Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Прогноза за цената на байткойни: 2021 г. и след това

Вие мислите за закупуване на Bytecoin, но не сте сигурни дали сега е точното време? Или може би вече държите някои, но искате да разберете дали трябва да продавате или държите и търсите прогноза за цената на Bytecoin? Е, попаднали сте на правилното място!

В моето ръководство за прогнозиране на цените на Bytecoin ще покрия всичко, което трябва да знаете. Първо ще ви дам кратък преглед на това какво всъщност представлява проектът Bytecoin. След това ще обясня накратко значението на разбирането, че прогнозите за ценообразуване трябва да се приемат с повишено внимание, тъй като те са точно това – прогнози!

След това ще бъдете настроени да разгледате някои от факторите, които биха могли да повлияят на цената му, заедно с някои примери за други прогнози за цените на Bytecoin. До края му трябва да имате по-добра представа какво искате да направите!

И така, какво чакаш? Нека започнем, като се уверим, че знаем какво всъщност е проектът Bytecoin!

Какво е Bytecoin

Bytecoin е криптовалута, специализирана в частни и анонимни транзакции, позволяваща на всеки по света да изпраща и получава средства, без да разкрива самоличността си. Създаден е през 2012 г. от група анонимни разработчици, които и до днес все още остават неизвестни.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Изпращайки средства чрез блокчейн Bytecoin, отнема само 2 минути, преди преводът да бъде потвърден. Това е много по-бързо от използването на биткойн, което отнема до 10 минути.

Друга ключова разлика е, че Bitcoin позволява на потребителите да виждат много информация за транзакциите в публичната блокчейн, но транзакциите Bytecoin използват нещо, наречено "Звънене подписи", което означава, че всичко остава частно.

Въпреки че Bytecoin използва Proof-of-Work като Bitcoin, има малка разлика. Биткойн (който използва нещо, наречено алгоритъм SHA-256), дава на хората най-скъпия хардуер най-голям шанс да спечелят наградата за добив.

Въпреки това, Bytecoin (който използва нещо, наречено Egalitary Proof-of-Work) позволява на хората да добиват, използвайки основни GPU и CPU, което го прави много по-справедлива система.

Родната криптовалута Bytecoin се нарича още BCN и общо ще има максимално предлагане от 184 470 000 000 монети.

Така че сега, след като знаете какво всъщност прави монетата, следващата част от моето ръководство за прогнозиране на цените на Bytecoin ще се увери, че разбирате, че прогнозите винаги трябва да се приемат с повишено внимание.

Важна забележка относно прогнозите за ценообразуване на криптовалута

В действителност никой не може да предсказва бъдещето, защото ако можехме, всички щяхме да сме много богати. Това важи особено за криптовалутната индустрия, тъй като пазарите са наистина нестабилни. Понякога можете да получите монета, която се покачва с повече от 1000% за един ден, без ясно обяснение защо се е случило.


Най-важният индикатор за това дали дадена криптовалута се покачва или намалява са събитията от реалния свят. Например, ако дадена криптовалута формира партньорство с наистина голяма компания, тогава цената й вероятно ще се повиши. От друга страна, ако криптовалутата претърпи хак, тогава цената вероятно ще падне. Не забравяйте обаче, че това не винаги е така.

Никога не трябва да вземате решение за инвестиция само въз основа на прогноза на цената. Винаги провеждайте собствени независими изследвания и се уверете, че разбирате, че прогнозите не са нищо повече от мнения.

След като отстраних това, следващата част от прогнозата ми за цената на Bytecoin ще разгледа някои от нещата, които биха могли да повлияят на стойността на Bytecoin през 2018 г..

Прогноза за цената на Bytecoin 2018

За да ви дадем представа колко внимателни трябва да бъдете, когато разглеждате прогнозите за цените на Bytecoin „Експерт“, разгледайте следното изображение.

Прогноза за цената на Bytecoin за 2018 г.

Тази прогноза за ценообразуване беше публикувана от страница в Twitter през януари 2018 г., която се нарича „Фондация Bytecoin“ и те имат почти 6000 последователи. Има някои ясни проблеми с тези прогнози, които ще обясня по-долу.

Когато говоря за пазарна капитализация, това е най-добрият начин да разберем колко струва общо криптовалутата въз основа на текущата пазарна цена. Това се постига чрез умножаване на текущата цена на криптовалутата спрямо общото количество монети в обращение.

Например, ако имаше 1 милион монети и всяка монета струваше 0,50 долара, тогава общата пазарна капитализация щеше да бъде 500 000 долара.

Според горната прогноза за цената на Bytecoin, през декември 2018 г. цената ще бъде $ 7,5850. Когато умножите това по общото предлагане от малко над 184 милиарда, това ще даде на Bytecoin обща пазарна капитализация над $ 1,3 трилиона.

За да ви покажа защо това е нелепа прогноза за цените на Bytecoin, Apple – една от най-ценните компании в света, имаше обща пазарна капитализация от $ 953 милиарда през юни 2018 г. Наистина ли вярвате, че това ще се случи? Ако е така, колко ще струва биткойн?!

Фондацията Bytecoin прогнозира, че Bytecoin ще достигне $ 0,2680 през май 2018 г., но най-високата стойност е $ 0,017. След това цената продължи да намалява и Bytecoin струва само $ 0,00019 през януари 2021 г. И така, какви други прогнози за цените на Bytecoin са там?

Една от най-реалистичните прогнози е от Cryptoground, която смята, че цената на BCN може да се увеличи до $ 0,0006 до края на 2021 г..

Прогнози за цените на Bytecoin2021 и след това!

Попаднах на уебсайт, наречен CoinLiker, който твърди, че се фокусира специално върху прогнози за криптовалута. Според техния ценови модел те вярват, че Bytecoin ще достигне $ 0,2775 до края на юни 2018 г..

Най-високата цена, която Bytecoin е достигала преди, е 0,01541 долара, което се случи през януари 2018 г. Това означава, че ще трябва да увеличи цената си с приблизително 1700%. От 2018 г. обаче цената на Bytecoin продължава да намалява и в момента струва само $ 0,00019.

В действителност, както споменах по-рано, цената на криптовалутата може да се покачи или намали много бързо, така че увеличаването на този размер не би било невъзможно. Например, през 12-те месеца на 2017 г., Ethereum увеличи цената си с 10 000%!

CoinLiker също така предлага прогноза за цената на Bytecoin за 2023 г., където според тях цената му ще нарасне до 0,6792 долара. Връщайки се към изчисленията ми за пазарна капитализация, това означава, че общата стойност на Bytecoin ще бъде на 124 милиарда долара.

4 години обаче са много време, особено в криптовалутната индустрия. Така че, прогнозата много добре може да се окаже вярна! Кой знае?!

CoinLiker обаче не предоставя никакви данни, обясняващи как са стигнали до прогнозата си за цените на Bytecoin. Това затруднява решаването дали прогнозите са надеждни или не. Имайки предвид това, мисля, че е най-добре да обсъдя някои от нещата, които биха могли да доведат до покачване на цените му, със специфичен фокус върху пътната карта на Bytecoin.

Пътна карта на Bytecoin – Как това може да повлияе на цената?

Преди да разгледам някои от ключовите събития, очаквани в пътната карта на Bytecoin, помислих, че би било добра идея да поговорим за случилото се през първите три години на проекта.

През първите три години на търговия монетата BCN практически не видя никакъв интерес. Всъщност дневните обеми на търговия бяха само няколко хиляди долара. След това, през май 2017 г., след почти 12 месеца липса на комуникация от екипа, Bytecoin изведнъж обяви, че работят усилено за реализирането на целите си.

Това доведе до огромен скок на цените, където цената премина от $ 0,0002 на $ 0,0048 за по-малко от 2 седмици търговия. Въпреки че тези цифри не звучат много, това всъщност показва увеличение с 2300%!

Това ни показва, че дори малка актуализация като горепосочената може да доведе до значително увеличение на цените на Bytecoin! По-големи новини обаче дойдоха през май 2018 г., където основната криптовалутна борса Binance обяви, че ще започне да изброява Bytecoin. Това всъщност е наистина добра новина, тъй като Binance е отговорен за близо 2 милиарда долара дневен обем на търговия.

Само за първите няколко часа след обявяването на Binance цената му се е увеличила с почти 166%, само за да се повреди мрежата, тъй като не може да се справи с обема! Много хора вярват, че това би могло да бъде големият шанс на Bytecoin да постигне реални печалби, но технологията му го оставя.

В резултат на първия голям етап от 2018 г. Bytecoin ще изпълни хард форк, който е планиран за края на август. Хард форк е, когато кодът на блокчейн се копира, но се правят промени, за да се подобри. Според екипа на Bytecoin това ще направи мрежата по-сигурна и стабилна.

След като хард вилката е завършена, ще трябва да бъде тествана. Ако всичко е успешно, това може да доведе до увеличение на цената. Пълният списък с функции, които Bytecoin се стреми да постигне, все още не е публикуван, но те съветват, че искат да инсталират динамична система за такси.

Пътна карта за развитие на Bytecoin за 2018 г.

Въпреки че това означава, че таксите за транзакции могат да се увеличат, когато мрежата е по-натоварена, тя гарантира, че транзакциите не са блокирани в блок, така че обикновено е нещо добро. Именно събития като това са най-надеждният начин за прогнозиране на цената на Bytecoin.

След хард форка, Bytecoin планира да пусне Public Testnet през Q3 или Q4. Това ще позволи на всеки да тества нови софтуерни идеи, които разработчиците на Bytecoin измислят, като оставя коментари и предложения.

Това може да бъде наистина успешно допълнение към проекта Bytecoin, тъй като ще позволи на общността да излезе с нови идеи и подобрения. Отново, успехът на този конкретен ъпгрейд може да види цената на Bytecoin да се увеличи.

За съжаление, това се отнася до пътната карта на Bytecoin, така че е трудно да се правят други прогнози въз основа на техните цели за развитие.

Така че сега, когато обсъдих наличността на прогнозите за цените на Bytecoin за 2021 г. и след това, както и някои от събитията в тяхната пътна карта, които могат да повлияят на цената, сега ще провеждам дискусия дали според мен това е добра инвестиция.

Добра инвестиция ли е Bytecoin?

Преди да дам мнението си, мислех, че ще дам да се разбере, че моето ръководство за прогнозиране на цените на Bytecoin не е финансов съвет. Както всички прогнози, това не е нищо повече от мнение. Винаги трябва да провеждате собствени изследвания, преди да направите инвестиция.

Както и да е, вярвам, че има и двете добри точки, които биха могли да увеличат стойността на Bytecoin, но също така вярвам, че има и отрицателни точки.

Първо, по отношение на технологията, тя има много предимства пред най-популярната криптовалута, която е биткойн. Както споменах по-рано, Bytecoin може да потвърди транзакция за 2 минути, докато Bitcoin отнема 10 минути. Bytecoin също е по-анонимен от Bitcoin, което улеснява много изпращането на транзакции частно.

Има обаче всъщност други монети за поверителност, които се представят по-добре от Bytecoin. Те включват Dash, който е в състояние да потвърди транзакция само за няколко секунди чрез своя протокол InstantSend.

Също така мисля, че хард форкът може да бъде важно събитие, тъй като екипът на Bytecoin планира да добави някои нови функции. Все още никой не знае какви са, така че ще трябва да изчакаме и да видим.

От друга страна, има и няколко проблема, за които вярвам, че цената на Bytecoin може да падне. Първо, правителствата не обичат монетите за поверителност, тъй като затруднява установяването дали техните граждани използват технология за извършване на престъпление.

Например в Япония, която вероятно е една от крипто-приятелските нации в света, техните регулатори започват да оказват натиск върху борсите за криптовалути, за да спрат да изброяват монети за поверителност. Ако това се случи в индустрията, цената на Bytecoin може да бъде много силно повлияна.

На второ място, аз също съм малко загрижен, че екипът за разработка на Bytecoin реши да остане анонимен. Ако някога нещо се обърка с проекта, няма да има начин да се разбере кой стои зад него.

В този смисъл ми е трудно да посъветвам дали Bytecoin е добра инвестиция. В крайна сметка трябва да вземете решение въз основа на собствените си изследвания.

Заключение

И това е краят на моето ръководство за прогнозиране на цените на Bytecoin! Надявам се, че предоставената от мен информация е била от полза за процеса ви на вземане на решения. Ако сте прочели ръководството ми от началото до края, трябва добре да разберете какво представлява проектът Bytecoin и какви други хора смятат, че цената му ще бъде през следващите няколко години.

Както ще видите, прогнозите за ценообразуване могат да варират в зависимост от това кой ги дава, така че винаги обмисляйте как са стигнали до заключението си. Също така съм обяснил някои от събитията, които биха могли да накарат Bytecoin да нарасне, както и да падне.

Най-важното е, че разбирате, че прогнозите за цените са само нечие мнение, затова се опитайте да четете колкото се може повече.

Какви са вашите мисли за пътя на Bytecoin? Мислите ли да направите инвестиция или вече държите монети и искате да знаете дали трябва да държите или продавате? Кажете ми сегашната си ситуация и по-важното какво планирате да направите!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector