Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner
Related Posts

Реч на Джо Любин от Devcon5: Как стигаме до децентрализирана мрежа

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

HomeBlogEvents и конференции

Реч на Джо Любин от Devcon5: Как стигаме до децентрализирана мрежа

Опасностите от днешната мрежа, 3 етапа за блокчейн и покана за разработчиците на Ethereum от ConsenSys 11 октомври 2019 г. Публикувано на 11 октомври 2019 г.

Пълна реч на Джо Любин от Devcon 5 Как стигаме до децентрализирана световна мрежа

Един милион Dev на Ethereum:

Архитектурата на Web3 и как стигаме до там

Джоузеф Любин –– Devcon V, Осака, Япония –– 10 октомври 2019 г.

0 Jlc9oIDEAWyVP6BH Джоузеф Любин – @ Devcon V, Осака, Япония

Здравейте всички. Искам да говоря днес за това, което според мен ще бъде широката архитектура на децентрализираната световна мрежа и как ще стигнем там. За да раздадете удара: критичният елемент сте вие.

Днешният свят Web2 се състои от оградени градини. Наистина вече няма много отворена мрежа. Предната част на Google обслужва и монетизира съдържанието на всички останали. Facebook, Twitter и куп други градини са ни заклещили всички зад стените си.

Не започна по този начин. Интернет започна с обещанието за определен стил на децентрализация. Ставаше въпрос за изграждане на стабилни мрежови архитектури, така че повредата на една част от мрежата да не направи други части неизползваеми. В мрежите с комутация на пакети, за разлика от мрежите с комутация на вериги, съобщенията могат да бъдат по-лесно динамично насочвани около повредата.

Социално осъзнатите технолози скоро поставиха тази характеристика на децентрализацията в контекста на политическия контрол. Джон Гилмор, ранен известен кифърпанк, заяви, че „мрежата интерпретира цензурата като щети и маршрути около нея“.

Интернет започна с обещанието за определен стил на децентрализация.


Тези ранни кифърпанки бяха кръстници на всички нас днес.

В днешния уеб 2.0 ние раздаваме личната си информация и силата си, за да го направим съществуват в интернет. За повечето граждани на кибер гражданите би било изтощително да бъдат лишени от Gmail, търсене с Google, документи на Google, Twitter, услуги на Amazon, екосистемата на Apple и различните свойства на Facebook.

Мрежата е счупена – или непълна – защото няма естествени конструкции за идентичност или пари.

Без естествена конструкция за пари, мрежата се обърна към рекламата като основен бизнес модел.

Без естествена конструкция за сигурна и частна идентичност, мрежата стана експлоатационна, преди да можем да осъзнаем, че ракът на рекламната технология нараства и убива пациента.

С техниките за задълбочено обучение, използвани за осигуряване на приходи от личната ни информация и нашето внимание и пристрастяването ни към непрекъснато щракане и превъртане в социалните медии, технологията, която би трябвало да ни овластява, също стана вредна за много хора и оръжие за масова манипулация общества и национални държави.

След като идентифицираха някои неприятни проблеми в архитектурата за управление и управление на мрежата, много от нас, на тази конференция и другаде, излязоха с някои обещаващи решения. Тези решения все още не са зрели, но те сочат пътя към бъдещето в мрежата и обществото, за което смятам, че всички можем да бъдем оптимисти.

Ето защо 4000 от вас отлетяха до кухнята на Япония, за да отпразнуват и разширят сегашните възможности на Ethereum.

Обещаващите решения включват децентрализирана технология за протоколи. Тези решения скоро ще използват нулеви техники на познание широко и системно, така че ще се споделя само това, което трябва да бъде разкрито в дадена ситуация – независимо дали демонстрирате, че сте навършили пълнолетие, за да влезете в бар (без да се налага да разкривате и домашния си адрес ), или демонстриране, че сте в състояние да изпратите определено количество зърно, без да разкривате името на вашата компания.

Тези решения включват токенизирани, стимулирани механизми за сътрудничество. Вместо свят от компании, които обслужват клиентите в донякъде състезателни отношения, скоро ще проведем живота си в мрежи за търговия и отдих. Тези мрежи ще обединят много участници в различни роли и ще мотивират дейността с токенизиран дизайн на механизма, така че колективното съвместно поведение, което се появява на всяка платформа, да обслужва всички хора, които работят и съвместно притежават и управляват платформата. Тъй като платформата оценява по стойност, всички собственици, играещи различни роли в платформата, също се възползват.

Тези решения ще ни видят да установим собствените си самоуверени идентичности, където контролираме корените на нашите лични документи чрез DID – Децентрализирани идентичности – както е посочено от Фондацията за децентрализирана идентичност и реализирани под формата uPortГражданско удостоверение, и други продукти. Подлежащите на проверка претенции, както е посочено от W3C, ще ни позволят да подадем криптографски атестации от нашите DID към DID, представляващи други хора по отношение на характеристики като тяхната възраст, действия като факта, че са платили сметката си за комунални услуги, постижения като постижения в образованието и изпълнение като с кредитни оценки или умения на разработчика.

Може би най-важното е, че Web3 ще бъде по-ориентиран към потребителите от която и да е предишна интернет платформа, поставяйки накрая потребителя в центъра на потребителското изживяване. Хората трябва да контролират корена на своята самоличност, така че тяхната самоличност да не може да бъде открадната, и да контролират собствената си лична информация, за да не може да бъде използвана. Дори при екстремните обстоятелства, когато бежанецът е деформиран от страната си и не е в състояние да вземе със себе си никакви физически вещи в новия си дом, те трябва да могат лесно да получат достъп до децентрализираната си самоличност и да възстановят своята постоянна преносима лична история и репутация в форма на проверими искове, свързани с този DID.

Web3 ще бъде по-ориентиран към потребителите от която и да е предишна интернет платформа, поставяйки накрая потребителя в центъра на потребителското изживяване.

Джо Любин, съосновател на Ethereum и основател на ConsenSys Джо Любин, съосновател на Ethereum и основател на ConsenSys Джо Любин в Devcon 5

Съгласно парадигмата Web3, всички потребители ще имат реална агентура, социална, политическа и икономическа, в многото мрежи за сътрудничество, по които всички ние скоро ще работим и ще живеем. Това ще бъде новата структура на обществото и тя ще подпомогне много по-широко участие в управлението и по-широко разпределение на богатството.

Движим се бързо – макар понякога да изглежда агонизиращо бавно – към осъзнаване на света Web3. Изглежда бавно за тези, които търсят, защото чуват за потенциала и очакват той да се реализира незабавно. Сякаш мрежата и интернет, всички мобилни телефони и автомобили са родени като зрели продукти, с напълно оформена инфраструктура, от първоначалните им изобретатели. Сякаш глобалната електрическа мрежа беше завъртяна от Едисон, а 787s и F35s чакаха в крилете за тестване, на пистите, на международното летище, в Kitty Hawk.

Реализирането на добре оформен свят на Web3 ще ни помогне да постигнем подобрения в три основни измерения: поверителност и поверителност, мащабируемост и използваемост.

Поверителност и поверителност се движат бързо с различни проучвания на техники с нулево знание, механизми на държавни канали и архитектури от частна верига от ниво 2.

Видяхме и ще продължим да наблюдаваме огромни подобрения в Мащабируемост. Това също се движи много бързо с различни видове решения от слой 2, които се изграждат, стартират и закрепват в слой Ethereum 1 за допълнителна сигурност. Skale Networks е един вълнуващ пример. Отново, тук се използват много изчисления извън веригата, като се използват интерактивни изчислителни игри и техники за нулево знание, механизми на държавни канали и архитектура на публична и частна верига от ниво 2.

Вече виждаме десетки хиляди децентрализирани транзакции в секунда (DTPS), добавени към слой Ethereum 2 тази година и много скоро ще видим милиони. И вероятно преди края на 2020 г. ще видим всичко това умножено хилядократно, тъй като Ethereum фаза 0 ще бъде доставена през Q1 и фази 1 и 2 вероятно ще пристигнат заедно преди края на годината.

Използваемост също се наблюдава значително подобрение. Малко хора си спомнят колко мъчително е било достъпа до интернет чрез комутируем достъп на модем 9600 или 14,4 бод. Тогава приложенията и уеб страниците бяха прости, но не беше необичайно да се изчака 30 секунди за зареждане на страница. И често не бяхте сигурни дали все още сте свързани или просто зареждате. Сутринта щяхте да стигнете до работната си станция, да стартирате изтеглянето на вашия имейл клиент и да отидете на кафе, за да му дадете време да се синхронизира с POP или IMAP сървъра, преди да можете да четете и да отговаряте. Това беше 1993–94. Виждаме подобни проблеми с някои ранни внедрения на технологията Web3.

За Web3 много проекти изследват „прогресивната техника за вграждане“, която позволява незабавно включване на потребител в дапп, последвано от постепенно предаване на отговорността от дап на потребителя, докато инвестицията на внимание и пари в dpp нараства.

Новите архитектури на портфейла използват инструментите за мултиподпис, въведени от Портфейл и безопасно за Gnosis, и добавяне на социално възстановяване (пионер на uPort) и социално приемане (или отхвърляне) на предвидените действия на потребителите, за да се гарантира, че ранните осиновители няма да бъдат засегнати от все още острите ръбове на тази нова технология.

И системи като ENS придобиват все по-голяма сила, така че скоро вече няма да се налага да разглеждаме дълги низове от шестнадесетични адреситочно както рядко разглеждаме четирите октета IP адреси в десетична точка.

Реализирането на добре оформен свят на Web3 ще ни помогне да постигнем подобрения в три основни измерения: поверителност и поверителност, мащабируемост и използваемост.

Джо Любин, съосновател на Ethereum и основател на ConsenSys Джо Любин в Devcon 5 Джо Любин в Devcon5

Архитектурата на Web2 не просто представлява риск за личната идентичност за хората и политически риск за националните държави: тя също така представлява различни видове риск от платформа.

Съществува риск от платформи за художници и други, които се оказват деформирани от система, на която разчитат за препитанието си. Facebook, Twitter и YouTube вече имат огромна способност да формират разкази, дебати и широк морал. И съществува риск от платформи за стартиращи компании и други компании, които открият, че правилата на платформата могат да се променят отдолу, докато тази платформа расте и се развива и се оказва, че канибализира компаниите, които е привлекла като партньори няколко години по-рано. Непрестанният стремеж към увеличаване на приходите веднъж на върха на приемането му S-крива поражда такова антиконкурентно поведение.

Google, Amazon, Facebook, LinkedIn, Apple и Microsoft са големи платформи, които са се ангажирали да се хранят на своите зависими. Като кибергражданин обичам и се нуждая от Google и Amazon, но несправедливите предимства, които се получават от Amazon в нейните дейности по електронна търговия и облака AWS, са зашеметяващи. Както и тези, които са достъпни за Google.

Наскоро се появи нов и коварен вид риск от платформа. Точно както платформи като Facebook, LinkedIn и други са изяли обяда на някои стартиращи компании, облаците сега канибализират печалбите на компании, изградени около проекти с отворен код.

 • AWS е обвиняван за известно време в пренаписване, повторно използване и премаркетиране на продукти, без да подкрепя основния отворен код и често чрез елиминиране на икономически ползи за компаниите с нестопанска цел, комерсиализирали проектите с отворен код.
 • Мнозина ще твърдят, че този вид поведение е приемливо при лицензиране с отворен код. Други ще твърдят, че има имплицитен социален договор и че компании като Amazon не връщат, когато улавят стойност от общността с отворен код.

Този вид антиконкурентно поведение се активира чрез вертикална интеграция. Вярвам, че Web3 светът ще бъде до голяма степен хоризонтално наслоен с изрични обещания за интерфейс между слоевете или между синергичните компоненти на всеки слой.

Може ли това да е проблем за нашето пространство, като се има предвид, че нашето пространство се състои от до голяма степен проекти с отворен код?

Бих твърдял, че имаме възможност – уникална за тази технология – да конструираме нещата по различен начин. Приложенията, работещи в блокчейн мрежи, вероятно ще бъдат обект на различна икономика: криптоикономика, разбира се. Най-добрите блокчейн системи са изрично посочени какви са разходите и тези разходи трябва да бъдат платени от съответния участник. В някои случаи това ще бъде крайният потребител. В някои от тях това ще бъде издателят на приложението, може би чрез мрежата на бензиностанцията или друг механизъм за мета-транзакции. Блокчейн мрежите ще отчитат по-добре възможните негативни външни ефекти и ще ги внасят в палатката, като същевременно се възползват естествено и масово от положителни външни ефекти като мрежови ефекти.

Всички участници в тези мрежи ще го правят от позиция на лична или корпоративна агенция. Мнозина ще бъдат компенсирани сами за ролите, които играят в тези мрежи, тъй като те от своя страна компенсират други хора, организации и дапс за стойността, която предоставят.

Рискът от платформата ще бъде намален чрез децентрализирано управление и способността да се разклоняват базите с отворен код за стартиране на конкурентни платформи и дори да се разклоняват операционни платформи, когато те престанат да обслужват целия си избирателен район. Всички ще разберем, че вилиците са много здравословен и мощен икономически инструмент. В крайна сметка по-напредналите платформи ще улеснят себе си да се разклоняват, копирайки цялата държава (или изграждайки системи без гражданство, които улесняват разклоняването), за да гарантират, че тези, които управляват системата, се стимулират да бъдат и да останат добри управители на система. Вилиците ефективно задържат тези, които „излизат“ в по-широката палатка, позволявайки на разширената общност да се самоопредели в по-широки и по-разнообразни термини. Джон Гилмор би бил голям фен на механизма за разклоняване.

Аз съм силно фокусиран върху максималната децентрализация, безразрешението, базовия доверителен слой, който е Ethereum, и неговия потенциал да бъде глобален слой за сетълмент – до голяма степен лишен от риск от платформата – за собствени цифрови активи или дигитализирани активи от реалния свят. Но мисля, че е недалновидно, когато някои хора вярват, че всички блокчейн системи трябва да бъдат напълно без разрешение и максимално децентрализирани.

Когато издавате ценни активи или закрепвате в основен доверителен слой, този слой трябва да бъде максимално децентрализиран и това изисква той да бъде напълно без разрешение. Но добавянето на известна децентрализация към случаите, които се прилагат сред малък набор от контрагенти, е изключително ценно и това е най-добре да се направи в частна разрешена система.

Платформата за финансиране на стокова търговия, например, свързваща банки и търговци на суровини, не се нуждае от радикална децентрализация и безразрешение през 2019 г., за да бъде от порядък или по-добра платформа за извършване на търговия между тези страни.

изображение на казус komgo

Идвайте 2020 г., може да има смисъл да свържете тази платформа за финансиране на търговия със стоки странично в платформа за търговия със стоки и в платформа за разплащане, в платформа за корпоративна идентичност и в застрахователна платформа и т.н. Тези мрежи могат да бъдат свързани помежду си странично използване на мостове или използване на Течност технология, която може да даде възможност за непрекъснато безкомпромисни атомни суапове или съобщения, преминаващи през мрежовите граници. Liquality вече свързва Ethereum и Bitcoin без доверие.

И до 2021 г. може да има смисъл да се закрепят всички тези платформи в базовия доверителен слой на Ethereum за по-голяма сигурност, без да се жертва мащабируемост, а също така така, че базовият слой да може да служи като надеждно съобщение и транзакционна шина между голямо разнообразие от приложения.

Това предполага, че архитектурата на децентрализираната световна мрежа ще изглежда като кръпка от блок-вериги – някои евентуално частни и разрешени – свързани помежду си и закрепени в безразрешен и максимално децентрализиран основен доверителен слой, използвайки различни техники. Понастоящем Ethereum 2.0 е единственият кандидат, който да бъде този основен доверителен слой, тъй като това е единственият блокчейн проект, който усърдно се фокусира върху максимална децентрализация във всички измерения.

Архитектурата на децентрализираната световна мрежа ще изглежда като кръпка от блок-вериги – някои евентуално частни и разрешени – свързани помежду си и закрепени в безразрешен и максимално децентрализиран основен доверителен слой.

Джо Любин, съосновател на Ethereum и основател на ConsenSys

Този интернет на блокчейн архитектура се римува добре с факта, че Интернет е интернет от мрежи. И накрая нашата планета ще има автоматизирана, обективна фондация за доверие, която да замени субективната инфраструктура на доверие, изградена от хилядолетия.

За да се справяме непрекъснато с проблемите, свързани с мащабируемостта, трябва да практикуваме минимална жизнеспособна децентрализация, докато издигаме нови разрешени мрежи Ethereum. Занапред ние винаги ще имаме проблеми с мащабируемостта и не е необходимо да защитаваме свръх всеки случай на употреба. Ще свикнем да проектираме системи с подходящи нива на децентрализация.

Трябва да започнем да мислим за мрежовите вериги от слой 2 като логически конструкции, защото с времето ще искаме да ги вдигнем и да ги поставим обратно на по-способни физически архитектури. Трябва да започнем да проектираме такива подобрения. В крайна сметка повечето частни разрешени системи в света ще работят на публична инфраструктура без разрешения, точно както корпоративните и правителствените ИТ инфраструктури днес работят предимно в облак, само защото това ще бъде най-добрият субстрат, върху който да се управляват тези системи.

Изключително важно е този основен слой да бъде без разрешения и максимално децентрализиран, защото именно тук ние получаваме доверие. И този слой на доверие трябва да бъде глобален, за да можем да изградим международни финансови и търговски системи, по които всички държави да си сътрудничат.

Какво прави Ethereum настоящата най-добра или единствена опция за основен доверителен слой за планетата?

В неотдавнашен подкаст „В ефира“ Матео Лейбовиц очерта това, което той нарече „Квадрилема на разпределението“. Аргументът му беше, че тъй като регулаторите са се събудили, всеки протокол след 2015 г., който иска да постигне широко приемане, трябва да успее по отношение на следните четири стълба:

 1. Токенът трябва да бъде издаден широко и справедливо.
 2. Общността трябва да остане ангажирана, жизнена и да се разраства с течение на времето. Един от начините да се постигне това е като се даде възможност на жетоните, държани от общността, да оценят по стойност. Като странична бележка: общността също трябва да привлече най-добрите и най-ярките разработчици и предприемачи, в големи количества.
 3. Проектът трябва да носи достатъчно капитал, за да може да бъде доставен, поддържан и непрекъснато подобряван.
 4. И накрая, и това е новата бръчка: Проектът трябва да отговаря на нормативните изисквания.

Сред всички конкуренти, убийците на Ethereum, които се появиха през последните няколко години след Bitcoin и Ethereum, никой не показва убедителни признаци за изпълнение на всичките четири изисквания на квадрилемата. Най-добрият начин да изградите и развиете силна общност е да им продадете символ и да обещаете, че тя ще оцени и те работят, за да направят това така. Това е определението за ценна книга. Тъй като сега продавате ценна книга, вашият маркер няма да бъде издаден широко и широко и вашата общност няма да бъде стабилна. Ще бъдат изпробвани нови механизми с течение на времето, но досега нито един проект не е придобил голяма сила и е трудно да си представим изграждането на световната фондация за доверие и глобалния сетълмент върху проект на VC Coin.

SEC наскоро даде шанс на EOS за китката за тяхната продажба на символи, но това не означава, че проект, структуриран като EOS, може да има успешен рейз в този момент. SEC вече е подготвена и е много добре запозната. Днес тя ще спре продажбата, структурирана като продажбата на EOS, преди да успее да включи първия си билборд на Таймс Скуеър.

Понастоящем само Ethereum е достатъчно зрял, децентрализиран и програмируем, за да отговори на нуждите на днешната инфраструктура, индустрии и хора, с инерцията и пътната карта, за да подкрепи растежа на всички тези дългосрочни визии.

Така че, вместо вертикално оградените градини на web 2.0, ще имаме хоризонтални децентрализирани слоеве за сътрудничество.

В основата ще имаме Ethereum за надеждни транзакции и гарантирано изпълнение на споразумения, свързани с протоколи за децентрализирано съхранение, честотна лента, тежки изчисления, идентичност, доказателство за местоположение и други.

На всичкото отгоре ще имаме отворения децентрализиран финансов водопровод за нововъзникващата глобална икономика. Това ще се състои от ценови стабилни токени, мрежи за заеми и заеми, децентрализирани борси за ликвидност, токенизирани активи във всички форми, други финансови инструменти като деривати и синтетика, платежни системи, абонаментни системи и системи за залагане и валидиране. Дори системите за управление частично ще лежат в този финансов водопровод за определени видове мрежи и символи.

Снимка на екрана 2020 01 28 в 16 08 14 Щракнете тук за достъп до уебинара за токенизация

Много от блокчейн системите, които ще изградим занапред, ще бъдат активирани и подобрени от все по-способния и усъвършенстван финансов слой. Например ИТ индустрията става все по-детайлна и комодитизирана. Доверените изчисления, тежките изчисления, съхранението и честотната лента ще бъдат разпределени в облачна инфраструктура и инфраструктура за мъгла. Ще договаряме, предоставяме и плащаме за тези услуги с жетони в реално време. Доставчиците и потребителите ще се нуждаят от собствени цифрови финансови инструменти, за да хеджират своите ценови и други рискове.

Базовият доверителен слой позволява финансовия слой. И върху този финансов водопровод ще бъде изградена останалата част от нововъзникващата глобална цифрова икономика.

Това е невероятно време да бъдете активни в технологичното пространство и е страхотно да сте разработчик в момент, когато маниаците са на път да наследят земята до степен, далеч по-голяма от предишните технологични епохи.

През следващите няколко години ще има малко преместване. Антипатерните на Web2 няма да умрат бързо и лесно и много ценни Web2 конструкции трябва да бъдат разработени в полза на Web3. И разбира се, ще има вълци Web2 в овчи дрехи Web3.

Маниаците са на път да наследят земята.

За да постигнем бърза технологична еволюция и обществен напредък, ние просто се нуждаем от повече Web3 разработчици. Нуждаем се от най-добрите и най-ярките от света на Web2, за да разберем какво е възможно сега по тази нова парадигма.

Има някъде на север от 30 милиона софтуерни разработчици в световен мащаб. Този брой включва, като груби оценки:

 • 600 000 разработчици с отворен код
 • 12 милиона разработчици на Java
 • 8 милиона разработчици на Python
 • 20 милиона разработчици на Apple / iOS
 • 3 милиона разработчици на Microsoft
 • 15k разработчици на Linux

И така, ето моето питане – или по-скоро предизвикателство – към всички нас за следващата година: да вземем един милион от тези разработчици изграждане с технологията Ethereum.

Джо Любин 1 милион разработчици

Можем да изчислим въз основа на изтегляния на трюфели и други показатели, че има до 500 000 разработчици на софтуер, които вече редовно се ангажират с Ethereum и вероятно 200 000 или повече, които имат работа на пълен работен ден за Ethereum или са ангажирани по друг начин.

Отначало 1 милион ETH разработчици може да звучат прекалено амбициозно, но мисля, че с съгласувани усилия можем да стигнем до там за около година. Ethereum вече има солиден ум и обмен на разработчици. Имаме невероятно талантлив кръг от хора и екипи, които допринасят за времето и усилията си за подобряване на инструментите и ресурсите. И ние разполагаме с едни от най-завладяващите, кървящи софтуерни технологии в света. Всички сме решили да пренасочим кариерата си, дните си, нощите и почивните си дни към изграждането на тази технология заедно и стигнахме по този път само за няколко кратки години. От началото на проекта Ethereum всичко това ми се стори неизбежно, макар че е удивително колко бързо се е движило. Но за всички онези, които ни гледат и чакат, нека вдигнем това нещо на по-висока скорост.

Разгледайте портала за Ethereum Dev Разгледайте портала за Ethereum Dev

Това е моето предизвикателство към всички нас: един милион разработчици на Ethereum. От Devcon VI може би? Може би това е малко прекалено амбициозно, но ние ще опитаме.

През следващите дни и седмици, моля, свържете се с приятелите си разработчици, които все още не са в пространството на Ethereum. Ние подготвяме няколко проекта в подкрепа на тази насока. Уебсайтът onemilliondevs.com ще приюти множество начини да запознаете вашите приятели-разработчици с много от „боговете!“ моменти, които ви взривиха ума, когато научихте за пространството.

Кевин Owocki и Gitcoin екип са съставили игра, която ще бъде достъпна изключително скоро, за да подчертае много от тези прозрения.

Billy Luedtke, Kames Cox-Geraghty и Joe Burnitt от екипа на RAPID са съставили система за куестове, за да помогнат на вашите приятели-разработчици да започнат да учат одисеи от светия лайна. Ще има значки, слава и система за оценка. Ако внесете 20 devs и те започнат да натрупват слава и точки, ще се озовете в класацията, тъй като всички те ще представляват членове на вашия екип.

Между другото, залагането на позиция в челната десетка на класацията ще ви направи супер желани в отношенията с разработчици – devrel – роля в нашата екосистема. ConsenSys и други намират хората с тези умения за изключително ценни. The onemilliondevs.com сайтът ще разкрие много повече забавни механизми през следващите няколко дни. И ние ще го отглеждаме с времето. Моля, проверете го и изпратете приятелите си.

DeFiNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини за Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Как да създадете социален токенУебинар

Как да създадете социален токен

Бъдещето на финансите Digital Assets и DeFiУебинар

Бъдещето на финансите: цифрови активи и DeFi

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector