Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Всичко за най-добрия хардуер за копаене на Litecoin

Един от по-строгите избори, които a майнер за криптовалута трябва да се направи е да изберете правилния хардуер, който да използвате при копаене. Различни видове монети имат различни нужди и изисквания до моята, което от своя страна изисква различни видове технологии. В това ръководство ще разгледаме Litecoin хардуер за добив и говорим за най-добрите миньори на Litecoin там.

Първо, ще ви разкажа за хардуера за копаене на Litecoin като цяло – какво представлява той, различните видове хардуер, който можете да използвате и защо е по-добре да използвате * този * тип оборудване, а не * този * тип оборудване.

След това ще проверим най-доброто Извличане на лайткойн платформи които пазарът може да предложи, прегледайте техните професионалисти и минуси и ще видим дали можем да различим ясен победител.

Тъй като добивът на Litecoin не е единственият начин да получите тази криптовалута, трябва да помислите купуване или търговия то на надеждна борса за криптовалута. Някои от препоръчаните опции включват Coinbase, Binance и Coinmama.

Сега да преминем към добив на хардуер.

Разбиране на минния хардуер

Криптовалута копаещ хардуер е по-често наричан платформи. Казано много просто, това е част от машината, предназначена да решава математически задачи и на свой ред да добие желаната крипто монета.

Намерен е най-новият купон на Coinbase:

Litecoin хардуер за добив е подобно на други платформи за копаене на крипто в смисъл, че то оперира със скриптове – функции, които позволяват на потребителите да използват своите процесори за добив на криптовалути от определени сайтове.

Всичко за най-добрия хардуер за копаене на Litecoin

Както при всяка друга монета обаче, Litecoin има своите специфични параметри които правят някои платформи по-добри от други, когато става въпрос за действителната част от копаенето.

Нека да обхванем всички различни хардуерни кодове за Litecoin.

Различни видове хардуер за добив на Litecoin

Ще откриете, че има три различни вида Litecoin хардуер за хардуер за избор – CPU, GPU и ASIC.


  • процесор. Извличането на процесора използва вашия процесор за копайте желаната монета (в случая Litecoin). Това е глдap метод за копаене на крипто, но недостатъкът е, че е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО бавно – често почти непоносимо. Извличането на процесора може да се извърши по всяко време от вашия персонален компютър, който има някоя от основните операционни системи (Windows, Mac OS и Linux).
  • GPU. Този вид копаене е основният тип ще срещнете. GPU платформи използват графични карти за да извлечете желаните от вас крипто. Това е бързо и ефективно (затова е толкова популярен), но може да стане МНОГО скъп.
  • ASIC. ASIC – специфични за приложения интегрални схеми – се считат за най-добрите майнери на Litecoin. Има много различни видове ASIC, но тези ASIC са специално проектирани и създадени с една цел – да добият дяволите на Litecoins.

Тези три вида хардуер за добив на Litecoin рисуват доста добра картина на избора, който имате, когато мислите за това в каква технология за добив да инвестирате.

Нещо, което да имате предвид

Струва си да се спомене, че въпреки че има доста опции за да избирате, те се различават значително по своето качество и производителност. Докато Хардуер на процесора се счита за най-лошият избор за копаене на Litecoin (или която и да е друга криптовалута в това отношение), ASIC поемат водеща роля е идеален за тази задача.

Естествено обаче всичко не е просто черно-бяло – процесор копаенето изисква виртуално без първоначална инвестиция или специфично оборудване (въпреки че цените на електроенергията могат да ви причинят инфаркт!), докато ASIC са доста скъпо и изискват някои първоначални знания относно сглобяването на крипто хардуер.

Освен това, ако притежавате огромни количества Litecoin, трябва да се уверите, че използвате надежден портфейл. Най-сигурните са хардуерните портфейли. Бих препоръчал да разгледате Ledger Nano S и Trezor. Ако обаче търсите онлайн портфейл, определено трябва да опитате Coinbase.

Всичко за най-добрия хардуер за копаене на Litecoin

Сега, след като знаете разликите между трите вида хардуер за копаене на Litecoin, нека скочим направо в Списък на лайткоин майнер! Бърза отказ от отговорност обаче – списъкът не е организиран в някакъв конкретен ред.

Най-добрият хардуер за копаене на Litecoin

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

ASIC

Според общоприетото мнение Antminer L3+ е печеливш победител, когато става въпрос за Litecoin ASIC или дори Litecoin хардуер за хардуер като цяло.

Това ASIC машина беше пуснат през 2017г от компания, наречена Bitmain. Компанията е натрупала репутация на световен лидер в областта на хардуера за копаене на криптовалути. През годините те издадоха различни версии на специфични ASIC на Litecoin, и Antminer L3+ се смята от мнозина за най-доброто нещо, което някога се е случвало за добив на криптовалута.

Всичко за най-добрия хардуер за копаене на Litecoin

Друга страна на монетата обаче съществува. Bitmain е била под силен огън – те са били изложени за добавяне на задна врата към своите продукти. Към момента никакви опити за измама не са били изложени, но това е повлияло на репутацията на компанията.

Ако мислите за инвестиране в този Litecoin ASIC, имайте предвид, че използваните такива започнете от поне $ 350 и може стигнете до 750 долара за нова! От друга страна, този ИС се смята за най-добрият лайтън майнер в играта.

Графични процесори

Извличане на GPU е следващото най-добро нещо, когато става въпрос за хардуер за добив на Litecoin.

Ако направите малко копаене, ще разберете това Nvidia и AMD са двете компании, които произвеждат водещите графични карти в областта на Litecoin майнинг платформи. The Nvidia GeForce GTX 1060 и AMD Radeon RX 580 са водещите графични процесори и техните конкуренти са имали много трудно време, опитвайки се да съответстват на качеството на тези два продукта.

За да станете свидетели на значителни печалби, докато използвате графични процесори за добив, обаче, трябва преодолейте няколко препятствия. На първо място, трябва да намерите възможно най-евтините места за закупуване на вашите графични процесори. За да има успешна майнинг платформа, която би донесла забележима печалба, ще трябва да съдържа поне пет от най-добрите графични процесори.

Такива платформи могат да струват навсякъде от $ 2500 на $ 5000 (включително рамката, охладителните системи, дънните платки и др.).

Litecoin хардуер за хардуер: Nvidia GeForce GTX 1060.

Освен това няма да има значение дали имате страхотни и мощни миньори на Litecoin, ако всичките Ви печалби (или повече!) Бъдат върнати обратно в сметки за ток. За да можете да се възползвате от копаенето на криптовалута, ще трябва да измислите начин да минимизирате разходите си за електроенергия.

Един от начините да направите това е да намерите някаква просторна сграда или стая на място, където има евтини и достъпни разходи за електроенергия. Просторността ще помогне за нуждите от охлаждане.

Извличането на криптовалута на GPU също е най-популярният метод за копаене в облак. Облачният добив е много прост – вие „наемате“ услуга за копаене на платформа от домакин (лицето или компанията, към която принадлежи платформата) за известно време. През този период всички приходи, които генерира платформата, се прехвърлят на вас (с изключение на няколко малки такси).

Облачните копачи обикновено имат множество платформи направени от безброй на брой графични карти. Честно казано, те са една от най-големите причини, поради които стана толкова трудно да се намерят конкретни графични процесори в магазините и онлайн търговците.

Процесори

Миньори на процесора едва ли някога е стигнал до списъците с „най-добрият майнер на Litecoin“. Основната причина за това е, че процесорът само копае не е изгодно – ако планирате да копаете криптовалути като Биткойн, Ethereum, Пулсации или – в този случай – Litecoin, може да ви отнеме месеци (ако имате по-бавен компютър – години!), за да забележите каквато и да е печалба. За повечето хора това не е жизнеспособно.

Между другото, когато става въпрос за криптовалути, е от решаващо значение да ги задържите защитени хардуерни портфейли. Ledger Nano X и Trezor Model T са силно препоръчителни.

Сделка за Ledger Wallet активна в момента:

Друг възможен сценарий е, че може дори да загубите доста пари от разходи за електроенергия. Процесорният добив обикновено произвежда изключително ниски суми на печалба на ден но използва прекомерно количество енергия.

Litecoin хардуер за хардуер: AMD Ryzen Threadripper 1950x.

От друга страна, копаенето на процесори все още се извършва относително често използвани по една проста причина – достъпна е за почти всеки. Всичко, от което се нуждаете, е персонален компютър и можете да влезете в света на копаенето на криптовалута.

Според популярното мнение, процесорът за добив на Litecoin е AMD Ryzen Threadripper 1950X. Това е 16-ядрен процесор, който има огромен L3 кеш – това му позволява да копае много от популярните криптовалути и алткойни.

Единственият недостатък на този процесор е, че той изисква прекомерно количество енергия И е доста скъпо само по себе си – цената на нов AMD Ryzen Threadripper 1950X може да стигне навсякъде около 650 долара до почти 800 долара.

Процесът на копаене

Сега, когато сте малко по-запознати с видовете хардуер за копаене на Litecoin, нека поговорим за процес на копаене себе си.

Преди всичко, трябва направи проста математика. Вземете калкулатор и ако вече сте избрали предпочитания от вас метод за добив на Litecoin, изчислява първоначалната цена за получаване на устройството (CPU Litecoin миньорите имат предимство тук) и всички необходими добавки за поддръжка.

Сега, когато имате цена в главата си, опитайте се да разберете възможните разходи за електричество и охлаждане – потърсете цени на електроенергията във вашия район и умножете го по мощността на вашето устройство. Добавете резултата към първоначалното число.

Имайки предвид скоростта и мощта, с които работи вашата платформа, изчислете потенциалните печалби, които вашата платформа за добив на Litecoin може да донесе за един месец. Ще ви трябва средна сума – не използвайте най-високите или най-ниските числа.

Всичко за най-добрия хардуер за копаене на Litecoin

След като приключите, извадете това число от първото. Вижте резултата.

Ако номерът, който виждате, е отрицателен (и сумата, която ще направите, ще ви върне загубата от инвестирането във вашия хардуер за около двадесет години), това означава, че няма смисъл сами да започнете да копаете Litecoin – поне не в текущата позиция, в която сте отново в. Ако сте категорични да влезете в света на крипто на всяка цена, можете да опитате облачно копаене или да помислите за по-евтина алтернатива, когато става въпрос за хардуер.

Ако обаче номерът не ви е шокирал и ако е възможно да започнете да печелите от добив на Litecoin за по-малко от десетилетие – поздравления! Можете официално да започнете да мислите за това да станете професионален крипто миньор.

Това, за което ще трябва да помислите, след като получите и настроите вашата платформа, е софтуерът, който ще използвате. В крайна сметка, най-добрият майнер на Litecoin заслужава най-добрия наличен софтуер.

Когато се търси добре и уважаван софтуер, винаги дайте приоритет на аспектите на сигурността, скоростта на добив и хеширане, поддръжката на клиентите и прозрачността. Това са критериите, които един голям софтуер за копаене на криптовалути трябва да има и постоянно се актуализира.

Сигурността е основният ключ, все пак – ако даден софтуер не е защитен, дори не си прави труда да се занимаваш с него на първо място. Няма смисъл – всичко, което ще се случи, е, че в крайна сметка може да бъдете хакнати и всичките ви крипто монети да бъдат откраднати. Затова избирайте внимателно!

След тази точка сте готови! Всичко, което остава да направите сега, е да се насладите на усещането, че сте станали легитимен лайткойн миньор (и пожънете плодовете, разбира се).

Заключение

Ако никога не сте имали контакт с какъвто и да е тип хардуер за копаене на криптовалута, го направете може да е малко трудно за разбиране някои неща в началото. Най-трудната част е може би голямо разнообразие от възможности за избор които са хвърлени пред вас: какъв хардуер за копаене на Litecoin трябва да използвате? Кой е най-добрият начин за добиване? Как можете да получите най-добрите оферти от необходимите артикули?

Тези и много други подобни въпроси отговорете веднага щом започнете да копаете из материала, касаещ крипто копаенето.

Има много онлайн форуми, чат стаи, групи и други обвързани общности, които са посветени на проучването и разследването на всяка отделна тема въртящи се около криптовалути, като се започне от ценови прогнози до най-добрия и най-лошият наличен хардуер и софтуер.

Litecoin хардуер за хардуер: различни криптовалути.

Всичко, което трябва да направите, е просто присъединете се към една от тези общности и не се страхувайте да задавате въпроси – хората обикновено са много мили и услужливи.

Друго нещо, което трябва да имате предвид, е това хардуерът има тенденция да остарява. Толкова добра, колкото машина, която сте успели да придобиете, в крайна сметка тя ще продължи. Разбира се, хардуерът за добив на Litecoin, за който постоянно се полагат грижи, ще продължи много по-дълго от този, който никога не е бил почистван или проверяван. Но всичко има срок на годност.

Поради тази проста причина би било добре винаги дръжте едно око на пазара. Всяка година има нови супермашини, пуснати за широката публика. Единственият проблем е, че те не са склонни да се бавят – хората ги пометат от физическите и цифровите рафтове. Ето защо би било разумно винаги да бъдете нащрек – може да станете един от малкото късметлии, които са получили следващото най-добро нещо, когато става въпрос за Litecoin хардуер за добив.

Последният аспект, който трябва да се спомене, е, че трябва да пазите вашите Litecoins по всяко време. За целта използвайте надеждни портфейли за криптовалута, като Ledger Nano X и Trezor Model T.

Сделка за Ledger Wallet активна в момента:

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector