предизвикателства при експлоатацията и отглеждането на платформа DeFi“: „Как да насърчим иновациите и да запазим безопасността на потребителите?“ Екосистемата DeFi достигна своя милиард долар в началото на тази година, но също така се сблъска с няколко атаки и аномалии с шоковете на световния пазар. Инструменти с отворен код като Резултат от DeFi са се появили, за да помогнат на потребителите да измерват риска на платформата около фактори като централизация и ликвидност. Общият консенсус беше, че екипите на протокола DeFi трябва да извършват изчерпателни проучвания на потребители и одити на интелигентни договори, особено след като виждат увеличен обем. 

Протоколите DeFi са най-активните приложения за Ethereum по причина. Спенсър Ноун от DTC Capital заяви ясно: „Финансите са първият най-добър случай за използване на Ethereum.“ Децентрализираните финансови платформи като Compound и Uniswap са страхопочитали мнозина в тяхната композируемост и ангажираност към пълна децентрализация. Джо Любин демистифицира пространството DeFi в Ден 1 за всички: „„ Магически лего пари от интернет “е просто куп протоколи за кредитиране, търговия и заемане. Това е смел нов свят и всички ще можем сами да го управляваме. ” Прилежните мерки за сигурност и повишеното образование и прозрачност около риска от платформата трябва да направят този смел нов свят по-плаващ за новодошлите. 

икона на консенсус плекс кръг Изтеглете нашия Q1 2020 Ethereum DeFi Изтегляне на отчета

Бонус: Deepfake може да е следващото земетресение в Интернет. 

„Отне намеса на ООН, за да свали видеоклипове от дълбоко фалшиво.“

Катрин Харисън, основател на DeepTrust Alliance

Катрин Харисън може да е откраднала шоуто, когато е шокирала публиката с евтини и дълбоки фалшиви изображения, които са накарали нейния поток на живо да изтегли YouTube (!), Вероятно задействайки модификациите на съдържанието на Google. DeepTrust Alliance е организация с нестопанска цел и глобална коалиция от заинтересовани страни, която използва блокчейн технология за борба с дезинформацията и дълбоките фалшификати. Дразнещото представяне на Катрин беше мощно напомняне, че, както Итамар Лесуис от Арженто красноречиво улови по-рано през деня, „Децентрализацията не е само философска. Въпросът е дали хората ще се доверят на платформата. ” А в случай на дълбоки фалшификати дали хората ще се доверят на съдържанието. Децентрализираните системи за проверка могат да помогнат да се разкрият смразяващите случаи на дезинформация и дезинформация, които може би някои зрители на Ethereal не са проследявали преди днешната реч на Катрин.

И така борбата продължава. Срещу COVID-19. Срещу крехките системи. Срещу централизацията. Срещу дезинформация. Но вчера и днес бяха твърдо доказателство, че толкова много са отдадени на борбата и са отдадени както винаги. Благодаря ви много за настройката и за цялата ви упорита работа. Бъдете в безопасност там и поддържайте връзка.  

Абонирайте се за нашия бюлетин

Вземете най-новите блокчейн и Ethereum новини, продукти, уеб семинари и други направо във входящата си поща. Абонирай се

CodefiDeFiEthereum 2.0MetaMaskQuorumNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адресИзключително съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Adblock
detector