Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как да спестите време за DevOps и да мащабирате Ethereum Dapp с Infura

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Contents

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

Развитие на HomeBlogBlockchain

Как да спестите време за DevOps и да мащабирате Ethereum Dapp с Infura

Научете плюсовете и минусите на управлението на вашия собствен Ethereum възел и различните начини, по които водещите екипи на dapp използват Infura за мащабиране на своята инфраструктура за всичко – от DeFi до gaming. От ConsenSys 30 април 2020 г. Публикувано на 30 април 2020 г.

Плюсовете и минусите на стартирането на вашия собствен възел

Едно от най-мощните предложения на блокчейна Ethereum е, че теоретично всеки може да стартира възел, да потвърждава транзакции и да допринася за мрежата. Ако сте ветеран разработчик на Ethereum, завъртането и стартирането на възел може да е било едно от първите неща, които сте направили, когато сте влезли в това пространство. 

Въпреки това, синхронизирането на възел Ethereum и съхраняването на данните от блокчейна може да отнеме много време (дни), да струва скъпо (500 GB място за съхранение или повече) и да бъде изискано (ако неправилно изключите клиента си, ако вашият диск не е SSD , ако интернет ви отпадне и т.н.). Ако се надявате да създадете популярен dapp, в крайна сметка ще трябва да увеличите инфраструктурата си, за да поберете нови потребители и по-голям обем на транзакциите. Това означава повече възли, повече дисково пространство, инженери на инфраструктура на пълен работен ден и в крайна сметка повече разходи. Ако трябва да прикачите данни към IPFS, да осъществите достъп до пълни данни за архиви на възли или да надстроите възлите си, за да останете съвместими с мрежовите хард форкове, поддържането на инфраструктура става само по-сложно.

инфура Уебинар по заявка: Научете как да завъртите своя собствен Ethereum възел с главния инженер по инфраструктура на Infura. Гледай сега

Три начина за мащабиране на вашата инфраструктура 

Разточете собственото си решение

Ако разполагате с ресурси за изграждане на екип за разработка и наемане на работа на пълен работен ден инженери за надеждност на сайта (SRE), можете да мащабирате собствената си инфраструктура, като завъртите и поддържате повече Ethereum възли вътрешно.

Инфраструктура като услуга

Ако сте нов в разработката на Web3 или нямате време или ресурси да настроите инфраструктура и да стартирате свои собствени синхронизирани възли на Ethereum, можете да използвате доставчици на услуги, базирани на облак, като Инфура. С крайните точки на API на Infura можете да свържете вашия dapp към тестови мрежи на Ethereum, mainnet и IPFS с един ред код. Не се изисква синхронизиране или сложна настройка. Абонаментните нива на Infura ви позволяват лесно да мащабирате вашата услуга и помага на вашия екип да остане фокусиран върху разработването на основните продукти, вместо да поддържа скъпа инфраструктура.

Хибридна инфраструктура

Модел на хибридна инфраструктура е добро решение, ако вашият собствен възел ви служи добре, но искате гъвкавостта и спокойствието да можете да се свържете с доставчиците на услуги за възли. Хибридното решение е комбинация от самостоятелно хоствани облачни възли с прехвърляне към доставчик като Infura, което ви позволява да потвърждавате и проверявате транзакции от своя страна, като същевременно диверсифицирате инфраструктурата си, за да осигурите максимално време за работа в мрежата. Както ще обсъдим по-долу, редица популярни екипи на dapp все още работят самостоятелно хоствани възли в комбинация с Infura, за да могат сами да проверяват транзакциите и да проверяват дали техните собствени възли са синхронизирани.


изображение 3

Колко популярни Dapps използват Infura, за да подсилят своята инфраструктура

Infura поддържа голямо разнообразие от приложения в екосистемата Ethereum, от платформи за разработка на dapp до протоколи DeFi до игри от следващо поколение. Ето как няколко забележителни екипа използват API на Infura, за да отговорят на търсенето през тези безпрецедентни времена на мрежова активност.  

Dapp Development
OpenZeppelin

The OpenZeppelin екип изпълнява някои хоствани възли и включва Infura в техните начални комплекти, помагайки им да намалят режийните разходи и да рационализират включването на Web3 за прорастващи разработчици, които са готови да внедрят своите dapps в mainnet. OpenZeppelin’s Мрежов JS инструмент ускорява работните потоци на dapp builders, като им позволява лесно да се върнат към публичен възел Infura и да се свържат към мрежата Ethereum с един ред код.

MakerDAO

MakerDAOИнструментариумът също така позволява на разработчиците да се върнат към Infura, в случай че не работят с активен възел и искат свържете се с Ethereum отвсякъде

„От гледна точка на нашите инструменти за разработчици мога да бъда свързан с Ethereum навсякъде, където съм. Когато съм вкъщи, имам възел, но когато пътувам, се връщам към Infura, за да мога винаги да правя каквото искам с мрежата. “

Мариано Конти, ръководител на интелигентни договори, MakerDAO

Microsoft Azure

Разширението Blockchain Development Kit на Microsoft Azure за VS Code изцяло поддържа Infura, така че можете да се свържете с вашия акаунт в Infura и да създавате нови проекти директно в интерфейса на VS Code. Ето полезно ръководство за Infura във VS Code.

Децентрализирано финансиране (DeFi)
Съединение

Най-голямото предизвикателство за екипите на DeFi dapp е просто да се справи с трафика, особено с последните пазарни сътресения, при които потребителите заливат мрежата. Съединение, лихвоносният пул за кредитиране се превърна в особено популярен протокол, който се включва в широк спектър от DeFi платформи. Първоначално екипът на Compound управляваше свои собствени Geth и Parity възли на Kubernetes, но клиентите задържаха дисково пространство и изпълнението на основни задачи като издърпване на дневници на събития изискваше значително DevOps време. Сега екипът използва API пакета на Infura по различни начини за оптимизиране на своята инфраструктура и осигуряване на безпроблемно потребителско изживяване:

  • Сложният интерфейс чете директно от Infura. Дори ако сървърите на Compound имат проблем, потребителите на DeFi все още могат да имат достъп до протокола Compound през интерфейса и всички подробности за акаунта си. 
  • Infura изтласква всички данни от регистрационния файл на Compound в процесор на потока. Това опростява системите в края на Compound, които използваха за консумация и представяне на данни. 
  • Compound обединява техните онлайн искания за намаляване на двупосочните пътувания до Infura. Чрез обединяване на заявки чрез договор за изглед, Compound свежда до минимум необходимостта от множество API заявки и рационализира тяхното използване на Infura.

Прочетете цялата история нататък как Compound използва Infura за управление на ефективна, стабилна DeFi инфраструктура.

„Infura предоставя на нашите потребители решение с висока наличност за достъп до данните от техните акаунти дори в най-лудите времена в крипто.“

Джефри Хейс, технически директор, Compound

Гнозис

Гнозис е взел a хибриден подход към тяхната инфраструктура за да се осигури свързаност в мащаб. Infura помага на потребителите да се свързват с Ethereum чрез портфейла Gnos multisig и също така показва баланси на жетони чрез мобилното приложение Gnosis. Екипът на Gnosis управлява свои собствени възли заедно с Infura за сложни заявки и така те имат гъвкавостта да проверяват сами транзакциите. По този начин те могат да намалят оперативните разходи, а също така да останат уверени, че тяхната инфраструктура е диверсифицирана.

„Използването на Infura ни спестява много време в девойки и намалява разходите ни за инфраструктура. Все още изпълняваме свои собствени възли за някои сложни заявки, но дори там използваме Infura, за да проверим дали нашите собствени възли са синхронизирани. “

Стефан Джордж, съосновател и технически директор, Gnosis

Искате ли да научите как Infura захранва други финансови приложения, базирани на блокчейн? Вижте нашите истории за успех на клиентите от PoolTogether и Монериум.

изображение 1 1

Игри
SkyWeaver

След приложенията на DeFi, игрите са сред най-високо класираният Ethereum dapps по отношение на обема на транзакцията. Ако приливът на CryptoKitties беше някакъв знак още през 2017 г., базираните на блокчейн игри са готови да станат все по-популярни при набиране на Web3. SkyWeaver, игра за карти за търговия с Ethereum, разработена от Horizon, позволява на играчите да търгуват с уникални колекционерски карти, които всъщност са ERC-1155 токени, така че потребителите могат лесно да проследяват и проверяват собствеността върху блокчейна. Инфура си партнира с Horizon по-рано тази година, за да помогне за управлението на инфраструктурата, тъй като SkyWeaver преминава в производствени операции и продължава да се мащабира. 

Разгледайте Отзиви на клиенти на Infura за да разберете как други приложения на Ethereum използват пакета Infura API за мащабиране на аналитични решения, организационни платформи и др.

ProductInfrastructure 529b48b9

Готови ли сте да опростите вашата инфраструктура?

„Работим на Infura откакто се помня. Това е един от стълбовете на нашата инфраструктура. Ако нашите възли се провалят или API на Etherscan се провали, можем да разчитаме на Infura. “

Джордан Спенс, CMO, MyCrypto

Ето кога трябва да помислите за доставчик на инфраструктура на Ethereum като Infura: 

  • Вие сте нов в Ethereum. Infura улеснява живота ви, дори ако просто се внедрявате в тестови мрежи като Ropsten, Rinkeby, Kovan и Görli. Нашата основна услуга е безплатна за до 100 000 заявки / ден.
  • Ограничени сте във времето. Приложните програмни интерфейси (API) на Infura осигуряват незабавна връзка с Ethereum и IPFS, така че вие ​​и вашият екип можете да се съсредоточите върху изграждането на основния софтуер, вместо да синхронизирате, надграждате и поддържате възли. 
  • Имате ограничени ресурси. Изпълнението на възли и съхраняването на данни става скъпо, особено когато имате нужда от специализирани инженери, за да останете уверени във вашата инфраструктура. 
  • Трябва да мащабирате. Безпроблемната свързаност е начинът, по който dapps печелят доверието на потребителите, особено по време на голям обем транзакции. Водеща dapps банка за Infura, тъй като времето за отговор на нашите заявки е до 20 пъти по-бързо от самостоятелно хостваната инфраструктура. 
  • Нуждаете се от максимална надеждност. Когато резервната инфраструктура и отказоустойчивостта са критични за мисията, решение на трета страна като Infura е логичен избор. 
  • Имате нужда от експертна подкрепа. Infura осигурява денонощен достъп до експертни екипи за поддръжка на инфраструктурата.

Ако искате да научите повече за това как можете да взаимодействате с мрежите Ethereum и IPFS чрез Infura, отидете на infura.io/docs и проучете нашата документация или разгледайте нашата поетапен урок за започване на работа с Infura.

Готови ли сте да свържете приложението си с нашите API за незабавен достъп? Насочете се към infura.io/register и започнете безплатно днес.

Разработете сега в Web3 с API за Ethereum и IPFS на Infura.

Започнете безплатно InfuraNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеКак да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Как да настроите и стартирате Ethereum NodeУебинар

Как да настроите и стартирате Ethereum Node

Как да създадете свой собствен API за EthereumУебинар

Как да създадете свой собствен API за Ethereum

Как да създадете социален токенУебинар

Как да създадете социален токен

Използване на инструменти за сигурност при разработването на интелигентен договорУебинар

Използване на инструменти за сигурност при разработването на интелигентен договор

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector