Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Преглед на FTX: ВАЖНО – Прочетете преди да използвате Exchange

FTX е водеща платформа за крипто деривати, която си партнира с най-голямата крипто борса в света, Binance. В този преглед на борсата FTX ще предоставим общ преглед на борсата и как тя се отличава от другите платформи, като оценим нейните характеристики, потребителски интерфейс, продукти, такси за търговия и други.

Посетете FTX

Въпреки че се стремим да ви предоставим точна и най-актуална информация в този преглед на FTX, винаги е най-добре редовно да посещавате сайта, за да се актуализирате с всички промени, които могат да възникнат след това.

Основни функции:

 • Фючърси, опции, волатилност, спот и токени с ливъридж
 • До 101 пъти ливъридж
 • Конкурентни такси за търговия
 • Първите фючърси на крипто индекс в света (напр. Индекс на шиткойн)
 • Селище в стабилни монети
 • Дълги или къси 3x жетони с ливъридж без марж
 • Отстъпки от такси с използване на FTX токен (FTT)

като цяло

4.6 / 5 Посетете FTX

Лесно използване

Потребителски интерфейс

Такси

Сигурност

Преди да започнете, препоръчваме да използвате хардуерен портфейл за биткойни, като Ledger Nano X, когато търгувате с крипто деривати. Ако нямате портфейл, прочетете нашето ръководство за най-добрите хардуерни портфейли за криптовалута, които да купите.

Какво е FTX?

FTX е a криптовалутна деривативна борса, която е изградена от търговци и проектиран да предложи мощна платформа за професионални търговски фирми, междинни търговци и начинаещи. Потребителите на платформата имат достъп до иновативни авангардни пазари за търговия като деривати, опции, продукти с променливост и жетони с ливъридж.

ftx

Кратко обобщение

FTX сравнен

Разширените функции, интуитивният потребителски интерфейс и мобилното приложение за търговия са важни функции на FTX. Тази таблица за сравнение изброява други водещи борси за криптовалути като FTX, които предлагат функции от световна класа.


Кой притежава FTX?

FTX обменът е собственост на Сам Банкман-Фрид, главен изпълнителен директор и съосновател на Alameda Research който е водещ доставчик на ликвидност за криптовалута, който дава на FTX достъп до водещи в отрасъла книги за поръчки. Аламеда управлява над 100 милиона долара дигитални активи и търгува от 600 милиона до 1,5 милиарда долара на ден в хиляди продукти като деривати чрез обмен на FTX.

Продукти & Характеристика

FTX предлага лесна за използване и лесна за използване платформа за търговия с иновативни продукти за покупка или продажба. Криптообменът се фокусира основно върху предоставянето на a стабилен и сигурен пазар на деривати за търговия с криптовалута, в допълнение към следните плюсове и минуси:

 • Професионален потребителски интерфейс за търговия на настолни или мобилни приложения
 • Започнете да търгувате без KYC и теглете до $ 2000USD дневно
 • Ниски такси и тесни спредове, дължащи се на големи поръчки и ликвидност
 • До 101x ливъридж на двойки за търговия с криптовалути
 • Токени с ливъридж до КРАТКО или ДЪЛГО с до 3X лост без марж
 • Разрешение за стабилни монети, използвайки портфейл с един марж
 • MOVE Договор, който се урежда до абсолютната промяна в цената на монета с течение на времето
 • VIP отстъпки за такси за търговия с по-големи обеми и използване на FTT токен
 • FTX Търговски състезания и събития
 • 24/7 котировки за криптовалути, използващи OTC бюро
 • Изчерпателни ръководства, раздел с често задавани въпроси и отзивчив екип за поддръжка на клиенти

Регламентиран ли е FTX?

FTX.com е борса за търговия с криптовалути, която е включена в Антигуа и Барбуда със седалище в Хонг Конг. Понастоящем платформата за търговия не е регулирана и клиентите от САЩ нямат право да използват услугите. Жителите в Щатите могат да използват FTX.US, партньорска организация, обслужваща гражданите на САЩ и е регулирана компания. За повече правна информация потребителите могат да прочетат тук: Правна – FTX борса.

FTX Exchange безопасен ли е?

FTX използва няколко банкови функции за сигурност, за да се гарантира безопасността на личната информация на потребителя и сигурността на средствата съхранявани на крипто обмена. Към днешна дата не е имало съобщения за хакове или инциденти със сигурността, които могат да бъдат приписани на висок стандарт на сигурност като студено съхранение на портфейла и двуфакторно удостоверяване за осигуряване на сигурна и сигурна среда за търговия.

Регистрация на акаунт

За да създадете акаунт в FTX, потребителите ще трябва да преминат през процес на регистрация, за да настроят вход за търговия с деривати. Потребителите могат да започнат да търгуват на крипто борсата и теглете до $ 2000 USD на ден само с проверка по имейл.

Притежателите на сметки от ниво 2 и 3, които попълват KYC, могат да изтеглят неограничени количества криптовалута към хардуерен портфейл като Ledger X или да теглят фиат директно по банкова сметка с банков превод. Притежателите на FTX акаунти, които завършват процеса AML / KYC, могат да използват и извънборсовото бюро.

Методи за депозиране

FTX позволява широка гама от методи за депозиране на търговци на платформата за финансиране на сметка. Те включват криптовалута, стабилни монети или фиат валута. Има възможност да се използва кредитна карта за закупуване на крипто директно чрез платформата FTX, лидер на пазара за фиат / крипто, Симплекс. Компанията е пионер на fiat onramps, използвайки традиционна банкова карта (напр. VISA и Mastercard).

Алтернативно, търговците могат да прехвърлят стабилни монети на платформата като USD, USDC, TUSD, PAX, BUSD и HUSD. FTX ще кредитира портфейла на потребителя, като използва съотношение 1: 1.

Потребителски интерфейс

FTX е създаден за начинаещи и професионални търговци на криптовалути на платформата, като предлага опростен, лесен за навигация и интуитивен потребителски интерфейс. Споразумението по подразбиране има странична навигационна лента за бърз достъп до продукти за търговия с деривати на FTX, позиции, портфейл за преглед на средствата по FTX сметка, чакащи поръчки и за преглед на историята на търговията.

ftx интерфейс

Центърът на потребителския интерфейс включва диаграмата за търговия, която е интегрирана с TradingView и е добре известна със своите усъвършенствани функции за търговия, индикатори и инструменти за изчертаване и наслагвания на диаграми. Потребителите могат щракнете с десния бутон върху графиката, за да поставите лимити и да спрете поръчките на избрано ценово ниво.

Под прозореца на графиката потребителите могат да прегледат книгата с поръчки, за да проверят обема спрямо офертата и да поискат цени. За да въведете позиция с FTX, прозорецът за поръчки се намира в средата. На външен вид е прост и може да попълни входните цени, като кликнете върху книгата за поръчки. Обемът на търговията може да се регулира с помощта на плъзгача, който ще автоматично изчислява и показва ликвидационната цена.

ftx поръчки

FTX позволява на търговците да управляват своите позиции, като предлагат няколко метода за поръчки за влизане в позиция и излизане от сделката. В сравнение с други платформи за търговия с ливъридж, изборът на видове поръчки на FTX е отличен и ще отговаря на различни търговци. Наличните поръчки включват:

 • Лимитиран ред
 • Пазарна поръчка
 • Спиране на пазара
 • Стоп лимит
 • Последваща спирка
 • Вземете печалба
 • Take limit limit

Като цяло потребителският интерфейс на FTX е здрав и подходящ за различни видове търговци и ниво на умения. Прозорецът за графики е отзивчив и включва усъвършенствани инструменти за графики и софтуер за търговия с крипто продукти на FTX.

Търговия с деривати

FTX предлага редица продукти за деривати на криптовалута, които могат да се търгуват на борсата, като се използва портфейл с един марж. Предлаганите продукти за търговия включват:

 • Фючърси – потребителите на платформата могат да търгуват фючърси върху монети като BTC, ETH, EOS, XRP и USDT. Всяка монета има три фючърсни договора: договор, който изтича през това тримесечие, договор, който изтича през следващото тримесечие и вечно бъдеще.
 • Токени с ливъридж – токени, които могат да се купуват и продават с до 3X ливъридж, който не изисква изисквания за маржин.
 • Настроики – договори, които дават право на притежателя, но не и задължението да купува или продава на бъдещи стачки. Често наричани „обаждания“ и „путове“. Напредналите търговци могат да използват опции, за да хеджират отворените си позиции срещу нестабилността на цените.
 • ХОД – договори, които представляват абсолютната стойност на сумата, която цената на дадена монета се движи за период от време.
 • На място – сделки, които следват подчертаната цена на актива без марж или обезпечение

Фючърси

FTX има над 100 фючърсни двойки, които могат да се търгуват, като се използва стабилна монета като USD или USDT като обезпечение. Това означава, че печалбите и загубите се основават на цени в щатски долари, без да е необходима банкова сметка. Също така има възможност да се използва същата фиатна валута като обезпечение за всички договори. Популярните FTX фючърсни двойки по дневен обем на търговия включват:

 • BTC-PERP – Биткойн вечни фючърси
 • ETH-PERP – Ethereum Perpetual Futures
 • XRP-PERP – XRP вечни фючърси
 • LTC-PERP – Litecoin Perpetual Futures
 • BCH-PERP – Биткойн кеш вечни фючърси

Потребителите могат търгувайте фючърсните двойки с марж до 101x и се възползвайте от възползването от сравнително малките движения на цените. Той също така осигурява гъвкавост на портфолио за по-голяма експозиция и увеличава капитала, отколкото потребителят би могъл да финансира сам.

Всяка позиция на фючърсната борса е подкрепена от Застрахователния фонд FTX, който се активира, когато дадена сметка е в риск от ликвидация и за намаляване на риска от нокти.

ftx борсови фючърси

Токени с ливъридж

FTX разработи иновативен актив за търговци на криптовалути, наречен Leveraged Tokens. Това са Токени ERC20 които имат ливъридж експозиция до 3x, приложен към търговската двойка. Има без изискване за марж от салдото на сметката на потребителя в FTX, за да започнете да търгувате с монети с ливъридж. Има дори EFT, които са увеличили експозицията на множество съществуващи и популярни криптовалутни активи.

Няколко примера за токени с лоста на FTX включват:

 • BULL / USD – 3x дълъг биткойн жетон
 • BEAR / USD – 3x къс биткойн жетон
 • ETHBULL / USD – 3x дълъг жетон Ethereum
 • ETHBEAR / USD – 3x кратък токен Ethereum

Използване на FTX токени с ливъридж могат да помогнат на търговеца с управление на риска. Борсата с деривати автоматично реинвестира всички търговски печалби обратно в базовия актив, който се търгува. Това означава, че ако вашата позиция на лоста с лостове е с печалба, токените автоматично ще поставят 3x позиции с лост. От друга страна, жетоните с ливъридж автоматично ще намалят риска, ако позицията е отрицателна.

ftx обмен на токени

Като пример, ако потребителят търгува 3 пъти дълга ETH позиция и ETH цената спадне над 33%, позицията ще бъде ликвидирана. Обаче позиция в актива ETHBULL автоматично би продала част от позицията, тъй като цената на ETH започна да пада. Това би намалило риска от ликвидация дори след спад на цената с 33%.

За да започнете да търгувате токени с лостове на FTX, кликнете върху „Токен“ в горното меню на, за да намерите списъка с активи. Токените са конструирани по начин, който позволява на търговците да получат експозиция на ливъридж към определен крипто актив (както на дългата, така и на късата страна), без риск от ликвидация.

Реклама

БАЙТ

печелете награди до t0 $ 600 с биткойн депозити

ОЦЕНКА

4.7 / 5

Искайте $ 600

Настроики

FTX предоставя функция за търговия с крипто опции, дълги или къси, използвайки ливъридж. Процесът е подобен на фючърсната търговия на FTX или бинарни опции. По време на изтичане на договорът се урежда до сума в щатски долари равна на цената на изтичане. Търговците могат да спекулират и да изберат да отидат дълго или кратко с лостаджийска позиция.

FTX опции

ПРЕМЕСТЕТЕ договори

MOVE е договор, който позволява на потребителите да търгуват нестабилността на пазара. Той представлява абсолютната стойност на сумата, която цената на една монета се движи в щатски долари за период от време, като например ЕЖЕДНЕВНО. Посоката на търговията е без значение в търговията. Важно е само общата сума в долари, която се движи в двете посоки. Договорите за FTX MOVE са чудесен начин за начинаещи и основни търговци да участват на пазарите до търговия бъдеща волатилност.

За повече информация, вижте ръководството за начинаещи за MOVE търговия на FTX по-долу.

Спот пазари

Традиционните търговци могат да закупят редица популярни цифрови активи на борсата, подобни на спот борсата. Понастоящем FTX изброява над 100 търговски двойки, които се разменят с помощта на USD или USDT като BTC, ETH, LINK, FTT token, PAXG и XRP.

Такси за търговия FTX

FTX предлага a ниска такса за търговия, започваща от 0,07% до 0,04% за неговата фючърсни и спот пазари, който се основава на модела на производител и потребител. Структурата на таксите на FTX използва многостепенна система, която облагодетелства търговците с голям обем с по-ниски такси за търговия.

За токени с ливъридж има създаване и такси за обратно изкупуване от 0,10% и дневна такса за управление от 0,03%. Ако решите да използвате ливъридж от 50x или повече, таксата за търговия се увеличава с 0,05%, при което половината от таксите за FTX се разпределят към Застрахователния фонд.

За всички пазари с изключение BTC-PERP и ETH-PERP, като се използва лоста на 50 пъти увеличава таксите за търговия с 0,02%, а таксите за търговия 100x или повече се увеличават с 0,03%, които се плащат на застрахователния фонд FTX. Моля, обърнете внимание, че BTC-PERP и ETH-PERP не взимат допълнителни такси за използване на по-висок ливъридж.

Създайте БЕЗПЛАТЕН акаунт с FTX.

Потребителите на FTX са възнаградени с отстъпка от търговска такса до 30% като просто държите определено количество от естествения FTX токен (FTT), който се оценява в щатски долари. Размерът на отстъпката зависи от вашите текущи притежания на FTT токени съгласно таблицата по-долу:

Отстъпка от такси FTX

Депозит & Такси за теглене

Има без такси за депозит или теглене за криптовалутни монети и токени, използващи FTX.

Изтеглянето на криптовалутни активи от борсата за търговия наистина изисква стандарта такса за блокчейн мрежа което е неизбежно и се коригира автоматично въз основа на пазарните условия.

Приета валута на Фиат

Потребителите на FTX могат да финансират търговска сметка чрез депозиране на криптовалута, стабилни монети или фиатна валута. FTX поддържа 10 фиатни валути които могат да бъдат депозирани и изтеглени чрез банков превод като USD, EUR, GBP, AUD, HKD, SGD, ZAR, CAD, CHF и BRL.

Приложение за мобилна търговия

FTX предлага и мобилно приложение за търговия, което се поддържа от устройства с Android и iOS. FTX Pro позволява на потребителите да наблюдават пазарите и да търгуват по всяко време и на всяко място. Приложението е с рейтинг 4.7 звезди и е изтеглено от над 10 000 потребители.

ftx приложение

Приложението на FTX включва функционалност на диаграмата на цял екран, поръчки, позиции и основни показатели на диаграмата. Функционалността на приложението FTX е подобна на версията за настолни компютри. Търговците могат да редактират поръчки, да проверяват историята на търговията и да преглеждат пазарната информация.

Отзиви за обмен на FTX & Поддръжка на клиенти

FTX предоставя редица канали за връзка с екипа за поддръжка на клиенти като Telegram и имейл за поддръжка. Начинаещите могат да разглеждат раздела с често задавани въпроси на уебсайта, като отидат до ‘Помогне’ връзка в долната част на страницата. Има обширен списък със статии, които обхващат широк кръг от теми като:

 • Депозит и тегления
 • Проверка на акаунт и KYC
 • Крипто търговия
 • FTT Token
 • Състезания и събития за търговия с FTX
 • Мобилно приложение
 • OTC
 • API
 • Такси

Потребителят може също да чете уебсайт за преглед на FTX Exchange онлайн, като например от TrustPilot за да разберете обратната връзка от съществуващите търговци на платформата. В момента има само 14 отзива със средна оценка от звезди 3,2 / 5. Въпреки че изглежда, че коментарите са от спам акаунти.

често задавани въпроси

Е FTX Legit?

FTX изглежда е легитимна борса за криптовалута, специализирана в деривати, индекс, фючърси и токени с ливъридж които могат да се търгуват с марж. Борсата е подкрепена от водещия доставчик на ликвидност за криптовалута Alamada Research, който управлява стотици милиони цифрови активи на ден. FTX отчита ръст на растежа през последните години и в момента е на 6-то място въз основа на обема на търговията според coinmarketcap.

Има ли FTX партньорска програма?

FTX има програма за препоръчване, за да възнагради своите потребители с популяризиране на FTX услуги за нови членове. Когато се регистрирате с FTX, автоматично ще ви бъде присвоена уникална партньорска връзка. Когато нов потребител се регистрира с вашия референтен код, ще получите 30% от техните такси за търговия и те ще получат 5% отстъпка от собствените си такси за търговия.

Можете ли да демо търговия?

FTX няма демо сметка или testnet за нови търговци да търгуват с биткойн, без да правят депозит. Търговците могат да направят малък депозит на платформата, за да изпробват обменните функции и предлаганите продукти.

Кои държави поддържа FTX?

FTX обменът е услуга за криптовалута за клиенти по целия свят с поддръжка за превод на английски, опростен и традиционен китайски, корейски и японски. Има редица държави, които са забранени от търговия на FTX поради регулаторни причини, които включват:

 • Квебек (Канада)
 • Куба
 • Крим
 • Севастопол
 • Иран
 • Сирия
 • Северна Корея
 • Судан
 • Сингапур
 • Съединени щати

Мога ли да използвам FTX в Съединените щати?

Понастоящем FTX не позволява на търговците на криптовалута, които живеят в САЩ, да търгуват на платформата. Услугите са ограничени до граждани на САЩ поради разпоредби в страната. Потребителите ще трябва да търгуват с помощта на крипто обмен в САЩ.

Разрешава ли FTX покупки с кредитни карти?

Клиентите могат да попълнят сметката си за търговия и да закупят цифрови активи с помощта на кредитна карта. Тази функция се предоставя от доставчик на трета страна Симплекс, която приема кредитни / дебитни карти Mastercard и VISA. Има минимална транзакция от $ 50 и дневен лимит от $ 20 000 USD на потребител, което е разумно за начинаещи и междинни крипто инвеститори.

FTX алтернативи

БАЙТ

Bybit

ByBit е платформа за търговия с деривати за криптовалута с акцент върху търговия с ливъридж с до 100x лост за двойки за търговия Bitcoin и Etherium. Bybit се превърна в една от най-добрите крипто борси в света.

Посетете уебсайта плюс500

Плюс 500

Plus500 е CFD доставчик, който предлага своята масивна клиентска база за търговия с най-популярните крипто активи в света с до 30 пъти лост като Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Neo, Ripple XRP, EOS, Cardano, Tron и Monero.

Отказ от отговорност: Вашият капитал е изложен на риск

Посетете уебсайта binance

Binance

Binance е най-голямата борса за криптовалута по обем на търговията и един от най-бързите доставчици на услуги за търговия за блокчейн екосистема. Борсата отбеляза астрономически растеж и е първокласна платформа за крипто търговия.

Посетете уебсайта

Заключение

За да завърши този преглед на борсата FTX, платформата се отдели от другите борси за крипто търговия, предлагайки нови и иновативни продукти за търговия с фючърси в пространството на фючърсите и ловерите. С над 100 двойки за крипто търговия, които могат да се избират между спот, фючърси, опции, индекси и токени с ливъридж, потребителите няма да имат недостиг на възможности за търсене.

Посетете FTX

Ако искате да преминете и да търгувате на платформа с фючърсни фючърси с фючърси и ловери, препоръчваме ви да се регистрирате за безплатна сметка с FTX и да се възползвате от ниските такси и разширения графичен потребителски интерфейс.

Може да се интересувате и от:

 • Спрете да използвате BitMEX: Вместо това търгувайте с тези 4 алтернативи

 • 8 най-добри крипто борси с нулеви такси (Без комисионна търговия)
 • ChangeNOW Преглед: Крипто суапове, такси за търговия & | Повече ▼
 • 4 Най-добър биткойн кешбек & Приложение за награди (БЕЗПЛАТНИ пари)
 • 10 най-добри борси за криптовалута в Австралия

Инструментите за управление на риска и характеристиките на платформата са много важни за всеки бъдещ инвеститор в криптовалута. Следните борси за търговия с криптовалути – в допълнение към горната борса – предоставят усъвършенствани функции за търговия, технически индикатори и плавен, отзивчив интерфейс за графики, който ще бъде подходящ за начинаещи и професионални търговци.

Посетете FTX

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector