Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Доказателство за употреба: Активиране на мрежи чрез кодирано участие

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogCodefi Активиране

Доказателство за употреба: Активиране на мрежи чрез кодирано участие

от Mara Schmiedt 19 декември 2019 г. Публикувано на 19 декември 2019 г.

Доказателство за употреба

Някога замисляли ли сте се как брокерите на домейни са възпрепятствани да събират голям брой домейни с търговски марки, без всъщност да допринасят за по-широко създаване на стойност? Притежателите на търговски марки са длъжни да докажат използването. По същата мярка разпространението на права за цифров достъп и поддръжка за децентрализирана мрежа трябва да следва програмируем стандарт, за да се гарантира, че токените попадат в ръцете на действителните потребители. Ето защо Activate включва това, което наричаме „Доказателство за употреба“, във всяко стартиране на токени. 

  • Доказателство за употреба изисква от потребителите, които заявяват или купуват токени по време на стартиране, активно да „доказват използването“, преди да им бъде разрешено да ги прехвърлят или осребрят за алтернативни цели 

  • Например от участник може да се изисква да делегира закупените си токени в продължение на 90 дни, преди да може да ги прехвърли извън мрежата

  • Разпределянето на жетони между заинтересованите страни с подравнени стимули е от решаващо значение за минимизиране на пасивните спекулации, като същевременно се гарантира, че мрежите са ефективно заредени при стартиране

Кратка история 

Отворените протоколи са жизненоважна част от днешния цифров свят и тяхното разпространение е от решаващо значение за създаването на по-отворен, иновативен и прозрачен утрешен свят. И все пак стимулирането на тяхното създаване и поддръжка се усложнява от трудността на тяхното осигуряване на приходи чрез традиционни средства. Икономиките на токените предлагат нов начин за стимулиране на създаването и поддържането на отворени протоколи и управление на тяхното развитие. 

Стартирането на отворен протокол, базиран на токени, по своята същност се различава от изграждането на цифров бизнес или пускането на софтуерен продукт на пазара. Той изисква ефективно средство за разпространение на собствения достъп до мрежата и обслужване – формализирано от цифрови активи, известни като „помощни токени“ – по начин, който постига достатъчни стандарти за сигурност, децентрализация и производителност. В резултат на това оптимизирането на първоначалното разпределение на маркерите между правилните заинтересовани страни е критична стъпка за ефективно зареждане и укрепване на дългосрочната жизнеспособност на мрежата.

През последните две години наблюдавахме метеоричен ръст на пусканията на символи, предимно свързани с механизми за публично финансиране като ICO и IEO. Приливът на 2016-2018 г. бе белязан от ирационално изобилие, последвано от може би еднакво ирационален скептицизъм – симптоматична причина за провали в координацията на пазара в резултат на експерименти в резултат на липсата на регулаторни и индустриални стандарти.   


(Източник: Ричард Дейвис, 2013)

(Източник: Ричард Дейвис, 2013)

  1. Липса на полезност: Ключов компонент на стойност, създаден от маркера, е неговата полезност. Ако са правилно проектирани, това гарантира, че стойността на символите нараства заедно с приемането или успеха на дадения проект. Токен, на който липсва полезност, било чрез (лош) дизайн или като последица от преждевременно разпределение, ще види цената си въз основа единствено на спекулации.

  2. Нерационалност на пазара: Пазарната ирационалност, съчетана с липсата на зряла фундаментална методология за оценка, води до нестабилно разпространение на възвръщаемостта, когато се отворят канали за ликвидност като борсова търговия. Независимо дали са лалета или жетони, ние сме склонни да „посветим интелекта си, за да предвидим какво средно мнение очаква да бъде средното мнение“. (Кейнс, 1936) 

  3. Спекулативно намерение: Като допринасящ фактор и последица от горепосоченото, продажбите на символи често привличат орди купувачи на дребно, които участват в пасивни спекулации, без всъщност да използват жетони по предназначение.

Ние вярваме, че създаването на рамка на стандартите за пускане на токени е първата стъпка за справяне с тези пазарни и координационни провали. Въпреки силния напредък и съзряването в криптоикономическия дизайн, повечето механизми за разпространение на символи продължават да нямат вграден механизъм за филтриране, който насърчава разпространението между представителните участници с подравнени стимули. Въведете … .Доказателство за употреба!

Какво е доказателство за употреба?

Proof of Use е програмируем разпределителен механизъм, предназначен да оптимизира първоначалното разпределение на жетоните до правилните заинтересовани страни. Както подсказва името, Proof of Use е функция, която изисква от потребителите, които заявяват или купуват токени по време на стартиране, активно да „доказват използването“ на своите маркери в мрежовата мрежа, преди да им бъде позволено да ги прехвърлят или осребрят за алтернативни цели. Това създава измерим механизъм за стимулиране, целящ да сведе до минимум пасивните спекулации с поскъпването на символите, като същевременно максимизира активния принос към мрежата. Факторът на самоизбраните продуктивни усилия извън капиталовите вноски при продажба или (псевдо) -случайния подбор в пасивен въздушен въздух е от съществено значение за:

  1. Увеличете докрай вероятността от спазване на нормативните изисквания, като се уверите, че токенът се използва по предназначение в мрежата.

  2. Филтър за участници, които най-вероятно ще участват в мрежата, за да стимулира краткосрочните спекулации, нестабилността на цените и дъмпинга.

  3. Ефективно стартирайте мрежата при стартиране, като същевременно дава възможност на ранните осиновители да се запознаят с мрежата и да печелят въз основа на жетони, възнаградени за техните усилия 

Как работи?

Изискванията за доказателство за употреба се дефинират и прилагат автоматично на ниво интелигентен договор. 

Например, ако участвате в нашето предстоящо стартиране на токени, ще бъдете задължени да делегирате закупените си токени на вашите любими валидатори за най-малко 90 дни, преди да можете да ги прехвърлите извън мрежата. През този период от време всички притежатели на токени, които делегират чрез платформата Activate, ще печелят залагащи награди за своите усилия. Това е един от начините Активиране улеснява участието и активирането на мрежата!

Разбира се, Proof of Use е адаптивен механизъм, който зависи от желания модел за разпространение на маркери и дизайн на поддържаната мрежа. Например, като участник в интерактивен самолет, може да се наложи да изпълните изисквания за доказателство за употреба, за да отключите ескроураното обезпечение в заключващо устройство, както е предложено от NuCypher’s Блокировка или Магьосник Приближаване. По същия начин от участниците в децентрализирано пускане на борса може да се изисква да докажат използването си, преди да получат достъп до белия списък до неразменен ликвиден пул.

Заключение 

На Activate нашата мисия е да привлечем и изградим общност от индивиди, които осъзнават важността на колективното участие и пускането на своите символи в действие. Ето защо Proof of Use е основен стълб на ръководната методология на Activate. 

Следете за повече информация относно Доказателство за употреба и как тя ще се използва за осигуряване на мрежата на нашия първи партньор за стартиране!

Написано от Мара Шмид 

Регистрирайте се и научете повече за предстоящото ни стартиране на мрежата на www.activate.codefi.network

Децентрализирани мрежи DeFiIndustry InsightProof-of-useNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и други.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector