Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Копаене на Electroneum: Как да добивам Electroneum?

Electroneum (ETN) е малко новост в света на криптовалутите. Естествено, темите за добив на Electroneum също са нови. Той е създаден през 2017 г., когато екипът зад него пусна първоначално предлагане на монети (ICO), за да събере пари, за да плати за развитието на проекта. Днес това е 77-ата по големина цифрова валута. Тя има пазарна капитализация от около 142 милиона долара.

Идеята на Electroneum е да направи криптовалутата достъпна за всички. Екипът зад проекта създаде много лесен за използване софтуер и го направи достъпен на много различни устройства. Потребителите на мобилни телефони и компютри могат да настроят софтуера, необходим за добив на Electroneum, само с няколко щраквания.

Въпреки че е много лесно да започнете да копаете Electroneum и потребителите не се нуждаят от специален хардуер, все пак може да бъде малко страшно – особено ако не сте технически тип човек! Ето защо създадохме това удобно ръководство за добив на Electroneum.

По време на ръководството ще се стремим да отговорим на следните въпроси: Какво е Electroneum? Как работи добивът на Electroneum? Какъв софтуер имам нужда? Как да започна? Колко пари мога да спечеля като миньор на Electroneum?

Това ръководство ще ви послужи за влизане в добива на Electroneum и вероятно копаенето на криптовалута като цяло. Това е така, защото Electroneum е една от най-лесните за добив цифрови валути.

До края на ръководството трябва да знаете: какво е Electroneum, как да започнете с добива на Electroneum както на обикновен компютър, така и на мобилен телефон и дали ще бъде изгодно да опитате сами.

Преди да се заемем с работата обаче, трябва да знаете, че има толкова много по-лесни начини за получаване на Electroneum криптовалута. Просто изберете a надежден обмен на криптовалута и го купете незабавно.

Също така, независимо дали е ETN, BTC или ETH, от решаващо значение е да изберете надежден хардуерен портфейл. Някои от най-препоръчителните опции включват Ledger Nano X и Trezor Model T.

Какво е Electroneum (ETN)

Преди да се заемем с добива на Electroneum, нека започнем с основите. Electroneum е криптовалута, която се основава на друга цифрова монета, наречена Monero (XMR). Използва се за извършване на плащания от един човек на друг. Най-добрата (и евентуално променяща се в света) част за цифровите валути като Electroneum, Monero и особено Bitcoin е, че никой не трябва да ви дава разрешение да ги използвате. Всичко, от което се нуждаете, е интернет връзка и адрес на портфейла.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Подобно на Monero, поверителността е много важна част от проекта Electroneum. Невъзможно е да се търсят салда и никой не може да разбере от кой портфейл е дошла транзакцията. Това дава както на Electroneum, така и на Monero качество, което биткойните нямат – заменяемост.

Възможно е да се проследяват транзакции с биткойн между потребители. Това означава, че потребителят може да разбере дали биткойн е замесен в престъпление. Това е лошо качество за парите.

Например може да получите биткойн, който някой някога е използвал за закупуване на наркотици или неприличен материал. Дори ако сте го получили за нещо толкова невинно, колкото да продадете нещо OpenBazaar, когато се опитате да похарчите биткойн другаде, получателят може да реши да го отхвърли. Въпреки че не сте извършили престъпление, биткойнът може да се счита за „опетнен“ поради миналото си.


Благодарение на техните функции за поверителност е невъзможно да се каже откъде произлизат Electroneum или Monero. Това означава, че и двете валути могат да се считат за взаимозаменяеми.

Какво прави Electroneum Special?

Electroneum се различава от Monero, защото екипът зад него се опита да направи възможно най-лесен за използване. Идеята е, че влизането в криптовалута трябва да бъде толкова просто, колкото изтеглянето на приложение на вашия компютър или телефон.

Днес може да бъде доста трудно да се докопате до някаква криптовалута. Това означава, че много хора, които искат да влязат в крипто, са отблъснати от различните стъпки, които може да предприеме. По-новите потребители не винаги искат или просто не могат да проверят самоличността си, като изпращат чувствителни документи на странни хора или компании онлайн.

Нещо повече, огромен брой хора от развиващия се свят не можаха да се регистрират за размяна, тъй като нямат никаква форма на идентификация или банкова сметка за закупуване на криптовалути с.

След това са таксите. Услуги като Coinbase налагат големи такси за закупуване на криптовалути. Това прави още по-малко вероятно по-бедните потребители в развиващите се страни да купуват цифрови валути. Това е жалко, защото цифровите валути могат да имат най-голямо въздействие в тези страни.

Много хора в тези държави може да нямат банкови сметки, но много хора в тях имат мобилен телефон. Ето защо екипът зад Electroneum се стреми да разработи приложения, подходящи за потребителите на телефони, за да копаят Electroneum, както и да ги изпращат и получават.

Разбиране на самия процес на копаене

Преди да започна с пълното ръководство за копаене на Electroneum, първо трябва да разберете какво всъщност е копаещата криптовалута.

Майнингът е процес на проверка на транзакции между различни потребители на криптовалута. Вместо да използват един централен орган за проверка на транзакции (като банка), всички участници в мрежата (известни също като възли) проверяват дали никой потребител не е изпратил два пъти едни и същи монети или е измамил системата по друг начин.

За извършване на тази работа миньорите се възнаграждават с монети. Монетите идват от блокова награда (повече за това по-късно) и таксите, включени в транзакциите. Фактът, че майньорите печелят пари за акта на копаене, е важен за спиране на възлите, които се обединяват и атакуват мрежата. Просто има по-голям икономически смисъл да се играе по правилата, отколкото да се мами мрежата.

Какво е Electroneum Mining?

Специалното при копаенето на Electroneum е колко лесно е да започнете. Ако не сте програмист, ако търсите в Google за почти всеки друг добив на криптовалута, бързо ще се объркате много от инструкциите.

Екипът на Electroneum искаше да промени това. Те искаха да създадат криптовалута, която всеки може да добие. Това трябва да доведе до по-децентрализирана мрежа и по-силна срещу мрежовите атаки.

Electroneum използва специален ASIC устойчив код за добив. Това го прави различен от Bitcoin, например. В Bitcoin потребителите могат да използват специализирани хардуерни елементи, които се наричат ​​ASIC. Тези чипове са скъпи за закупуване. Това прави невъзможно всеки потенциален потребител на Биткойн да управлява свой собствен възел и да добива валутата.

Благодарение на начина, по който е проектиран Electroneum, дори мобилните телефони могат да го добиват. Това може да направи само миньора няколко цента на ден, но като се има предвид колко хора в света живеят с по-малко от 2 долара на ден, това може да има голяма разлика.

Забележка: ASIC означава интегрална схема, специфична за приложението. Те са специални компютърни чипове, проектирани за една задача. В този случай майнинг на криптовалути.

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Награди за добив на Electroneum и Трудност на добива на Electroneum

Както споменахме, майньорите за криптовалута печелят награди за проверка на транзакции. Това са както таксите за транзакции, така и награда, зададена от самия код.

Наградата за добив на Electroneum отива за всеки майнер (или пул от миньори), който решава сложен компютърен проблем. Ако наградата бъде спечелена от пул, тя се споделя между този набор от потребители. Тъй като все повече и повече миньори започват да се опитват да разрешат този сложен проблем, те стават все по-конкурентоспособни. Това означава, че за всеки отделен потребител става по-трудно да копае успешно.

Настоящото възнаграждение за майнер за Electroneum е 6 413,56 ETN, което е равно на $ 136 при днес ставка.

Всеки потребител може да спечели тази награда. Колкото повече обработваща мощност (скорост на хеширане) има един майнер, толкова по-вероятно е той да реши проблема. Следователно пуловете за копаене Electroneum са добър вариант за потребителите, копаещи на по-малко мощни устройства.

Пуловете работят заедно по проблема и няма значение кой отделен възел го решава. Ако единият член го направи, останалите получават дял от наградата. Количеството процесорна мощност, допринесено за пула, ще реши колко голям ще бъде делът на всеки потребител.

Различни начини за добив на Electroneum

Има два основни начина за добив на Electroneum. Потребителите могат да изберат да солорат моята или моята като част от пул. Изброих предимствата на всеки от тях по-долу.

Соло копаене

Соло Electroneum добивът е подходящ само за потребители с висока изчислителна мощност. За Electroneum това ще означава тези със специални графични карти на своите компютри (графични процесори).

Предимството на това да бъдеш самостоятелен миньор е, че няма да е необходимо да плащаш никакви такси на самия басейн и няма посредник. Този втори момент е важен, тъй като в миналото пуловете за копаене на Electroneum са били хакнати.

Недостатъкът на това да бъдеш соло миньор е времето за изчакване за спечелване на награда. Може да отнеме много време, за да печелите, когато добивате самостоятелно!

Можете да го мислите като работа за комисионна. Например като продавач на автомобили можете да работите много дълги дни, без да правите нито една продажба. Когато най-накрая го ударите, това е голяма заплата, но времето на престой може да стане твърде много за някои хора. Самостоятелните миньори могат да работят над проблемите от векове и да не получават нищо. Те получават цялата награда, когато най-накрая решат една!

Копаенето като част от Electroneum Mining Pool

За повечето потребители работата като част от пул за добив на Electroneum е най-добрият вариант. Това им дава последователни награди и им позволява да копаят криптовалута, без да се налага да използват специален хардуер.

Майнинговите пулове работят по този начин – комбинирате изчислителната си мощ с други хора и сте възнаградени със същия% от Electroneum, колкото допринасяте с мощност за басейна. Така че, ако предоставите 10% от мощността на миньорския пул Electroneum, ще получите 10% от наградата. Просто!

Който и вариант да решите да изберете, след като копаете ETN, ще трябва да си вземете a надежден портфейл. В момента Ledger Nano X и Trezor Model T са сред лидерите в бранша.

Сделка за Ledger Wallet активна в момента:

Първи стъпки Mining Electroneum

Следващите ръководства стъпка по стъпка са подготвени, за да обяснят как да копаят Electroneum на потребители, които никога преди не са копали криптовалути. Те не са най-печелившият начин, но трябва да служат като отличен начин за запознаване на хората с копаенето. За съжаление в момента това лесно ръководство е подходящо само за потребители на Windows.

Майнинг Electroneum с помощта на процесор

Първо, имате нужда от сигурен портфейл, за да можете да съхранявате вашия Electroneum, след като започнете да копаете Electroneum.

По-долу обясних как да създам сигурен офлайн портфейл. По-функционален, но по-малко сигурен портфейл също може да бъде създаден, като се регистрирате в Electroneum от техния уебсайт. Това включва предоставяне на компанията на много информация за вас, която някои потребители няма да се чувстват комфортно.

Настройка на офлайн портфейла

По-долу е кратко ръководство за настройка на офлайн портфейл. Могат да бъдат намерени допълнителни мерки за сигурност тук. Те се отнасят до офлайн портфейлите на Bitcoin, а не до Electroneum, но идеята е същата.

 • Насочете се към изтегляния раздел на уебсайта Electroneum.
 • Щракнете върху „версия на браузъра“ или „изтегляне на ZIP“. Ако използвате версията на браузъра, ще трябва да се уверите, че използвате Google Chrome. За тази демонстрация ще използвам версията на браузъра. За по-голяма сигурност останалата част от ръководството трябва да се извършва офлайн или в идеалния случай на компютър, който никога не е бил онлайн.

Софтуер за пул за добив на Electroneum

 • Прочетете отказа от отговорност за частни ключове на следващата страница. Когато разберете колко е важно да запазите ключа за личните си разходи в тайна, можете да кликнете върху „Нека започнем“.

Офлайн генератор за портфейли Electroneum

 • Преместете мишката наоколо в произволни модели на следващия екран. Тази стъпка е да се генерира наистина произволен набор от ключове.
 • След това прочетете предупреждението за важността на опазването на печатния портфейл. Когато разберете съдържанието на страницата, щракнете върху „Запазване на портфейла като PDF“.
 • Отворете PDF и отпечатайте наборите ключове. За по-сигурен портфейл изключете принтера от интернет. Още по-добре, използвайте такъв без памет или безжични връзки.

Инсталиране на софтуера за майнинг на пулове за начинаещи

Сега, когато имате къде да съхранявате добития си Electroneum, е време да инсталирате софтуера за добив.

 • Насочете се към изтегляния раздел на уебсайта Electroneum отново.
 • Кликнете върху „изтегляне на Windows miner“.

изтегляне на софтуер за електронен басейн за копаене

 • Когато изтеглите софтуера, може да откриете, че Chrome или антивирусният софтуер на компютъра ви спират да го отворите. Ако случаят е такъв, деактивирайте антивируса си и влезте в менюто за настройки на Chrome. Оттам щракнете върху разширените опции и деактивирайте опцията, за да „защитите от опасни сайтове“. Рестартирайте изтеглянето и ще откриете, че Chrome вече ви позволява да отворите файла .exe.

Настройки на Chrome

 • След като отворите софтуера Electroneum Pool Miner, ще намерите стандартно меню за инсталиране. Следвайте инструкциите на екрана, за да добавите приложението към вашия компютър.
 • Отворете Electroneum Pool Miner и добавете адреса на портфейла си ETN. Също така ще трябва да добавите число под полето за брой нишки. За целта трябва да знаете колко ядра има процесорът на вашия компютър.

софтуер за копаене на електронен басейн

 • След това трябва да добавите URL адреса на пула за копаене Electroneum, който ще използвате. Засега препоръчваме EasyHash. По-късно можете да опитате други пулове. Пълен списък с пулове за копаене Electroneum и таксите за всяко таксуване могат да бъдат намерени тук.
 • Използвайте този формат в полето за URL: stratum + tcp: // [URL]: [port] – трябва да замените [URL] и [port]. Ако използвате процесор от нисък клас, използвайте „stratum + tcp: //etn.easyhash.io: 3630“. Като алтернатива, за процесори от висок клас, използвайте „stratum + tcp: //etn.easyhash.io: 3631“
 • След като всички подробности са завършени, щракнете върху „стартиране на копаене“.

Това е всичко. Лесно, нали?!

Копаене на мобилни телефони

Както споменахме по-рано, можете също да копаете Electroneum с помощта на мобилен телефон. Тази функция е много нова и в момента е достъпна само за устройства с Android. За да инсталирате приложението и да се регистрирате като потребител, следвайте стъпките по-долу:

 • Посетете магазина на Google Play.
 • Потърсете Electroneum.
 • Щракнете върху „Изтегляне“, след което след изтеглянето щракнете върху „инсталиране“.
 • Регистрирайте акаунт, като посетите my.electroneum.com и попълните исканата информация.
 • Потвърдете имейл адреса си, като посетите входящата си поща и щракнете върху връзката в него.
 • Посочете номера на мобилния си телефон. След това Electroneum ще изпрати код на номера. Това спира хората да създават много различни акаунти. Когато пристигне, въведете кода в полето на страницата за регистрация.
 • Предоставете алтернативен имейл адрес, на който могат да бъдат изпратени подробности за възстановяване, ако загубите ПИН кода за вашия акаунт.
 • Въведете ПИН код, който със сигурност ще запомните. Това ще ви е необходимо всеки път, когато стартирате приложението или когато изпращате транзакции.
 • Накрая се върнете към входящата си поща и щракнете върху връзката в имейла, изпратен до вас. Това потвърждава, че сте получили имейл за възстановяване на ПИН. Вече можете да влезете в приложението.

Това е почти всичко! Не наистина!

Всичко, което трябва да направите, за да започнете добива на Elecetroneum сега, е да слезете до полето, което казва „стартирайте добива“ и да го щракнете. Лесно, а?

Какво ви е необходимо, за да започнете добива на Electroneum?

Софтуер

Вече изброихме основния софтуер, който ще ви е необходим, за да започнете с добива на Electroneum с помощта на машина с Windows и процесор. Ако искате да копаете с графичен процесор или с различна операционна система, процесът е малко по-различен. За щастие обаче целият софтуер е безплатен и е посочен в Electroneum уебсайт себе си. Има и добри инструкции как да ги използвате.

Можете също да проверите това софтуер за добив:

 • www.ccgmining.com
 • hashflare.io
 • minergate.com
 • nicehash.com

Хардуер

При добива на Electroneum, количеството ETN, което можете да добивате, ще зависи от вида на хардуера, който използвате. Очевидно е, че всеки телефон с Android ще работи, както и процесори и графични процесори. Миньорите Electroneum се предлагат във всякакви форми и размери!

Процесорите са много по-евтини от графичните процесори и тяхната производителност също ще бъде много по-ниска. Изброих няколко процесора и техните статистически данни по-долу:

Забележка: Колкото по-висока е скоростта на хеширане, толкова по-добре. Това увеличава шансовете ви да получите награда за добив.

AMD R9 280x:

Цена – 140 долара

Скорост на хеш – 500 H / s

AMD Radeon Rx 580:

Цена – $ 300 – 400

Скорост на хеш – 575 H / s

Сега сравнете тези с по-скъпите графични процесори с по-висока мощност от подобни на Nvidia и Sapphire:

Nvidia GTX 1070:

Цена – 400 – 500 долара

Скорост на хеш – 505 H / s

Nvidia GTX 1080:

Цена – $ 550 – 650

Скорост на хеш – 600 H / s

Sapphire Radeon RX 480 NITRO+

Цена – $ 300

Скорост на хеш – 600 H / s

Печеливша ли е добивът на Electroneum?

Рентабилността на добива Electroneum ще зависи от немалко фактори. Изброих ги по-долу, за да ви дам по-добра представа дали ще си струва за вас:

 • Скорост на хеширане: Колкото по-мощен е вашият хардуер, толкова по-изгодно трябва да бъде вашето копаене.
 • Консумация на енергия: Устройствата, които използват по-малко енергия, ще бъдат по-печеливши.
 • Цена на kWh: Ако живеете някъде с евтина енергия, ще имате по-голям шанс за печалба.
 • Разходи за хардуера: ако похарчите $ 600 за миньор на GPU, печалбата може да отнеме повече време.

Можете да тествате различни конфигурации на хардуер, като използвате онлайн калкулатор за рентабилност на добива. Ето един, който да разгледате – WhatToMine!

Печеливш ли е мобилният добив?

Тъй като мобилните телефони обикновено са много по-малко мощни от процесорите и със сигурност графичните процесори, е малко вероятно да покажете чиста печалба от добива на Electroneum с помощта на мобилен телефон. Тъй като обаче платформата Electroneum е насочена към развиващите се страни, мобилното копаене може да се окаже отличен начин да спестите малко пари от разходите за притежание и използване на мобилното устройство на първо място.

Заключение

Сега трябва да имате много по-добро разбиране за това какво е Electroneum и как работи Electroneum mining. Знаете как да настроите сигурен портфейл, как да настроите основна платформа за копаене на Windows, как да използвате версията на софтуера за мобилен телефон и как да разберете колко изгодно ще бъде всичко.

Имайки предвид всичко това, какво мислите за добива на Electroneum? Смятате ли, че е добър начин да представите идеята за криптовалута на повече хора? Ще се радваме да чуем вашите мисли!

Още веднъж, ако решите, че ETN копаенето не е за вас, не забравяйте да изберете a надежден обмен на криптовалута за да получите тази монета. Някои от най-препоръчителните опции включват Coinbase и Binance.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector