Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Състоянието на мрежата Ethereum – 2018

блог 1NewsDevelopersEnterpriseBlockchain ExplainedEvent and ConferencesPressБюлетини

Абонирайте се за нашия бюлетин.

Имейл адрес

Ние уважаваме вашата поверителност

НачалоБлогНовини

Състоянието на мрежата Ethereum – 2018

Статистика от цялата мрежа за предоставяне на моментна снимка на блокчейна Ethereum днес, неговото минало и пътната карта за бъдещето. By ConsenSys 1 юни 2018 г. Публикувано на 1 юни 2018 г.

ConsenSys 400 blockchain проекти, изградени върху герой на ethereum

Технологията Blockchain – и по-специално Ethereum – спечели международно внимание и привличане от пускането си през 2015 г. По-конкретно, в края на 2017 г. и началото на 2018 г. се наблюдава огромен ръст на популярното внимание поради бързото увеличение на цените в цялата екосистема на крипто-активите. За две години думата „Ethereum“ е включена в над 110 милиона търсения в Google. Хаштагът #ethereum се туитира средно по 20 000 пъти на ден.

Но какво означава това постепенно и рязко увеличаване на вниманието за мрежата Ethereum като цяло? Ако отдръпнем завесата на много обсъжданата цена на ефира, какво се случва в мрежата Ethereum? Нека да разгледаме.

Разглеждайки фигурите: Блокчейн дейност

От самото си създаване мрежата е обработила близо 240 милиона транзакции. В разгара си на 4 януари мрежата обработи 1,3 милиона транзакции за 24 часа.

Диаграма на транзакциите на Ethereum

Мрежата е огромна и разпределена. Към днешна дата в блокчейна Ethereum съществуват 35 милиона уникални адреса. На 4 януари 2018 г. броят на активните (т.е. транзакционни) адреси в Ethereum надхвърли 1 милион за първи път. На 4 януари 2018 г. бяха създадени над 350 000 нови адреса – най-много адреси, генерирани в рамките на 24-часов период до момента. Ethernodes отчита малко под 17 000 възла, управляващи блокчейн Ethereum на шест континента, което го прави най-децентрализираната блокчейн платформа в съществуването.

Ethereum възли в световен мащаб Ethereum Unique Address Growth Chart

Без съмнение блокчейнът Ethereum е най-активната съществуваща платформа за интелигентни договори. От първите 100 токена по пазарна капитализация 94% са изградени на върха на Ethereum. От топ 800 токена, 87% са изградени върху Ethereum. Повечето от тези токени са „ERC-20 токени“, което направи възможно по-голямата част от 5,5 милиарда долара, събрани чрез продажби на токени през 2017 г. и 6,5 милиарда долара, събрани само през първото тримесечие на тази година.

Зад блокчейна: Общността на Ethereum


Общността на разработчиците на Ethereum се оценява на най-голямата в света, на 250 000. През октомври 2017г, Трюфел– рамка за развитие на Ethereum – надмина 200 000 изтегляния. За по-малко от година изтеглянията вече са близо 550 000. Github, която привлича разработчици с отворен код от цял ​​свят, изброява 14 000 хранилища и 220 000 комита за Етериум. MetaMask– разширение за браузър, позволяващо на потребителите да изпълняват dApps, без да изпълняват цял ​​възел Ethereum – достигна над 1 милион потребители.

Отвъд децентрализираната мрежа от разработчици на Ethereum се създадоха организирани консорциуми за подкрепа и разширяване на общността Ethereum. The Ethereum Enterprise Alliance (EEA), сформирана през март 2017 г. с 30 членове-основатели, ангажирани с интеграцията на блокчейн технологията с предприятията. Сега, малко повече от една година по-късно, ЕАОС нарасна до над 500 членове. Стартъпите, корпорациите, фондациите и организациите са се събрали, за да допринесат и да се възползват от продължаващото развитие на екосистемата Ethereum.

Приветствие на Ethereum: приемане от правителството

Въпреки че дълго обсъжданото приложение на блокчейн технологията е преструктурирането и дори разпускането на традиционното правителство, страните по света са намерили начини да внедрят блокчейн технологията – по-специално, Ethereum – в полза на своите граждани. В началото на тази година правителството на Бразилия обяви намерението си да премести петиции и популярно гласуване в Ethereum. Канада изпробва използването на Ethereum, за да осигури прозрачност при използването на държавни субсидии, за да облекчи опасенията на гражданите за присвояване и корупция. Град Цуг, Швейцария – дългогодишен криптобастион – започна да предлага цифрови идентификатори, регистрирани в Ethereum през 2017 г.. Чили използва Ethereum за проследяване на данните и финансите от енергийната мрежа, надявайки се да се бори с корупцията и експлоатацията чрез прозрачни, неизменяеми данни, достъпни за всеки гражданин. Дубай е на път да се превърне в изцяло интегриран, задвижван от блокчейн град до 2020 г.. Естония стана дете на плаката на разпределената екосистема и узря в „дигитална република“, като премести много от нейните национални системи в блокчейн Ethereum.

Въпреки че блокчейн технологията е цитирана като възможност за предефиниране на настоящата глобална политическа структура с цифрови граници и гражданства, настоящите системи не се притесняват да използват нейната неизменна, сигурна книга, за да увеличат своите услуги. Ще продължим да наблюдаваме приемането от правителството на блокчейна Ethereum, тъй като неговата полезност е доказана в настоящите примери.

Надграждайки Ethereum: Децентрализирани приложения

Децентрализираните приложения (dApps) са основната точка за продажба на блокчейна Ethereum. Като световен компютър с отворен код, пълен с тюринг, Ethereum може да се използва от всеки разработчик, за да изгради своя собствена серия от интелигентни договори (т.е. децентрализирано приложение). Сайт, който проследява разработката на dApp, изброява 1552 стартирани dApps, въпреки че в момента се разработват още. DApps се състои от всичко, вариращо от пазарите за прогнози до игрите и ще продължи да расте по-силно, тъй като мрежата се подобрява.

Слонът в стаята: решения за мащабиране

Решенията за мащабиране за мрежата Ethereum са многобройни и по тях се работи от множество участници в мрежата. 2018 г. ще бъде вълнуващо време за Ethereum, особено с планираното тестване на Proof of Stake чрез пускането на протокола Casper. Много активни проекти имат за цел да предоставят решения от ниво 2 или „междублокови вериги“. Тези инициативи се справят с „трилемата“ за постигане на мащабируемост, сигурност и децентрализация на блокчейн. Космос е мрежа без разрешения, изградена за разработчици, която позволява оперативна съвместимост и мащабиране на блокчейн. Loom Network разработи и пусна платформа от слой 2 върху Ethereum, позволяваща мащабиране на игрите и социалните dApps, като същевременно разчита на основната сигурност и децентрализация на Ethereum. Екипът стартира CryptoZombies, приложение на живо, позволяващо на всеки да се научи да кодира интелигентни договори на Ethereum (с над 200 000 студенти). OmiseGo позволява на потребителите да изпращат високоскоростни платежни транзакции между обекти и през границите с помощта на плазма. Решенията за мащабиране на ниво 2, според Виталик Бутерин, „могат да бъдат изградени по такъв начин, че да зависят от второто ниво на производителност, но не и безопасност … Тогава те могат да имат стимул за репутация и очаквани бъдещи приходи, които да ги карат да се представят добре понастоящем, а отрицателните разходи при всяка неизправност са смекчени. “

Поглед надолу по пътя

Какво означават тези данни? Екосистемата на блокчейн Ethereum е разнообразна, децентрализирана е, силна е и е залята от иновации и активност. От стартирането си през 2015 г., тази бързо приета и оценена технология обещава да реши проблеми, измъчващи почти всяка действаща индустрия на земята. По целия свят разработчици, мислители, новатори, лидери и творци се събират, за да изградят нов начин за комуникация, транзакции и организиране. Тук сме за Web 3.0. Тук сме за децентрализирано бъдеще. Тук сме за Ethereum.

MetaMaskNewsletter Абонирайте се за нашия бюлетин за най-новите новини на Ethereum, корпоративни решения, ресурси за разработчици и др. Имейл адрес Изключително съдържаниеОтчет за DeFi на Ethereum Q3 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q3 2020

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020Доклад

Отчет за DeFi на Ethereum Q2 2020

Ethereum 2 0 Доклад за екосистематаДоклад

Отчет за екосистемата за залагане на Ethereum 2.0

Пълно ръководство за бизнес мрежи на BlockchainРъководство

Пълно ръководство за бизнес мрежи на Blockchain

Как да изградим успешен блокчейн продуктУебинар

Как да изградим успешен блокчейн продукт

Централни банки и бъдещето на паритеБяла хартия

Централни банки и бъдещето на парите

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector