Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Kraken Review: Безопасно ли е? Какво трябва да знаете

С глобалния интерес към биткойн да премине към следващото ниво, намирането на борса за търговия с криптовалути може да бъде трудно с толкова много опции.

Една от най-големите борси, която нарасна популярността си заради своята надеждност, конкурентни такси и сигурност, е Kraken.

Посетете Kraken

Въпреки че се стремим да ви предоставим точна и най-актуална информация в този преглед на Kraken, настоятелно ви препоръчваме да посетите уебсайта, за да се актуализирате с всички промени, които могат да възникнат след това.

Основни функции:

 • Сигурна и регулирана платформа
 • Купувайте, търгувайте и продавайте над 54 различни криптовалути
 • Висока ликвидност и ниски такси за търговия
 • Търгувайте с крипто и Forex като EUR / USD
 • Печелете пасивни награди, като залагате монети
 • Американските инвеститори са разрешени

като цяло

4.6 / 5 Посетете Kraken

Лесно използване

Потребителски интерфейс

Такси

Сигурност

Преди да се потопите в този преглед, това е така силно се препоръчва да използвате хардуерен портфейл като Ledger Nano X при закупуване на криптовалути. Собствеността на крипто остава във владение и контрол на инвеститора, а не на борсата. Прочетете нашето ръководство за най-добрите биткойн портфейли за повече информация.

Какво е Kraken?

Kraken е дигитален обмен на активи, който свързва желаещи купувачи и продавачи на криптовалута на проста и интуитивна платформа за търговия. Компанията е базирана в Сан Франциско, след като е основана през 2011 г. от Джеси Пауъл и стартира официално през 2013г.

Борсата предлага своите продукти и услуги на лица по целия свят с подкрепа за няколко държави и фиатни валути, които могат да бъдат заменени с цифрови валути като Bitcoin и Ethereum.

уебсайт на kraken


От създаването си на пазара, Kraken се превърна във водеща борса с висока репутация за лекота на използване, безопасност и конкурентни цени. Платформата е подходяща за опитни крипто инвеститори да правят бързи фиатни депозити и тегления, визуализирайте ефективността на портфолиото и проследявайте всички цифрови активи на едно място.

Kraken Сравнен

Авангардни мерки за сигурност, интуитивен потребителски интерфейс, възможността да търгувате с криптовалута и мобилно приложение за търговия са важни характеристики на Kraken. Тази таблица за сравнение изброява алтернативни борси за крипто търговия като Kraken.

Основни функции & Услуги

Предназначен за всеки

Една от най-добрите характеристики на Kraken е опростеният уебсайт и мобилното приложение, което е било предназначен за нови и напреднали инвеститори в биткойн и криптовалута. Процесът за регистрация, потвърждаване на сметка, депозиране на средства и закупуване на криптовалути може да приключи бързо.

Предлага се в целия свят

Kraken е достъпен за клиенти по целия свят и е се поддържа в повечето страни по света. Има само няколко държави, които са няма право да използва Kraken или имат ограничени услуги. Това е регулиран обмен в САЩ, с изключение на Вашингтон и Ню Йорк.

Поддържани валути

Kraken позволява на потребителите на платформата да купуват & продавайте цифрови активи чрез подкрепа фиатни валути, които включват USD, GBP, EUR, CAD, CHF, JPY и AUD. Традиционните валути могат да бъдат депозирани в борсата, като се използват различни методи за плащане за всяка държава. Потребителите на Kraken са разглезени за избор с 54 различни криптовалути които могат да бъдат закупени и продадени на платформата с помощта на fiat.

монети, поддържани от кракен

начини за плащане

Сметка в Kraken може да бъде финансирана с помощта на различни опции за плащане. Клиентите могат да прехвърлят средства към платформата, за да купуват / продават цифрови валути като банков превод, SEPA плащания, банков превод, SWIFT и дори опция за депозиране на средства с дебитна карта за незабавно закупуване на крипто само за CAD

Средната скорост на всяка опция за плащане е важно съображение при избора на метод на депозит. За големи инвестиции използването на банков или банков превод е един от най-добрите начини за закупуване на крипто. Безопасно е и отнема между 1 и 3 дни. Потребителите, които искат да направят по-малка и незабавна покупка и предпочитат convivence, могат да използват дебитна карта.

Безопасен ли е Kraken?

Kraken изглежда е сигурна и сигурна fiat-to-crypto борса за покупка и продажба на цифрови активи. Въпреки по-ранен хак през 2016г в която a малък брой акаунти бяха компрометирани и средствата бяха откраднати, оттогава няма големи проблеми със сигурността. Борсата е въвела силни мерки за сигурност, като приблизително държане 95% от активите на клиента офлайн в защитени съоръжения за съхранение.

Потребителските акаунти могат да бъдат втвърдени с помощта на двуфакторно удостоверяване (2FA), за да осигурят допълнителен слой сигурност за минимизиране на рисковете за сигурността. Цялата чувствителна информация е криптирана и сървърите и инфраструктурата преминават през редовно тестване за проникване, за да намерят уязвимости.

Регулиран ли е Kraken?

Kraken изглежда е лицензиран и регулиран доставчик на търговия с криптовалута, който отговаря на законовите и регулаторни изисквания във всички страни, в които работи. Компанията е регистрирана във FinCEN (САЩ), FinTRAC (Канада), AUSTRAC (Австралия), Financial Conduct Authority (FCA) в Обединеното кралство и FSA в Япония.

Регистрация на акаунт & Влизам

За да създадете акаунт с Kraken exchange, потребителите трябва да бъдат на възраст поне 18 години и пребивават в a подкрепена държава. Процесът за регистрация на акаунт е директен и отнема няколко минути. Няма такси за създаване или поддържане на сметка или портфейл в Kraken.

Новите потребители ще трябва да въведат валиден имейл адрес, номер на мобилен телефон и лични данни. Преди да могат да бъдат депозирани средства, трябва да бъде завършен процесът за проверка на Kraken ID, както е описано по-долу.

Проверка

Новите потребители, които създават акаунт в Kraken, за да търгуват с криптовалута, трябва да завършат основен процес на проверка и да изпратят ID, който позволява на потребителите да:

 • Депозит & изтегляне на цифрови активи
 • Купуване / продажба / търговия с цифрови активи
 • Търгувайте криптовалутни двойки с марж

Налични са 3 нива на ниво на проверка, които предлагат различни функции и ограничения като по-висок депозит & лимити за теглене, достъп до фючърсни пазари и търговия в тъмния басейн Kraken.

За да увеличат нивото на проверка, потребителите ще трябва да предоставят допълнителни документи за идентификация и да активират двуфакторно удостоверяване (2FA), за да завършат нивото за проверка „Starter“. Информацията, която ще се изисква, включва валиден имейл адрес, пълно име, дата на раждане, телефонен номер и физически адрес.

Свързани: Kraken Vs. Сравнение на Близнаци: Коя крипто борса е най-добра?

Депозиране на средства в Kraken

Потребителите могат бързо и лесно прехвърлете фиатната валута, крипто или Tether (USDT) към Kraken. Средствата се съхраняват безопасно в портфейл Kraken, който може да се използва за търговия с цифрови активи. Посетете Кракенови депозити страница, за да видите пълния списък на поддържаните методи за депозиране, минимални депозити, такси за депозит и време за обработка.

За плащания с криптовалути като Bitcoin, Ethereum, XRP и Litecoin, скоростта на депозита за достигане до борсата зависи от броя на потвържденията в мрежата на блокчейна.

депозит от кракен

Купуване на криптовалута с помощта на Kraken

След като акаунтът е регистриран и проверен, криптовалутата може да бъде закупена с фиатна валута, използвайки борсата. Има 54 активи за криптовалута на разположение на Kraken за покупка и продажба като Bitcoin, Ethereum, Tether USD, XRP и Litecoin. Има и популярни DeFi жетони като Compound (COMP), Kava (KAVA) и Kyber Network (KNC). Всяка поддържана монета е изброена с текущата цена, 24-часовата процентна промяна и общата пазарна капитализация.

kraken купуват крипто

Най-лесният начин да направите крипто покупка е да използвате търговския интерфейс „Simple“, както е показано по-долу, като използвате пазарна или лимитирана поръчка. Това е мястото, където начинаещите ще прекарват по-голямата част от времето, като правят поръчки на пазара. Опитните инвеститори и търговци могат да използват потребителския интерфейс „Междинен“ и „Разширен“, който включва условни поръчки и усъвършенствано управление на риска, за да управляват портфолиото си, както е показано по-долу. Те включват:

 • Пазар
 • Ограничение
 • Стоп загуба
 • Вземете печалба
 • Ограничение за спиране на загубите
 • Take limit limit

Търговците, които знаят как да въвеждат поръчки, ще го направят лесен за използване. Въпреки това, начинаещите могат да открият, че основният интерфейс е труден за използване, тъй като има няма диаграма, която да показва последните и текущите цени. Това е основен недостатък при Kraken. Потребителите ще трябва да преминат към Kraken Pro или да използват платформа за графики като TradingView.

потребителски интерфейс на kraken

Такси Kraken

Таксите за Kraken са доста ясни и се основават на търгувания актив, местоположението на потребителя и използвания продукт / услуга и вида на плащане. Не се заплаща използването на услугата Kraken портфейл за съхранение на фиатни и криптовалутни монети.

Незабавна покупка

Потребителите на платформата могат да закупят цифрови валути на Kraken с помощта на дебитна карта, която ще изисква 3,75% + 0,25 евро такса за транзакция. В сравнение с други платформи, които приемат кредитни / дебитни карти, таксата е разумна. При транзакциите за незабавни покупки се добавят разходи за спред, които не са фиксирани, тъй като могат да варират в зависимост от пазарните условия.

Такси за спот търговия

Kraken Pro използва модел за вземане и създаване с такси за търговия от 0,16% и 0,26% съответно. Има обемни стимули, базирани на търговска активност през последните 30 дни за всички двойки криптовалута. Търговците се стимулират да се ангажират с пазара с по-ниски такси за търговия, за да осигурят ликвидност на борсата чрез попълване на книгата с поръчки чрез поставяне на условни и лимитни поръчки (т.е. такси за производители).

Stablecoin & Форекс такси за търговия

Подобно на таксите за спот търговия с криптовалути, Kraken използва модел за създаване и вземане за търговия на двойки Forex като EUR / USD и където стабилната валута е основната валута (USDT / USD, DAI / USDT). Таксите са малко по-ниски в сравнение с традиционните цифрови валутни активи на място.

Марж & Такси за търговия с фючърси

Kraken обвинява a фиксирана такса за маржин позиции между 0,01% и 0,02% които са в допълнение към търговската такса за всяка транзакция. Това включва отваряне и затваряне, ефективно удвояване на маржин таксата. Таксите са доста високи и отрича някои от предимствата, търгувани с марж, тъй като разходите ще изядат позицията.

Не всички борси за криптовалута са еднакви.

СРАВНИ КРАКЕН С ДРУГИ

Сравнете сега!

Търговците, които предпочитат да използват ливъридж, са по-добре да използват платформата на Kraken Futures. Подобно на таксите за спот търговия, модел на производител и участник се използва с стимули, основани на обема. Въпреки това, обемът на спот пазарите на Kraken, валутните двойки и книгите за поръчки за стабилни монети не допринася за отстъпки на база обем на Kraken Futures и обратно. Таксите са както следва:

Депозитни такси

Депозитните такси за прехвърляне на фиатна валута към борсата варират в зависимост от държавата и използвания начин на плащане. В регионите, използвайки a банковият превод е една от най-евтините и бързи опции за депозит. Вижте ръководството по-долу и проверете уебсайта за допълнителни подробности.

Залагане с Kraken

Потребителите на Kraken имат допълнителната полза от възможността залагайте любимите си монети и фиат валута на платформата, за да печелите награди. Залагането позволява на инвеститорите да увеличат максимално притежанията в дигитални активи в портфейла на Kraken и да печелят сложни награди за постепенно увеличаване на портфолиото.

кракен залагане

Понастоящем Kraken поддържа залагането на 8 популярни монети за криптовалута като Bitcoin, Polkadot, Cosmos, Kava, Ethereum, Tezos и Kusama. Наградите за залагане варират за всяка монета между 0,25% и 20% годишно. За да спечелите награди, е толкова просто, колкото да закупите поддържан актив и да го съхраните в спот портфейла на Kraken.

Потребителите също могат залог фиатна валута като щатски долар (USD) или евро (EUR) и се възползват със смесване на награди от 2% и 1,5% съответно. В сравнение с платформите за крипто кредитиране и лихви като BlockFi, Crypto.com и Nexo, възнагражденията за залагане са по-ниски, но приходите от залагане на Kraken все още са по-високи от повечето традиционни институции и банки.

често задавани въпроси

Надежден ли е Kraken?

Kraken е добре утвърдена платформа за криптовалута, която е оцеляла през времето от пускането й през 2013 г. Изпитва няколко предизвикателства като Планина Gox хак и се превърна в a сигурен, надежден и сигурен обмен за закупуване на цифрови валути като Bitcoin и Ethereum.

В сравнение с други борси за криптовалути, Kraken се откроява като лидер за надеждност поради спазването на разпоредбите в няколко юрисдикции и разполага с иновативни протоколи за сигурност, за да осигури безопасно търговско изживяване за всички инвеститори.

Можете ли да използвате Kraken в САЩ?

Kraken Exchange е със седалище в САЩ и е регистрирана компания във FinCEN, регулаторният орган в САЩ, който ръководи операцията по лицензиране на доставчици на финансови услуги. Това означава, че жителите могат да купуват, търгуват и продават криптовалути в САЩ с помощта на Kraken. Тъй като борсата е регистрирана в САЩ, компанията е длъжна да докладва на IRS за изпълнение на данъчните си задължения. По същия начин американските търговци също трябва да декларират своите данъчни отчети всяка година.

Мога ли да използвам Kraken в Австралия?

Kraken е регулирана платформа за криптовалута в Австралия, която позволява на потребителите да депозират австралийски долари (AUD) с помощта на банков превод. Има такси с нулев депозит и никакви такси за конвертиране на валута. Средствата обикновено пристигат в рамките на 2 работни дни, в зависимост от банката, след като приключи покупката на крипто.

Има ли Kraken демо сметка за търговия?

Понастоящем Kraken не предлага демо сметка за начинаещи, за да се запознаят с платформата или да практикуват търговия с фалшиви пари. Търговията изисква различен набор от умения за инвестиране и се препоръчва да се научите как да търгувате по демо сметка за криптовалута. Две от най-популярните демонстрационни сметки за биткойн, които се предлагат в няколко страни по света, са eToro и Plus500.

Kraken е добър за дневна търговия?

Kraken предлага висока ликвидност в своите книги за поръчки и конкурентни такси за производители и вземачи, които са желани качества, които търсят опитните търговци на ден. Платформата е проектирана да обслужва активни търговци на Kraken Pro, която разполага с усъвършенствани инструменти за крипто търговия и графики.

Въпреки това, професионалните търговци, които искат да търгуват с голямо разнообразие от монети с висок ливъридж, може да са по-подходящи за деривати и платформи с ливъридж, които имат високи дневни обеми на търговия за попълване на големи поръчки. Най-популярните борси в света, които са специално създадени за дневна търговия, са:

 • Bybit
 • BitMEX
 • FTX

Приема ли Kraken кредитни карти?

Кракен поддържа покупки с дебитни карти само за канадски долари. Всички други фиатни валути като USD, EUR, GBP, AUD, CHF и JPY не могат да бъдат депозирани с пари в брой, дебитна карта, подаръчни карти на Amazon, кредитна карта или PayPal за закупуване на крипто на Kraken.

Заключение

За да завършим нашия преглед на Kraken, първоначалните купувачи на крипто и междинните инвеститори могат да започнат нахлуването си в цифрови валути с богат избор от монети, които могат да бъдат закупени с помощта на няколко фиатни валутни двойки. Неговата сила е в силните мерки за сигурност, надеждност, спазване на разпоредбите и конкурентни такси за търговия, което възнаграждава търговците с висока нетна стойност.

Посетете Kraken

Според нас Kraken е по-подходящ за междинни търговци, отколкото за начинаещи, които искат да направят първата си покупка на биткойн или друга монета. Потребителският интерфейс може да изглежда малко объркващ и не предлага простотата като неговите конкуренти като Coinbase, Gemini или eToro.

Като цяло Kraken е един от най-препоръчваните и уважавани борси в света.

Важно е да използвате глобална и надеждна крипто борса, за да купувате, търгувате и продавате биткойни и криптовалути. Няколко борси са хакнати или са откраднати средства на клиенти. Следните борси за търговия с криптовалути – в допълнение към горепосочената борса – са добре известни и се доверяват, че осигуряват безопасен и сигурен начин за начинаещи и професионални криптотърговци да депозират фиатна валута и да закупят цифрови активи.

Посетете Kraken

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector