Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Как 350 милиона евро на стойност недвижими имоти бяха токенизирани в Ethereum

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogEnterprise Blockchain

Как 350 милиона евро на стойност недвижими имоти бяха токенизирани в Ethereum

Зад кулисите на забележителния проект за токенизация на Mata Capital и какво означава това за бъдещето на управлението на активи. от ConsenSys 29 май 2020 г. Публикувано на 29 май 2020 г.

мата капитал история на успеха герой

„Това бележи началото на радикална трансформация на сектора за управление на недвижими имоти.“

Matthieu Bouchaud, продуктов лидер в Codefi Assets

От прототипите на символите на заглавието във Великобритания до фракционирани апартаменти в Манхатън, токенизацията на недвижими имоти се появи през последните години като един от най-често използваните тук и сега случаи на блокчейн технология за големи мениджъри на активи и имоти. Миналата година, френски мениджър на активи Mata Capital премести индустрията след поредния етап с токенизирането на недвижими активи на стойност над 350 милиона евро. Проектът включва токенизация на алтернативен инвестиционен фонд, притежаващ логистична платформа на стойност 220 милиона евро в северната част на Париж. Емитирането на обезпечени с активи активи е сред най-големите проекти за токенизация на недвижими имоти в Европа.

Освен по-ефективното присъединяване на клиенти, обработка на транзакции и отчитане, Mata Capital се стреми да увеличи достъпа и да привлече по-широк кръг от местни и международни професионални инвеститори. Баптист Сен-Мартин, мениджър за развитие на продукти в Mata Capital, обяснява, че дългосрочната визия на проекта е „да се изгради инвестиционна платформа, която позволява на всеки да инвестира в частен капитал, недвижими имоти, инфраструктура или частен дълг с по-малко от евро, като същевременно се спазват всички регулаторни стандарти. ” 

Mata Capital си партнира с ConsenSys, за да стартира решението за Codefi Assets, базирана на Ethereum платформа за издаване и управление на цифрови активи. Платформата Codefi също използва интелигентни договори Ethereum, за да дефинира изискванията за съответствие и да валидира KYC, за да издаде съответни акции на проверени инвеститори. 

Ето поглед зад кулисите на това как работи платформата и разбивка на това какво означава проектът за сектора на недвижимите имоти като цяло.

икона на консенсус плекс кръг Изтеглете пълното проучване на случая Mata Capital. Изтегли

Как са го построили

Токенизирани недвижими имоти

Едно от уникалните предимства на блокчейна Ethereum е, че всеки може лесно да изковава и разпространява цифрови токени, които представляват заменяеми, незаменими и финансови активи, които могат да бъдат проверени в разпределена книга. За исторически монолитни активи като недвижими имоти блокчейн токените позволяват лесното разделяне на имотите, така че цифровите акции могат да бъдат разпределени както на институционални, така и на инвеститори на дребно.


След стартирането на Ethereum през 2015 г. общността разработи широко приети стандарти за маркери – списъци с технически изисквания, които интелигентните договори трябва да изпълняват, за да може токенът да бъде съвместим и съвместим в мрежата Ethereum. За решението на Mata Capital платформата Codefi Assets използва Стандарт за токен ERC1400 да представлява акции от фондове за недвижими имоти в блокчейна Ethereum. ERC1400 гарантира, че жетоните могат да бъдат изсечени, прехвърлени и записани от администратор, както и обвързани със законови документи и споразумения.  

Преди внедряването всички интелигентни договори, разработени за решението на Mata Capital, бяха одитирани от ConsenSys Diligence, нашият екип от експерти по сигурността на блокчейн.

Споделете страницата на класаСнимка на токенизирани акции на недвижими имоти в платформата Codefi Assets.

Включване на инвеститорите: Съответствие с KYC и разрешен списък

Платформата Codefi рационализира включването на инвеститорите в Mata Capital, като позволява на потенциалните инвеститори да създават акаунти, да попълват формуляр за съответствие на KYC / AML и да качват всички необходими документи. След това допустимите инвеститори са включени в белия списък, така че техният адрес в Ethereum да може да получи акциите, закупени в платформата. До момента Mata Capital е включила около 80 професионални инвеститори.

работен плотПроцесът KYC на платформата Codefi Assets.

Обработка на транзакции 

След потвърждаване на плащането, Mata Capital използва платформата Codefi, за да подпише цифров сертификат с личния си ключ и да разреши прехвърлянето на токени за сигурност на недвижими имоти на инвеститорите. След това инвеститорите получават разписка за продажбата, която води до транзакцията в блокчейна Ethereum.

Списък на фондоветеПроследяване на състоянието на плащане в платформата Codefi Assets. икона на консенсус плекс кръг Гледайте нашия уебинар за бъдещето на инвестирането на недвижими имоти в блокчейн. Гледам

 Какво означава това за недвижими имоти

Проектът за токенизация на Mata Capital е сигнал, че са необходими някои дълбоки промени в сектора на недвижимите имоти, както в краткосрочен, така и в дългосрочен план. Технологията Blockchain има очевидни предимства за обработката на информация, но нейното особено предимство е възможността да се създадат значително по-достъпни инвестиционни продукти. Ето това, което виждаме като първите три тенденции, на които трябва да обърнем внимание, тъй като решенията за блокчейн се улавят в недвижимите имоти: 

  • Цифровото е неизбежно. Днес в индустрията за недвижими имоти управлението на активи все още е затънало в хартиени процеси за валидиране на KYC и управление на регистри за инвеститори. Платформи като Codefi най-накрая създават сигурен, цифров слой за модернизиране на тези работни потоци в индустрията.
  • Идват прозрачни активи. Ако кризата с ипотечните кредити от 2008 г. беше казус на непрозрачни активи, тогава базираното на блок-веригата решение на Mata Capital поставя нов стандарт за прозрачност на активите. Тъй като повече приложения за блокчейн на недвижими имоти излизат на пазара, инвеститорите ще очакват прозрачност на информацията за активите, за да информират своите решения и анализ на риска. 
  • Равни условия за инвестиции. В много страни достъпът до фондове за частен капитал обикновено е ограничен до акредитирани и институционални инвеститори, като минималните инвестиции варират от 100 000 до 250 000 долара. Освен това управителите на активи правят разходи за настройка, които обикновено се прехвърлят на инвеститорите под формата на такси. Евтиното издаване на токени и обработката на транзакции ще позволи на мениджърите на активи да предлагат радикално по-достъпни инвестиционни продукти, което е печеливша както за емитентите, така и за инвеститорите. 

Какво следва

Mata Capital сега се концентрира върху създаването на вторичен пазар за токенизираните акции. Баптист Сен-Мартин обясни, че те водят активни дискусии със своите консултанти и наблюдават регулаторните актуализации, за да „се уверят, че предоставяме решение, което е съвместимо и ценно за нашите клиенти“. Техното базирано на Ethereum решение има потенциала да улесни трансграничното разпределение на финансови активи, като същевременно гарантира спазването на KYC. 

Matthieu Bouchaud, продуктов лидер на Codefi Assets, смята, че инициативата на Mata Capital е мощен доказателствен елемент за това как безпроблемно институционалните играчи могат да възприемат блокчейн решения, както и как инвеститорите на дребно могат лесно да закупят сложни финансови продукти чрез удобно за потребителите табло като Codefi. Всичко в едно платформата на Codefi, обяснява Бушо, сега позволява „преминаването от епохата на експерименти към индустриален растеж“.

Заявете демонстрация на платформата Codefi

Вижте платформата за издаване на активи на Codefi в действие. Заявете демонстрация

Управление на активи Case StudyCodefiReal EstateNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Адрес на електронна поща Ексклузивно съдържаниеПълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Въведение в токенизациятаУебинар

Въведение в токенизацията

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Какво е Enterprise EthereumУебинар

Какво е Enterprise Ethereum?

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Komgo Blockchain за търговия със стокиДело Stud

Komgo: Блокчейн за търговия със стоки

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector