Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Какво е Dogecoin? Ръководство за начинаещи

Ако хората знаят само едно нещо криптовалута, тогава това едно нещо би било свързано Биткойн. Ако биткойн беше поп звезда, щеше да бъде Елвис, на Бийтълс и Майкъл Джексън всичко в едно. Може дори да е така Тейлър Суифт както и! И все пак ние сме тук, за да разберем какво е Dogecoin, така че нека да започнем.

Хората са склонни да говорят много за биткойн. Може лесно да забравите това има стотици други криптовалути. Някои от тези криптовалути може дори да е по-добре отколкото биткойн.

Но криптовалутите не са просто цифрови активи, те могат да бъдат и общности.

Едно altcoin с нарастваща общност е Dogecoin. В това ръководство ще ви разкажа за начина, по който Dogecoin започна, как се използва и защо е популярен. Така че, когато някой ви попита „какво е Dogecoin?“, Ще имате отговора.

Не само това, но и след като прочетете това ръководство, ще можете да го направите вземете си малко Dogecoin, и също знам къде да го съхранявате, също!

В момента криптовалутата DOGE процъфтява, просто погледнете как цената скочи само за няколко дни!

Купете Dogecoin: цена на Dogecoin.

КУПЕТЕ моментално Dogecoin на Binance!

Историята на Dogecoin започва през 2013 г., така че нека да започнем там…

Търсите най-сигурното място за закупуване на BTC? Събрах най-добре оценените крипто борси, които бяха одобрени като най-сигурните платформи за закупуване на BTC по-долу, така че погледнете.

Доставчик Visa / Mastercard Налични крипто Нашата оценка Преглед на Coinbase ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Litecoin
 • + Още 30

9.8 Прочетете отзива Посетете сайта Binance Review ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Кардано
 • + Още 150

9.6 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на Coinmama ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Биткойн Кеш
 • +Още 7

9.4 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на Kraken ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • ЧЕТКА
 • + Още 37

9.1 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на eToro ДА


 • Биткойн
 • Биткойн Кеш
 • Ethereum
 • +Още 3

8.6 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на KuCoin ДА

 • Биткойн
 • Ethereum
 • Монеро
 • + Още 210

8.5 Прочетете отзива Посетете сайта Преглед на обмен на Близнаци ДА

 • Биткойн
 • Биткойн Кеш
 • Ethereum
 • +Още 21

8.4 Прочетете отзива Посетете сайта Най – известен 729 отзива 9.8 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива Избор на редактора 1279 отзива 9.6 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 816 отзива 9.4 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 1174 Отзиви 9.1 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 453 отзива 8.6 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 563 отзива 8.5 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива 603 отзива 8.4 Банков превод: ДА Посетете сайта Прочетете отзива

Професионалисти

 • Много управлявана от общността криптовалута
 • Насочена към обучение за технологията блокчейн
 • Множество благотворителни дарения, направени от общността

Минуси

 • Висока волатилност
 • Повече от "шега" монета
 • Много зависим от общността

Какво е Dogecoin? Историята на монетата „Уау“

До декември 2013 г. си струваше един биткойн 1083,14 долара. Светът започва да приема сериозно криптовалутата. Били Маркус и Джаксън Палмър смятат, че криптовалутата се приема твърде сериозно. Те смятаха, че крипто трябва да се занимава с забавление, а не само с пари. И така, те решиха създайте своя собствена монета. И така, каква е тази забавна монета? Какво е Dogecoin?

Какво е Dogecoin: Логото на Dogecoin.

Dogecoin стартира на 6 декември 2013 г. Неговият талисман е популярен мем на куче Шиба Ину и начинът на изписване и произнасяне е заимстван от интернет куклен театър. Готино, а?

Интернет се развълнува много от тази смела нова монета и започна да пита: „Е, какво е Dogecoin?“. Един отговор е – това е монета с куче върху нея! Но това не е цялата история.

Това, което започна като малка шега, сега се превърна огромна крипто общност. Dogecoin е известен като „приятелска” монета и с добра причина. От своя успех, Dogecoin е известен със своите благотворителни дарения и други добри каузи.

Феновете на Dogecoin се наричат ​​Shibes! Те дори имат свой собствен език шибе. Състои се от забавни счупени английски термини и фрази като „толкова невероятно“, „много благодарно“ и „много произведения“. Има дори мем Шибе генератори можете да опитате. Ето един, който направих само за вас!

Какво е Dogecoin: Doge meme.

Феновете на Dogecoin са специална група и са използвали Dogecoin, за да направят някои специални неща. Какви неща, ще попитате? Прочетете!

Как се използва Dogecoin?

Сега знаете малко какво е Dogecoin, да видим как се използва. Общността на Dogecoin използва своя размер, за да поддържа добри каузи по целия свят.

 • През 2014 г. общността на Dogecoin повдигна 50 000 долара да помогне за изпращането на ямайския отбор по бобслей на зимните олимпийски игри в Сочи.
 • За Световен ден на водата (22 март 2014 г.), повдигнати лоялни Шиби 30 000 долара за подпомагане на изграждането на кладенци с чиста вода в долината Тана, Кения.
 • Шибъри дори са опитвали NASCAR (Северноамерикански стокови автомобилни състезания). През март 2014 г. Shibes плати 55 000 долара да спонсорира шофьор на име Джош Уайз. Уайз се състезаваше в тематична кола на Dogecoin!

Dogecoin също има голям брой последователи в социалните медии. Reddit е домакин на оживена група Shibe, която може да си дава бакшиши с Dogecoin за публикуване на добро съдържание. Те също могат да използват платформата, за да събират пари за добри каузи. Благотворителните организации Dogecoin, които използват Reddit като платформа, включват Чорапи ForTheHomeless и DogePizza.

И така, сега знаете историята на Dogecoin и как се използва. Знаете също, че има много фенове, но колко голям е Dogecoin като валута? Нека да разгледаме числата.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Какво е Доджкойн Уърт?

Краткият отговор е, не много. Днес (19.08.2020 г.) един Dogecoin струва само $ 0,003410!

въпреки това, Dogecoin няма ограничение на предлагането. Това означава, че има безкрайно количество Dogecoin и така цената няма да се увеличи толкова, колкото другите монети харесват Litecoin и Биткойн които имат ограничени доставки.

Ще има само 21 милиона биткойни. Има обаче почти 114 милиард Dogecoin в обращение в момента. Това прави Dogecoin чудесен за малки транзакции, поради което се използва за бакшиши и дарения.

Какво е Dogecoin: Dogecoin на клавиатура.

Така че, цената на един Dogecoin е под 1 цент, но това не означава, че Dogecoin е безполезен. Dogecoin има пазарна капитализация от 330 900 232 долара към днешна дата, но беше над 1 милиард щатски долара през Януари 2018 г.!

Забележка: Пазарната капитализация (или пазарната капитализация) е това, което струва общият брой монети на пазара.

Всички тези цифри са страхотно забавление (нали?), Но как наистина работят транзакциите на Dogecoin? Нека погледнем.

Технологията зад Dogecoin

Любопитно какво е технологията Dogecoin? Е, всички криптовалути са базирани на блокчейн технология. Blockchains са огромни цифрови бази данни (понякога наричани счетоводни книги), които съхраняват информация за транзакциите. Всяка транзакция, направена с Dogecoin, се съхранява в блокчейна Dogecoin.

Информацията за блокчейн не се съхранява на едно място, а се съхранява навсякъде извикани хиляди компютри възли. Ето защо се наричат ​​блокчейн децентрализирани мрежи. Blockchains не работят на централизиран сървър.

Какво е Dogecoin? Ръководство за начинаещи

Нека разгледаме как работи транзакцията в блокчейна Dogecoin. Ще използвам международните основатели на Dogecoin като пример:

Джаксън живее в Австралия. Били живее в Америка. Представете си, че Джаксън иска да изпрати пари на Били без да използвате банка или да плащате такси за обмен. Джаксън решава да използва Dogecoin.

 1. Джаксън изпраща 10 DOGE на Били.
 2. Компютрите (възлите) на блокчейна на Dogecoin проверяват, за да се уверят, че Джаксън трябва да изпрати 10 DOGE. Ако повече от половината от всички възли в мрежата се съгласят, че Джаксън трябва да изпрати 10 DOGE, тогава транзакцията може да се случи. Транзакцията вече може да бъде добавена към блокчейна.
 3. Били получава 10 DOGE.

Възлите получават награда за проверка на транзакции. Наградата е нов Dogecoin. Това се нарича добив. Какво е Копаене на Dogecoin?

Dogecoin Mining

Когато възел се опитва да потвърди Dogecoin транзакция, той се въвежда в вид лотария. Тази лотария включва отгатване на код, който се дава на най-новия блок от транзакции, добавен към блокчейна. При което наградата (или наградата) за възела, който разработва правилния код, е 10 000 DOGE.

Тази лотария Dogecoin се случва веднъж на всяка минута. Това означава, че всяка минута се потвърждава нов набор от транзакции Dogecoin.

Какво е Dogecoin: Dogecoin добив.

Времето за транзакция на Dogecoin е много по-бързо от Bitcoin или Litecoin. Това е друга причина, поради която тя стана толкова популярна като бърз онлайн съвет или дарение.

За да работи транзакцията в примера, Джаксън и Били ще се нуждаят от нещо повече от блокчейн Dogecoin. И двамата ще изискват портфейл Dogecoin. Сега, след като знаете какво е добив на Dogecoin, нека разберем какво е портфейлът на Dogecoin?

Портфейли Dogecoin

Крипто портфейл не е като истински портфейл, в който държите хартиени пари и метални монети. Криптовалутите са цифрови, което означава те съществуват само на компютри. Крипто портфейлите са мястото, където съхранявате информацията, необходима за използването на вашата криптовалута. Тази информация включва публични и частни ключове.

Забележка: Публичният ключ е като имейл адрес, на който може да се изпраща криптовалута. Всеки в мрежата може да го види. Частен ключ е като паролата за този имейл адрес. Много е важно да пазите личните си ключове в безопасност!

Има четири видове портфейли на Dogecoin, от които да избирате

 • Софтуерни портфейли: Dogecoin предлага два софтуерни портфейла за изтегляне.
 • Dogecoin Core: Това съдържа цялата блокчейн Dogecoin. Изтеглянето може да отнеме много време. С това вашият компютър става възел на Dogecoin.
 • MultiDoge: Това е светлина. Това означава, че съхранява достатъчно информация, за да използва Dogecoin, но компютърът ви няма да стане пълен възел.
 • Онлайн портфейли: Портфейли като Dogechain ви позволяват да използвате блокчейна Dogecoin, без да съхранявате нищо от него на вашия компютър.
 • Хартиени портфейли: Това са портфейли за печат че можете да държите в ръката си. Това е сигурен начин за съхраняване на вашия Dogecoin. Можете да направите хартиен портфейл на сайтове като нето.
 • Хардуерни портфейли: Това са сменяеми хардуерни устройства, като USB стикове. Те могат да бъдат доста скъпи, Keepkey е $ 68 и Ledger Nano е 96 долара. Отново, това са сигурен начин за съхраняване на вашия Dogecoin.
 • Бърз съвет: Препоръчително е да използвате комбинация от различни портфейли, когато съхранявате крипто. Това предотвратява кражбата на всички ваши Dogecoin, ако някой е хакнал портфейла ви.

  Доджкойн борси

  Криптовалутните борси са уебсайтове, където можете да купувате и продавате криптовалути. Можете да купувате и продавате Dogecoin на повечето крипто борси. И така, какъв е най-добрият обмен на Dogecoin? Борсите, които имат най-високите 24-часови обеми на търговия с Dogecoin, са Bit-Z и Bittrex.

  Като каза, че все пак най-доброто място за закупуване на Dogecoin все още се счита за Binance.

  Binance често се счита за една от най-добрите платформи за криптообмен, общо взето. Той предлага някои невероятни функции за сигурност, и хоства много различни крипто монети за да търгувате и обменяте. Dogecoin е един от тях!

  Забележка: 24-часовите обеми на търговия са общото количество монети, които са закупени и продадени за един ден.

  Когато използвате размяна на монети, ти ще трябва да плащат такси. Ако искате да получите безплатен Dogecoin, можете да посетите кран Dogecoin. Кранът Dogecoin е уебсайт, където можете да изпълнявате задачи в замяна на безплатен Dogecoin. Задачите включват: гледане на реклами, попълване на анкети или игра на лотария.

  Какво е Dogecoin? Ръководство за начинаещи

  Може би си мислите: „Хей, ако трябва да изпълнявам задачи, тогава Dogecoin наистина не е безплатен!“ Ще имате право да мислите така. Кранчетата всъщност не дават безплатни Dogecoin и понякога изобщо не изплащат никакви Dogecoin!

  Важно: Трябва да бъдете много внимателни, когато използвате портфейл, борса или кран Dogecoin. Всъщност трябва да бъдете внимателни, когато се занимавате с портфейл или борса за криптовалута.

  И така, колко безопасен е Dogecoin изобщо? Нека разберем.

  Сигурен ли е Dogecoin?

  Dogecoin е имал няколко проблема със сигурността от стартирането му.

  Dogewallet

  На 25 декември 2014 г. беше хакнат портфейл на Dogecoin, наречен Dogewallet. Хакерите откраднаха 21 милиона Dogecoin, което струваше около 12 000 долара. Знам какво мислите. Кой би откраднал сладки кучешки монети на Коледа? Въпреки това, общността на Dogecoin повдигна 13 000 долара за изплащане на потребители, загубили пари.

  Какво е Dogecoin: друг Dogecoin мем.

  51% атаки

  Технологията на блокчейн е много безопасно. Блокчейнът на Dogecoin никога не е бил хакнат. Всички блокчейни – включително Dogecoin – са изложени на риск от 51% атаки.

  A 51% атака е когато повече от половината блокчейн попада под контрола на един човек или група. Ако това се случи, тогава тази група може да добави невалидни транзакции към блокчейна. Това би било измама и би било лошо за всяка криптовалута, която е станала жертва на тази хак атака.

  Когато Dogecoin стартира за първи път, той беше изложен на 51% атака. За да спрат това, разработчиците на Dogecoin изградиха обединена операция за копаене с Litecoin през 2014 г. Двете валути вече могат да се смесват заедно. Което прави и двете мрежи по-сигурни.

  Какво е Dogecoin: Dogecoin и Litecoin се обединиха.

  Moolah

  През септември 2017 г. член на общността на Dogecoin беше арестуван във Великобритания за измама. Райън Кенеди откри Dogecoin борса, наречена Moolah използвайки името Алекс Грийн. Moolah фалира и се смята, че Кенеди може да е откраднал парите на потребителя.

  Общността се беше доверила на Кенеди и той ги излъга. Смята се, че е така първият процес за крипто измами. Джаксън Палмър напусна лидерската си роля в Dogecoin през април 2015 г. Той е намекна че напусна заради Кенеди и фалита на Moolah.

  Тези проблеми показват две неща:

  1. Технологията Blockchain е в безопасност, но нещата, които идват с нея, не винаги са напълно безопасни.
  2. Общността на Dogecoin е силна – имаше някои проблеми, но все още продължава.

  Говорих много за миналото на Dogecoin. И така, какво ще прави Dogecoin в бъдеще?

  Какво следва да прави Dogecoin?

  Разработчиците на Dogecoin не са направили значителни промени в монетата от 2015 г. Това означава, че Dogecoin може да остане назад и е защо Shibes напускат Dogecoin, за да се присъединят към по-напреднали платформи като Ethereum.

  И така, какво прави Dogecoin? Защо няма актуализации? Е, за съжаление, Dogecoin има само трима разработчици и те са доброволци на непълно работно време! Една от силните страни на Dogecoin е неговата спокойна и забавна общност. Това обаче също е слабост, защото другите валути са много по-професионални.

  Какво е Dogecoin: Dogecoin и фиат пари.

  Дори Джаксън Палмър го има казах че криптовалутата е балон. Той също така каза, че всяка технология, която не е актуализирана от три години, не струва стотици милиони долари.

  Забележка: Балонът е продукт с пазарна стойност, много по-висока от реалната му стойност. Когато се появи „балон“, пазарната стойност може да спадне много бързо.

  Не всичко е лошо! Един от разработчиците на Dogecoin, Рос Никол, има казах че той работи по актуализация. Тази актуализация трябва да направи платформата по-безопасна и по-стабилна. Това също може да означава, че стойността на Dogecoin може да се повиши.

  Сравнете Dogecoin рамо до рамо с други

  Знаеше ли?

  Сравнете Dogecoin рамо до рамо с други

  Всички крипто борси може да изглеждат подобни на вас, но те са НЕ еднакво!

  Да! Покажете ми таблицата за сравнение

  Такъв Заключение

  Когато попитаме „какво е Dogecoin?“, Отговорът е прост. Dogecoin е една от стотиците криптовалути, които следва Биткойн в крипто борса пазар.

  Въпросът, който трябва да си зададем, е „какво прави Dogecoin по различен начин?“ Отговорът на този въпрос е по-важен. Dogecoin изгражда общност. Той изгражда място, където хората могат да се забавляват, да извършват добри дела и да научат за криптовалутата.

  Ако искате да си вземете малко Dogecoin, процесът ще бъде нещо подобно:

  1. Първо се регистрирайте в един от крипто борсите които поддържат и предлагат Dogecoin като опция за покупка или търговия (т.е.. Binance).
  2. На повечето от тези платформи ще трябва регистрирайте се и потвърдете самоличността си – Направи го.
  3. След това намерете Dogecoin в един от листингите.
  4. Изберете метода за това как искате да закупите някои Dogecoin (кредитна или дебитна карта, банков или банков превод и т.н.).
  5. Това е! Единственото, което остава да направим сега, е съхранявайте новите си монети в портфейл. Най-сигурният ви вариант би бил хардуерен портфейлТрезор е добър пример.

  Хора, които са купували Dogecoin преди няколко дни или дори по-рано успяха да умножат приходите си!

  Купете Dogecoin: цена на Dogecoin.

  Купете Dogecoin СЕГА!

  Blockchain е най-важната технология на 21 век досега и има силата да направи света по-добро място. Може да бъде лесно да забравите това, защото всичко, за което всеки говори, е цената на биткойн!

  Dogecoin е празник на крипто, това е блокчейн парти и всички са поканени, включително и вие!

  И така, след като прочетете това ръководство, кой е вашият любим случай на използване на Dogecoin?

  Съдържанието, публикувано на този уебсайт, няма за цел да даде някакъв вид финансови, инвестиционни, търговски или други форми на съвет. BitDegree.org не подкрепя или предлага да купувате, продавате или държите какъвто и да е вид криптовалута. Преди да вземете финансови решения за инвестиции, консултирайте се с вашия финансов съветник.

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me
  Adblock
  detector