Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ръководство за начинаещи: Какво е криптовалута?

Криптовалутите завладяха света и в процеса нарисуваха ясна картина защо са валутата на бъдещето. Докато някои хора могат да твърдят, че знаят за какво става въпрос в тази нова форма на плащане, мнозинството все още е в тъмнина, в еволюция, при която криптовалутите стават предпочитана опция за плащане. В това ръководство просто ще обясним какво е криптовалута?

Така че го разбирам, но какво е криптовалута?

Криптовалутата е форма на цифрова валута, която се разпространява през интернет. Той работи подобно на всяка форма на дигитални пари в брой, но без централен орган да го контролира. Известни също като виртуални валути, криптовалутите позволяват безпроблемни, директни и бързи транзакции между страните, независимо от местоположението им.

Криптовалутите се различават от фиатните валути (EURO, USD и GBP) в смисъл, че притежателите поемат пълен контрол върху надплащанията, както и върху салдата. Пълният контрол означава, че човек не се нуждае от централен орган за валидиране на транзакции. При фиатните валути компаниите и банките с кредитни карти обикновено действат като централен орган или вратари на всяка сделка, в която човек трябва да участва.

Сатоши Накамото е акредитиран за създаването на първата криптовалута, биткойн, както и основната технология на блокчейн през 2008 г..

Криптовалутите могат да се разглеждат като приложения, работещи върху криптографско изобретение, което в този случай е технологията на блокчейн. Blockchain е основната технология, която задвижва много приложения, чиито криптовалути са една от тях.

Банките поддържат база данни с парите на хората, която обикновено е податлива на хакерски атаки. Това обаче не може да се случи с криптовалутите, тъй като няма централен орган, който да поддържа регистри на притежанията на хора. Освен това транзакциите с криптовалути обикновено се извършват по разпределен начин, което затруднява хакерите да проследят къде се движат средствата към и откъде.

Как да се сдобиете с криптовалута?

Минен: Някои криптовалути като Bitcoin и Monero могат да бъдат получени чрез процес, наречен минен. В този случай хората свързват мощни компютри, за да натрупат желаната процесорна мощ, за да могат да решават сложни пъзели.

Хората обикновено се стимулират с нови монети, такси за транзакции или и двете, за да получат верния отговор на пъзел. Миньорите също се стимулират да гарантират, че транзакциите в блокчейн са валидни. Те правят това, като гарантират, че хората, които се опитват да изпращат монети, имат достатъчно да изпратят.

Изкупуване: Можете да се сдобиете с избрана криптовалута, като ги купувате, използвайки фиатни валути от борси за криптовалути, които улесняват операциите за покупка и продажба.

Каква е целта на криптовалутите?

Криптовалутите могат да се разглеждат като друга форма на пари, която може да се използва за различни цели. Например, той може да се използва за закупуване на стоки и плащане на услуги. Някои хора и търговци приемат криптовалути като начин на плащане в допълнение към фиатните валути.


Виртуалните валути стават все по-популярни като средство за изпращане и получаване на плащания с ниски разходи и висока скорост. Например Litecoin някога е бил използван за изпращане на 99 милиона долара, а подателят е направил само 0,40 долара такси за транзакции.

Криптовалутите също се използват за извършване на анонимни транзакции, за които потребителите не искат другите хора да знаят. Monero и Zcash са най-популярните в този случай, като се съсредоточи върху поверителността. В този случай човек може да използва двете, за да изпраща пари, без да се налага да обяснява на банка защо изпраща и на кого изпраща.

Цифровите валути също се появиха като надеждни инструменти за заобикаляне на силната цензура. Обикновено банковите сметки и активи на хората се замразяват. Криптовалутите действат като устойчива на цензура алтернатива за съхранение на богатство, до което само един човек има достъп и контрол с помощта на частен ключ.

Държа малко крипто !!! Сега какво?

С течение на времето виждаме все повече места, които приемат крипто като плащане, ето статия за това къде да харчите криптовалути.

Бъдещето на Криптовалути

Популярността на криптовалутите се очаква да продължи да расте, тъй като хората копнеят за бързи, сигурни и евтини средства за изпращане и получаване на пари. Тъй като блокчейн технологията продължава да се развива, може да е въпрос на време този начин на плащане да попадне в основната индустрия.

Ново в този свят? Погледнете крайното ръководство за начинаещи за това как да инвестирате в крипто.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector