Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Bitcoin Cash Mining – неща, които трябва да знаете, преди да започнете

Добре дошъл, студент по криптовалута! В днешното ръководство ще разгледам копаенето на Bitcoin Cash. Така че, ако искате да печелите пари, като добивате Bitcoin Cash, тогава сте попаднали на правилното място!

Ето един страхотен факт, преди да започнем; знаете ли, че майньорите на Bitcoin Cash могат да потвърдят 8 пъти повече транзакции от Bitcoin? Това беше една от основните причини за създаването на Bitcoin Cash, тъй като позволява на хората да плащат малки такси за транзакции при изпращане на средства.

Както и да е, в това ръководство за копаене на Bitcoin Cash ще започна, като обясня защо мрежата се нуждае от миньори, последвано от дискусия дали е доходоносно или не.

След като разберете основите, ще ви уведомя какво трябва да направите, за да започнете, включително необходимия хардуер и софтуер. И накрая, ще ви дам и малко информация за плюсовете и минусите на присъединяването към пул за копаене на Bitcoin Cash (ако все още не знаете какво означава това, не се притеснявайте), тъй като тази опция може да ви подхожда най-добре!

Ако решите направете инвестиция в Bitcoin Cash е важно да изберете подходящ обмен на криптовалута това би било сигурно и лесно за използване. Такива опции включват Coinbase, Binance и Coinmama.

И така, какво чакаш? Нека започнем, като разберем какво е добив на Bitcoin Cash!

Какво е Bitcoin Cash Mining?

Подобно на повечето други проекти за криптовалута, които работят на блокчейн, от майньорите се изисква да проверяват и потвърждават транзакции. Всеки по света може да бъде майнер на Bitcoin Cash, като закупи правилния хардуер и изтегли необходимия софтуер (което ще обсъдя по-подробно по-късно).

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Точно като Bitcoin, блок от транзакции се потвърждава от общността за копаене на Bitcoin Cash на всеки 10 минути. Преди да бъде потвърден даден блок, всички миньори в мрежата на Bitcoin Cash трябва да се опитат да решат криптографски пъзел. Този пъзел е толкова труден, че никой човек не може да го реши, вместо това той изисква много изчислителна мощ, за да го направи.

Всеки миньор в мрежата на Bitcoin Cash се състезава кой да реши първия пъзел! Това е така, защото който първо го реши, получава наградата за добив. Текущата награда за успешно копаене на блок е 12,5 BCH, която ще остане на място до април 2021 г. След това наградата ще бъде намалена наполовина до 6,25 BCH.

В допълнение към блоковата награда, успешният майнер ще спечели и таксите за транзакции, които всеки потребител на Bitcoin Cash е платил, когато е прехвърлил средствата. Също така е важно да се отбележи, че човекът (или организацията) с най-мощния хардуерен хардуер има най-голям шанс да спечели наградата за добив.

В света на копаенето на Bitcoin Cash скъпо и мощно устройство за добив винаги ще има повече шансове да спечели наградата срещу основен процесор. Ще говоря за това по-подробно по-късно.

Така че, след като вече знаете концепцията за копаене на Bitcoin Cash, сега ще отговоря дали добивът на Bitcoin Cash е печеливш.


Печелившо ли е копаенето на биткойн кеш?

Както споменах по-горе, всеки по света може да се опита да печели пари от добив на Bitcoin Cash. Има обаче някои важни финансови ангажименти, които трябва да имате предвид.

Първо, ще трябва да инвестирате в хардуер за копаене на Bitcoin Cash.

Колко успешни сте в добива, зависи от вашето оборудване. Така че, трябва да инвестирате възможно най-много, за да получите най-мощното устройство, което можете. В противен случай ще бъде почти невъзможно да спечелите наградата за добив срещу други конкуренти.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е количеството електричество, необходимо за започване на добива. Подобно на Bitcoin, Bitcoin Cash добивът използва значително количество енергия. Причината за това е, че криптографският пъзел, който миньорите трябва да решат, е сложен. Единственият начин, по който може да бъде решен, е да се използва много изчислителна мощност, която изисква много електричество!

Трябва да помните, че всеки миньор в блокчейна се опитва да реши същия пъзел. Това означава, че дори да не успеете да спечелите наградата за добив, пак ще използвате много електричество в опита си!

Трябва също да помислите къде по света живеете, тъй като разходите за електричество зависят от държавата, в която се намирате. Например Китай е едно от най-евтините места в света за електроенергия, поради което по-голямата част от големите минни операции са базирани там. От друга страна, добивът на Bitcoin Cash в Южна Корея е най-малко печеливш, тъй като електричеството е толкова скъпо!

Едно последно нещо, което трябва да имате предвид, е действителната пазарна стойност на Bitcoin Cash. Тъй като ви изплащат в BCH, колкото по-висока е цената, толкова по-изгодна е тя! Ако цената на BCH падне твърде ниска, тогава може да правите загуба. Всичко зависи от вашите цели и дали вярвате и в Bitcoin Cash като дългосрочна инвестиция.

По същество, ако търсите прав отговор дали печеленето на Bitcoin Cash е печелившо, всичко зависи от горепосочените фактори.

За да ви помогнем да разберете всичко това сами, има готино уебсайт което ви позволява да изчислите дали ще реализирате печалба. Преди да го направите обаче, вероятно е най-добре да прочетете останалата част от моето ръководство, така че да имате цялата необходима информация.

Така че, след като вече знаете какво да обмислите, сега ще ви покажа как да започнете, като обсъдите хардуера.

Хардуер за копаене на Bitcoin Cash

Преди дори да можете да помислите за копаене на Bitcoin Cash, ще трябва да закупите малко хардуер. Още в ранните дни на копаенето на криптовалути беше възможно да се правят добри пари само с помощта на CPU или GPU устройство. Тези устройства са евтини и даваха на всички справедливи шансове да спечелят наградата за добив.

Въпреки това технологията за добив вече е напреднала, което означава, че вече има специализирани хардуерни устройства, които са създадени специално за добив. Както споменах по-рано, тези с най-мощните устройства имат най-голям шанс за успех. Позволете ми накратко да обясня защо е така.

Всяко устройство може да генерира определено количество „Hashing Power“. Мислете за това като за кола. В зависимост от модела колата може да генерира само определена скорост. В повечето случаи колкото по-скъпа е колата, толкова по-мощна е!

Това е важно, защото когато миньорите се опитват да решат пъзела, те пробват милиарди различни комбинации, докато не бъдат правилни. Колкото повече хешираща мощност има хардуерното устройство, толкова повече комбинации може да опита всяка секунда!

Понастоящем единствените хардуерни устройства, които ще ви дадат шанс да копаете Bitcoin Cash, са нещо, наречено ASIC (специфична за приложение интегрална схема). Има много различни вариации, като някои са по-добри от други. Няма смисъл да обмисляте нещо различно от ASIC, тъй като няма да имате абсолютно никакъв шанс някога да спечелите наградата за добив!

Така или иначе, така че сега, когато знаете колко е важно хеширането, нека да разгледаме някои от най-добрите устройства, които са на разположение за копаене на Bitcoin Cash!

Halong Mining DragonMint 16T

Устройството DragonMint беше пуснато през март 2018 г. и е най-мощното ASIC устройство в света за добив на Bitcoin Cash! Компанията, която стои зад нея, се нарича Halong Mining и екипът твърди, че са инвестирали повече от 30 милиона долара, за да стигнат продукта до мястото, където е сега.

копаене на пари в биткойн

Както подсказва името, устройството DragonMint 16T може да достигне максимална мощност на хеширане от 16 TH / секунда! Това е 2 TH / секунда по-бързо от най-близкия си съперник – Antminer S9!

Колкото и да е страхотно устройството, то идва с цена от 2729 долара! На всичкото отгоре производителят препоръчва също така да закупите персонализирано захранване, което ще ви струва допълнително $ 115.

Това устройство изисква захранване между 220-240V. Всяка държава има своите стандарти, така че първо трябва да проверите това. Например в САЩ стандартът е 110V, което означава, че или ще трябва да наемете електротехник, или да купите конвертор!

В резултат на това DragonMint може да не е подходящ за обикновения майнер, който иска да спечели малко пари отстрани. Това е устройство, създадено за много по-сериозни миньори и организации.

Ако все пак искате да закупите DragonMint 16T или искате повече информация, щракнетек тук да посетите официалния уебсайт.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Antminer S9

На второ място за най-мощното устройство за добив на Bitcoin Cash в света е Antminer S9! Устройството е произведено от компания, наречена Bitmain, която е базирана в Китай.

Някои хора смятат, че Bitmain има твърде голям контрол в криптовалутната индустрия. Това е така, защото те не само продават най-много хардуерни устройства за добив, но те са и един от най-големите пулове за добив в индустрията за биткойн и биткойн кеш.

Antminer S9 може да достигне максимална скорост на хеширане от 14 TH / секунда. Устройството е надстройка от S7, която беше ограничена до максимална скорост на хеширане от само 4.73 TH / секунда. S9 също е много по-тих от S7, който звучеше като фабрична производствена машина!

копаене на пари в биткойн - antminer s9

Въпреки това, подобно на DragonMint ASIC, Antminer S9 е скъп. Средно ще ви струва около 3000 долара за покупка. Също така ще трябва да закупите допълнително захранване, което струва около $ 170!

По време на писането Antminer S9 е малко по-скъп от DragonMint, въпреки че е по-малко мощен. Надяваме се, че скоро и двете цени в крайна сметка ще бъдат намалени, тъй като Bitmain вече има конкуренция – нещо, което не е имал преди.

Ако искате да закупите Antminer S9 или искате повече информация, Натисни тук за да отидете на официалната уеб страница!

Освен горните две устройства, няма смисъл да предлагам нещо друго за „самостоятелно“ копаене. Най-близкото устройство по мощност е Antminer R4, което има максимална хешираща мощност от 8,6 TS / секунда и струва около $ 1000.

Ако обаче планирате да се присъедините към пул за копаене на Bitcoin Cash, тогава можете да закупите много по-малко мощно устройство. Това е така, защото вашият дял от възнаграждението за добив се основава на количеството хешираща мощност, което допринасяте! Така че, ако това ви звучи по-подходящо, разгледайте моето предложение по-долу!

Antminer S7

Antminer S7 беше най-доброто хардуерно устройство ASIC, преди да бъде пуснат S9! Също така се произвежда от Bitmain и може да генерира максимална скорост на хеширане от 4,73 TH / секунда.

Въпреки че това е много по-бавно от S9, то ще ви позволи да печелите Bitcoin Cash, когато се присъедините към пул за копаене на Bitcoin Cash. По време на писането можете да вземете S7 за малко под $ 200. Това е изключително надежден и доказан хардуер, който преди беше най-популярният в индустрията.

Преди да купите Antminer S7, трябва да имате предвид две неща. Първо, ако възнамерявате самостоятелно да копаете Bitcoin Cash с него – не! Няма да можете да се конкурирате с по-мощни модели. На второ място, S7 е шумен, така че ако планирате да го пуснете през вечерта, бъдете подготвени за оплаквания от съседите си.

Ако искате да закупите Antminer S7, Натисни тук за да го купите от официалния магазин на Amazon.

Така че, след като знаете всичко за хардуерните изисквания, следващата част от моето ръководство за копаене на Bitcoin Cash ще разгледа какъв софтуер ви е необходим.

Софтуер за копаене на Bitcoin Cash

Също като вашия настолен компютър или лаптоп, софтуерът е също толкова важен, колкото и хардуерът. След като закупите вашето ASIC устройство, ще трябва да изтеглите някакъв софтуер, който да го придружава. В повечето случаи обаче необходимият софтуер ще бъде включен в продукта.

Не се препоръчва използването на софтуер, различен от този, включен в продукта. Има различни програми за добив на трети страни, които могат да се изтеглят, но те са подходящи само за добив на GPU или CPU. Ако сте прочели ръководството ми до този момент, ще знаете, че нито едно от тези устройства не е подходящо за копаене на Bitcoin Cash, тъй като ще трябва да използвате ASIC.

Някои от препоръчаните софтуер за копаене включват:

  • www.ccgmining.com
  • hashflare.io
  • minergate.com
  • nicehash.com

Когато инсталирате вашата софтуерна програма, има различни неща, които можете да конфигурирате. Първо, ще трябва да въведете адреса на портфейла си за Bitcoin Cash. Това е важно, тъй като това е адресът, на който ще бъдат изпратени вашите награди за добив.

Също така ще трябва да кажете на софтуера колко енергия искате да генерира хардуерът. Силно се препоръчва да прочетете ръководството, включено във вашето хардуерно устройство, преди да промените настройките!

И накрая, ще трябва също да кажете на софтуера броя часове, в които искате да го добиете. Ако купувате тихо устройство като Antminer S9, тогава има смисъл да го използвате 24 часа в денонощието, тъй като ще искате да увеличите максимално печалбите си.

Ако обаче използвате шумно устройство като Antminer S7, тогава (в зависимост от това къде се намира вашият хардуер) е най-добре да го използвате само през деня.

И така, след като вече знаете за изискванията за изтегляне на софтуер, последната част на ръководството ще обсъди пулове за копаене на Bitcoin Cash.

Биткойн Кеш Майнинг Пулове

Тъй като пул за копаене на Bitcoin Cash е начин за много хора да ‘обединят’ ресурсите си заедно, за да имат по-голям шанс да спечелят наградата за добив. Все едно да си в игра на „Влекач на война“.

копаене на пари в биткойн

Ако едната страна на въжето има 5 души, а другата страна има 10 000, тогава колкото и мощни да са хората, страната с 10 000 винаги ще спечели! Ето защо пуловете за копаене на Bitcoin Cash са толкова страхотни, защото дават шанс на всеки да спечели част от пая!

Важно е обаче да запомните, че пуловете за копаене имат много контрол. Въпреки че споделяте своята сила на хеширане, пулът има пълен контрол върху техните условия. Това означава, че те могат да променят членския внос или да намалят броя на наградите, които се споделят.

Има много измами с майнинг пул, които никога няма да ви платят, така че винаги провеждайте достатъчно изследвания, преди да се присъедините към някоя, или изберете добре познат миньорски пул като този, който изброих по-долу.

Антпул

Antpool, също като хардуерното устройство на Antpool, е собственост на Bitmain. Когато свържете устройството си с пула за копаене Antpool, можете да започнете да копаете веднага, без да се налага да плащате никакви такси.

От друга страна, компанията запазва всички такси за транзакции, които са спечелени като част от възнаграждението за добив. Блоковото възнаграждение от 12,5 BCH се споделя между всички майнери, въз основа на това колко хешираща мощност допринасяте.

Например, ако допринесете 10% от цялата мощност на хеширане, тогава ще получите 10% от наградата!

За да разберете повече информация за присъединяването към Antpool, клиck тук.

Заключение

Надявам се, че сте се насладили на моето ръководство за копаене на Bitcoin Cash. Ако сте го прочели от началото до края, тогава трябва да имате наистина добра представа дали копаенето на Bitcoin Cash е подходящо за вас.

Дните на възможност за добив на популярни криптовалути като Bitcoin и Bitcoin Cash с помощта на основни CPU или GPU устройства отдавна са минали (за съжаление). Тогава това беше справедлива система, която позволяваше на всеки да се включи. Единственият реален шанс, който имате сега, е или да похарчите значителна сума пари за най-добрия хардуер на ASIC, или вместо това да се присъедините към майнинг пул.

Кой знае, ако общността на Биткойн някога се съгласи да направи промени в кода, един ден те може да успеят да забранят на ASIC устройствата да се свързват към мрежата. Дотогава възможността да спечелите награда за добив сега е в ръцете на няколко мега майнинг ферми.

Също така, винаги можете да използвате надежден обмен на криптовалута платформи и купувайте биткойн незабавно без много проблеми!

И така, какви са вашите мисли за копаенето на Bitcoin Cash? Бихте ли предпочели да си купите машина DragonMint или Antpool, или ще се задоволите с по-евтин вариант? Моля, уведомете ме в коментарите по-долу.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector