Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Преглед на Coinmama: Биткойн, търговия и такси

Изборът на борса за търговия с криптовалути може да бъде предизвикателна задача. Има няколко съображения като характеристиките на платформата, интерфейса на графиките, двойките за търговия, таксите, сигурността и поддръжката на клиентите.

Един от най-старите и най-реномираните борси за незабавни покупки на биткойн с помощта на кредитна / дебитна карта и удобството за начинаещи е Coinmama.

Посетете Coinmama

Въпреки че се стремим да ви предоставим точна и най-актуална информация в този преглед на Coinmama, настоятелно ви препоръчваме да посетите уебсайта, за да се актуализирате с всички промени, които могат да възникнат след това.

Основни функции:

  • Доверен обмен с над 2,6 милиона потребители по целия свят
  • Поддържа се в 188 държави
  • Незабавна доставка директно в хардуерен портфейл
  • Опции за плащане като банков превод, Apply Pay, кредитна карта, дебитна карта и SWIFT
  • Високи лимити на разходите
  • Програма за лоялност, която предлага отстъпки от такси за търговия
  • Щедра програма за препоръки

като цяло

3.8 / 5 Посетете Coinmama

Лесно използване

Потребителски интерфейс

Такси

Сигурност

Преди да се потопите в този преглед, това е така силно се препоръчва да използвате хардуерен портфейл като Ledger Nano X при закупуване на криптовалути. Собствеността на крипто остава във владение и контрол на инвеститора, а не на борсата. Прочетете нашето ръководство за най-добрите хардуерни портфейли на Bitcoin за повече информация.

Какво е Coinmama?

Coinmama е криптовалутна борса, базирана в Израел, която е създадена през 2013 г., за да осигури проста, основна и сигурна онлайн платформа за всеки, който иска да купи дигитални валути като Bitcoin и Ethereum. Борсата Coinmama е едно от най-уважаваните имена в криптовалутната индустрия, което вече се предлага в над 188 държави и осигурява поддръжка на клиенти на множество езици.

уебсайт coinmama

Кратко резюме

Coinmama Сравнено


Авангардни мерки за сигурност, интуитивен потребителски интерфейс, възможността да купувате биткойн незабавно и мобилно приложение за търговия са важни характеристики на Coinmama. Тази таблица за сравнение изброява алтернативни борси за крипто търговия като Coinmama.

Характеристика & Ползи

Предназначен за начинаещи

Потребителският опит в Coinmama е внимателно обмислен и е проектиран да отговаря на всички видове лица с различни нива на инвестиционни знания. Уебсайтът предоставя прости опции за закупуване на биткойн или друга криптовалута за определена цена или изберете точната сума, която да похарчите.

coinmama купуват криптовалута

Методи за депозиране

Coinmama е fiat-to-crypto борса, която позволява на хората да купуват криптовалути, използвайки местната си фиат валута. Платформата е една от най-достъпните борси, която поддържа различни методи за депозиране като банков превод, Apply Pay, кредитна карта / дебитна карта и SWIFT.

функции на coinmama

Поддържани държави

Coinmama е една от малкото борси, която е поддържа се в над 100 страни по света. Потребители от 188 държави, включително Австралия, Сингапур, Европа, Великобритания, Канада, Нова Зеландия и САЩ, могат бързо и безопасно да закупят криптовалута с помощта на Coinmama. Има няколко щати и територии с ограничен достъп в САЩ, за които трябва да знаете.

Непопечителски

Борси, които не са попечители и брокери като Coinmama, са едно от най-безопасните места за закупуване на крипто тъй като платформите не съхраняват средства на клиенти или цифрови активи. Клиентите трябва да предоставят адрес на портфейла, преди да завършат транзакцията. След като се осигури плащането, монетите се доставят директно на адреса на портфейла на потребителя, като се елиминира рискът хакери да откраднат средствата.

портфейл coinmama

Хакнат ли е Coinmama?

Въз основа на нашето проучване изглежда, че Coinmama не е хакнат преди това, което води до загуба на услуги за функционалност на системата. Въпреки това, Coinmama беше обект на a огромно нарушение на данните за електронна поща през 2019 г. в който 450 000 потребителски имейла и пароли бяха компрометирани.

Като част от разследването на инцидента с финансова измама, неоторизирана страна също е събрала данни, свързани с 1,4 милиона акаунта в Coinmama, които включват лична информация на потребителя.

Безопасен ли е Coinmama & Законно?

Coinmama е легитимна и уважавана компания, която позволява на хората да купуват BTC, ETH, XRP, LTC и други цифрови валути на сигурна платформа. Въпреки че има случаи на пробиви на данни в световен мащаб, които са засегнали потребителите на Coinmama, платформата не съхранява или записва каквато и да е информация за кредитна карта или задържа средствата на клиентите. Закупените криптовалути се изпращат директно към хардуерен портфейл, което значително намалява риска от кражба.

Приготвяме се да започнем & Създаване на акаунт

За да създадат акаунт в Coinmama, потребителите трябва да са навършили 18 години и да живеят в подкрепена държава. Процесът на регистрация на акаунт е директен и отнема няколко минути. Има без такси за създаване или поддържане на сметка в Coinmama или портфейл.

Новите потребители ще трябва да въведат валиден имейл адрес и да изберат държавата на пребиваване. Преди да бъдат депозирани средства, етапът на проверка на Coinmama KYC трябва да бъде завършен, както е описано по-долу.

Нива на проверка

Coinmama е регулирана борса, която трябва да отговаря на изискванията „Знай своя клиент“ (KYC), за да приема плащания за предоставяне на цифрови активи. Обменът използва система за проверка, базирана на 3 нива, която се основава на количеството предоставена лична информация. Новите акаунти, които завършват проверка от ниво 1, могат купувайте или продавайте до USD 15 000.

За да завършите процеса на проверка на Coinmama Level 1, ще се изисква следната информация:

  • Пълно име и адрес на пребиваване
  • Издаден от правителството документ за самоличност със снимка (напр. Национален паспорт или шофьорска книжка
  • Селфи, вдигнало лист хартия с „Coinmama“ и датата

За надстройване от ниво 1 на потвърждение има минимални разходи от $ 2 400, което също увеличава дневните / месечните лимити за поддържаните видове плащания. Лимитът на акаунта за всяко ниво на проверка включва както покупки, така и продажби.

След като личната документация бъде представена на Coinmama, скоростта на проверка за ниво 1 може да отнеме няколко часа по време на нормалното работно време. За проверка на ниво 2 и 3 може да отнеме до 48 часа, за да бъдат одобрени новите лимити на акаунта.

начини за плащане

Coinmama предоставя 5 различни опции за депозит за плащане на криптовалути с фиатни пари. Поддържаните методи за плащане включват банкови преводи, SWIFT, кредитни карти, дебитни карти и Apple Pay. В зависимост от региона на потребителите, приетите начини на плащане могат да варират. Coinmama е първата борса, която позволява на своите потребители по целия свят, които искат купувайте биткойн с помощта на Apple Pay.

методи за депозиране на coinmama

При големи инвестиции използването на банкова сметка или банков превод е най-добрият начин за закупуване на криптовалути, обработка на които може да отнеме от 1 до 3 дни в зависимост от банката. Потребителите, които искат да направят по-малка и незабавна покупка и предпочитат convivence, могат да използват кредитна или дебитна карта. Средните скорости на всяка опция за плащане са важно съображение и са изброени по-долу.

Потребителски интерфейс

След като акаунтът е създаден, потребителите могат да влязат в Coinmama и да закупят 7 криптовалути, които включват Bitcoin, Bitcoin Cash, Ethereum, Ethereum Classic, Cardano, Litecoin и Tezos. Монетите могат бързо да бъдат избрани чрез падащото меню „Купете“ в горната част. Потребителският интерфейс за закупуване на монети е един и същ и разполага с просто поле за поръчка за различни суми за покупка в избраната фиатна валута.

coinmama купуват биткойн

Интерфейсът е предназначен за начинаещи за лесно, бързо и сигурно закупуване на криптовалута. В сравнение с други fiat-to-crypto борси, има няма ценова диаграма, за да видите исторически или живи цени или разширени типове поръчки като лимит или стоп лимит.

Дизайнът и подредбата на уебсайта са ясно ориентирани за начинаещи, които за първи път купуват биткойн или други алткойни. Това е ограничение за опитни или напреднали инвеститори и ще трябва да използва платформа за търговия с криптовалута, за да използва разширени функции за търговия и инструменти за управление на риска.

Такси Coinmama

Таксите Coinmama се основават на индекс Bitcoin, който предоставя референтен процент за цените на всеки поддържан актив. Таксите за покупка включват a 2% надбавка върху цената на индекса Bitcoin и комисионни до 3,9% в зависимост от начина на плащане. За плащания с кредитни карти, дебитни карти, предплатени и виртуални карти се доплаща 5% за незабавни покупки с фиксиран лихвен процент. Няма допълнителни такси за банков превод. Окончателната търговска такса се показва на екрана, преди транзакцията да бъде потвърдена.

За сделки за продажба на Coinmama, таксата е 0,1% -0,9% в допълнение към биткойн индекса плюс 2% спред. Както за поръчките за покупка, така и за продажба, таксите за търговия могат да бъдат намалени в зависимост от нивото на лоялност на потребителите Coinmama.

Като цяло, таксите Coinmama за закупуване на крипто са малко високи в сравнение с други популярни платформи за търговия. Таксата за продажба от 0,1% до 0,9% е конкурентна, но е ограничена само до биткойн, който може да бъде продаден на борсата обратно във фиатната валута.

Ниво на лоялност Coinmama

Подобно на други платформи за търговия с криптовалути като Binance, Kraken и Kucoin, Coinmama предлага система за лоялност. Програмата стимулира потребителите да търгуват с увеличен обем, като ги възнаграждава с намалени такси за търговия. Статусът на лоялност не е еднократен и трябва да се поддържа в продължение на 90 дни.

Сигурност

Coinmama е проектирана като услуга за незабавен суап на криптовалута, при която закупените цифрови активи могат да се купуват и продават директно с помощта на хардуерен портфейл. Това означава средства не се съхраняват на платформата което значително намалява риска от кражба на средства от хакери.

Освен това, на клиента данните за кредитната карта не се съхраняват, въпреки това личната информация като част от данните за проверка на самоличността се съхранява. Имайки в предвид предишни нарушения на данните за сигурност, борсата повиши осведомеността относно сигурността на акаунта с редовен монитор за всяка подозрителна дейност и информиране на клиентите за добри практики за сигурност.

често задавани въпроси

Къде е регулирана Coinmama?

Coinmama е законна и надеждна борса, която се управлява от компанията майка Cmama LTD, която е регулиран бизнес за парични услуги. Размяната е регистриран в САЩ от FinCEN и в рамките на Канада под ръководството FINTRAC. Съгласно тези разпоредби, Coinmama предоставя стриктни процедури „Познаване на вашите клиенти“ (KYC) и борба с изпирането на пари (AML), за да провери идентификацията и легитимността на всеки притежател на акаунт..

Изисква ли Coinmama ID?

Coinmama е регулирана борса, която отговаря на изискванията „Знай своя клиент“ (KYC). Следователно всеки потребител, който създава акаунт в Coinmama трябва да представи документация за самоличност, за да докаже самоличността си преди да закупите цифрова валута.

Можете ли да използвате Coinmama в САЩ?

Coinmama се предлага в над 188 страни по света, включително САЩ (САЩ). Има обаче 8 щати и територии в САЩ, на които е забранено използването на услугите на Coinmama поради местни разпоредби и правила, които включват Хавай, Ню Йорк, Американска Самоа, Гуам, Северни Мариански острови, Пуерто Рико, Малки отдалечени острови на САЩ и Вирджиния Острови.

Някои щати в САЩ не се поддържат пряко от Coinmama и потребителите ще бъдат пренасочени към доставчик на трета страна Симплекс за да завършите покупката. Жителите, които пребивават в забранените щати, могат да използват местна борса за криптовалута в САЩ като Близнаци, Kraken или Coinbase.

Има ли Coinmama портфейл?

Coinmama е a обмен без лишаване от свобода което означава, че няма онлайн портфейли за съхранение на клиенти Биткойн или други криптовалутни активи, закупени на платформата. Потребителите трябва да предоставят свой собствен адрес на хардуерен портфейл, така че монетите никога да не се съхраняват в портфейл от Coinmama.

Заключение

За да завърши този преглед на Coinmama, борсата е подходяща за новодошли и начинаещи, които искат да закупят първата си криптовалута. Потребителският интерфейс, наличността в световен мащаб, отзивчивото обслужване на клиенти и поддържаните опции за плащане улесняват инвеститорите да се качат с фиатни валути.

Посетете Coinmama

Единствената ни критика е високите такси и липсата на функции за междинни инвеститори и търговци, които разчитат на разширени поръчки и ценова диаграма. Като цяло Coimama е уважавана и безопасна борса за закупуване на крипто с фиатна валута.

Важно е да използвате глобална и надеждна крипто борса, за да купувате, търгувате и продавате биткойни и криптовалути. Няколко борси са хакнати или са откраднати средства на клиенти. Следните борси за търговия с криптовалути – в допълнение към горната борса – са добре известни и се доверяват, че осигуряват безопасен и сигурен начин за начинаещи и професионални криптотърговци да депозират фиатна валута и да закупят цифрови активи.

Посетете Coinmama

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector