Follow Us
Facebooktwitteryoutube
YouTube
Promo
banner
Promo
banner

Ръководство за начинаещи: Какво е Hyperledger?

В ерата на блокчейн е обичайно да виждате нови играчи. И няма да ви е трудно да усвоите, че дори Linux Foundation се интересува от блокчейна. И така, какво е HyperLedger?

Наскоро те пуснаха своя Hyperledger.

Но не бъркайте. Това не е нито блокчейн, нито компания или криптовалута. HyperLedger е усилие за съвместна работа с отворен код, за да се подобрят технологиите на блокчейн. Той също така има междуотраслов обхват и не е ангажиран само с една единствена индустрия или вертикал.

Linux Foundation създадена през 2016 г. и вече събра повече от 100 членове. Технологичните, финансовите и блокчейн стартиращите компании са част от цялата екосистема на Hyperledger. Някои от забележителните имена от всяка вертикала са изброени по-долу:

  • Технически гиганти: IBM, SAP, Intel, Nokia и други.
  • Финансова институция: American Express, BNP Paribas, Deutsche Börse и други
  • Стартиране на блокчейн: Нетки, bloq, Lykke и други.

Всичко това са иновативни компании или стартъпи и помагат на Hyperledger да достигне истинския си потенциал. И така, какво точно е Hyperledger?

Какво е HyperLedger?

Както вече обсъдихме Hyperledger е съвместно усилие с отворен код за подобряване на блокчейна. Той действа като център за блокчейн проектите, които се стремят към обща цел. За да разберем по-добре, нека преминем през официалното обяснение на Hyperledger. Можете да го намерите в техния официален уебсайт.

Ще има ли HyperLedger своя монета?

Един от често срещаните въпроси, задаван от членовете на общността на криптовалутите, е дали HyperLedger ще има своя собствена монета? Отговорът е отрицателен. Няма намерение да има криптокойн или каквато и да е форма на цифрова валута, свързана с HyperLedger. В ранните етапи, Брайън Белендорф, изпълнителният директор на проекта отхвърли възможността за монетата.

Той беше много авансивен относно липсата на монета за HyperLedger. Причината е, че тя не отговаря на философията или тяхната цел. Той добави: „Никога няма да видите монета на Hyperledger.“ Също така, да нямаш монета означава наистина да се съсредоточиш върху технологията на блокчейн и да не харчиш ресурси или талант за поддържане на достойна стойност на монетата.

HperLedger се фокусира върху рамка за корпоративен клас

Те се опитват да изградят рамка за корпоративен клас с отворен код. Рамката е предназначена за разпределени мрежи и към нея ще има прикрепена кодова база. Също така рамката е предназначена да се използва за поддържане, създаване и насърчаване на отворена инфраструктура. Можете да прочетете повече за това в техния издадена харта.


Нека да разгледаме референтната архитектура на Hyperledger.

ОБРАЗ -2

Кои проекти се изпълняват под HyperLedger?

В момента има много проекти, които се изпълняват под Hyperledger. Google стартира своята компания-чадър „Alphabet“. Но HyperLedger следва основната концепция за управление на проекти от самото начало. Нека изброим основните проекти, по които работим.

Дупка: Проектът използва разрешени интелигентни договори чрез модулен блокчейн клиент. Той използва стил Ethereum Virtual Machine (EVM).

Трион: Платформа, чрез която всеки може да изгради мащабируеми разпределени книги. Използва се и за тяхното разполагане и стартиране.

Indy: Друг проект за разпределена книга, предназначен да осигури библиотеки, инструменти и други компоненти за многократна употреба. Мисията на проекта е да осигури средства за създаване и използване на цифрови идентичности, които са независими и децентрализирани.

Плат: Проектът Fabric има за цел да предостави инструменти, необходими за разработване на блокчейн решения или приложения. Той се ръководи от IBM и предлага plug and play изпълнение за блокчейн.

И много други.

Какво следва? Блокчейн технология за бизнес

Това е само начало за Hyperledger. Това е един вид блокчейн сътрудничество, който има за цел да направи блокчейн по-достъпен за всичко. Те работят по множество рамки, които се ръководят от най-добрите световни компании и стартъпи. Не само това, те също разработват различни инструменти, които ще направят достъпа и управлението на блокчейн много по-лесни. Например те строят Виолончело и Композитор.

Прочетете също,

  • Въпроси, които да зададете, преди да решите дали Blockchain е подходящ за вашия бизнес?
  • Как технологията Blockchain ще промени начина, по който правим бизнес?

Най-добрата част за Hyperledger е как те създават най-добрите инструменти и рамка, без каквато и да е парична ангажираност. Те са с отворен код и предоставят най-добрите инструменти, които блокчейнът може да има. Освен това това ще направи блокчейна по-достъпен. И така, какво мислите за това? Коментирайте по-долу и ни уведомете.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector