Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Jaxx срещу Exodus: Пълното ръководство

Добре дошли в моя преглед на Jaxx срещу Exodus. В това ръководство ще разкажа всичко, което трябва да знаете за тези суперзвезди за крипто съхранение.

Ще ви разкажа за техните дизайни, характеристики и удобство за потребителите. Също така ще ви кажа кой портфейл е по-безопасен и кой е най-евтиният. Когато приключите с четенето, ще можете сами да решите кой е победителят в „Jaxx срещу Exodus“.

Криптовалутите се различават от фиатните валути в много отношения. Те не са официалните валути на държавите и не се предлагат като хартиени банкноти или метални монети.

Криптовалутите поставят своите потребители под контрол. Няма банкови сметки, няма кредитни чекове и няма централен резерв. Има само блокчейн; пълен и непроменен запис на всяка транзакция, която някога е била направена.

Таблица: Основните характеристики на портфейлите Jaxx и Exodus

Искате ли да научите повече за блокчейн? Вижте моето обяснено ръководство за Blockchain!

В касова система без банки потребителите се нуждаят от безопасен и надежден начин за съхраняване на информация за валутата, която притежават. Тук влизат портфейлите за криптовалути. Две от най-известните портфейли на пазара на криптовалути са Jaxx и Exodus.

Преди да започна да говоря за Jaxx срещу Exodus, искам да разгледам набързо какво представлява крипто портфейлът и какво прави …

Какво е крипто портфейл?

jaxx срещу изход - крипто портфейл

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Хората говорят за съхранение на криптовалута в крипто портфейли. Това не е вярно. Криптовалутните портфейли не съхраняват криптовалута. Те съхраняват информация за криптовалутата. Самата криптовалута съществува само в блокчейна.

Крипто портфейлите съхраняват два много важни вида информация. Потребителите се нуждаят от двата вида, за да изпращат и получават криптовалута. Те са;

  • Публични адреси са цифрови местоположения, където могат да се изпращат и получават криптовалути. Те са малко като крипто имейл адреси. Те могат да се споделят открито с други потребители на мрежата. Ако искате да изпратите криптовалута на приятел, той ще трябва да ви даде публичен адрес, където можете да я изпратите.
  • Частни ключове са личните кодове, необходими на потребителите за достъп до публични адреси. Те са като паролите за крипто имейл адреса. Можете също така да мислите за тях като за цифров подпис. За да изпращат и получават криптовалута, потребителите трябва да подписват транзакции с личните си ключове, за да докажат, че съответният публичен адрес им принадлежи. Частните ключове никога не трябва да се споделят с никого.

Ако потребителите загубят личните си ключове, те могат да загубят своята криптовалута завинаги. Ето защо е толкова важно да изберете правилния крипто портфейл. Има два основни вида крипто портфейли, от които можете да избирате; софтуер и хардуер.


Софтуер срещу хардуерни портфейли

Софтуерните портфейли могат да бъдат изтеглени на настолни компютри или мобилни устройства. Те също могат да бъдат онлайн портфейли, инсталирани във вашия браузър или хоствани от крипто обмен. Хардуерните портфейли могат да бъдат USB стикови устройства или дори парчета хартия с изписани кодове!

Портфейлите, които са свързани с интернет, се наричат ​​горещи хранилища, а тези, които не са, се наричат ​​студени хранилища. И така, хартиените портфейли са студено съхранение, а портфейлите на браузъра са горещо съхранение.

Сега искам да разгледам Jaxx срещу Exodus. Кой портфейл е по-добър? Ще започна, като ви разкажа малко за всеки, започвайки с Jaxx …

Какво е Jaxx?

jaxx срещу exodus - лого на Jaxx

Jaxx е софтуерен портфейл, създаден през 2014 г. от Антъни Диорио в канадска компания за разработчици на блокчейн Децентрално. Diiorio е и съосновател на Ethereum, един от най-големите блокчейн проекти в света.

Портфейлът може да бъде изтеглен от началната страница на Jaxx като настолно приложение и работи със системи Windows, Linux и Apple Mac. Може да се изтегли и от Google Play и iTunes за използване на мобилни устройства с Android и iOS. Jaxx се предлага и като онлайн портфейл и работи с Chrome. Добавката им за Firefox е прекратена.

До март 2018 г. Jaxx беше изтеглен 1,2 милиона пъти. Има потребителска оценка от 3 от 5 от 164 рецензии на сайта за сравнение, CryptoCompare.

Какво ще кажете за състезанието?

Какво е Изход?

jaxx срещу exodus - официално лого на Exodus

Exodus стартира на 29 юли 2016 г. Неговите създатели са JP Richardson и Daniel Castagnoli. Изходът начална страница ги описва като „двама момчета със страст към блокчейн активите.“

Портфейлът Exodus е настолен портфейл, предназначен да се използва с Windows, Linux и Apple Mac системи. Всяка версия може да бъде изтеглена директно от началната страница на Exodus. Понастоящем няма мобилни или онлайн приложения.

Въпреки че е много по-нов портфейл от Jaxx, той вече е постигнал потребителски резултат от 4.2 от 5 от 396 отзиви за CryptoCompare.

Сега знаете какви са портфейлите Jaxx и Exodus, можем да разгледаме Jaxx срещу Exodus по-подробно. И така, кое е по-добро? Ще започна, като сравня криптовалутните услуги на всеки портфейл и това, което те таксуват. Кой портфейл поддържа най-много монети между Jaxx срещу Exodus? И кой портфейл е най-евтиният вариант? Прочетете, за да разберете …

Съхранение и такси за криптовалута

Нека да видим как Jaxx срещу Exodus сравняват съхранението на монети и таксите;

Jaxx Такси за портфейл и монети

Jaxx предлага съхранение за над 66 криптовалути, включително Bitcoin (BTC), Litecoin (LTC), Ethereum (ETH), Augur (REP), Qtum (QTUM) и Dogecoin (DOGE). Понастоящем Jaxx не предлага съхранение на валута. Има обаче опция за показване на салдото на портфейла ви във фиатната валута по ваш избор (GBP, USD, EUR и др.). Можете да намерите пълен списък на поддържаните валути на Уебсайт на Jaxx

Jaxx е безплатен за изтегляне, но начислява такси за всяка транзакция. Таксите за портфейла на Jaxx обаче не отиват в Jaxx, а в мрежата, в която се извършва транзакцията. Например, ако изпращате Ethereum, Jaxx ще таксува около 0,000441 ETH и тази сума ще бъде използвана за осъществяване на транзакцията в блокчейна Ethereum. Таксата за транзакция обаче не е статична и може да се промени в зависимост от натоварването на мрежата.

Потребителите на Jaxx могат да извършват транзакции с три различни скорости; бавно, средно и бързо. Колкото по-бавна е скоростта на транзакцията, толкова по-ниски ще бъдат таксите за портфейла на Jaxx. Това е чудесна функция за потребители, които искат да спестят пари и нямат нищо против да изчакат още малко, за да завършат транзакциите им.

Как се различават валутните услуги и таксите, предлагани от Exodus?

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Такси Exodus Wallet и монети

Exodus предлага съхранение за 89 криптовалути, включително Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Dash (DASH), Ethereum (ETH), Zcash (ZEC), 0x (ZRX), Aragon (ANT), Augur (REP) и OmiseGo (OMG). Портфейлът показва само потребителски салда в щатски долари и не предлага фиатно съхранение на валута.

Exodus е безплатен за изтегляне, но предлага само една скорост на транзакция. Това означава, че потребителите имат по-малък контрол върху таксите, които плащат. YouTube влогър RvMajor, установи, че таксите за портфейла Exodus са около 5-10% по-високи от таксите за портфейла на Jaxx за транзакции, подобни на подобни.

И така, Exodus предлага съхранение за повече криптовалути, но Jaxx предлага по-добър избор за показване на баланса и скорост на транзакциите. Jaxx е малко по-евтина услуга и таксите за портфейла Exodus са по-малко гъвкави. След това нека разгледаме някои от другите функции, които Jaxx и Exodus предлагат …

Вградени функции

И двата портфейла предлагат на ShapeShift като вградена функция. ShapeShift е крипто обмен, който е вграден във всеки портфейл, така че потребителите могат да обменят монети, без да е необходимо да посещават обмен като Poloniex или Binance. Exodus е първият портфейл, който предлага услуги за обмен на Shapeshift, а други – включително Jaxx – са го последвали.

Може да се твърди, че Jaxx предлага по-широк избор от вградени функции. Освен че предлага услуги за настолни компютри, мобилни устройства и уеб, той също има функция за вградена камера, която позволява на потребителите да сканират QR кодове от хартиени портфейли с мобилните си устройства.

Повечето крипто експерти препоръчват да се съхраняват частни ключове в селекция от софтуерни и хардуерни портфейли. Фактът, че Jaxx е съвместим и с двете, го прави привлекателен за много потребители.

Таблица: Плюсовете и минусите на портфейлите Jaxx и Exodus

Някои потребители обаче предполагат, че разширените функции на портфейла го правят бавен и забавен. Това е проблем, който Exodus няма. Това е проста услуга за настолни компютри, която не се забавя от допълнителни екстри.

За по-напредналите потребители Jaxx може да има по-добър избор от функции, но Exodus е по-надежден в начина, по който предоставя услугите, които предлага. И двете предлагат ShapeShift, което ги поставя пред портфейлите, които не го правят, така че ще наречем този кръг от Jaxx срещу Exodus равен.

След това искам да разбера колко добре е проектиран всеки портфейл. Това трябва да ни каже кой портфейл е най-лесен за използване между Jaxx срещу Exodus.

Дизайн и удобство за потребителя

Едно от най-големите оплаквания на начинаещите към крипто портфейлите е, че те са твърде сложни и трудни за използване. Две области, в които крипто продуктите трябва да подобрят нашия дизайн и удобство за потребителя. Ето как сравняват Exodus срещу Jaxx;

Jaxx Дизайн

jaxx срещу exodus - Jaxx дизайн

Jaxx има изчистен и опростен дизайн. Всички негови основни характеристики са етикетирани и имат приложен „полезен съвет“, който да насочва потребителите към начина им на работа. Частните ключове са лесно достъпни и информацията за транзакциите се показва много ясно, за да се избегне объркване.

Просто Изпрати и Получавайте екрани правят тези първи транзакции възможно най-безболезнени за начинаещи! Една малка критика на някои потребители към портфейла е, че техническата информация, като публичните адреси, се показва с размер на шрифта, който може да бъде труден за четене.

Jaxx има професионален дизайн и удобно за начинаещи оформление, какво ще кажете за Exodus?

Изход дизайн

jaxx срещу exodus - портфолио на Exodus

Exodus е не само един от най-добре проектираните портфейли на пазара, но също така е може би и един от най-добре проектираните продукти в криптовалутата. Потребителите ще намерят портфейла красиво подреден с простота, която няма да намерите в повечето други портфейли. Портфейлът има три основни секции; Портфейл, Обмен и Портфолио, и транзакциите се разделят на Изпратено, Получено и Обмен.

Exodus е портфейл без стрес за начинаещи, които започват да използват крипто. Началната страница на портфейла гордо държави че е било, „Изработено с любов от JP и Daniel“, и това показва!

В този кръг на Jaxx срещу Exodus има само един победител. Изходът трябва да се използва като план за това как са проектирани други крипто платформи в бъдеще. Браво, Изход!

Следващата тема, за която искам да говоря, е сигурността. Колко сигурен е Jaxx и дали портфейлът на Exodus е безопасен?

Сигурност

Когато сравнявате Exodus срещу Jaxx за тяхната безопасност, ще откриете, че и двата портфейла споделят функции, но също така се различават по някои важни начини. Нека видим кой портфейл има по-добра сигурност.

Е Jaxx Портфейл Сейф?

Портфейлът Jaxx съхранява частни ключове директно в устройството на потребителя. Това означава, че никой няма достъп до частните ключове, освен потребителя. Портфейлът също е йерархично детерминиран (HD), което означава, че генерира нов адрес всеки път, когато изпращате / получавате средства към / от вашия текущ адрес на портфейла, като начин да запазите баланса си частен. Общата сума на монети / жетони в адресите, от които се изпраща транзакцията, се изпраща. Посочената сума отива към посочения адрес, а останалото салдо отива към новия адрес, който е прикрепен към другите адреси и разбира се мнемоничното семе от 12 думи.

Представете си, че имате 4 сметки. 1 банкнота от двадесет долара, 1 десет и 2 петици. Сега всяка сметка представлява адрес. Сега искате да си купите хубав пуловер за $ 37 с включен данък. Така че вие ​​давате на касата всичките си пари, а те ви връщат 3 долара, които влагате в нов портфейл. Това е начинът, по който HD работи. След това ще имате 4 входа и 2 изхода. 4 сметки за всеки вход и 2 изхода, които са по един, са $ 3 долара обратно към вас и $ 37 за магазина.

Използвайки мнемоничната фраза от 12 думи за архивиране, е възможно да си върнете достъпа до средствата си, дори ако загубите устройството, на което е включен портфейлът ви. Ето защо е изключително важно да запишете резервната си фраза от 12 думи извън устройството и да я пазите. Уверете се, че никой няма достъп до вашата резервна фраза от 12 думи освен вас.

Като се има предвид това, Jaxx е имал няколко грешки в миналото, които са били използвани от хакери за кражба на средства. В началото на 2017г, 400 000 Монети на стойност американски долари са откраднати от портфейлите на Jaxx. Не е известно обаче дали грешката в портфейла или потребителя е виновна. Понякога се откриват грешки в софтуера Jaxx, но те обикновено се отстраняват бързо от екипа на Jaxx.

Хакът в началото на 2017 г. е адресиран от главния технологичен директор на Jaxx Ниланг Вайсън. Ето a линк към публикацията му в Reddit.

Една функция, която Jaxx няма, е двуфакторното удостоверяване. Това е система, при която потребителят се нуждае от два вида парола за достъп до своя акаунт. Първата обикновено е стандартна парола, а втората е код, изпратен до мобилния телефон или приложението за удостоверяване на потребителя, когато той влезе в системата. Липсата на тази основна функция за сигурност ще засегне някои потребители.

Безопасен ли е портфейлът Exodus?

Exodus също не успява да предложи на своите потребители двуфакторно удостоверяване. Причините за това са неясни, но това е функция, която повечето потребители ще очакват да видят в бъдеще. Exodus разчита основно на имейл адреса на потребителя за основната си функция за безопасност, която представлява възстановяване на акаунта с едно щракване. Връзката се изпраща до имейл адреса на потребителя, когато достъпът до акаунта бъде загубен.

Това означава, че потребителите трябва да бъдат уверени, че устройството, което използват, не съдържа грешки и вируси. Загубата на достъп до имейл акаунт може да означава загуба на достъп до портфейла Exodus. Exodus обаче предлага и йерархично детерминирано възстановяване на акаунта.

Технологията HD обаче може да не е в състояние да защити напълно потребителските акаунти. През март 2018 г. екипът на CryptoCoreMedia успя да получи достъп до резервна фраза от 12 думи на потребител на Exodus, като използва проста компютърна част.

Този кръг отново е равен. Нито един портфейл не е 100% устойчив на хакове, но екипите за разработка на Jaxx и Exodus работят усилено, за да подобрят безопасността на потребителите. Те правят това с редовни актуализации на функции и услуги. Те също така предлагат поддръжка директно на потребителите. Но кой предлага най-добрата поддръжка на клиенти от Jaxx срещу Exodus?

Поддръжка на клиенти

За щастие, Jaxx и Exodus имат добри отношения със своите потребители. Нито един портфейл не е напълно отворен, но и двамата полагат големи усилия, за да покажат на клиентите си как работят техните компании.

И двата портфейла публикуват блогове на своите уебсайтове, като Jaxx предоставя особено подробни описания на проблемите, които има, и решения, които използва за тяхното решаване. Jaxx и Exodus публикуват редовни актуализации и предупреждения за измами и рискове за своите последователи в Twitter.

Оплаквания и запитвания могат да се отправят по имейл и двата екипа имат добра репутация за бърз отговор. JP Richardson от Exodus и Daniel Castagnoli също говорят директно с потребителите си Отпуснат.

Jaxx и Exodus помагат да се промени начина, по който хората мислят за криптовалутите. Заедно с други професионални крипто платформи – като Coinbase и Binance – Jaxx и Exodus предлагат услуги, на които клиентите могат да се доверят. И така, Jaxx срещу Exodus? Не и този път! Всеки е победител в този кръг!

Това е почти всичко за моя преглед Exodus срещу Jaxx. Преди да вземете окончателното си решение за това кой портфейл смятате за най-добър, нека погледнем назад към най-важните характеристики и на двете. Какъв по-добър начин да направите това, отколкото със сравнителна диаграма Jaxx срещу Exodus?

Таблица за сравнение

Jaxx Изход
работен плот Да Да
Подвижен Да Не
Уеб Да Не
Мултивалута Да (60+) Да (80+)
Такси Ниска Среден
Начинаещ приятелски Да Да
Йерархично детерминистичен Да Да
Двуфакторно удостоверяване Не Не
Цялостна сигурност добре добре
Поддръжка на клиенти Отлично Отлично

Заключение

В този преглед Exodus срещу Jaxx отговорих на някои важни въпроси като безопасен ли е портфейлът на Exodus? И как се решават таксите за портфейла на Jaxx? Единственият въпрос, на който не съм отговорил, е кой портфейл е по-добър?

Е, истинският победител в състезанието между Jaxx срещу Exodus е крипто общността. Хората, които поддържат криптовалути от самото начало, най-накрая са възнаградени с висококачествени услуги. Jaxx и Exodus са високопрофесионални приложения, които се отнасят с уважение към своите клиенти.

Таблица: Функциите за сигурност на портфейлите Jaxx и Exodus

Jaxx и Exodus и двамата са приятелски настроени за начинаещи, но също така са достатъчно напреднали, за да могат да се насладят на криптовалутите! Ако разработчиците продължават да произвеждат продукти като тези, тогава бъдещето на крипто може да бъде много вълнуващо за всички нас. Най-хубавото е, че не е нужно да избирате между Jaxx и Exodus, можете да ги използвате и двете!

И така, какво мислите? Има ли нещо, което забравих да спомена? Кажете вашето мнение и ми кажете какво мислите!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me

Adblock
detector