Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Бъдещето на Ethereum: Последни новини за Ethereum

В момента сте инвеститор в Ethereum и искате да разберете какво има бъдещето? Или може би обмисляте да направите покупка и искате да знаете дали сега е подходящ момент? Е, не търсете повече, тъй като ще ви разкажа всичко, което трябва да знаете за бъдещето на Ethereum!

Между другото, знаехте ли, че през 2017 г. цената на Ethereum се е повишила с почти 10 000%? Луд, нали?!

Както и да е, в това бъдеще на ръководството за Ethereum ще започна с кратко обяснение какво всъщност е проектът, последвано от преглед на някои от проблемите, които ще повлияят на цената му.

След това ще обсъдя някои от потенциалните решения, по които екипът на Ethereum работи, за да отстрани проблемите си с мащабируемостта. Накрая ще обсъдя някои популярни прогнози за цените и ще ви дам мнението си дали смятам, че това е добра инвестиция.

И така, какво чакаш? Нека започнем, като се уверим, че знаем какво всъщност е Ethereum!

(Ако вече сте уверени в знанията си за фона и концепцията за Ethereum, не се колебайте да преминете към следващия раздел!)

Кратко въведение в Ethereum

Ethereum е създаден през 2015 г. от водещия разработчик Vitalik Buterin и сега е втората най-ценна монета в криптовалутната индустрия.

Това беше първият блокчейн проект за инсталиране на технология за интелигентни договори, която позволява на хората да сключват споразумение, без да е необходима трета страна. Това беше и първата блокчейн, която включва език за програмиране.

Виталик Бутерин, главен изпълнителен директор на Ethereum

Ethereum може също така да хоства децентрализирани приложения (dApps), които са приложения, които функционират без централна контролна точка, което ги прави честни и прозрачни. Един от най-успешните dApps, който се изгражда на Ethereum, е CryptoKitties, която е платформа, която позволява на хората да купуват, продават и дори да хляб виртуални котки!

На всичкото отгоре Ethereum има и собствена криптовалута, която се нарича Ether. Подобно на Bitcoin, Ethereum ви позволява да изпращате и получавате монети между портфейлите. Средната транзакция е около 16 секунди, а максималната сума, която блокчейнът може да обработи, е 15 транзакции всяка секунда.

Подобно на Биткойн, блокчейнът Ethereum използва консенсусен механизъм, наречен Proof-of-Work, но както ще обясня по-късно, те се стремят да променят това на нещо друго поради проблеми с мащабируемостта.

Блокчейнът Ethereum също позволява на потребителя си да създава нови токени, които се наричат ​​главно ERC-20 токени.

Така че сега, след като знаете какво прави проектът Ethereum, следващата част от бъдещето ми на ръководството за Ethereum ще разгледа проблемите с мащабируемостта на платформата.


Бъдещето на Ethereum

Въпреки че блокчейнът Ethereum е вторият по популярност в криптовалутната индустрия, той всъщност има няколко проблема по отношение на мащабируемостта. (Мащабируемостта се отнася до броя транзакции, които блокчейн може да обработва в секунда.)

Както споменах по-рано, Ethereum може да обработва само 15 транзакции в секунда. В ранните дни на проекта това не беше проблем, тъй като не много хора го използваха. Тъй като обаче Ethereum стана по-популярен, той се превърна в най-големия проблем, пред който е изправена блокчейнът Ethereum.

За да ви даде представа колко е ограничен, блокчейнът NEO (който също може да обработва интелигентни договори) може да обработва до 10 000 транзакции в секунда. Освен ако разработчиците на Ethereum не решат проблема си с мащабируемостта, тогава организациите може да обмислят възможността да използват други блокчейни за хостване на своите интелигентни договори и dApps вместо Ethereum. Ако това се случи в бъдещето на Ethereum, цената му вероятно ще се срине.

И така, както виждате, този въпрос е от първостепенно значение.

За щастие, разработчиците на Ethereum са напълно наясно с тези проблеми и са в процес на извършване на някои значителни промени. Нека разгледаме по-подробно възможните решения.

Proof-of-Stake (Casper)

Спомняте ли си как споменах по-рано, че блокчейнът Ethereum използва механизма за консенсус Proof-of-Work? Е, това е една от причините, довела до техническите им проблеми. В резултат на това екипът обмисля да премине към Proof-of-Stake.

Proof-of-Work изисква от миньорите да използват допълнителната си изчислителна сила, за да решават наистина сложни пъзели. Който има най-мощното хардуерно устройство, има най-голям шанс да спечели наградата за добив. Всички се опитват да решат пъзела едновременно, а победителят е миньорът, който го решава първи.

Proof-of-Stake е различен, тъй като не всички миньори се опитват да решат пъзел едновременно. Вместо това те работят един по един. Те са избрани да се добиват на случаен принцип, въпреки че те трябва да ‘заложат’ редица Етер, за да имат шанс да бъдат избрани.

Броят на транзакциите, които след това могат да добият / проверят, се определя от сумата, която те залагат. Ако даден майнер заложи 10 ETH, той може да добие транзакции на стойност 10 ETH. За да се изясни, това означава, че те могат да добиват, докато стойността на транзакциите, които са извлекли, е равна на сумата, която са заложили.

Има много ползи, които Proof-of-Stake може да донесе на Ethereum. Първият е повишената енергийна ефективност. Мрежата Proof-of-Work изисква много големи количества електроенергия, тъй като всички миньори работят на едни и същи пъзели, разточително изгаряйки изчислителната си мощ. От друга страна, Proof-of-Stake работи на една по една система, което означава, че се използва много по-малко електричество.

Бъдещето на Ethereum, използващо Proof-of-Stake, също ще намали рисковете от централизация. Proof-of-Work позволява на групи от миньори да се присъединят към ресурсите си, за да увеличат шансовете си да спечелят наградата за добив. Проблемът с това е, че той дава на малък брой хора голямо влияние върху мрежата, особено тези, които контролират големи пулове от миньори. Proof-of-Stake обаче прави това много трудно за постигане.

Разработчиците на Ethereum наричат ​​движението от Proof-of-Work към Proof-of-Stake, „Проектът Каспер“, и то се ръководи от Влад Замфир.

?! първата ми публична спецификация на Casper the Friendly Ghost a "правилно по конструкция" консенсус протокол за блокчейнhttps://t.co/8Y01zzS31t

– Влад Замфир (@VladZamfir) 2 ноември 2017 г.

Въпреки че надстройката на Casper беше обсъдена за първи път в средата на 2017 г., екипът тепърва ще завърши работата си по нея. Смяташе се, че ще бъде инсталиран през 2018 г..

Така че, след като вече знаете за проекта Casper, следващата част от бъдещето ми на ръководството за Ethereum ще разгледа техния ъпгрейд „Плазма“.

Плазма

Проектът за плазма е обявен за първи път от Vitalik Buterin през август 2017 г. и се разработва за решаване на проблемите на мащабируемостта на Ethereum. По същество Plasma е протокол, който ще позволи на блокчейн Ethereum да премахне необходимостта от обработка на ненужни данни. Това ще стане чрез създаване на втори слой отгоре на основната блокчейн.

Той все още ще може да обработва интелигентни договори, но ще ги публикува в блокчейна само след като договорът бъде завършен. Това значително ще намали количеството изчислителна мощност, от която блокчейнът се нуждае, за да потвърди транзакциите, а също така ще спести много памет.

Плазменият протокол също ще ускори времето за транзакции, което ще позволи на мрежата да хоства dApps, без да забавя системата.

Разработването на плазма все още е в много ранните си дни на производство, така че все още не сме сигурни кога ще бъде инсталирано върху блокчейна Ethereum.

Следващата част от бъдещето ми на ръководството за Ethereum ще разгледа друга опция, която също се разглежда от Ethereum.

Засенчване

Подобно на случая с плазмения протокол, Sharding също се разработва за решаване на проблемите с мащабируемостта. Преди да разберем какво ще направи Sharding, нека опитаме и разберем какъв е действителният проблем.

В момента всеки възел, който е свързан с блокчейн Ethereum, трябва да провери всяка отделна транзакция, преминаваща през него. Например, ако има 4000 транзакции, които трябва да бъдат проверени в следващия блок, тогава всеки възел трябва да провери всички 4000 транзакции.

Въпреки че това е наистина добро за сигурността, това също означава, че мрежата е толкова бърза, колкото отделните възли, които са свързани.

Очаквайте.https://t.co/Aqo9MBiCj0 pic.twitter.com/FXEQeiKGDr

– Vitalik, който не дава етер (@VitalikButerin) 30 април 2018 г.

Sharding ще направи нещата по различен начин. След като бъде инсталирана, мрежата ще бъде разделена на по-малки части, като всяка част се нарича парче. Всеки отделен парче ще съдържа различни истории на транзакции, върху които всеки възел може да работи независимо. Надяваме се, че това значително ще увеличи броя на транзакциите, които блокчейнът Ethereum може да обработва, тъй като не се нуждае от всеки възел, за да потвърди всяка отделна транзакция.

За да сте сигурни, че разбирате рязането, помислете за група работници, които почистват къща. В сегашния блокчейн на Ethereum групата работници ще почиства поотделно всяка стая.

Това означава, че всеки работник ще трябва да почисти банята, кухнята, трапезарията и всички спални. Това ефективно ли е? Определено не! С протокола за рязане на всеки работник ще бъде дадена една стая за почистване, което означава, че ще може да завърши работата си значително по-бързо!

Vitalik Buterin обясни, че решенията за слой един (Sharding) и слой два (Plasma) могат да бъдат инсталирани едно до друго. Buterin също така заяви, че само Sharding може да увеличи границата на мащабируемост на Ethereum поне със 100 пъти. След като добавите в плазма, Ethereum може да обработва десетки хиляди транзакции в секунда!

И така, след като вече знаете за Sharding и Plasma, следващата част от бъдещето ми на ръководството за Ethereum ще разгледа какво представлява проектът Raiden!

Сравнете крипто борсите рамо до рамо с други

Знаеше ли?

Замисляли ли сте се кои крипто борси са най-подходящи за вашите търговски цели?

Вижте & сравнете TOP3 крипто борсите рамо до рамо

Raiden

Проектът Raiden (или мрежата Raiden) се изгражда от организация на трета страна, която не е част от екипа на Ethereum. Идеята се концентрира върху приемането на платежни транзакции "извън веригата". Това означава, че транзакциите не трябва да бъдат обработвани и потвърждавани от цялата блокчейн.

Вместо това само двете страни, участващи в сделката, трябва да постигнат консенсус. Всеки, който иска да сключи споразумение, може да отвори нов "канал" на върха на протокола Ethereum, който може да се използва само от участниците в транзакцията.

Единственото време, от което потребителите трябва да се върнат "на веригата" е, когато искат да похарчат жетоните си извън платформата Raiden.

Интересното е, че Виталик Бутерин всъщност се изказа негативно за проекта Raiden, най-конкретно за причините им да направят ICO. Бутерин постави под въпрос защо трябва да създадат жетон и да наберат средства. Независимо от това, Raiden събра над 33 милиона долара.

Забележка: ICO (Initial Coin Offering) е събитие за краудфандинг, при което за първи път се предлага токен за криптовалута. Инвеститорите купуват токена, а получените средства се използват за разработване на проекта.

Сега, след като добре разбрахте основните разработки на проекти, които биха могли да бъдат инсталирани върху блокчейна Ethereum, следващата част от бъдещето ми за ръководството за новини на Ethereum ще разгледа някои възможни прогнози за бъдещето на Ethereum.

Бъдещето на цената на Ethereum

Важно е да ви уведомим, че ако някое от горните решения бъде успешно внедрено, цената на Ethereum вероятно ще се увеличи.

Причината за това е, че въпреки че мрежата е в състояние да обработва само 15 транзакции в секунда, тя все още е втората най-ценна криптовалута в индустрията. Представете си колко добре може да се справи монетата, ако успее да увеличи този брой до хиляди транзакции в секунда?

Както и да е, исках да обсъдя някои прогнози на Ethereum, които съществуват в момента. Първата популярна прогноза за Ethereum, с която се сблъсках, беше от Gaurav Iyer от Profit Confidential. Айер твърди, че проблемите с мащабируемостта на Ethereum са ограничили цената на Ethereum занапред. Той обаче вярва, че след като бъде решен, цената на Ethereum може да достигне 1500 долара през 2021 година.

Най-високата цена, която някога е постигнал Ethereum, е $ 1377, която достигна през януари 2018 г. Ако бъдещите прогнози на Ethereum на Iyer са верни, ще трябва да достигне нов рекорд за всички времена.

Друга прогноза, с която се сблъсках, беше от Investing Haven. Услугата за прогнозиране използва малко по-различен подход, тъй като те са използвали технически анализ на диаграми, базиран на предишни данни за търсенето и предлагането.

Investing Haven казва, че бъдещата цена на Ethereum ще достигне $ 1000 до 2021 г. Въпреки че това е технически положителна прогноза (тъй като е много по-висока от цената от юни 2018 г.), тя е много консервативна. Причината за това е, че $ 1000 все още няма да надмине рекорда на Ethereum от януари 2018 г., което означава, че те очакват растежът да бъде много бавен.

В третата си прогноза за прогноза за Ethereum разгледах WalletInvestor, който вярва, че Ethereum ще достигне $ 1221 до юни 2021 г., което е малко до рекордното ниво на Ethereum за всички времена. За съжаление WalletInvestor не дава никакво обяснение как са достигнали до прогнозата си, което затруднява анализа.

Бъдещето на дългосрочните прогнози за цените на Ethereum

Крайната прогноза за цените на Ethereum, която срещнах, беше от LongForecast, която има интересна представа за 2021 г. Според техния екип за анализ Ethereum ще започне през 2021 г. с едва $ 363, но бавно ще се увеличава през цялата година, завършвайки на $ 841.

Разочароващо е, че LongForecast не обяснява защо вярват, че цената на Ethereum ще започне 2021 г. толкова ниска, нито защо смятат, че ще се възстанови по-късно през годината.

Как виждате бъдещата цена на Etherum напред през 2021 г. и след това? Съгласни ли сте с някой от горните анализатори? В последната част от бъдещето на ръководството за Ethereum ще ви дам мнението си за това как виждам бъдещето.

Моето мнение за бъдещето на Ethereum

Преди да продължа по-нататък, важно е да запомните, че никога не трябва да инвестирате пари в криптовалута само въз основа на ценови прогнози. Никога не забравяйте, че прогнозите на Ethereum не са нищо повече от мнения.

Ако те винаги бяха прави, всички щяхме да сме много богати хора! Най-важното е, че винаги трябва да провеждате собствени изследвания, преди да вземете решение за инвестиция.

Както и да е, сега, след като отстраних това, исках бързо да ви уведомя как виждам бъдещето на Ethereum. Наистина вярвам, че всичко ще се свежда до способността на Ethereum значително да подобри нивата си на мащабируемост.

Както стоят нещата, 15 транзакции в секунда просто не са достатъчно добри.

ет btc

Има много различни платформи за интелигентни договори, които могат да се представят много по-добре. Ако Ethereum не отстрани проблемите си бързо, те могат да загубят от конкурентните си блокчейн.

Проектът Ethereum обаче има някои от най-добрите разработчици в бранша и съм напълно убеден, че те не само ще могат да преминат към Proof-of-Stake, но и ще инсталират своите протоколи Sharding и Plasma. След като успеят да направят това, мисля, че цената ще се повиши значително.

От друга страна, 2018 г. беше тежък период за цялата криптовалутна индустрия и когато Биткойн губи стойност, повечето други монети обикновено следват.

Като цяло мисля, че блокчейнът Ethereum е много добър проект, който ще продължи да доминира в сектора на интелигентните договори. 2021 ще бъде много интересна година, така че бих ви посъветвал да продължите да проверявате за актуализации на новините на Ethereum относно напредъка им в развитието.

Заключение

И това е краят на бъдещето ми за ръководството на Ethereum. Ако сте го прочели от началото до края, сега трябва добре да разберете какъв е проектът, както и текущите им проблеми с Proof-of-Work и мащабиране.

Също така обсъдих някои от планираните надстройки, които екипът на Ethereum планира да инсталира в близко бъдеще, и как това ще помогне за подобряването на блокчейна. След това споменах и някои прогнози за прогноза на Ethereum и ви дадох мнението си за това как виждам бъдещето на Ethereum.

Какво мислите, че ще се случи? Смятате ли, че комбинацията от Proof-of-Stake, Plasma и Sharding ще реши проблемите с мащабируемостта на Ethereum? Ако е така, колко висока според вас ще отиде цената му?

В крайна сметка Ethereum има наистина силна конкуренция в сектора на интелигентните договори, но като първият и оригинален проект, който го прави, мисля, че те винаги ще бъдат лидерите на пазара. Те обаче трябва да се уверят, че не отнемат твърде много време за извършване на необходимите промени.

Кажете ми вашите мисли и мнения в раздела за коментари по-долу!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector