Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ръководство за начинаещи: Какво представлява EOS Blockchain?

EOS е базирана на блокчейн, децентрализирана платформа, която има за цел да разработи и поддържа приложения в индустриален мащаб. Системата е разработена от Дан Ларимър и е много подобна на Ethereum. След като се утвърди в топ 10 на криптовалутите по пазарна капитализация, той е на разположение за търговия и инвестиране Платформа eToro.Основната функция на EOS е да предостави лесни за използване инструменти за разработване на dApps и да даде възможност за мигновени транзакции и да предложи мащабируемост. EOS направи революция на пазара поради две основни причини като:

 • Целта му е да премахне напълно таксата за транзакция.
 • Те изграждат капацитет за провеждане на милиони транзакции в секунда.

EOS работи по обединяването на всички функции на различните технологии в една платформа, която ще бъде лесна за използване за потребителя и ще даде възможност на блокчейн икономиката.

Характеристики на EOS Blockchain

 • Паралелна обработка – Паралелни, по-бързи скорости на транзакциите и по-голяма мащабируемост при използване на платформата.
 • Децентрализирана операционна система – Разработчиците могат да изграждат своите приложения на EOS блокчейн, като използват EOS монети. Монетите не се използват, само доказателството за тяхното притежание е необходимо, за да може да се използват ресурсите на EOS. Също така помага на разработчиците на приложения да общуват помежду си.
 • Конституция – Всеки минен блок има набор от правила, които трябва да се спазват от всички, които правят платформата напълно децентрализирана.
 • Самодостатъчност и еволюция – Настоящият модел осигурява 5% инфлация за по-нататъшно развитие на мрежата.
 • Ниска латентност – Най-малкото латентност с плавно протичане на DApps.

Как работи EOS Blockchain

EOS е много подобен на Ethereum в способността си да хоства dApps и подобряване броя на транзакциите, които мрежата може да обработва в даден момент. Той подобрява позицията си в блокчейн анализа, тъй като увеличава мащабируемостта. EOS blockchain използва нов модел на консенсус, наречен Delegated-Proof-of-Stake (DPoS), за да подобри своята жизнеспособност.

Той работи върху модел на собственост, при който потребителите могат да притежават и използват ресурси, пропорционални на техния дял, вместо да плащат за всяка транзакция, което помага за елиминиране на таксите за транзакции. Помага на потребителя да поддържа определен процент от залога и да създава безплатни приложения. EOS също така позволява на своите потребители да наемат или да делегират своя дял от ресурси на други разработчици.

 

Предимства на EOS

 • EOS се предлага с пълнофункционални потребителски акаунти в системата за удостоверяване, различни нива на разрешения и локално защитени потребителски данни. В системата е инсталирано възстановяване за откраднати акаунти и възстановяване на достъпа.
 • EOS имат добавена функция за сървърен хостинг и облачно съхранение, което помага на разработчиците да изграждат и разгръщат приложения и да изтеглят честотна лента, осигурена от системата EOS. Достъпът до анализи директно от EOS и задаването на ограничения за конкретни приложения може да се използва чрез залагане на EOS маркери.
 • EOS може да се мащабира до един милион транзакции в секунда, като се използва консенсус за събития, фокусирани върху транзакциите. Възлите проверяват поредицата от събития, които са се случили досега чрез това.
 • Приложението EOS не изисква микроплащания от потребители за изпращане на съобщения и изпълнение на задачи в блокчейн. Разработчиците на приложения могат индивидуално да определят стратегията си за осигуряване на приходи и таксите за транзакции.
 • Общността може активно да надгражда и отстранява грешки в приложенията по сигурен начин поради модела на управление. Този модел се основава на производители на блокове, които могат да проверят кои транзакции са потвърдени.
 • EOS максимизира производителността, като структурира всеки блок, което помага при изпращане и отговор на съобщения и транзакции в рамките на отделни блокове и между блокове.
 • Продажбата на EOS токени се извършва в продължение на цяла година, където токените за този период се разпределят на участници въз основа на количеството Ether, което са внесли.

История на EOS

EOS Бяла хартия стана публично достояние през 2017 г. След това се случиха редица събития. Един от основните включва витрината на еднонишкото приложение EOSIO Testnet е направено на 29 ноември 2017 г. Известно е и като „EOS STAT“. Това е среда за тестване, която беше предоставена на обществеността.

Нека да разгледаме основните му събития едно по едно по-долу.

 1. 17 май 2017 г .: A хипотетично приложение на валута внедрен на EOS.
 2. 30 май 2017 г .: Block.one отива отворен код
 3. 10 юни 2017: Разпродажба на токени EOS създаден е проект за интелигентен договор.
 4. 22 юни 2017 г .: Стартира Token Sale за EOS токен. Те също така обявиха за една година ICO.
 5. 25 юни 2017 г .: EOS стартира търговия в Bitfinex.
 6. EOS събра 185 милиона долара само за пет дни след старта на тяхното ICO.
 7. 14 септември 2017 г .: The Зората на EOS.IO стартира https://github.com/eosio
 8. 29 октомври 2017 г .: Block.one обявява, че ще инвестира 1 милиард долара за проекти, изградени върху EOS
 9. 4 декември 2017 г .: Излезе Dawn 2.0
 10. 7 март 2018 г .: Представено е предложение за обмен на стекове EOSIO.
 11. 21 март 2018 г .: Съвместно предприятие между Block.one и Finlab AG
 12. 6 април 2018 г .: EOSIO Зората 3.0 стартира
 13. EOS набира 4 милиарда долара.
 14. 2 юни 2018 г .: EOSIO 1.0 е най-накрая пуснат на пазара
 15. 14 юни EOS е официално жив след постигане на 15% гласуване.

Кой е човекът зад EOS?

Даниел Ларимър е човекът зад EOS. Той е пионер в криптовалутите с опит в изграждането на проекти, базирани на блокчейн. Досега той е разработил три успешни проекта. Те са Bitshares, Steem и самата EOS. Пътуването му започва през 2014 г., когато започва да изгражда първата си децентрализирана платформа, известна като BitShares. BitShares е самоподдържаща се, самофинансирана и саморегулирана платформа, която осигурява децентрализиран подход към системата за финансиране.

Следващият голям проект, по който е работил, е Steem. Проектът стартира в началото на 2016 г. Това е блокчейн платформа, която предоставя на потребителите начин да монетизират своето онлайн съдържание. Той е изключително успешен на настоящия пазар и в момента милиони потребители го използват, за да осигуряват приходи от своето съдържание.


Третият му проект беше EOS. EOS след първоначалното си стартиране спечели много внимание. Създаден е от block.one, който е разработил решението зад него. Те също получиха добро финансиране в началото и продължават развитието си. Успехът на платформата EOS се дължи на опита на екипа Block.one. Те имат опит, когато става въпрос за изграждане на блокчейн приложения. Те също имат един от най-добрите съветници, инвеститори и разработчици.

Block.one – играчът зад EOS

Всичко, което виждате в момента, е възможно от Block.one. Те са компанията, която е изградила EOS от нулата. Те също така пуснаха EOS токена на обществеността през юни 2017 г. Също така, главен технически директор на компанията е Даниел Лаример, умът зад този проект. Както вече обсъждахме, той също разработи Bitshares и Steemit. Важно е да се изясни, че платформата се управлява от 21-те производители на блокове, а не от Block.one.

Понастоящем много EOS приложения използват EOS мрежа. Един такъв проект, който направи новини, е Everipedia. Това е платформа, подобна на wiki, която използва платформата EOS blockchain. Той е децентрализиран, но с печалба. Те започнаха да планират интеграцията през декември 2017 г. Използвайки блокчейн, те ще могат да попречат на компаниите да блокират информация от обществеността.

Как да закупите EOS криптовалута

EOS може да се купува и продава чрез борса Bitfinix и Кракен. EOS токенът няма никаква стойност и въпреки това пазарната му капитализация е преминала много други криптовалути. Може да се съхранява в портфейли като Metamask и MyEtherWallet.

Актуализиране: Важно е да се отбележи, че сега, когато основната мрежа стартира токените erc20 ethreum, бяха заменени с маркери eos mainnet и вече не могат да се използват с портфейли erc20 като mew или metamask.

Какво е бъдещето за EOS

OS не зависи от майнери, но е пряко свързана с броя на хората, които я използват. Той подобрява практическото му използване като валута и има светло бъдеще. Много пазарни играчи гледат на вероятна бъдеща цена от $ 150 до 2020 г. и имат по-малко рискове в сравнение с други криптовалути. EOS отчита дневен пик от 20% и темп на растеж от 336,42%. Очаква се да се появи като страхотно първоначално предлагане на монети, тъй като мащабируемостта го прави по-привлекателен.

Прочетете още,

 • EOS VS Ethereum: Потенциален убиец на Ethereum!

Заключителни думи

По време на писането на EOS преминава към Main Net. Цената на всеки EOS токен е $ 11.04. Той нарасна неимоверно през последните няколко месеца. Ръстът се дължи на очакването за пускането на Main Net. Цената му е достигнала $ 20 за жетон, преди да се стабилизира около 11-12 $.

EOS е един от най-революционните проекти в dApp сценария с функции за промяна на играта. Екипът зад развитието на EOS, BlockOne има страхотна визия и добър опит и вярва в технологиите. Растежът може просто да е причината за успеха на криптовалутата и да премахне капаните на Ethereum и да го замени в бъдеще с безплатни и мащабируеми транзакции. И така, какво мислите за неговата история? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector