Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Hashgraph и Hedera Hashgraph: Всичко, което трябва да знаете

Ако искате да научите повече за технологията Hashgraph, тогава сте попаднали на правилното място. Ще го разгледаме подробно и ще разгледаме публичното му прилагане, Hedera Hashgraph.

Децентрализирани леджър технологии (DLT) – Това е един от най-търсените термини през 2018 г. А защо не? Това е, което променя начина, по който решаваме проблемите около нас. Компаниите и стартиращите компании вече са научили значението му и интегрирането на блокчейн на работното им място. И така, означава ли това, че блокчейнът е най-доброто решение за компании, които се стремят да трансформират своя бизнес? Е, не наистина.

Запознайте се с Hashgraph.

Hashgraph е DLT (технология на разпределената книга), която предлага различен подход при решаването на децентрализираното решение. Той е разработен от техническия директор и съоснователя на Swirlds, Leemon Baird. Ако сте изцяло нови в технологията на разпределената книга, може да намерите Hashgraph за малко объркващ или просто ви е необходимо време за ясна идея. Ако обаче се интересувате от блокчейните, може да откриете поразителни прилики между блокчейн и Hashgraph – двете най-популярни DLT.

Технология на блокчейн

Преди да преминем към разбирането на Hashgraph, трябва да разберем какво предлага технологията блокчейн. Първо, това е една от най-популярните технологии за разпределена книга. Много криптовалути използват технологията блокчейн. Не всички от тях обаче използват концепцията „вериги от блок“.

Блокчейн мрежите са основно мрежи peer-to-peer, които се управляват от връстници. Решаващата разлика тук е как се поддържа мрежата. Те са изцяло децентрализирани и никой орган не се справя с мрежата. Доверието се печели с помощта на консенсус алгоритъм и репликация на база данни.

Ключовата концепция тук е „блоковете“. Транзакциите (записите) се съхраняват в блокове и се извършват предимно във вериги и няма начин данните да бъдат модифицирани по някакъв възможен начин. Това прави блокчейн технологията идеална за съхраняване на записи, управление на активи, гласуване и т.н..

Проблемът с блокчейн

Blockchain се е развил много през последното десетилетие. Всичко започна с биткойн, който предложи първата по рода си версия на блокчейн. Това е първото поколение блокчейн, което въведе концепцията за децентрализирана технология на регистъра. Беше очарователно по свой начин и най-малкото новаторско.

Един от основните проблеми, които съвременното решение, базирано на блокчейн, е свързаната с тях скорост на трансфер. Ethereum, един от новия DLT, базиран на блокчейн, предлага 15 транзакции в секунда. Биткойнът, от друга страна, също не е впечатляващ. Той осигурява само 5 транзакции в секунда. Това е значителен недостатък, когато става въпрос за бизнеса да възприеме блокчейн технологиите.

Какво е Hashgraph? Върховен пик зад технологията Hashraph

ХАШГРАФ


Hashgraph е поредната технология на разпределена книга. Това е патентована технология, разработена от Leemon Baird и лицензирана от корпорацията Swirlds. Hashgraph е подобрена версия на DLT, която предлага сигурност, разпространение и децентрализация с използване на хеширане. Това означава, че не страда от проблема със скоростта.

Hashgraph е способен да обработва хиляди транзакции в секунда и това е, което го отличава от блокчейн технологията. Има и много случаи на използване на Hashgraph, включително използването им в криптовалута.

Скоростите обаче се получават поради частния му характер. Има и публична версия на Hashgraph, която е Hedera Hashgraph – друг случай на използване на Hashgraph. Той също попада в категорията приложения на Hashgraph. Ще говорим за Hedera Hashgraph в следващия раздел на статията. Така че, следете!

Ясно е, че ако преминете през Бяла книга за хашграфи издаден през май 2016 г., ще забележите, че той се определя като „консенсусен алгоритъм“ или „система“, а не точно като технология на разпределена книга. Ние също така се съгласяваме дефиницията да е по-скоро структура на данни или консенсусен алгоритъм, отколкото пълна система. Причината зад него е, че може да се разглежда като градивен елемент на ниско ниво. По-късно обаче в ръководството ще разгледаме Hedera Hashgraph, което изглежда е цялостно решение.

Обяснен хешграф: Общ преглед на технологиите

И така, какво кара Hashgraph Technology да отбележи? Какво го прави по-бърз, по-сигурен и справедлив сред DLT пейзажа? Нека да изследваме.

На хешграфа липсва „верига от блокове“. За да подобри общата ефективност, технологията Hashgraph използва два алгоритма. Те са както следва:

 • Клюки за клюки
 • Виртуално гласуване

Тези два метода работят по прости начини.

Клюки за клюки

Всеки възел в мрежата трябва да говори помежду си. Това е предпоставката на метода клюки над клюки. За да получим ясна картина, нека вземем предвид пет възела – Alpha, Beta, Gamma, Charlie и Bravo. Всеки един от тези възли сега стартира транзакция – което води до „събитие” в мрежата.

По време на събитието всеки възел извиква другите два произволно обозначени възела. Тези възли се избират произволно – на които се споделят данните за транзакцията. Например, Бета извиква Гама и Смел, докато алфа възелът извиква Чарли и Браво. Той е напълно рандомизиран, така че не знаем кой възел ще извика другия. След като събитието приключи, всички възли са се извикали, създавайки мрежа, където всеки възел има хеш на предишния блок. Това е дървоподобна система, при която можете да визуализирате листата, за да бъдат свързани с други листа. Начинът, по който всеки възел се свързва помежду си, е това, което прави технологията Hashgraph толкова уникална и невероятна едновременно.

Виртуално гласуване

Виртуалното гласуване работи по различен начин в сравнение с „Клюки за клюки“. Виртуалното гласуване се използва за постигане на консенсус за определяне на реда на транзакциите. Виртуалното гласуване започва само когато определен брой транзакции се обработват от възли. За нашия пример, нека кажем, че 15 събития се провеждат преди да започне виртуалното гласуване.

Когато виртуалното гласуване започне, всеки участник вече търси конкретното събитие, което се вписва в мрежата. Известен е като „известен свидетел“. С прости думи, избраните събития съдържат информация за старите събития, които са записани от възлите. Ако новото събитие се вписва в старото, то се гласува като „да“, в противен случай се гласува „не“. По този начин едно събитие получава най-много гласове и сега е „известният” свидетел за този „конкретен” кръг. След това събитието предоставя нарежданията за транзакции.

Бяла книга за хашграфи – Нека да бъдем по-технически

Сега, когато имаме поглед с орлово око как работи технологията Hashgraph, е време да преминем към по-техническите й аспекти. Ще разгледаме неговата бяла книга и ще разберем основните аспекти по-долу. Можете да проверите бялата книга директно от тук.

Целта на разглеждането на бялата книга е да се разбере по-добре какво предлага Hashgraph.

В бялата книга първото нещо, което ще забележите, е как Hashgraph се самоопределя. Това не се нарича пълноценна система и това е вярно. По същество това е консенсусен алгоритъм или структура от данни, която предлага градивен елемент на ниско ниво, вместо да действа като цялостна система. Той обаче споменава „Hashgraph SDK“ в изпълнение на система за криптовалута.

Hashgraph отваря нови начини за решаване на сложни проблеми. Той обаче е собственост на Swirls, Inc. и следователно никога няма да бъде отворен за обществеността. И така, как ще бъде приложен в други проекти – чрез партньорство. Те вече са започнали своето разширяване и едно от тези разширения включва сътрудничество с CULedger. CULedger ще използва технологията Hyperledger за изграждане на разпределено решение за обработка на транзакции на Credit Union. Ясно е, че можем да видим как фактора на скоростта на Hyperledger му помага да подобри финансовите системи.

Но това не е напълно затворена екосистема. Hashgraph предлага SDK библиотека което улеснява всеки да експериментира с неговата консенсусна библиотека.

Програмен език

Езикът за програмиране, използван от Hashgraph, включва LISP и Java. Ядрото е написано на тези два езика за програмиране. Въпреки това той е склонен към JVM език като Scala, Java и др. С използването на SDK, който Hashgraph предлага.

Общността с отворен код е била на път да подобри предлагането на Hashgraph и следователно има собствена реализация на различен език за програмиране. Ако се интересувате, можете да намерите съответното изпълнение по-долу.

 • Отидете на https://github.com/mosaicnetworks/babble
 • Python https://github.com/Lapin0t/py-swirld
 • JavaScript https://github.com/buhrmi/hashgraph-js

Технологията Hashgraph е страхотна концепция и затова ще я видите еднакво възприета в общността с отворен код. Той е бърз, сигурен и справедлив според своята бяла книга – или не? Нека разгледаме технически Hashgraph.

Как работи? – Технически преглед

Консенсусът по Hashgraph е уникален начин за справяне с проблема с консенсуса. Той използва византийска толерантност към повреди за възпроизвеждане на държавни машини. Можем да го разглеждаме и като алгоритъм за „атомно излъчване“. Това означава, че той установява връзка между неподредените транзакции и ги нарежда по съответния начин. Процесът продължава и възлите могат да изпращат транзакциите. След като приключи, всеки възел получава наредена изходна транзакция – съдържаща всички изпратени транзакции. По този начин всички възли са свързани и всеки има копие на „общия ред“, като се има предвид, че всеки възел е подреден, съответстващ на останалите възли от веригата. Това е ефективен начин за нареждане на транзакции и свързването им заедно. Това го прави идеален за внедряване на различни криптовалути, системи и решения.

Нека разгледаме двете функции.

submit_transaction (транзакция)

get_transaction (индекс) -> транзакция или нула

Тези две функции са в основата на това как работи Hashgraph. Атрибуцията на транзакцията във функцията submit_transaction е обект, който съдържа информация като такса, подател, получател, сума, идентификационен номер и т.н. Информацията в обекта на транзакция се използва за идентифициране на позицията му в мрежата. Функцията submit_transaction се извиква от самия възел, когато има нужда.

И така, как Hashgraph гарантира, че транзакцията работи по предназначение? Той го гарантира, следвайки алгоритъма за атомно излъчване.

 • Ако транзакция T1 извика submit_transaction (T1) успешно, тогава индексът в извикванията на get_transaction (index) трябва да върне T1 в крайна сметка.
 • Ако get_transaction (index) call (any) връща T2 Transaction (не null), тогава той трябва да връща T2 или null за всяко повикване на get_transaction (index). В крайна сметка ще върне и T2 за всички разговори.

Гаранцията е важна, за да се гарантира, че всеки клиент в Hashgraph вижда наредения изходен списък, използвайки същия индекс (след като транзакцията бъде приета от Hashgraph.) Втората гаранция, от друга страна, решава проблема с двойните разходи, което е от решаващо значение за да се гарантира, че никой трети злонамерен участник не може да навреди на нормалната работа на мрежата.

Изграждане на криптовалута с помощта на Hashraph

След като разбрахме как функционират двете функции и гарантираме гаранция в Hashgraph, можем да използваме знанията, за да изградим „основна криптовалута“. Засега ще споделяме само псевдокода, който ще покрие логиката зад него.

Hedera Hashgraph Technology Cryptocurrency

Обяснение на псевдокод

Трябва да декларираме глобален масив, където се съхраняват адресите и проследяващите номера. Сега е дефиниран методът за изпращане на пари, който се извиква всеки път, когато възел реши да използва Hashgraph. Включва три атрибута, включително адреса на получателя, подателя и сумата на номера. След това сумата се съхранява в масива на транзакциите.

Във функцията sync_forever () гарантираме, че транзакциите са в цикъл. Той също така се грижи за възлите, които изчерпват баланса си и се пропуска, когато балансът връща отрицателна стойност. Всеки възел е способен да вижда един и същ набор от транзакции в определен ред. Това означава, че след като транзакцията се актуализира, тя се пропуска от други възли.

Горният код е пример за това колко лесно е да се създаде криптовалута с помощта на Hashgraph. Това е основен модел за криптовалута и винаги можете да го модифицирате според вашите изисквания. Например можете да добавяте такси, да добавяте функционалност на интелигентен договор и т.н. Накратко, Hashgraph може лесно да предостави на всяка криптовалута необходимия консенсус, за да оцелее. Отделно от това, разработчикът трябва да създаде друга необходима функционалност. Това също означава, че Hashgraph предлага по-голяма гъвкавост в сравнение с други подобни решения.

Ролята на клиентите

В мрежата клиентите трябва да покрият много неща. Всеки клиент е отговорен за изпълнението на алгоритъма на Hashgraph. Това е подобно на напълно децентрализирана блокчейн, където те имат копие на главната книга. Клиентите в Hashgraph също изтеглят цялата структура от данни на Hashgraph и ги проверяват с помощта на процедура за проверка. Процедурата за проверка се прави, за да се провери дали транзакцията е извършена или не.

И така, как се различава от възлите в биткойн мрежа? Значителната разлика е количеството данни, изисквано от клиентите за проверка на транзакциите. В биткойн мрежа всеки възел трябва да изтегли заглавките на блока и доказателството за валидиране на единична транзакция. Hashgraph, от друга страна, изисква само структура на графични данни. Това е уникален подход, който гарантира, че не се нуждае от всички данни или голямо количество данни, за да провери транзакцията. Като цяло клиентът ще изисква подпис и събития – които трябва да възлизат на 128 байта данни.

Разбиране на алгоритъма на Hashgraph дълбоко

Hashgraph предлага идеално решение за система, която се стреми да предостави практически подход за решаване на консенсус. Алгоритъмът държи ключа и затова сега ще преминем през алгоритъма и ще разберем как работи.

Да вземем мрежа с N броя възли. За да бъде успешен консенсусът, той трябва да се увери, че работи дори когато в мрежата има злонамерени възли. Възлите могат да работят заедно, за да лъжат за транзакция или да забавят пакетите съзнателно. Всичко това означава, че трябва да има подходяща защита срещу този вид атаки или сътрудничество между възлите.

Византийската настройка гарантира, че ако някое от изискванията е изпълнено, два възела могат да комуникират ефективно и да гарантират, че алгоритъмът не се разпада.

Преди да продължим по-нататък, нека разберем някаква терминология, която е необходима за разбиране на алгоритъма.

 • Насочена ациклична графика (DAG): DAG е структура от данни, използвана в Hashgraph, където всеки възел се свързва с други възли по насочен начин, без цикли.
 • Събития: Събитията съдържат набор от транзакции, които са представени от върховете в Hashgraph. Всяка транзакция се състои от информация, включваща родителите на събитието, подпис на възел от мястото, където е създадена, и времева марка.
 • Клеймо: Клеймото за време е реалният световен час, в който се е провело събитието. Клеймите за време обмислят, че влияят върху окончателното подреждане на възлите.
 • Хеш функция, устойчива на сблъсък: Устойчива на сблъсък хеш функция се използва, за да се гарантира, че цялата информация за дадено събитие е кодирана правилно. Той също така гарантира, че историята на клюките до събитието е сертифицирана и не е модифицирана по никакъв начин.

Така че, ако се случи събитие, то ще бъде изпратено до останалите възли. Възелът, който е свидетел на новото събитие, също ще знае за старото събитие, тъй като е проверено с помощта на консенсус алгоритъм. Всичко е свързано с локализиран анализ и правилно използване на клюкарски събития.

Хашграф

Източник: Бяла книга за хашграфи

В горното изображение има пет възли или клиенти, т.е. Алис, Боб, Карол, Дейв и Ед. Всеки от тези възли редовно се свързва (клюки) с, което поражда събитията. Когато клюка на възел, към графиката се добавя ново събитие с валиден подпис и съвпадение на хеш. Към графиката се добавят само събитията, които не са се виждали преди, което гарантира, че на графиката не остава излишна информация.

След като синхронизирането завърши, всеки възел, който получава събитието, получава транзакции от изпращащия възел и го подписва, за да създаде ново събитие. Процесът гарантира, че всяко ново събитие има нещо ново за приемащия възел като уникалното нещо за графиката.

По този начин Hashgraph се разширява последователно с помощта на свойството, устойчиво на сблъсък. Всеки възел, който добавя събитието, се съгласява с предишната информация, което прави Hashgraph неговата важност.

Две ключови свойства: кръгло число и двоична стойност

В целия процес две ключови информации са това, което прави Hashgraph възможно. Първият е кръглото число, което се използва в нарастващ ред. Другата ключова информация е двоичната стойност, която определя дали клиентът е станал свидетел на събитие или не. Стойността е вярна само за определен кръг.

Стойностите се генерират незабавно, когато се случи събитие. Това обаче не е толкова просто, колкото може да звучи. Например, двоичната стойност може да бъде която и да е от трите: „неопределена“, „определено да“ и „определено не“. Тези три стойности са налице, като се има предвид, че отнема известно време, за да се реши стойността да бъде „определено да“ или „определено не“. Когато има нерешителност, стойността се задава на „нерешена“.

Три ключови характеристики на Hashraph

Hashgraph има три ключови характеристики, които го правят отличен избор за различни проекти. В бялата книга той се описва като сигурен, справедлив и бърз. За да разберем всяка от тези функции, нека ги обсъдим по-долу.

Сигурно: Консенсусният алгоритъм наистина предлага сигурен начин за обработка на транзакции и гарантира, че дадено събитие е отразено правилно. Редът е от значение в Hashgraph и Hashgraph се уверява, че никой злонамерен участник не може да се занимава с точността на данните или реда, в който събитията са свързани помежду си. По този начин той предпазва мрежата както от проблема с двойните разходи, така и от атака от 51%. Той също така ефективно използва устойчивата хеш функция и цифровите подписи. След като транзакцията бъде ангажирана, тя не може да бъде отменена или променена. В края на краищата използва ABFT (асинхронен византийски толерант към грешки).

Панаир: Концепцията за справедливост обгражда идеята за справедливост към всички възли в мрежата. Той определя справедливостта, като заявява, че нападателят няма да може да научи кои две нови транзакции ще стигнат до консенсусното нареждане. Не е ясно обаче как може да осигури справедливост на Hashgraph. Освен дефиницията на бялата книга, екипът на Hashgraph също изясни чрез платформите за социални медии, че честността работи добре, ако повечето възли знаят за транзакцията. Това може да доведе до проблем, ако нападателят се добере до 2/3 от участниците. Той може лесно да пренареди събитията, без това да повлияе на справедливостта на мрежата. Също така няма изискване за добив на Hashgraph за възлите.

Бърз: Клюкарски методи се считат за доста бързи. Това е вярно в случай на клюкарския протокол на Hashgraph. Събитията се разпространяват бързо в мрежата, като се има предвид, че всичко е свързано с „клюки-за-клюки“. Това също означава, че по-малко информация се изисква да се разпространява с течение на времето. Hashgraph също използва виртуално гласуване, което го прави по-ефективно. Но ако вземем предвид, че всеки възел изисква цяла Hashgraph, размерът на входящия трябва да се увеличи с течение на времето. Засега не знаем как ще се отрази на работата на мрежата. Теоретично Hashgraph TPS може да достигне 5 000 000.

Искате ли да научите повече за Blockchain VS Hashgraph? Вижте анализа на Hashgraph VS Blockchain точно сега!

Hedera Hashgraph

Досега обсъждахме затворената екосистема на Hashgraph, нейната техническа работа и как се твърди, че е бърза, сигурна и справедлива. Най-голямото препятствие пред Hashgraph обаче е неговият частен характер. Готов е за предприятие.

Запознайте се с Hedera Hashgraph, мрежа от Hashgraph, която е публична и се възползва от алгоритъма за консенсус на Hashgraph. Необходимо е пълно използване на асинхронен византийски алгоритъм за толерантност към грешки (aBFT). Предлага гарантирана византийска толерантност към повтарящи се държавни машини.

Hedera Hashgraph утвърждава своята идея на върха на консенсуса за византийски грешки (BFT) (aBFT). Подобреният модел ще гарантира, че бизнесът може да донесе повече стойност, като използва Hedera Hashgraph. Управлява се и от Съвета за хашграфи на Hedera. Крайната цел е да се осигури публичен достъп до възможностите на Hashgraph и да се накара обществеността да използва сигурна и бърза система за целите на разпределената книга.

Под капака и Hashgraph, и Hedera Hashgraph са сходни. И двамата използват протокола „клюки за клюки“, който използва споразумение за BFT за постигане на консенсус. Той също така използва виртуално гласуване, което означава, че няма нужда от централен орган. Той е изцяло децентрализиран и предлага надеждна среда за своите цели.

Използването на aBFT гарантира справедливост при всякакви условия – дори когато мрежата съдържа злонамерени участници. Всички свойства на Hashgraph се използват в Hedera Hashgraph. За да се гарантира, че Hedera Hashgraph е защитен от DDoS атаки, алгоритъмът за консенсус не използва формата на лидера.

С Hedera Hashgraph можете да надграждате доверие. Някои от ключовите приложения на Hedera Hashgraph включват криптовалута, интелигентни договори и файлови услуги.

Услуги, предлагани от Hedera Platform

С платформата Hedera можете да активирате някои ключови услуги, включително следното:

 • Криптовалута: Позволява на междинните продукти да използват мрежата за плащания с криптовалута и им позволяват да се възползват от по-ниската цена и опростения дизайн.
 • Интелигентни договори: Можете също така да изграждате интелигентни договори върху платформата Hedera. За да разработите интелигентни договори, трябва да използвате Solidity. Като разработчик можете да правите атомни суапове, да създавате активи и да разгръщате напълно нови приложения.
 • Файлови услуги: Можете също да използвате платформата Hedera за извършване на файлови услуги, т.е.проверяване на файлове. Това е и жалба по ОРЗД.

Управление

Управлението в Hedera Hashgraph работи по различен начин. Тя може да бъде разделена на две нива – Управителният съвет и Отвореният консенсус.

Управителният съвет е централизирана система за контрол, която не е идеалното решение за никоя мрежа, която иска да предлага услугите си за разпределената книга. Общността също не е доволна от подхода си и все още е една от най-значимите критики към Hedera Hashgraph.

Отвореният консенсус, от друга страна, е механизмът за консенсус, който вече обсъдихме по-горе. Той управлява начина, по който възлите могат да се присъединят и станат част от мрежата, и също така я прави по-децентрализирана. За да се гарантира, че има подходящ претеглен модел на гласуване, той използва Proof-of-Stake. Той гарантира, че сблъсъкът е адекватно смекчен, а също така има подходящ стимул за потребителите да изпълняват възли.

Архитектура на Hedra Hashgraph

Архитектурата на Hedra Hashgraph е трислойна архитектура. Състои се от Интернет слой (отдолу), консенсусен слой на Hashgraph (среден) и слой от услуги (отгоре). Нека обсъдим накратко всеки слой.

 • Интернет слой: Слоят се грижи за комуникацията между компютрите в Интернет. Той използва TCP / IP връзки с TLS криптиране.
 • Консенсусен слой Hashgraph (Middle): Средният слой съдържа възлите, които участват в мрежата. Тези възли участват в метода на консенсуса, използвайки консенсус алгоритъма на Hashgraph и клюкарския протокол.
 • Уровень на услугите: Най-горният слой има свои собствени подгрупи – съхранение на файлове, криптовалута и интелигентни договори на Hashgraph.

Възлите печелят криптовалутата за участие в мрежата. Това е родна валута и гарантира, че потребителите получават стимул за участие.

Файловото хранилище, от друга страна, е базирано на Merkle. Освен това, ако сте разработчик, можете също да използвате Solidity, тъй като се поддържа от Hedra. И накрая, той предлага интелигентна поддръжка на договори в горната част на мрежата – дава ви възможност да създавате мащабируеми dApps.

Hedera Hashgraph dApps

Има няколко най-добри dApps на Hedera Hashgraph. Те включват Sagewise, Hearo.fm, Carbon, Cryptotask и Arbit.

Инструменти на Hedera Hashgraph

Има много страхотни инструменти Hashgraph там. Малко от забележителните инструменти на Hashgraph са както следва:

 • Hedera Java SDK – SDK в Java за Hedera Hashgraph. Тя се поддържа от Hedera LLC.
 • Hedera Rust SDK – SDK в Rust, поддържана от общността
 • Hedera Go SDK – SDK в Go, поддържана от общността
 • Тест на Hedera – Тествайте Hedera в действие
 • Инструмент Hedera Java Keygen – Инструмент за ключове, използван в Hedera Hashgraph за управление на двойки ключове ED25519. Това е помощна програма за команден ред.

Общности на хашграфите

Можете също така да се ангажирате с общностите на Hashgraph и да станете част от тяхното предлагане. За да започнете, разгледайте общностите на Hedera на Телеграма, Среден и Twitter. Ако искате да говорите с чата за разработчици на Hedera, можете да проверите връзката тук.

Заключение

Hashgraph е вълнуваща концепция, която напълно променя игралното поле. Той е сравнително по-бърз от този на традиционната технология на разпределена книга, включително блокчейн. Очевидно е чудесно изпълнение, но е близо до природата и може да попречи на нейния растеж. Hedra Hashgraph, от друга страна, е публична мрежа от Hashgraph, която правилно използва Hashgraph. Също така, няма копаене на Hashgraph, което прави мрежата по-справедлива към всеки, който участва в нея.

Но той не е свободен от критики – тъй като използва централизиран модел на управление. И така, какво мислите за Hashgraph като цяло? Ще се увеличат ли приложенията на Hashgraph в бъдеще? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector